Môžeme povedať, že jazdenie na bicykli a šport ako taký je skvelý spôsob, ako môžu deti využiť voľný čas a vybiť energiu. Na čo si dať pozor v úplných začiatkoch, pri výbere bicykla alebo bezpečnostných prvkov?


Tento obsah vznikol, dalo by sa povedať, celkom spontánne, vďaka spolupráci s pediatričkou Mudr. Monikou Michňovou. Možno ju niektorí poznáte vďaka Instagramu, pretože počas materskej využila svoje znalosti a formou rôznych príspevkov, videí a krátkych formátov šírila osvetu a odpovede na časté otázky, ktoré trápia rodičov. A môžeme povedať, že veľmi úspešne, pretože v súčasnosti má jej profil takmer 90 000 sledovateľov a za svoju prácu získala aj ocenenie v kategórii influencerov.

Monike veľmi často píšu rodičia ohľadom športu, s čím súvisí napríklad aj výber bicykla a všetko okolo. Preto zase ona kontaktovala nás v MTBIKERi, či by sme jej nepomohli s týmito témami. Monika pracuje s kratšími formátmi, ale ja som jej navrhol, či neskúsime spraviť niečo „dlhšie“ a či sa jednoducho o celej téme nepobavíme formou rozhovoru/videa. Ja budem „hrať“ cyklistu - rodiča a ona bude garantom obsahu ako pediatrička. Spoločne sa pozrieme na viaceré témy, ako napríklad:

  • Kedy začať so športom
  • Aká je ideálna aktivita pre dieťa a na čo si dať pozor
  • Začiatky na odrážadle
  • Prechod na bicykel a jeho výber
  • Ako naučiť dieťa, aby nosilo prilbu
  • Tipy pri výber prilby


Samozrejme, rovno dodám, že video cieli na rodičov, ktorí so športom nemajú veľké skúsenosti a cyklistom môžu prísť mnohé veci intuitívne a jasné.

Odkazy na produkty z videa do MTBIKER shopu, podobné videá a články nájdete v popise videa na YouTube MTBIKER.sk.

Ak sa vám video páčilo, pozrite sa aj na ďalšie v našom playliste a nezabudnite nás podporiť svojím odberom.
Zdroj fotografií: archív redakcie
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela
Komentáre
Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
Podobné videá
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?
Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
Video: Bicyklovanie bez bolesti - stačí len strečing?
Aktívny, pasívny alebo žiadny strečing? Ako to funguje v cyklistike? Kto by mal robiť aj kompenzačné cvičenia?
Video: Čo dopĺňať pred, počas a po výjazde
Cyklistika je veľmi náročný šport a poriadny tréning môže byť fyzicky veľmi náročný. Preto treba dbať na správne dopĺňanie energie či už pred, počas alebo po výjazde.
keyboard_arrow_up