scheduleNaše predajne a otváracie hodiny local_shippingDoručenie a osobné odbery fungujú normálne
Lokalizácia
Formulár sa odosiela

Garmin fenix 8 - 43 mm, AMOLED Sapphire hodinky, Carbon Gray DLC Titanium, black/pebble gray band

1 099 
Našiel si lepšiu cenu?
Skladom posledný 1 ks
Služby k nákupu tohto produktu
local_shipping Poštovné zdarma
payment Nákup na splátky  Vypočítaj si splátky

fenix® 8 - 43 mm AMOLED hodinky

Prémiové GPS smart hodinky s vysokou odolnosťou a dlhou životnosťou. Elegantný dizajn, všestranné športové a outdoorové použitie. Pokročilé tréningové funkcie, zabudovaný mikrofón a reproduktor, integrovaná LED baterka a nové funkcie na potápanie. Model 47 mm - vhodný pre väčšie zápästia.

Odolná konštrukcia - nová, odolnejšia konštrukcia hodiniek je vhodná aj na potápanie. Vodotesné tlačidlá, kovová ochrana snímačov a jasný 1,4″ displej AMOLED. Hodinky spĺňajú americké vojenské normy pre odolnosť voči teplote, nárazom a vode.

Zabudovaný mikrofón a reproduktor -Po spárovaní s telefónom môžete uskutočňovať a prijímať hovory priamo z hodiniek. Okrem toho môžete ovládať funkcie hodiniek offline pomocou hlasových príkazov alebo používať hlasového asistenta telefónu na odpovedanie na textové správy a iné.  

Zabudované LED svietidlo - nielen pri slabom osvetlení využijete vstavanú výkonnú LED baterku s dvoma farbami svetla, nastaviteľnou intenzitou a rôznymi režimami osvetlenia. Režim červeného svetla vám pomôže s bezpečnostným osvetlením v noci.

Prémiové tréningové funkcie -denné tréningové odporúčania, adaptívne tréningové plány na preteky, cielené plány silového tréningu, funkcia výdrže v reálnom čase s odhadom zostávajúcej výdrže, vyhodnotenie tréningovej záťaže/tréningového zloženia a ďalšie funkcie, ktoré vám pomôžu zlepšiť sa vo vašom športe.

Ranná správa -začnite deň s prispôsobiteľnou rannou správou, ktorá vám poskytne denný prehľad informácií o zdraví a kondícii. Využiť môžete aj funkciu tréningovej pripravenosti, ktorá sleduje rôzne zdravotné ukazovatele a pomáha maximalizovať efektivitu tréningu a regeneráciu.

Vylepšená navigácia - funkcia dynamického výpočtu obchádzky umožňuje určiť vzdialenosť, ktorú chcete zabehnúť. Potom sa zobrazia návrhy trasy, ktoré vás vrátia späť v čase. Vďaka podrobným mapám TopoActive si môžete prezerať aj vrstevnice. K dispozícii sú aj mapy golfových ihrísk a lyžiarskych stredísk na celom svete.

Skóre vytrvalosti - dynamické meranie, ktoré využíva VO2 Max, tréningové zaťaženie a ďalšie faktory, aby ukázalo, ako sa zlepšuje vaša kondícia.

