directions_bike20090524_Pohorím Leithagebirge na Kaiserreiche

Na dnes bol v pláne celodenný cyklovýlet, konečne po dlhej dobe. Dohodol som sa s Jurom, ktorý dokonca nemal žiadnu výhovorku a šiel. No zaspal, čo posunulo odchod o 45min. z už tak neskorej 9.h. Čo už. :-/ Trasa mala viesť do Brucku, potom hrebeňovka cez Leithagebirge (Scharfeneck, Kaiserreiche, Buchkoegel), dolu do Loretta a pozdĺž Leithy a cez Hoeflein späť domov. No Juro bol nejaký "rozbitý", tak nevládal. :no: Do Hainburgu sme došli pozdĺž Dunaja, potom cyklotrasou cez Bad-Deutsch Altenburg do Petronell-Carnuntum. Odtiaľ sme šli poľnými cestami do Brucku an der Leitha, cestou z dlažobných kociek cez TUPL do Kaisersteinbruchu. Tam sme vošli do lesa a mojou cestou sme došli ku kláštoru sv. Anny, vyšliapli si k zrúcanine hradu Scharfeneck (Juro nemal chuť ísť na ňu, ja som tam bol nedávno) a po hrebeni k rozhľadni Kaiserreiche. Výhľad nebol nič moc, bolo vidno klasicky Neusiedl See, Viedeň a trošku Wienerwald, matne Alpy.Tu sme to otočili, no museli sme zbehnúť dolu z pohoria do Mannersdorfu, lebo Jurovi došlo pitie a tam majú benzínku. Aby sme nemuseli ísť po asfalte, tak sme šli opäť poľňačkami do Brucku, prešli sme aj cez "Panzer Koridor", kde sme našťastie nestretli žiadnych príslušníkov BH. Pred Hainburgom som mal dosť už aj ja, zadok bolel, krk trošku tiež (prejavili sa negatíva negatívne otočeného predstavca :-D ) a ruksak na chrbte ma štval až až. Doma som potom vyžral chladničku. 8-)
http://www.gps-tour.info/en/tracks/detail.35341.html

comment Komentáre ku aktivite
thumb_up0thumb_down reply

pekneee ja osobne by som sa na daco taketo (MTB) asi nedal tak skoro, an cestu an tych 7hodin by sa dalo ale MTB nie....respekta :devil:

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

klobuk dole tmax+juro, parádny cyklovýlet

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Bol len trošku parádny, lebo vďaka Jurovi sme prišli o najkrajšie časti. Za rozhľadňou, kde sa ide po hrebeni, sú dosť náročné pasáže a jedna stoja za druhou. Prudký zjazd, ďolík, stojka, prudký zjazd, ďolík, stojka,... MTB je menej náročné ako cesta, máš si kde oddýchnuť. Aj keď tu bol prakticky len 1 normálny zjazdík, teda 2. Čiže tiež takmer stále v sedle, bŕŕŕ. Toto bolo drnejšie: http://www.trm.sk/rides.php?action=view&id=12632 .
Odporúčam kuknúť niekedy do Leithagebirge, je tam pekne.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

dik za tip

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
trending_up Vzdialenosť
126 km
schedule Čas
06:11:00
landscape Nastúpané
925 m

cloudPodmienky

Priemerná teplota 27 °C
Počasie Sucho
Vietor Bezvetrie

directions_bike Posledné aktivity bikera

thumb_up0thumb_down

directions_bike 20160625_MTB Devinska Kobyla (s Mirom, islo sa mi celkom fajn)

trending_up 35,9 km
schedule 02:10:28
landscape 0 m
thumb_up0thumb_down

directions_bike 20150627_Lamac, Zelezna studnicka, Kamzik, Dubravka (po dadzi trochu sa prevetrat, bol som prejedeny, islo sa mi tazsie)

trending_up 31,6 km
schedule 01:11:52
landscape 0 m
thumb_up0thumb_down

directions_bike 20150626_Kacin, Biely Kamen, Biely kriz, Panova luka (islo sa mi celkom fajn, v lese paradne)

trending_up 56,1 km
schedule 02:35:59
landscape 0 m
keyboard_arrow_up