scheduleNaše predajne a otváracie hodiny local_shippingDoručenie a osobné odbery fungujú normálne
Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Novinka - modelový rok 2024

Pinarello XC GX Eagle AXS 29 bicykel, pure carbon

7 900 
Našiel si lepšiu cenu?
Zvoľ si prevedenie
Služby k nákupu tohto produktu
build Osobný odber s poskladaním a garančným servisom zdarma
local_shipping Poštovné alebo dovoz bicykla zdarma
payment Nákup na splátky  Vypočítaj si splátky
Chceš si bicykel nezáväzne vyskúšať?
Zvoľ si osobný odber na predajni a rozhodni sa na mieste.

Pinarello XC GX Eagle AXS 29 bicykel

Pinarello XC GX Eagle AXS DT Swiss XRC1700 Pure Carbon je celoodpružený horský bicykel, ktorý kombinuje najnovšie technológie s precíznym dizajnom a vysokokvalitnými komponentmi. Tento MTB bike od prémiovej značky Pinarello je stvorený pre jazdcov, ktorí si potrpia na vysoký výkon, spoľahlivosť a komfort aj na tých najnáročnejších tratiach.

Rám
Karbónový rám je vyrobený z najmodernejších uhlíkových vlákien, ktoré kombinujú extrémnu ľahkosť a vysokú tuhosť. Táto konštrukcia minimalizuje energetické straty pri šliapaní, čo umožňuje efektívnejší prenos sily na zadné koleso. Geometria rámu je optimalizovaná pre kombináciu stabilnej jazdy pri zjazdoch a efektívneho výkonu pri stúpaniach. Konštrukcia zahŕňa interné vedenie káblov, čo prispieva k elegantnému vzhľadu a ochrane káblov pred poškodením.

Vidlica
Vidlica RockShox SID Ultimate poskytuje maximálny komfort a kontrolu v náročnom teréne. Je vyrobená z ľahkých a pevných materiálov, čo znižuje celkovú hmotnosť bicykla bez kompromisov na tuhosti. Táto vidlica je plne nastaviteľná, umožňuje jazdcovi doladiť tlak vzduchu, odskok a kompresiu podľa konkrétnych podmienok terénu. Tento systém zaručuje, že vidlica bude pracovať optimálne pri akýchkoľvek podmienkach. Zdvih 100 mm ponúka ideálnu rovnováhu medzi pohlcovaním nárazov a efektivitou pri šliapaní.

Tlmič
Tlmič RockShox SIDLuxe Ultimate je optimalizovaný pre cross-country jazdu, kde je kľúčová nízka hmotnosť a vysoká citlivosť na malé nerovnosti. Tento tlmič umožňuje nastaviť kompresiu a odskok, čím poskytuje optimálnu kontrolu a pohodlie v každej situácii. Jazdec môže jednoducho prispôsobiť tlmič pre rôzne typy terénu.

Pohon
Elektronická sada SRAM GX Eagle AXS je bezdrôtový systém radenia, ktorý zaručuje presné, rýchle a spoľahlivé radenie. Tento systém eliminuje mechanické káble, čo minimalizuje riziko opotrebenia a potrebu údržby.
Kazeta s rozsahom 10-52 zubov poskytuje široký rozsah prevodov, ktoré umožňujú plynulé a efektívne zvládanie aj tých najstrmších stúpaní a rýchlych zjazdov. Reťaz SRAM GX Eagle je navrhnutá pre vysokú odolnosť a spoľahlivosť, čo je nevyhnutné pri intenzívnej jazde v náročných podmienkach.

Kolesá
Karbónové kolesá DT Swiss XRC 1700 charakterizuje ich ľahkosť a vysokú tuhosť. Tieto kolesá sú ideálne pre rýchle zrýchlenie a presné ovládanie bicykla v technicky náročných situáciách. Kolesá sú obuté do prémiových pneumatík s vynikajúcou trakciou, ktoré sú odolné voči prepichnutiu a poskytujú maximálnu stabilitu na rôznorodom povrchu, vrátane skalnatých a blatistých terénov.

