scheduleNaše predajne a otváracie hodiny local_shippingDoručenie a osobné odbery fungujú normálne
Lokalizácia
Formulár sa odosiela

Pirelli P ZERO™ Race RS 700x30C plášť, TLR, kevlar

MOC 90,99 
81,99 
Našiel si lepšiu cenu?
5/5

Pirelli P ZERO™ Race RS 700x30C plášť

P ZERO™ Race RS predstavuje najnovší model v rade pretekárskych cestných plášťov P ZERO™ Race vyrobených v Taliansku. Bol vyvinutý v spolupráci s profesionálnymi športovcami z tímov vo World Tour, aby poskytoval vyššiu rýchlosť a grip v porovnaní s akýmkoľvek iným plášťom, ktorý kedy v Pirelli vytvorili. Tento úspech je možný vďaka novému zloženiu gumovej zmesi SmartEVO2, formulovanej s know-how a najnovšími materiálmi používanými v motoršporte, čo zaručuje ďalšie zlepšenie priľnavosti a ovládateľnosti ako na suchých, tak na mokrých povrchoch. Okrem toho bola odľahčená aj patentovaná štruktúra kostry SpeedCORE™, ktorá obsahuje tenkú, hermetickú vrstvu gumy obohatenú o aramidové častice. Kombinácia týchto faktorov umožnila vytvoriť výkonnú pneumatiku, ktorá je ešte rýchlejšia pre pretekárov, ale aj pre tých, ktorí chcú ťažiť z tej istej technológie ako profesionáli.
Vlastnosti produktu
SpeedCORE™ tenká vrstva gumovej zmesi s aramidovými časticami, ktorá znižuje odpor
SmartEVO2 vylepšená zmes z hľadiska rýchlosti a priľnavosti vďaka novým výrobným procesom Made in Italy
Modifikácia TLR pätky poskytuje lepšiu kompatibilitu a zadržanie vzduchu, čo je vhodné pre moderné ráfiky
O 16 % nižší valivý odpor a 8 % nižšia hmotnosť v porovnaní s modelom Pirelli P ZERO™ Race
Detaily produktu
Bezdušový Áno
Priemer kolies 700C
Šírka plášťa 30C
Materiál kevlar
Farba čierna
ETRTO 30-622
Kord 120 TPI
Hmotnosť 320 g
Kompatibilita hookless ráfikmi 26C - nie je kompatibilný, 28C a vyššie sú kompatibilné
ID produktu 288886
Test: Cestné plášte Pirelli P ZERO™ Race RS – stoja za pozornosť

Dokonalé plášte neexistujú. A potom tu je novinka od Pirelli, ktorá je vo viacerých ohľadoch buď dobrá alebo výborná a tým poráža konkurenciu.

Plášte sú buď rýchle alebo odolné, ľahké alebo robustné, dobre držia na suchu alebo na mokre. Aj preto výrobcovia ponúkajú toľko modelov, aby si každý vybral podľa vlastností, ktoré sú pre neho najdôležitejšie.

Ale čo má spraviť cestný cyklista, ktorý správne pochopil, že kvalitnými plášťami vie zásadne vylepšiť svoju jazdu a preto nechce nič podceniť? Ktorý z top modelov od svetových výrobcov bude najlepšia voľba? Čo ak chce na kvalitnom obutí nielen pretekať, ale aj denne trénovať?

Cestné plášte Pirelli P ZERO Race RSCestné plášte Pirelli P ZERO Race RS test

Rovno k veci

Pri testovaní plášťov v bežných domácich podmienkach je nemožné postrehnúť nízke percentá vylepšení, ktoré má aktuálny model v porovnaní s predchodcom alebo s konkurenciou. Preto začnem test modelu Pirelli P ZERO™ Race RS prezentáciou údajov z nezávislého laboratórneho testovania a až potom tieto informácie porovnám s postrehmi z jazdenia.

