directions_bike20081004_MAKADO

Povodne som mal štartovať s kamošom Jurom, no 3 dni pred pretekom začal mať problémy s okom, čiže jeho účasť "padla". Rýchlo zohnať náhradu! Našťastie sa mi vo štvrtok okolo polnoci ozval Miro, ktorý by rád šiel. Tak OK, dohodli sme sa, že necháme 5-hodinovú behačku. Prišla sobota ráno, budík otravuje o 6.00. Kuk z okna - pohoda, chodní ksuchý, no vonku tma a zima. Uvarím si teda čaj, dobalím ruksak a naraňajkujem sa. Lenže ako na potvoru začne jemne pršať, pričom sa dážď neskôr mierne zintenzívni. Nevadí, nie sme z cukru, takže okolo 7.15 sa obliekam a chystám sa vyraziť. Kvôli dažďu volím "čiaru", čiže asfaltom cez mesto do Rače. Vychádzam z izby a stretnem mamu, ktorá akurát vstala. "Vonku dosť prší", vraví. Akoby som o tom nevedel... Nanúti mi teda auto, čo mám robiť, neprotestujem. :-) Kým vynosím zbytočné haraburdy a sedadlo z "leva", je trištvrte na osem. Sakra, o 8.00 mám byť na mieste podľa dohody. Prišiel som tam okolo 8.15, našiel nejako parťáka, prehodili sme pár slov a ržchlo sme sa zaregistrovali. Potom sme sa všelikde motali, montovali mapníky, čísla, obliekali sa (pršalo a bola kosaaa). Zrazu počuť "štart o 5 minút". :dummy: A kurňa! Posledné úravy, "štart o 10, 9, 8,..." mi ešte pri autách. Dobehli sme tak-tak, rýchlo zhrabli hárok s ohodnotením kontrôl, prvý raz kukli na mapu a vymýšlali sme postup boja. Snáď všetci už vypadli, len my sme sa vytrepali až okolo 9.30. Nevadí. Tuším pršalo. No keď sme vošli do lesa, ani sme dážď neregistrovali, keďže tam bolo bahna ako najebaného. Našťastie som zvolil doma vhodné "obutie" (však som mal skúsenosti zo Šely) - Flyweight s vyše 12 000km dozadu a vcelku nový Crossmark dopredu. 8-) Ale pád nebol ani jeden, dokonca som ani nemusel zastaviť kvôli trakcii. No a potom sme už len behali po stanovištiach, všetko ako po masle, našli sme ich raz-dva, akurát také cestičky sme pochodili. Povrch buď šmykľavé kamene a konáre, alebo cesta-necesta (rozumej "kade sa to ja drbem") alebo asfalt. Blato bolo samozrejmou súčasťou a našim kamarátom. Aj reťaz sa tešila. Ale prišli sme v zdraví aj včas do cieľa. Nabehali sme podľa môjho GPS 44,4km, no signál som strácal pravideľne, lebo mapník bránil vo "výhľade". Počet absolvovaných kontról tuším 17, bodov 970 (1. mali 1090). Dosť nás zdržal začiatok (30 min), taktika "veškerá žádná" a celkové pohodové tempo. Páčilo sa nám však veľmi, veľmi a tešíme sa na ďalší ročník.
http://www.gps-tour.info/en/tracks/detail.24465.html

PS: Náročných chodníčkov je preto tak veľa, lebo to tak podľa mňa skutočne bolo. Mám dojem, že okrem toho kúsku po asfalte bolo takmer všetko náročné. Kto nebol, nepochopí.

comment Komentáre ku aktivite
thumb_up0thumb_down reply

Blahoželám, a dobrý report :yes:

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Vdaka, report neviem, ci to je, len som trosku napisal k preteku, nech to nie je take suche (ked uz MAKADO bolo mokre).

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
trending_up Vzdialenosť
44,4 km
schedule Čas
03:31:00
landscape Nastúpané
1 456 m

cloudPodmienky

Počasie Mokro

directions_bike Posledné aktivity bikera

thumb_up0thumb_down

directions_bike 20160625_MTB Devinska Kobyla (s Mirom, islo sa mi celkom fajn)

trending_up 35,9 km
schedule 02:10:28
landscape 0 m
thumb_up0thumb_down

directions_bike 20150627_Lamac, Zelezna studnicka, Kamzik, Dubravka (po dadzi trochu sa prevetrat, bol som prejedeny, islo sa mi tazsie)

trending_up 31,6 km
schedule 01:11:52
landscape 0 m
thumb_up0thumb_down

directions_bike 20150626_Kacin, Biely Kamen, Biely kriz, Panova luka (islo sa mi celkom fajn, v lese paradne)

trending_up 56,1 km
schedule 02:35:59
landscape 0 m
keyboard_arrow_up