TrackHead - GPS lokátor a zabezpečenie vášho bicykla

Ak zabezpečíš svoj bicykel trakerom od výrobcu JER, získaš oveľa viac, ako iba monitorovanie polohy bicykla. Čo všetko ponúka TrackHead, sa dozvieš v tomto článku.

Značka JER bola založená na Slovensku v roku 2022, avšak jej tvorcovia majú za sebou bohaté, viac než 10-ročné skúsenosti s výrobou GPS monitorovacích zariadení a senzorov pre kamiónovú dopravu. Tím spoločnosti tvoria nadšenci cyklistiky, preto vedia, aké nástrahy na nás tam vonku čakajú a čo biker potrebuje pre svoj bike. Vytvorili multifunkčné zariadenie TrackHead - GPS proti krádeži bicyklov, ktoré bolo uvedené na trh v roku 2021. V súčasnosti má spokojných zákazníkov v rôznych kútoch sveta. V čom sa líši od konkurencie? Aké má výhody?

TrackHead GPS lokátor a zabezpečenie bicykla

Nabi batériu, nainštaluj a buď pokojný

Nabitá batéria zariadenia TrackHead ti môže slúžiť v pohotovostnom režime až 1,5 roka na 1 nabitie. Všetko záleží od používania a nastavenia výkonu zariadenia. Ak by si sa rozhodol využívať všetko, čo ponúka, nie je toho málo. Traker dokáže plniť úlohu ako pohotovostné GPS zabezpečenie, tak ako aj výkonné GPS meracie zariadenie.

Nenápadná hlava zariadenia pripomína podložku hlavového zloženia, a predsa v sebe ukrýva konektor micro USB, preto traker kvôli nabíjaniu nemusíš demontovať. Nemusíš sa báť ani vtedy, ak ťa zastihne poriadny dážď alebo sa pustíš blatistým terénom. TrackHead je vodotesný. Na prvý pohľad vidno, že výrobca si dal záležať na technickom vyhotovení a nešetril na použitých materiáloch.

Jeho konštrukcia je unikátna aj v tom, že je kompatibilný s 99 % typmi krkov vidlíc, a tak môžeš monitorovať svoj horský bicykel, elektrobicykel, ale aj cesťák či gravel s karbónovou vidlicou. Celé zariadenie s batériou je ukryté v jednom kompaktnom hliníkovom puzdre s eloxovaným povrchom. Vo svojom vnútri okrem riadiacej jednotky a antén ukrýva aj batériu s kapacitou 3 500 mAh.

TrackHead GPS lokátor a zabezpečenie bicyklaTrackHead GPS lokátor a zabezpečenie bicykla

Nainštaluj appku a pozri mapku

Zariadenie ti príde v krabici, kde nájdeš aj QR kódy pre aplikáciu JER Connect. Ak nevlastníš smart telefón, vôbec to nevadí, pretože aplikácia je dostupná aj na webovej stránke. Okrem monitorovania sa pred tebou zjaví veľa ďalších funkcií a možností nastavení.

V aplikácii si môžeš zariadenie nastaviť presne podľa svojich požiadaviek - parametre ako spotreba batérie, hustota uchovania súradníc až do jednej sekundy, interval obnovy dát od 3 minút do 3 sekúnd.

TrackHead GPS lokátor a zabezpečenie bicykla

Výhodou sú 3 prednastavené výkonnostné profily + jeden, ktorý si môžeš nastaviť do úplných detailov. Vieš si nakonfigurovať aj rôzne typy upozornení ako upozornenia na pohyb, odklon bicykla, stav batérie alebo ďalších niekoľko typov udalostí. Podporované formy upozornení sú SMS správy, hovor, alebo PUSH notifikácie, ktoré ti prídu už do 7 sekúnd. Traker ponúka aj komunikáciu nezávislú na internete - príkazy, informácie a upozornenia iba cez SMS/volanie. Zaujať ťa môže aj funkcia online vizualizácie polohy bicykla v 3D.

Za appku už neplatíš

O kvalitný GPS záznam vhodný na meranie máte postarané.
Aplikácia je úplne zdarma a takisto v sebe neukrýva žiadne ďalšie skryté dodatočné poplatky, ako to niekedy býva. Jediné, čo budeš potrebovať, je SIM karta s dátami. TrackHead spotrebuje skoro zanedbateľné množstvo dát. Výrobca uvádza, že s výraznou rezervou 500 MB na jeden rok postačí.


