directions_bike20100814_Podkrkonošský maraton

Deň pred bolo krásne sucho v lese. Skočil som si na prezentáciu po tašku. Dostal som super tričko a nejaké maškrty. Všetko v super taške Enervit, ktorú som si dal cez plece - mysleli na bikerov, ktorí prídu na biku. :yes: No cez noc prišla taká leja, že koniec. Aj ráno pršalo. Avšak tričko sa mi tak páči, že som prezul plášte za nové (nech nelietam ako handra) a naložil bike do auta. Inak by som sa hanbil tričko nosiť, bez účasti. Na štarte už nepršalo, no zima bola vcelku slušná, na to koľko vody na nás čaká v lesoch. V teréne to vyzeralo asi tak, ako kombinácia toho najhoršieho z tohtoročného Svätojurského, Valče a Oslan. Bahno, voda, potoky vody a bahna, chvíľami som bol hnedý, chvíľami červený (tamojšia pôda je hnedastá, no skôr do červena), až som pozeral, kde som sa to odrel. :-D Na rovinkách mi vždy všetci ušli, v kopcoch som to sťahoval. Miletínské Lázně sa mi šlo celkom dobre (cca polovica pretekov), potom mi začalo dochádzať, zle som odbočil - zmenili trať kvôli stavu terénu, tak som si namiesto 800m po asfalte dal skoro 4x toľko singlami terénom po kameňoch a koreňoch. Ešte som nadával, že to majú zle značené a pretekári si neúmyselne skracujú trať. :-D No ja som šiel zle. Nevadí, však kto by chcel prísť o krásne terénne vsuvky. 8-) Bahno striedalo bahno, kaluž striedala kaluž, niektoré kopce a rovinky bolo treba tlačiť, inak to nešlo. Na poslednej občerstvovačke som si dal banán, salám a zapil to ionťákom. CHYBA :excl: :-D Lebo ku koncu boli pekné kopčeky, samá voda a bahno, dosť strmé, k tomu bruchabôl a nohy v prdeli. Do toho ešte brodík s vodou po kolená. Tam ma obehol snáď každý. V cieli som pažravo schrúmol vynikajúce tvarohové koláčiky, ktoré sa už míňali, rýchlo zaniesol bike do auta, utekal na WC, potom som sa ospršil, najedol a šiel umyť bike. Tombolu som ani nepozdravil, nemal som síl... Pre mňa najťažší a najmokrejší maratón, aký som kedy išiel (no veľa som toho nezažil, to je pravda). No páčilo sa mi a ako písali na mtbs.cz, "Zejména zdejší devadesátka nepatří za podobných podmínek k nejlehčím tratím a tak počet startujících nebyl sice rekordní, přesto si troufnu říci, že i tato účast byla za dané situace velmi překvapující a svědčí o velké oblíbenosti zdejšího maratonu. Zejména ty, kteří již z minulých ročníků věděli do čeho jdou, nutno považovat za opravdové skalní bikery a letos byl vítězem opravdu každý kdo dojel." :-) Bike som dával dokopy celý druhý deň. Záznam nemám, lebo sa mi akosi neuložil do pamäte, čo ma veľmi mrzí...

comment Komentáre ku aktivite
thumb_up0thumb_down reply

Riadna supa... A fajn report!

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Report v rámci možností, ale ďakujem. Inak je aj video z pretekov: http://www.nasetelevize.cz/view.php?nazevclanku=lazne-belohrad-%E2%80%93-podkrkonossky-maraton-2010&cisloclanku=2010080012. Keci skončia na 3:30, potom je to zábava. Aj bicykel 1 pretekárovi skoro odplával v brode. :LOL:

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
trending_up Vzdialenosť
90,0 km
schedule Čas
05:07:33
landscape Nastúpané
1 850 m

bar_chartŠtatistiky

Priemer Max
Tepová frekvencia 164 bpm 192 bpm

cloudPodmienky

Priemerná teplota 17 °C
Počasie Mokro
Vietor Bezvetrie
directions_bike Bicykel: Félix

directions_bike Posledné aktivity bikera

thumb_up0thumb_down

directions_bike 20160625_MTB Devinska Kobyla (s Mirom, islo sa mi celkom fajn)

trending_up 35,9 km
schedule 02:10:28
landscape 0 m
thumb_up0thumb_down

directions_bike 20150627_Lamac, Zelezna studnicka, Kamzik, Dubravka (po dadzi trochu sa prevetrat, bol som prejedeny, islo sa mi tazsie)

trending_up 31,6 km
schedule 01:11:52
landscape 0 m
thumb_up0thumb_down

directions_bike 20150626_Kacin, Biely Kamen, Biely kriz, Panova luka (islo sa mi celkom fajn, v lese paradne)

trending_up 56,1 km
schedule 02:35:59
landscape 0 m
keyboard_arrow_up