Rekreačné potápanie -vodotesnosť hodiniek do 40 mestrov a nepriepustné kovové tlačidlá vám umožnia dosiahnuť nové hĺbky, zatiaľ čo presné meranie pod vodou zaručí, že vám neunikne žiadny údaj.
Vlastnosti produktu
Zabudovaný mikrofón a reproduktor pre príjmanie a uskutočnenie hovorov
Nová ešte odolnejšia konštrukcia vhodná aj pre potápanie
Zabudované LED svietidlo s možnosťami nastavenia
Prémiové tréningové funkcie
Vylepšená navigácia a mnoho ďalších...
Detaily produktu
Pohlavie Unisex
Druh športu cyklistika, turistika, bežkovanie, beh, skialpinizmus, lyžovanie, trailový beh, alpinizmus, horolezectvo, ferraty, kemping, fitness, canyoning, lifestyle
Farba black/pebble gray band
Funkcie Akcelerometer, Gyroskop, Teplomer, Senzor okolitého svetla, Záznam trás/ciest,
TracBack (cesta späť), Virtual Partner® (fiktívny súper), Auto Pause® (zast. tréning podla rýchl.), Auto Lap® (začne okruh po urč. vzial.), Auto Scroll (zobrazovanie stránok), Multi-sport (zmena šport. módu), Pokročilé tréningy -tvorba vl. tréningov, Jednoduché tréningy (čas,vzdial., kalórie), Alarm na tempo/kadenciu počas aktivity, Intervalový tréning, HIIT tréningy, Úprava vzhľadu obrazoviek, Stamina, Hlasové ovládanie, MP3 prehrávač, Elektronický kompas, Barometrický výškomer, Lov/ryby kalendár, Slnko a Mesiac informácie, Tabuľky príliv/odliv, Výpočet plochy, Kompatibilita s ext. zariadeniami (ANT), LED baterka, Garmin Pay™
Akumulátor - výdrž Akumulátor - výdrž: Režim smart hodiniek: až do 10 dní (4 dni - always-ON displej), Režim GPS: až do 28 hodín (22 hodín - always-ON displej)
Rozmery zariadenia 43 x 43 x 13.8 mm
Optický pulzomer / oximeter Áno
Displej farebný AMOLED, rozlíšenie: 416 x 416 bodov, uhlopriečka: 3.3 cm
Ovládanie tlačidlá + dotyková obrazovka
Materiál sklíčko: zafírový krištáľ, luneta: titán + DLC, púzdro: polymér vystužený vláknom s titániovým zadným krytom (DLC), remienok: silikón
Hmotnosť zariadenia 60 g (bez remienka 44 g)
Akumulátor - typ nabíjateľná Lithium-ion
Odolnosť voči vode 10 ATM*, potápanie do 40 metrov
Odolnosť voči pádu Áno (MIL-STD-810)
GPS prijímač Multi-Band GNSS: GPS/GLONASS/GALILEO
Predinštalované mapy Nová reliéfna mapa TopoActive + SkiView™ mapy lyžiarskych stredísk + golfové ihriská
Možnosť dohrávania máp TopoActive mapy sveta cez Wi-Fi
Vstavaná pamäť 32 GB
Prepojenie USB/Bluetooth/ANT+/Wi-Fi
Aplikácie Garmin Connect, Garmin Connect IQ, Garmin Explore, Garmin Golf, Garmin Messenger, Garmin Dive
Maximálna prevádzkova hĺbka pri potápačskej aktivite 40 metrov
LED baterka Áno
Garmin Pay™ Áno
ID produktu 299106
Predstavenie: Garmin Fēnix 8 – nová vlajková loď všestranných outdoorových hodiniek

Očakávaná nová séria outdoorových hodiniek Garmin Fēnix 8 prednedávnom uzrela svetlo sveta. V čom sú nové a čo ponúkajú?

Výrobcu Garmin nie je potrebné nejako zvlášť a detailne predstavovať. Svojimi kvalitnými a technologicky prepracovanými produktmi, medzi ktoré patria aj športové doplnky, si za vyše 30 rokov svojej existencie Garmin upevnil popredné postavenie vo svojom odvetví.

Nová, ôsma séria stavia na osvedčených silných stránkach jej predchodcov s implementáciou inovácií, ktoré majú nielen predĺžiť životnosť batérie, ale súčasne aj zlepšiť tzv. user-interface a rozšíriť škálu ponúkaných údajov a ich softvérové spracovávanie.