Kokpit
Karbónové riadidlá Pinarello MOST Talon Ultra Light sú zárukou vynikajúcej pevnosti pri zachovaní si nízkej hmotnosti. Ergonomický dizajn riadidiel poskytuje optimálnu pozíciu pre ruky, čo znižuje únavu pri dlhých jazdách.
Predstavec Pinarello MOST je integrovaný do riadidiel, čo poskytuje čistý a aerodynamický vzhľad. Tento komponent zaisťuje optimálnu tuhosť a presnosť ovládania.

Sedlovka a sedlo
Karbónová sedlovka Pinarello MOST ponúka výnimočnú kombináciu pevnosti a komfortu, pričom efektívne pohlcuje vibrácie z terénu. Sedlo Selle Italia SLR Boost je navrhnuté tak, aby poskytovalo maximálne pohodlie a podporu počas dlhých jazd. Jeho ergonomický tvar znižuje tlak na citlivé oblasti, čo je dôležité pre komfort jazdca.
Úroveň a kvalita výbavyhelp
Športová a výkonnostná cyklistika

Jazda v náročnom teréne, ale ani preteky nebudú pre tento bicykel problém. Kvalitná výbava bez kompromisov, ktorú využijú nadšenci dobrodružstiev aj pravidelní pretekári.

Špecifikácia
Rám
TORAY T900 UD
Vidlica
FOX 32 PERFORMANCE ELITE SC 100 mm
Profesionálna úroveň
Tlmič
FOX FLOAT SL PERFORMANCE ELITE 190x45 mm
Profesionálna úroveň
Prehadzovačka
SRAM GX EAGLE AXS
Pre pravidelné a dlhšie jazdy
Kazeta
SRAM GX EAGLE AXS
Pre pravidelné a dlhšie jazdy
Reťaz
SRAM GX EAGLE AXS
Kľuky
SRAM GX EAGLE AXS
Športová a výkonnostná cyklistika
Brzdy
SHIMANO Deore XT
Športová a výkonnostná cyklistika
Kolesá
DT SWISS XRC1700
Plášte
MAXXIS REKON RACE 29.5x2.25" EXO TR 120 TPI
Sedlovka
FOX TRANSFER SL PERFORMANCE ELITE D30.9 mm DROP 100 mm
Sedlo
LYNX 2.0 XC
Riadidlá
TALON ULTRA XC
Stredové zloženie
SRAM GX EAGLE AXS
Detaily produktu
Pohlavie Pánske, Unisex
Modelový rok 2024
Sada Shimano XT, Shimano Deore, SRAM GX
Počet prevodov 1x12
Brzdy Kotúčové hydraulické
Priemer kolies 29"
Zdvih vidlice 100 mm
Materiál karbón
Veľkosť M, XL
Farba pure carbon
Vidlica Vzduchová
Tlmič Vzduchový
Materiál kolies Hliník
Zdvih zadnej stavby 100 mm
Teleskopická sedlovka áno
ID produktu 287330

Konštruktéri dobre vedeli, pre koho primárne tvoria tento bicykel. Výsledkom je množstvo originálnych prvkov a tiež zaujímavá geometria.


Zaujímalo by ma, či by sa Pinarello pustilo do tohto projektu, keby na ich bicykloch nejazdil multitalent a víťaz posledných dvoch olympiád Tom Pidcock. Každopádne zrejme nechceli, aby Tom bral tituly na „maskovaných“ bicykloch iných značiek a keď sa pridala Pauline Ferrand Prevot, bolo asi jasné, že nie je iná možnosť.

Tento stroj tak má pomerne špecifický rodokmeň a môžeme povedať, že bol vytvorený z veľkej časti podľa ich požiadaviek. Na želanie Toma zabudnite na 120 mm vzadu, alebo extra položený hlavový uhol ako na trailbikoch. Žiadne uspokojovanie milovníkov down-country. Tu sa bavíme a „mašine“, ktorej zameraním je už od začiatku maximálny výkon v rukách schopného jazdca, ktorý požaduje agresívny posed. Paradoxne tak vznikol tiež bicykel, ktorý sa celkom dobre hodí napríklad aj na maratóny. Ako to myslím? Všetko sa dozviete vo videu, ale ešte predtým upresnenie názvoslovia.

