Zdroj: Zdroj: Urban photo

Letné horúčavy sa už pomaly pominú a prichádza čas farieb v našich lesoch. Aj preto viacerí označujú jeseň ako najkrajšie ročné obdobie.

Kúpaliská, letné dovolenky a iné radosti či starosti už máme za sebou. Dospeláci sa vrátia do práce, školáci zase do školských lavíc. To však neznamená, že sa končia aj preteky – aj v septembri nás stále čaká dosť nabitý kalendár.

1. 9. 2024 – Rimavská Sobota - Teatro Okolo Malohontu

Cestné podujatie s klasikárskym profilom nám ponúka pestrý mix kopcov a zjazdov s celkovým prevýšením 1000 výškových metrov na trati dlhej 70 kilometrov. Prihlásenie je možné online cez formulár so štartovným 40 eur. V rámci štartovného dostanú pretekári kompletné zabezpečenie trate so servisom po dojazde do cieľa. Viac informácií nájdete na stránke organizátora.

Rimavská Sobota, Teatro Okolo Malohontu

7. 9. 2024 – Detva-Stavanisko – Horský duatlon Kráľ Poľany

Hneď na úvod tu máme duatlon, ktorý ponúka poriadnu dávku prevýšenia pre bicykel aj beh. Možnosťou je aj štafeta, kde dvaja športovci môžu spojiť svoje silné stránky z daných športov. Prihlásenie prebieha online v sume štartovného 15 eur pre jednotlivca a 30 eur pre štafetu.

Prezentácia pretekov bude vo Vagačovom dome od 8:00 do 9:30 hod. Trasa pre bicykel meria 13 kilometrov s 540 metrami prevýšenia a beh ponúkne 10 kilometrov a 550 výškových metrov. Viac informácií nájdeme v propozíciách organizátora.

Detva-Stavanisko, Horský duatlon Kráľ Poľany

7. 9. 2024 – Košice - 21. MTB Singletrack Maraton Košice UCI C1

Predstavovať tento maratón v rekreačnom stredisku Jahodná pri Košiciach nijako zvlášť netreba. V ponuke sú tri trasy s porciou 66, 40 a 22 kilometrov s prevýšením od 560 do 1840 výškových metrov. Prihlásenie online formou je možné do 4. septembra za štartovné v sume 40 eur pre dospelých a 5 eur pre deti.

Prezentácia bude prebiehať v piatok vo FamilyGym Oáza od 18:00 do 21:00 hod., neskôr v sobotu na Jahodnej od 7:00 hod. rannej. Samozrejmosťou je kvalitné zázemie a poriadna porcia zábavy na singláčoch. Viac informácií nájdete na stránke podujatia.

MTB Singletrack Maraton Košice UCI C1

7. 9. 2024 – Skalica - Hertlsport XCO Skalica

Klasické maratóny dáme trošku stranou a máme tu formát XCO na okruhu dlhom 4,2 kilometra s prevýšením 175 metrov. Online prihlášku je potrebné vyplniť do 4. septembra so štartovným 20 eur. Preteky sú určené okrem horských bicyklov aj pre horské elektrobicykle. Kancelária pretekov sa bude nachádzať na horskej chate Hertlsport v areáli Bike arény Zlatnícka dolina. Viac informácií nájdete na stránke usporiadateľa.

Hertlsport XCO Skalica

7. 9. 2024 – Snežnica - Istrofinal Snežnický MTB maratón

Ďalšia stálica v septembrovom kalendári sa nachádza v Kysuckej vrchovine, kúsok od Žiliny v obci Snežnica. Pripravené sú dve trasy s porciou 51 a 21 kilometrov a s prevýšením 1700 a 750 výškových metrov. Okrem výstupu na Straník nás čaká aj cieľová rovinka so 17-percentným sklonom. Prihlásenie je možné online so sumou štartovného 28 eur a na mieste za 35 eur. Viac informácií nájdete priamo na stránke organizátora.


8. 9. 2024 – Mýto pod Ďumbierom - 4. kolo Slovenského pohára v downhille

Meraná jazda proti stopkám z kopca nadol nás čaká v ďalšom kole Slovenského pohára v downhille v Mýte pod Ďumbierom. Minulý ročník sa tu rozdával rukáv majstra Slovenska. Práve tento rok sa nám tu predstaví nový majster Slovenska v tejto disciplíne. Príďte si obzrieť tímové stany a podporiť jazdcov pri ich výkonoch. Viac informácií nájdete na stránke Slovenského pohára.