Taktiež je potrebné vyzdvihnúť aj posun k osvojovaniu si funkcionalít moderných inteligentných hodiniek, čím vypĺňajú medzery pri každodennom používaní aj mimo športových aktivít. Séria Fēnix 8 sa tak stala univerzálnejšia, prepracovanejšia a úspornejšia. V rámci 18 modelov Fēnix nájdeme aj 2 s označením Fēnix E, ktoré predstavujú ekonomickejšiu vstupnú bránu do novej generácie.

Garmin Fenix 8Garmin Fenix 8

Hlavným lákadlom modelov Fēnix 8 je možnosť výberu buď vysoko jasného AMOLED displeja, alebo tradičného Always-on MIP vyhotovenia, ktorý sa dokáže dobíjať na slnku a predĺžiť už beztak priaznivú výdrž.

Medzi výhody AMOLED patrí detailnejší a farebne plnohodnotnejší displej s vysokým jasom. Naopak, MIP dominuje na priamom slnku svojou čitateľnosťou, vždy aktívnym displejom, nízkou energetickou náročnosťou a možnosťou dobíjania. Vzhľadom na početnú prevahu AMOLED verzií v modelovom rade môžeme očakávať, že toto je cesta, ktorou sa Garmin bude uberať aj v budúcnosti.

Ak ide o parametre displeja, je už pri prvom pohľade na Fēnix 8 zjavné, že doslovný nárast nastal v priemere displeja. Garmin pokračuje v ponuke troch priemerov tiel, konkrétne 43, 47 a 51 mm. Zatiaľ čo najmenšia verzia získala oproti predchádzajúcej generácii až 1,3“ displej, dve väčšie vyhotovenia disponujú totožnou, 1,4“ veľkosťou.

Táto zmena bola dosiahnutá zúžením lunety a vytvorením priestoru pre displej s rozlíšením až 454x454 pixelov. Displeje sú navyše chránené buď technológiou Gorilla Glass (Fēnix E a 3 modely Fēnix 8 Amoled), alebo zafírovým sklíčkom, ktoré je prítomné vo všetkých 4 verziách so solárnym dobíjaním – tzv. Power Sapphire.

Garmin Fénix 8
Keď už hovoríme o možnosti dobíjania, Fēnix 8 s AMOLED displejom vo veľkosti 51 mm a v režime Smartwatch vydrží 29 dní, resp. ak si zapnete Always-on displej, tak 13 dní. Najrýchlejší úbytok energie pocítite pri zapnutí všetkých satelitných systémov a prehrávaní hudby. V tomto prípade je maximálna výdrž odhadovaná na 6 (43 mm), resp. 18 hodín (51 mm).

O niečo dlhšie je to pri solárne dobíjanom MIP vyhotovení – pri dennom vystavení slnku (3 hodiny, 50 000 luxov) predĺžite ich výdrž až na 38 dní. Napriek tomu sa pri plnom zaťažení vybíja rovnako rýchlo ako AMOLED (18 h/51 mm). Prínosom je tvrdenie Garminu o tom, že v prípade 51 mm solárneho vyhotovenia dokáže dobíjať až o 50 % viac energie než jeho predchodcovia.

Garmin Fénix 8Garmin Fénix 8

Telo každého z modelov je vyrobené z tvrdeného polyméru, obohateného uhlíkovými vláknami, do ktorého je osadená nerezová alebo titánová luneta. Remienok je podľa toho-ktorého konkrétneho prevedenia primárne silikónový, avšak dostať ho aj v koženom alebo titánovom vyhotovení. Garmin taktiež vypočul užívateľov a do ponuky zaradil širokú škálu farebných možností, ktoré napríklad v prípade remienkov kombinujú viaceré vrstvy farieb.

Konštrukcia Fēnix 8 okrem atraktívneho vzhľadu taktiež spĺňa prísne americké vojenské normy odolnosti proti teplotám, nárazom a vode. Vďaka lepšie utesneným kovovým tlačidlám sa s nimi môžete potápať až do hĺbky 40 m, resp. do tlaku až 10 barov. S tým súvisia aj rozšírené funkcionality (napríklad hĺbkomer) práve pre potápanie a apnoe aktivity pod hladinou.