Aby najbližší vedeli tvoju polohu

Pri tréningoch tvojich ratolestí, dlhých túrach či v situáciách „iba si nachvíľu odbehnem". Zariadenie vysiela polohu online a autonómne, podľa zvolených nastavení, bez akejkoľvek interakcie. Pre zvýšenie osobnej bezpečnosti nikdy nie je na škodu nechať zdieľať svoju polohu niekomu, na koho sa môžeš spoľahnúť. TrackHead GPS lokátor sa môže presne k takému účelu hodiť.

TrackHead GPS lokátor a zabezpečenie bicykla

Hlavné funkcie zariadenia TrackHead:

  • Jednoduchá registrácia.
  • História dát s rýchlym prístupom.
  • Vizualizácia trajektórie mapy.
  • Podrobná konfigurácia zariadenia.
  • Preddefinované profily batérie + profil prispôsobenia.
  • Funkcia zobrazenia 3D polohy a uhla bicykla.
  • Ovládacie prvky proti krádeži - zamykanie.
  • Ovládacie prvky proti krádeži - pohotovostný režim nastavený na diaľku.
  • Ovládanie sledovania - nastavenie intervalu polohy od 5 sekúnd.
  • Ovládacie prvky sledovania - nastavenie intervalu ukladania dát od 1 sekundy.
  • Notifikácia – VOLAJ, SMS alebo internetová PUSH notifikácia.
  • Jednoduchá online aktualizácia firmvéru z aplikácie.
  • Export dát GPX.
  • Podpora pre prepojený účet STRAVA.
  • STRAVA - nahrávanie aktivity manuálne alebo automatické.

TrackHead GPS lokátor a zabezpečenie bicykla

Elektrické parametre

  • Nabíjanie (cez USB): 5V/1A.
  • Nabíjací konektor: USB, type Micro-B.
  • Batéria: 3.6 V Li-ion/3 500 mAh.
  • Nabíjací čas - plná kapacita: 4 hodiny.
  • Min. pracovné napätie: 3.25 V.
  • Priemerný prúd - energy full/save profil: 40/15 mA.
  • Pohotovostný prúd - pohybový senzor aktívny/neaktívny: 25/15 uA.

TrackHead GPS lokátor a zabezpečenie bicykla

Overila ho STRAVA - segmenty a aj ako meracie zariadenie

Keďže TrackHead poskytuje monitoring pomocou GPS, vie sledovať pohyb a s tým spojené metriky, bol by hriech nevyužiť to. Zariadenie je verifikované vývojármi športovej aplikácie STRAVA a dokáže tak do tejto obľúbenej aplikácie odosielať dáta z vašej jazdy. K dispozícii je aj nastavenie automatického nahrávania aktivít a ukladania záznamov s hustotou súradníc každú sekundu, takže o kvalitný GPS záznam vhodný na meranie máte postarané. Dokonca batéria TrackHeadu vydrží omnoho dlhšie, než je to u bežných cyklopočítačov.

TrackHead GPS lokátor a zabezpečenie bicykla
V neposlednom rade produkt vyrába slovenský výrobca, ktorý poskytuje promptný záručný aj pozáručný servis a plnú podporu svojej komunite.

Viac sa dočítaš priamo na trackhead.bike.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: CTM Zenos – dizajnové aj funkčné okuliare, dá sa to spojiť?

Test: CTM Zenos – dizajnové aj funkčné okuliare, dá sa to spojiť?

„Zenosky“ sľubujú, že ich navrhli pre všetky dobrodružstvá, ktoré na mňa čakajú na výjazdoch. Tak si hovorím, že to treba jedine vyskúšať.
Test: CamelBak Podium Titanium - najlepšia farba a materiál cyklofľaše?

Test: CamelBak Podium Titanium - najlepšia farba a materiál cyklofľaše?

Kto dostal nápad vyrobiť cyklistickú fľašu z titánu a prečo? Má 5x drahšia fľaša aj nejaké praktické výhody?
Test: ABUS HiDrop – pekná prilba, ktorá sa osvedčila

Test: ABUS HiDrop – pekná prilba, ktorá sa osvedčila

ABUS sa v mojom ponímaní preslávil výrobou cyklistických zámkov. Avšak v portfóliu nájdete aj iné výrobky a v neposlednom rade aj kvalitné prilby.
keyboard_arrow_up