Pozvánka: Mesiac jún – roztočme kolesá na pretekoch

Letné mesiace sú pred nami a kalendár je plný podujatí. Bude to sezóna nabitá zážitkami.

Oblečenie do prechodného počasia už môžeme úspešne odložiť na jeseň a vrhnúť sa na aklimatizáciu v horúčavách. Leto je pred nami a mesiac jún ho odpáli vo veľkom štýle s množstvom podujatí. Poďme sa teda spoločne pozrieť na prierez podujatí.

31. 5. - 2. 6. 2024 – Kálnica – Bikefest

Medzi obľúbené festivaly na dvoch kolesách určite patrí Bikefest, ktorý si za tie roky vybudoval výborné meno medzi všetkými pretekármi a fanúšikmi. Medzi obľúbené disciplíny patria enduro a maratón, ale okrem toho je v ponuke omnoho viac. Parkovanie zdarma pri Bikepark Kálnica a bezplatná kyvadlová doprava z Nového Mesta nad Váhom je pripravená pre všetkých, ktorí sa chcú zabaviť naplno počas tohto bikového víkendu.

Kálnica, Bikefest

8. 6. 2024 – Hrabušice - Podlesok – Škoda Slovenský raj

Pokračujeme sériou Škoda Bike Open Tour, kde nás čaká ďalšie kolo v Slovenskom raji a taktiež aj ďalšie kolo Slovenského pohára XCM. V ponuke sú tri trate s dĺžkou od 8,4 (kategória Family) do 68 km. Štartovné je aktuálne 40 € pre dlhú a strednú trať a 29 € pre krátku trať pri registrácii online alebo na mieste. Okrem dobrej zábavy sa môžeme tešiť na dobré jedlo, kvalitné zázemie pre rodiny s deťmi a rovnako zapálených nadšencov. Viac informácií nájdeme na stránke organizátora.

ŠKODA Slovenský raj

8. 6. 2024 – Trnava - MTBIKER komunitná jazda

Okrem pretekov si dáme zľahka cyklovýlet v okolí Trnavy, ktorý je určený pre horské, gravel a krosové bicykle. Trasa štartuje na Námestí sv. Mikuláša a povedie poľnými cestami do obce Smolenice. Celá trasa meria 63,8 kilometra a má 417 výškových metrov. Stretneme sa o 10:00 na námestí a vaša účasť, sprievodný program a občerstvenie je bezplatné, stačí si len doniesť svoju prilbu a bicykel.

MTBIKER Komunitná jazda Trnava

9. 6. 2024 – Žabokreky nad Nitrou – Žabokreky tour

Tieto preteky napíšu už svoj 4. ročník, ktorý si pre nás pripravil 3 okruhy s dĺžkou 105, 53 a 31 kilometrov. Samozrejmosťou sú aj menšie okruhy pre deti, ktoré majú chuť si zasúťažiť so svojimi rovesníkmi. Pre horské bicykle je pripravená 26 kilometrov dlhá trasa a gravel čaká 36-kilometrová porcia. Účastnícky poplatok vopred online je 10 € a na mieste 15 € na osobu. Prezentácia bude prebiehať pred obecným úradom od 8:30 do 10:45. Viac informácií nájdeme v kalendári MTBIKER.

Žabokreky tour

15. 6. 2024 – Kokošovce – MTB Slovenský opál

V rekreačnom stredisku Sigord si pre nás pripravili trasu Harlekýn 45tka a Oheň trojský 20tka. Trasy ponúknu 1350 a 500 metrov prevýšenia a okrem toho Banský škriatok zabaví na trati aj deti. Do 2. júna je štartovné 25 € s kompletným balíčkom a neskôr do 10. júna v rovnakej cene bez trička. Prihlásenie prebieha online cez formulár. Okrem kvalitných tratí sa môžeme tešiť na príjemné prostredie v zázemí pretekov a zábavu v kruhu rovnako zapálených pretekárov. Viac informácií nájdeme na stránke organizátora.

MTB Slovenský opál

16. 6. 2024 – Demänová – Detská tour Petra Sagana | 4. kolo

Ďalšia zastávka populárnej detskej pretekovej série bude pod Nízkymi Tatrami. Táto „aréna“ si už pamätá veľké boje malých detí, ktoré si vedia užiť pretekovú atmosféru každým dúškom. Propozície súťaže zverejňuje organizátor vždy minimálne týždeň pred danou súťažou na svojich stránkach alebo na Facebooku.