Okrem vysoko žiarivého AMOLED displeja, ktorý je možné nastaviť do módu Always-on a teda predísť jeho stmavnutiu, je v nočných podmienkach alebo kedykoľvek to budete potrebovať k dispozícii aj zabudované LED svetlo s dvomi farbami – bielou a červenou, a s nastaviteľnou intenzitou a režimami svietenia. Či už si budete chcieť prisvietiť v tmavých priestoroch, alebo sa urobiť viditeľným počas aktivít v prírode, svetlo budete mať doslovne poruke.

Garmin Fénix 8

Softvér a funkcie

Detailné mapy a inteligentné trasovanie sú dva prívlastky, ktoré jednoznačne prináležia k outdoorovým hodinkám. V rámci každého modelu ôsmej generácie užívateľ už vopred získava nainštalované detailné mapy TopoActive s reliéfnym tieňovaním. Pochopiteľne nechýbajú vstavané ABC senzory výškomera, barometra a trojosého elektronického kompasu.

Novinkou je funkcia Dynamic Round-Trip Routing, ktorá dokáže vytvoriť okružnú trasu, a to aj s dodatočným prehodnocovaním možných alternatív tak, aby ste sa vždy vrátili včas späť. S predplatenou službou Outdoor Maps+ si môžete priamo do hodiniek stiahnuť aj satelitné snímky. Nechýba ani informovanosť o vzdialenosti najbližšej križovatky Nextfork alebo populárne Garmin Connect, prostredníctvom ktorého máte možnosť sťahovania alebo plánovania máp vždy na dosah.

Garmin, zrejme s ohľadom na cieľovú skupinu užívateľov, navyše do ponuky pridal aj mapy vyše 43 000 golfových ihrísk a 2 000 lyžiarskych stredísk z celého sveta.

Garmin Fénix 8Garmin Fénix 8

Od športových, resp. outdoorových hodiniek sa v súčasnosti očakáva aj prepracovaný manažment fyzických aktivít – ich meranie, vyhodnocovanie a plánovanie. Fēnix 8 pokročil aj v tejto oblasti, a to ponukou širokej škály diagnostických a prognostických režimov. Patria medzi ne napríklad predpoveď výsledkov vzhľadom na kondíciu a parametre trate, funkcia Pacepro, ktorá navrhne ideálne tempo pretekov, skóre vytrvalosti, vypočítaného na základe VO2 Max alebo tréningové plány Garmin Coach.

Toto je však iba časť z ponúkaných funkcionalít, ktoré majú dopomôcť pri dosiahnutí žiadaných výsledkov a výkonov. Garmin sa zameral aj na zlepšenie meracích funkcií a k nim prislúchajúcich senzorov. V praxi to znamená, že užívateľ získa presnejšie meranie srdcového pulzu vďaka technológii Elevate 5 aj počas vyšších intenzít. Navyše tento typ merania srdcovej frekvencie je už pripravený, aj keď ešte neschválený, pre meranie EKG. Nechýbajú taktiež merače spánku, ranná správa o vašom fyzickom stave, detekcia zdriemnutia alebo informácia o teplote pokožky.

Napriek existencii modelu Garmin Forerunner, ktorý stelesňuje výslovne športové hodinky, Fēnix 8 v tejto oblasti určite nezaostáva. Je totiž pripravený na širokú škálu športov, a to aj predpripraveným softvérom, konkrétne navrhnutým pre zvolenú oblasť aktivity. Či už plánujete cyklistický, turistický, bežecký alebo plavecký tréning, stačí si vybrať. Garmin nezabudol ani na fitness tréningy ako HIIT, AMRAP, EMOM alebo Tabata.