Nevynechám ani skúsenosti z nahadzovania, čo pôjde, to odvážim a zmeriam, marketingové údaje výrobcu a technickú špecifikáciu nechám na koniec, aby v článku nič nechýbalo. Môže byť?

plášte Pirelli P ZERO Race RS

Porovnanie s Continental, Vittoria…

Stránku, ktorá sa zameriava na testovanie obutia a svoje výsledky prezentuje voľne, pozná väčšina cyklistov. Chodím tam často, ak sa zaujímam o detailné vlastnosti plášťov. Rovnako som to spravil aj v prípade modelu RS a hneď som si novinku dal do porovnania s top modelmi od hlavných konkurentov. A tu sa dostávame k pointe celého testu – plášte Pirelli nevyhrali vo všetkých parametroch (rozmer 28 mm), ale celkovo ukázali buď dobré alebo až výborné výsledky a v teste dostali plný počet bodov.

plášte Pirelli P ZERO Race RS recenzia
Od najľahšej konkurencie je ťažší, ale rád tento handicap vymením za dlhšiu životnosť a odolnosť voči defektom.
Detailnú analýzu si môže spraviť každý sám, mňa presvedčilo výborné odvaľovanie aj pri použití väčšieho množstva materiálu, čo na druhej strane prináša slušnú rezistenciu voči defektom a lepší bude aj nájazd. Hmotnosť je v tejto kategórii priemerná, veľký benefit je výborný grip v suchých a najmä v mokrých podmienkach, čo ocení každý amatér, ktorý chce mať jedno obutie na všetko.

Pozorným čitateľom môžem vysvetliť, prečo je porovnanie na nasledujúcom obrázku len vo veľkosti 28 mm a pri veľmi vysokom tlaku. Lebo rozšírené informácie sú len pre predplatiteľov. Ale asi sa nič zlé nestane, keď tu prezradím, ako dopadli plášte v rozmere 32 mm a s normálnym tlakom. Značka Pirelli a testované obutie vyhralo, v tesnom závese skončil Continental a až s odstupom ostatní veľkí hráči. Je zaujímavé, ako sa výsledky môžu meniť pri rovnakých modeloch rôzneho rozmeru...

Cestné plášte Pirelli P ZERO Race RS

Najmokrejší test v živote

Pri ceste na horskú L'Etape Czech Republic som netušil, že výnimočne dobrý výsledok v mokrom testovaní budem môcť vyskúšať na vlastnej koži. Tesne pred štartom sa spustil lejak, takže najmä na začiatku pretekov sme na cestách doslova plávali. Model RS bol pri správnych tlakoch v rozmere 30 mm neskutočný pomocník, ani raz som v zjazdoch nezaváhal, nespomínam si na žiadny taký moment, keď sa pretekárovi stiahne žalúdok pri pošmyknutí kolesa.

V suchých podmienkach plášte sedia veľmi dobre tiež, vo svojom veku nie som žiadny kaskadér, ale v zákrutách skôr získavam a na tieto Pirelli sa môžem spoľahnúť. Ťažko sa ten pocit opisuje, ale kto jazdí viacej, tak to pozná, keď plášte pôsobia mäkko a v zákrutách až lepkavo, čo je presný opak ako pri plášťoch z tvrdej lacnej gumy.

Model RS je od najľahšej konkurencie o pár desiatok gramov ťažší, ale rád tento handicap vymením za dlhšiu životnosť a odolnosť voči defektom, s týmito vlastnosťami som u značky Pirelli spokojný už dlhodobo. Tým, že plášte jazdím bez duší, to otvára ďalšie otázky – a na väčšinu z nich nájdete odpovede v ďalšej časti.

plášte Pirelli P ZERO Race RSCestné plášte Pirelli P ZERO Race RS

Obúvanie bolí

Novinka od Pirelli dostala do vienka okrem mnohých vylepšení aj prívlastok „hookless ready“, konkrétne od veľkosti 28 mm. Preto bola zmenená konštrukcia pätky, čo v praxi znamená zásadne sťažené obúvanie úplne pre všetkých. Ak som v minulosti obúval plášte Pirelli len za pomoci prstov, teraz pri nahadzovaní lámem montážne páky. Už som to chcel vzdať, ale nakoniec pomohlo fyzické roztiahnutie plášťa za pomoci hrubej sily a navlhčenie ráfikov.

plášte Pirelli P ZERO Race RS reviewplášte Pirelli P ZERO Race RS recenzia

Čisto zo zvedavosti som plášte po pár týždňoch prehodil z jedných kolies na druhé. Chcel som vedieť, či materiál povolil, alebo sa otrava pri nahadzovaní zopakuje. To by sa mi niekde v priekope pri oprave defektu riešiť určite nechcelo. Našťastie plášte jazdením povolili. Stále to išlo neľahko, ale už to nebol nemožný úkon ako na začiatku.