Detská tour Petra Sagana

22. 6. 2024 – Považská Bystrica – Považský MTB špeciál 2. kolo

Prvé kolo v blate preverilo odhodlanie a techniku jazdy pretekárov. Tentokrát nás čaká finále v Považskej Bystrici na 35 a 18-kilometrovej trase s prevýšením 1300 a 600 výškových metrov. Registrácia prebieha online so sumou štartovného 27 € a na mieste za 35 €. Na deti čakajú skákacie hrady a veľa inej zábavy. Viac informácií nájdeme na stránkach organizátora.

Cyklomaratón Horné Srnie

22. 6. 2024 – Horné Srnie - Cyklomaratón Horné Srnie

Obľúbená klasika medzi „harcovníkmi“ nám ponúka 3 trasy s porciou 74, 45 a 25 kilometrov s prevýšením od 850 do 2200 výškových metrov. Registrovať sa môžeme cez online formulár do 14. júna v sume 20 €. Prezentácia pretekárov bude na miestnej tržnici vedľa kultúrneho domu od 8:00 do 9:30 hodiny. Pripravené je zázemie a občerstvenie pre pretekárov a samozrejme aj známe prostredie tohto maratónu s krásnymi trasami v okolí. Viac informácií nájdeme na stránke maratónu.



22. 6. 2024 – Šamorín - Cyklomaratón X-Bionic Sphere - Jasná

Obľúbené cestné podujatie, ktoré nie je súťažným, ale skôr výzvou pre všetkých zúčastnených. Okrem bohatého štartovacieho balíčka aj s dresom je možnosť si objednať odvoz bicykla. Cena štartovného pri registrácii je 199 € bez odvozu a 235 € s odvozom. V cene štartovného je zahrnuté aj ubytovanie v Jasnej. Viac detailov o tomto podujatí nájdeme na stránke organizátora, kde sú uvedené všetky dôležité informácie o trase a propozíciách.

Cyklomaratón X-Bionic Sphere

23. 6. 2024 – Tatranská Polianka – MTBIKER Sliezsky kráľ 2024

Zmena termínu podujatia spôsobila, že sa v pozvánke opäť stretávame s touto poctivou časovkou do vrchu. Stúpanie na Sliezsky dom je veľmi známe a populárne pre vyznávačov úzkych aj širokých plášťov. Prihlásiť sa je ešte stále možné priamo na stránke MTBIKER so sumou štartovného 15 € do 19. júna alebo do naplnenia limitovaného počtu 100 pretekárov. Vďaka sponzorom sa môžete tešiť na hodnotné ceny a veľmi zaujímavú tombolu!

Ak sa kapacita nenaplní, je možné sa prihlásiť aj na mieste so sumou 20 €. Prezentácia bude prebiehať v MTBIKER stánku v Tatranskej Polianke pri rampe od 8:30 do 9:30. Štart pretekov je plánovaný na 10:00 v intervale po 30 sekúnd. Viac informácií nájdete v kalendári MTBIKER.

MTBIKER Sliezsky kráľ 2024

30. 6. 2024 – Malinô Brdo - 3. kolo SPDH

Aj downhill patrí medzi obľúbené preteky hlavne pre divákov, ktorí ženú športovcov do šialených výkonov. Posledné kolo na Veľkej Rači pretekárov potrápilo počasie a tak dúfajme, že bude počasie posledný júnový deň viac priaznivé. Informácie pre pretekárov nájdeme na SPDH stránke, kde sú všetky dôležité informácie. Ak si neveríte osedlať zjazďák, príďte podporiť pretekárov k trati a užiť si šialenú atmosféru pretekov.


Toto bol prehľad pretekov z kalendára MTBIKER. Nájdeš v ňom aj ďalšie podujatia. Či už ide o tvoju ďalšiu pretekovú sezónu, alebo absolvuješ prvé preteky, vždy na teba čaká stretnutie s kamarátmi a rovnako naladenými ľuďmi s vášňou pre dve kolesá.
Zdroj fotografií: archív organizátorov, archív redakcie
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTBIKER Sliezsky kráľ 2024

calendar_today 23. 6. 2024
label Časovka do vrchu
place Tatranská Polianka (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
Pozvánka: Mesiac september – jeseň, najkrajšie obdobie cyklistiky

Pozvánka: Mesiac september – jeseň, najkrajšie obdobie cyklistiky

Letné horúčavy sa už pomaly pominú a prichádza čas farieb v našich lesoch. Aj preto viacerí označujú jeseň ako najkrajšie ročné obdobie.
keyboard_arrow_up