Pre nováčikov a nadšencov cvičenia sú dokonca pripravené animované cvičenia, ktoré sprevádzajú užívateľa správnou technikou. Spárujte si hrudný pás, wattmetrové pedále alebo iné doplnky pre dosiahnutie ešte presnejšieho tréningu a rozšírenia možností plánovania ďalších aktivít.

Garmin Fénix 8garmin 2024

Zatiaľ čo funkcie ako hudobný prehrávač alebo bezkontaktné platenie Garmin Pay sú už tradičnými súčasťami modelov Fēnix, v tomto modelovom rade pribudli aj funkcie volania a prijímania hovorov, pri ktorých postačuje iba spárovať telefón s hodinkami. Zabudovaný mikrofón a reproduktor taktiež umožňujú ovládanie hodiniek hlasovými príkazmi, alebo v prípade funkcií telefónu nielen čítať e-maily a správy, ale aj reagovať na ne prednastavenými odpoveďami. Nechýba záznamník hlasových poznámok, s ktorým nestratíte myšlienkovú niť ani počas dlhých aktivít.

Týmto obohacovaním doterajšej ponuky sa snaží Garmin držať krok s požiadavkami väčšiny moderných používateľov, ktorí preferujú mať všetko na jednom mieste.

smart hodinky 2024Garmin Fénix 8

Okrem farebných kombinácií remienkov a tela hodiniek má užívateľ k dispozícii aj nespočetné grafické návrhy užívateľského rozhrania, ktoré sú dostupné prostredníctvom Garmin Connect IQ Store. Stačí pár kliknutí a vaše hodinky sa stanú jedinečnými. Vnútorná pamäť hodiniek je 32 GB s výnimkou Fēnix E, ktoré majú polovicu, teda 16 GB.

Ponuku modelov športových hodiniek Garmin Fēnix 8 nájdete aj v našom MTBIKER eshope.
Zdroj fotografií: Garmin
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Hodnotenie produktu  (0 hodnotení)
0/5
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)

Ako hodnotíš produkt ty?
Pridať hodnotenie
Pomôž ostatným, získaj body a nakupuj lacnejšie až o 15 % vďaka vernostnému systému
comment Hodnotenia

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne hodnotenia

Formulár sa odosiela
Pridaj hodnotenie
Formulár sa odosiela
comment Otázky na predajcu

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne otázky

Formulár sa odosiela
Ak hľadáte cyklopočítač, športové smart hodinky, pedále s powermetrom, alebo aj radar na signalizáciu blížiacich sa áut, tak táto značka z USA vám ponúkne všetky tieto produkty. Ich produkty patria k najrozšírenejším na celom svete a značka dnes udáva trendy v danej oblasti.
Všetko o nákupe u nás

Tu nájdeš odpovede na tvoje otázky ohľadom dopravy, platby, bezpečnosti a mnoho iného.

K tomuto produktu sa môžu hodiť
Prečo nakupovať u nás
Spoznaj výhody nákupu
Prečo nakupovať u nás
Viac info o nákupe
1 000 000+ objednávok

Sme najväčší cyklistický e-shop na Slovensku overený desiatkami tisíc spokojných zákazníkov.

Jedinečný zákaznícky servis

Sme k dispozícii cez email, chat, telefón alebo osobne v MTBIKER centre.

Aktívne podporujeme cyklistiku na Slovensku

Aj vďaka Tvojej objednávke podporujeme rozvoj cyklistiky.

Bezpečný nákup a metódy platby

Proces platby je bezpečný a ponúkame Ti široké možnosti.

Vernostný systém

Odmeníme Ťa za nákup a takisto za kvalitné príspevky v MTBIKER fóre, e-shope, výjazdoch a fotogalérii.

MTBIKER centrum a showroom

Navštív nás v predajni s pump-trackom pri trailoch alebo v historickej budove v centre Bratislavy.

Viac info o nákupe
navigate_before navigate_next
keyboard_arrow_up contact_support