14. 9. 2024 – Stupava - Škoda Stupava maratón MTB & RUN

Bude to 20. ročník týchto pretekov horských bicyklov v oblasti Malých Karpát neďaleko Bratislavy, ktoré si už vybudovali svoje renomé. Všetci sa stretneme v Stupave pri penzióne Intenzíva/Bajkservis. Čakajú nás tri trasy s porciou 78, 42, 25 a 7 kilometrov dlhá trať FAMILY. Prihlásenie prebieha online za cenu štartovného 35 eur.

Okrem dobrej organizácie, kvalitného zázemia a spojenia cyklistickej a bežeckej komunity si stačí priniesť už len dobrú náladu. Viac informácií nájdete na stránke organizátora.

Škoda Stupava maratón MTB & RUN

15. 9. 2024 – Stupava - Detská tour Petra Sagana | 6. kolo

Práve o deň neskôr do Stupavy zavíta aj Detská tour Petra Sagana, kde si deti a mladší pretekári budú chcieť vybojovať ďalšie body v rámci série. Propozície súťaže zverejňuje organizátor vždy minimálne týždeň pred danou súťažou na svojich stránkach alebo na Facebooku.

Detská tour Petra Sagana

21. - 22. 9. 2024 – Bojnice - MTBIKER Hornonitrianska Enduro séria

Aj jazdcov na hrubých plášťoch čaká ďalšie kolo enduro série v Bojniciach, kde poznajú túto lokalitu veľmi dobre a už hostila nejedno kolo v predošlých ročníkoch. V sobotu nás čaká tréning na trasách a v nedeľu už preteky. Prihlásenie prebieha cez online formulár s 50-percentnou zľavou pre mladých pretekárov do 18 rokov. Detailné propozície doplní organizátor čoskoro.

MTBIKER Hornonitrianska Enduro séria, Bojnice

21. 9. 2024 – Kaštieľ Patrovec - Zvážnica Gravel Ride & Race

Pre jazdcov na širokých plášťoch a baranoch tu máme gravel preteky, ktoré majú formát pre „dupačov“ aj pre pôžitkárov. Trasa 150 kilometrov funguje ako výlet a môžeme spoznať pekné okolia Považského Inovca. Naopak 70-kilometrová trasa obsahuje 4 rýchlostné skúšky.

Celé zázemie pretekov bude v Kaštieli Patrovec, kde nás po dojazde čaká pri vatre hudba a tiež aj vyhodnotenie pretekov. Registrácia prebieha online so štartovným 40 eur do 18. septembra. Viac informácií nájdete na stránke podujatia.


28. 9. 2024 – Šamorín – Detská tour Petra Sagana | 7. kolo

Deti sa vo svojej sérii presunú iba kúsok, teda zo Stupavy do Šamorína. V tomto meste sa už konalo nejaké to kolo a práve juh Slovenska by mohol zaručiť teplejšie a stabilnejšie počasie. Propozície súťaže zverejňuje organizátor vždy minimálne týždeň pred danou súťažou na svojich stránkach alebo na Facebooku.


Toto bol prehľad podujatí z kalendára MTBIKER. Nájdeš v ňom aj ďalšie preteky vo svojom okolí. Prvý jesenný mesiac nám prináša veľmi pestrú dávku pretekov po letných dovolenkách a v niektorých víkendoch si budeme musieť vedieť aj vybrať.
Zdroj fotografií: archív organizátorov

[Foto na úvode: Zdroj: Urban photo]

report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
Podobné články
Pozvánka: Mesiac august – letná sezóna stále pokračuje
Posledný letný mesiac je pred nami, a tak treba využiť pekné počasie naplno.
Pozvánka: Mesiac júl – vrchol cyklistickej sezóny
Či už preferuješ výjazdy počas sviežeho rána alebo si užívaš vyššie teploty, nezabúdaj ani na kalendár podujatí.
Pozvánka: Mesiac jún – roztočme kolesá na pretekoch
Letné mesiace sú pred nami a kalendár je plný podujatí. Bude to sezóna nabitá zážitkami.
keyboard_arrow_up