Plášte oznamujú skratkou TLR, že sa dajú jazdiť aj ako bezdušové, čo je aj moja preferencia. Pri prvom fúkaní pätky skočili na ráfik ochotne, všetko išlo hladko. Kto bude mať šťastie, možno nebude potrebovať ani tlakovú nádobu. Dobrá správa je, že model RS dobre drží tlak a rozumie si s tmelom Stan's NoTubes, rýchle sfukovanie a kontrola tlaku pred každou jazdou nehrozí.

Cestné plášte Pirelli P ZERO Race RS

Odmerané a zvážené

Na kolesách FFWD RAW CS s vnútornou šírkou ráfiku 21 mm by lepšie sedel rozmer plášťov 28 mm, ja som si model Pirelli P ZERO™ Race RS objednal vo verzii 30 mm. Po premeraní som zistil šírku až 32 mm, čo je hraničná hodnota môjho rámu.

Aj voľným okom je vidieť, že plášte sú na každej strane o milimeter širšie od ráfikov. Optimálny stav je, keď to je opačne. Výsledok na váhe hovorí v prospech môjho merania, podarilo sa mi zistiť nižší údaj, ako uvádza výrobca. Ponuka veľkostí a detailné údaje o TPI a hmotnosti jednotlivých prevedení je najlepšie vidieť na obrázku.

plášte Pirelli P ZERO Race RS predstavenie

Čo hovorí Pirelli

Pirelli sa k obutiu pre cyklistiku vrátilo pred pár rokmi, za tú dobu sa ich vývoj evidentne posunul. Aj tento top model RS vyrábajú doma v Taliansku, vyvíjaný bol v spolupráci s profíkmi - mne hneď napadne tím Lidl-Trek. Použitá bol nová zmes SmartEVO2, ktorá má spolu s konštrukciou SpeedCORE™ najväčšie zásluhy na posune vo vlastnostiach aj v porovnaní s vlastnými predchodcami, na stole sú dokonca aj konkrétne čísla. Valivý odpor je znížený o 16 % a hmotnosť o 8 %.

plášte Pirelli P ZERO Race RS

Partner do reálneho života

Že plášte vedia získať na 8 km aj viac ako 10 sekúnd, to som sa presvedčil na vlastnej koži. Preto nevidím dôvod, prečo by niekto spochybňoval benefity kvalitného obutia, samozrejme daň za prémiový produkt je jeho vyššia cena. Na druhej strane, tá investícia nevyzerá vôbec zle, ak sa pozrieme, čo stoja ušetrené watty a sekundy pri nákupe iných komponentov. Stále si myslím, že výmena plášťov alebo duší je v tomto zmysle najefektívnejší krok.

plášte Pirelli P ZERO Race RS test
Dobré plášte majú zmysel nielen z pohľadu úspory sekúnd, ale hore idú aj jazdné vlastnosti. Každý sa poteší, keď ho obutie podrží, či je cesta suchá alebo mokrá a jeho slušná hmotnosť nie je v rozpore s primeranou životnosťou a odolnosťou. Aj preto nemôžem poslednú vetu článku napísať inak, ako: „Kto šetrí na plášťoch, nešetrí dobre.“

Model Pirelli P ZERO™ Race RS 30 mm má MOC 90,99 €. Takto vyzerá kompletná ponuka cestných plášťov Pirelli na MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív autora
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Hodnoty vyskytujúce sa pri plášťoch
PSI - udáva, na aký tlak výrobca odporúča nafúkať plášť. 1 atmosféra = 14,7 PSI
TPI (EPI)- hustota vlákien kostry plášťa. Čím vyššia hodnota TPI, tým flexibilnejší a pružnejší bude plášť.
Kevlarový plášť- pätka tvorená z kevlarových vlákien. Plášť sa dá skladať, je teda praktickejší pri presunoch či skladovaní. Vyznačuje sa nižšou váhou oproti drôteným plášťom a vyššej odolnosti pred prerazením.
Drôtený plášť- pätka tvorená z drôtu. Plášť je neohybný, je ťažší oproti kevlarovému.

