directions_bike20090418_Kaktus bike Svätojurský MTB maratón

Tak pekne po poriadku. Na štartovnú lajnu som dorazil ani nie 5 min. pred začiatkom, tak dobrá pozícia bola ta-tam. Nejako som sa prebil vpred, skončil som za sanitkou (napravo), cca v 1. štvrtine, pätine. Po odštartovaní som sa snažil prekľučkovať pomedzi bikerov, čo sa mi celkom zdárne podarilo. No stálo to dosť síl. Na konci asfaltového stúpania som bol prakticky na začiatku pretekárov (cca 30-ty). Akonáhle prišla lesná cesta, trošku som nastúpil a poďho vpred. 2-krát mi niekto zozadu vrazil do kolesa, no pohoda. Horšie bolo, keď som šiel pri obiehaní príliš vľavo a rukou a rohom som zachytil pichľavý kriak. Aúúú. Ale strhol som ho a šiel ďalej. Nejako som pokračoval, stredná píla do kopcov, alebo veľká v stoji, z kopca ma opäť všetci dávali. 1. brod som preskákal po svojich (čo budem bike špiniť?), dohrkotal sa dolu, vyšlapol kopec na traverz a dopaťchal sa pod serpentíny. Tam som vedel, že nastal vhodný čas na únik (chvíľu pred tým som trhol 1, pričom ďalší 3 sa na mňa začínali lepiť zozadu). No pre istou, aby som to neprepálil, hodil som 2-3, no aj tak som im zdrhol (na vrchole priemerka rovných 20km/h). Hneď za serpentínami začala moja obľúbená pasáž, ktorá končila až po odbočení z červenej na modrú (Salaš). Potiaľ som valil vkuse 3-7 (kopce v stoji). Až na výšlap od brodu, ktorý som opäť prešiel so suchým bikom, aj sebou samým :-D Zjazd po modrej - hrôza, vydrncaný som bol, ajajáááj. Potom stojka, OK, 1-3, oddych, nuda po asfalte, dorazenie na Biely kríž, občerstvovačka len tak presvišťala okolo, či skôr ja okolo nej. A potom to prišlo. Hnusný, kamenistý, rozjebaný zjazd do viníc. Tam ma dali 7-mi. 3 som našťastie dotiahol v nasledujúcom stúpaní. Vo vinosadoch na záver som párkrát váhal, "kudy kam", no len v zmysle neskorého dobrzdenia. Potom som si pretrpel ďalšie peklo až po vodu, kde som šiel s 1 pretekárom v háku. Doťahovali sme sa až na ihrisko, kde som ho trhol, no "vyberaným spôsobom" ma vyblokoval, tak som ho nechal. Nestojí mi tých zopár sekúnd za vysypanie sa. No a bolo po.

Už sme len jedli, pili, rozprávali sa. Bolo tam dosť veľa ľudí z fóra, na ihrisku to žilo, no paráda. Slnko pripekalo, uch. Aj v tombole som vyhral.

Záver je takýto:
1. Cieľ sa mi splniť nepodarilo, chcel som ísť pod 2h. Som nahnevaný. Grrr. :devil:
2. Netuším, ako to tí makači robia, no na HT si to ženú po tej rozdrbanej ceste a mňa ide rozhodiť, musím spomaliť. Mám sa ešte veľa čo učiť. :-(
3. Na túto trasu z môjho pohľadu jednoznačne full, možno karbónové HT.
4. Palička v zadnom výplete stále drží. 8-)
5. Celkovo som si pretek užíval. Až na zopár zjazdov.

PS: Doporučil by som všetkým AM.EN atď. jazdcom, aby si niekedy mohli pozrieť "z prvej ruky", ako dávajú zjazdy obsadzovači popredných pozícií na maratónoch. Ja by som to nazval čistá samovražda, tak si to valiť... :dummy:
http://www.gps-tour.info/en/tracks/detail.32426.html

comment Komentáre ku aktivite
thumb_up0thumb_down reply

Gratulujem k takej priemerke. A pridávam sa k názoru že niektoré zjazdy boli o hubu (vidlicu mám super, ale takto vytrasené ruky som nemal už dávno). No a k tým zjazdárom: (ich) samovražda mi nevadí, ale už menej som spokojný keď ma chcú zobrať so sebou :devil:

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

tak ked ma niekto taky zapal k vyhre tak nerozmysla nad tyma ko sa moze rozsypat ked spadne v nejakom zjazde

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Ad [2]: Pravda, no nepáči sa mi to, že ohrozujú takých amatérov ako som ja.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Tiez sa pridavam ku gratulaciam, 13. je fantasticke umiestnenie (z mojho pohladu). Vidno ze treningy nesli nazmar :yes:

Len tych zjazdov je skoda - aj ked mne osobne uz by tam potom neslo o "sebevrazdu" (nezacnem na popularnu temu "kto je vacsi [b]AMENISTA[/b]" :LOL: ), skor o to, co s bikom. Predpokladam, ze kebys to naozaj bezhlavo pustil, tak by ti to ta Axonka neprepacila. Vacsinu tych blaznov evidentne asi vidla/ram moc netrapi :-/

A ad karbonovy HT, no, vsetka cest, ale ten by sa ti rozosypal asi skorej nez cokolvek ine

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Hehe, toho karboňáka som spomínal skôr ohľadom roviniek/miernych stúpaní po kamienkoch a nerovnostiach, kde som poskakoval v sedle ako koza.
Všetkým vám ďakujem za gratulácie, aj keď veľmi nie je k čomu. 15 min. na prvých mi stále chýba.

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
trending_up Vzdialenosť
44,0 km
schedule Čas
02:00:53
landscape Nastúpané
969 m

cloudPodmienky

Priemerná teplota 21 °C
Počasie Sucho
Vietor Bezvetrie

directions_bike Posledné aktivity bikera

thumb_up0thumb_down

directions_bike 20160625_MTB Devinska Kobyla (s Mirom, islo sa mi celkom fajn)

trending_up 35,9 km
schedule 02:10:28
landscape 0 m
thumb_up0thumb_down

directions_bike 20150627_Lamac, Zelezna studnicka, Kamzik, Dubravka (po dadzi trochu sa prevetrat, bol som prejedeny, islo sa mi tazsie)

trending_up 31,6 km
schedule 01:11:52
landscape 0 m
thumb_up0thumb_down

directions_bike 20150626_Kacin, Biely Kamen, Biely kriz, Panova luka (islo sa mi celkom fajn, v lese paradne)

trending_up 56,1 km
schedule 02:35:59
landscape 0 m
keyboard_arrow_up