Prehľad veľkostí plášťov a označení
Tabuľka veľkostí ETRTO Rozmer v palcoch Francúzske označenie
28" 18-622 28 x 3/4 700 x 18C 
  19-622   700 x 19C 
  20-622 28 x 3/4 700 x 20C  
  22-622 28 x 7/8  700 x 22C  
  23-622 28 x 7/8  700 x 23C  
  25-622 28 x 1.00, 1 1/16  700 x 25C  
  28-622 28 x 1.20  700 x 28C  
  30-622 28 x 1 5/8 x 1 1/8  700 x 30C  
  32-622 28 x 15/8 x 11/4  700 x 32C 700C COURSE  
  35-622 28 x 15/8 x 13/8  700 x 35C  
  37-622 28 x 1 5/8 x 1 3/8  700 x 35C  
  40-622 28 x 1.50 28 x 1 5/8 x 1 1/2  700 x 38C
  42-622 28 x 1.60  700 x 40C  
  44-622 28 x 1.625  700 x 42C 
  47-622 28 x 1.75  700 x 45C 
  50-622 28 x 1.90 28 x 2.00   
  60-622 28 x 2.35   
  32-635 28 x 1 1/2 x 1 1/8 770 x 28B 700 x 28B 770B COURSE 
  40-635 28 x 1 1/2 28 x 1 1/2 x 1 3/8  700 x 38B 700 x 35B 700 Standard 700B Standard  
  44-635 28 x 15/8 x 11/2  700 x 40/42B
  28-642 28 x 1 3/8 x 1 1/8  700 x 28A  
  37-642 28 x 1 3/8  700 x 35A  
Prehľad kompatibility plášťov s ráfikmi
Tabuľka veľkostí                  
Šírka plášťa v mm Ráfik kolesa v mm                
  13C 15C 17C 19C 21C 23C 25C 27C 29C
18                  X                
20                  X                
23                  X                  X              
25                  X                  X                  X            
28                    X                  X                  X                   X          
32                    X                  X                  X                   X          
35                      X                   X                    X        
37                      X                   X                    X                    X      
40                      X                   X                    X                    X      
42                      X                   X                    X                    X                    X    
44                      X                   X                    X                    X                    X    
47                      X                   X                    X                    X                    X                      X  
50                      X                   X                    X                    X                    X                      X  
52                      X                   X                    X                    X                    X                      X                     X
54                         X                    X                    X                    X                      X                     X
57                         X                    X                    X                    X                      X                     X
60                         X                    X                    X                    X                      X                     X
62                         X                    X                    X                   X                      X                     X
Hodnotenie produktu  (3 hodnotenia)
5/5
(3 hodnotenia)
(3 hodnotenia)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)

Ako hodnotíš produkt ty?
Pridať hodnotenie
Pomôž ostatným, získaj body a nakupuj lacnejšie až o 15 % vďaka vernostnému systému
comment Hodnotenia
Formulár sa odosiela
Pridaj hodnotenie
Formulár sa odosiela
comment Otázky na predajcu

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne otázky

Formulár sa odosiela
Značka Pirelli je mnohým známa ako dodávateľ obutia pre motošport, ale od roku 2017 produkuje aj cyklistické plášte a galusky. V ich aktuálnej ponuke nájdete obutie pre cestné, horské i mestské bicykle, pri produkcii ktorých využíva dlhoročné skúsenosti v najvyšších motošportových súťažiach.
Všetko o nákupe u nás

Tu nájdeš odpovede na tvoje otázky ohľadom dopravy, platby, bezpečnosti a mnoho iného.

K tomuto produktu sa môžu hodiť
Prečo nakupovať u nás
Spoznaj výhody nákupu
Prečo nakupovať u nás
Viac info o nákupe
1 000 000+ objednávok

Sme najväčší cyklistický e-shop na Slovensku overený desiatkami tisíc spokojných zákazníkov.

Jedinečný zákaznícky servis

Sme k dispozícii cez email, chat, telefón alebo osobne v MTBIKER centre.

Aktívne podporujeme cyklistiku na Slovensku

Aj vďaka Tvojej objednávke podporujeme rozvoj cyklistiky.

Bezpečný nákup a metódy platby

Proces platby je bezpečný a ponúkame Ti široké možnosti.

Vernostný systém

Odmeníme Ťa za nákup a takisto za kvalitné príspevky v MTBIKER fóre, e-shope, výjazdoch a fotogalérii.

MTBIKER centrum a showroom

Navštív nás v predajni s pump-trackom pri trailoch alebo v historickej budove v centre Bratislavy.

Viac info o nákupe
navigate_before navigate_next
keyboard_arrow_up contact_support