V rámci ponuky značky nájdete 2 celoodpružené modely. Ten cenovo „dostupnejší“ nesie názov Pinarello XC a nájdete ho predstavený vo videu. Nad ním je potom ešte exkluzívny model označený ako Dogma XC. Ten má použitý iný karbón a samozrejme iné osadenie, ale všetky ostatné konštrukčné prvky sú totožné. Mňa tým trochu zmiatli a mal som za to, že Dogma XC znamená daný modelový rad. Snáď mi bude odpustené.

Odkazy na produkty z videa do MTBIKER shopu, podobné videá a články nájdete v popise videa na YouTube MTBIKER.sk.

Ak sa vám video páčilo, pozrite sa aj na ďalšie v našom playliste a nezabudnite nás podporiť svojím odberom.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Všetky bicykle ponúkané na MTBIKER shope sú nové, nejazdené, od oficiálneho distribútora a s plnou zárukou. Viaceré značky dokonca ponúkajú po registrácii doživotnú záruku na rám. Všetok záručný servis vykonávame v MTBIKER predajniach po osobnom doručení alebo po zaslaní bicykla (alebo jeho časti) kuriérom.

Náš postup expedície bicyklov je nasledovný:
  1. Bicykel je vybratý z krabice od výrobcu.
  2. Bicykel je poskladaný, skontrolovaný a nastavený (prehadzovač, prešmykač, tlmič, vidlica, kolesá...)
  3. Bicykel je opatrne zabalený naspäť do krabice a odoslaný
  4. Ak si bicykel objednáš na osobný odber alebo dovoz domov, bicykel Ťa bude čakať poskladaný a skontrolovaný
  5. Ak si bicykel objednáš kuriérom na svoju adresu, doma treba urobiť nasledovné:
    1. Bicykel vybrať z krabice a opatrne odstrániť ochranné fólie a materiál
    2. Namontovať riadítka do predstavca (1 minúta, potrebný je imbusový kľúč 4 alebo 5 mm).
    3. Namontovať predné koleso do vidlice (1 minúta, bez potreby náradia ak má bicykel rýchloupinák).
    4. Uvoľniť skrutky na hlavovom zložení, zarovnať predstavec s kolesom, dotiahnuť vrchnú skrutku na krku vidlice a následne dotiahnuť hlavové zloženie (2 minúty, potrebný je imbusový kľúč 4 alebo 5 mm).
    5. Namontovať pedále do kľúk, pričom treba namazať závit pedálu a opatrne namontovať správnou stranou (1 minúta, potrebný je imbusový kľúč 8 mm alebo 15 mm francúzsky kľúč).
    6. Namontovať sedlovku do rámu (10 sekúnd, bez potreby náradia ak má rám rýchloupinák).
    7. Dofúkať pneumatiky a prípadne vidlicu a tlmič na požadovaný tlak (2 minúty, potrebná je pumpa).
    8. Skontrolovať dotiahnutie imbusov a rýchloupinákov (2 minúty, potrebný je imbusový kľúč 4 a 5 mm).
    9. Vyraziť na testovaciu jazdu! S bicyklom zaobchádzaj opatrne, kým si na seba zvyknete. Ak má bicykel kotúčové brzdy, od novoty bude ich výkon obmedzený - svoj plný výkon nadobudnú po 4-5 silných brzdeniach z vyššej rýchlosti.
Ilustračné video k nastaveniu bicykla:

Hodnotenie 0/5

(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
Pridaj svoje hodnotenie
Za každé tvoje hodnotenie získavaš body do vernostného systému

comment Hodnotenia

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne hodnotenia

Formulár sa odosiela
Pridaj hodnotenie
Formulár sa odosiela

comment Otázky na predajcu

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne otázky

Formulár sa odosiela
Značka z Talianska patriaca medzi klasiku cestných bicyklov je tu už 70 rokov. Víťazstvom na Tour de France v roku 2019 zaokrúhlili počet svojich triumfov na tomto najprestížnejšom podujatí na 15. Dnes má okrem bohatej ponuky cestných bicyklov aj veľmi úspešné časovkárske a dráhové špeciály. Meno značky je už roky spojené s profesionálnym tímom INEOS Grenadiers, jazdec Filippo Ganna aj vďaka bicyklom Pinarello vyhráva na ceste, dráhe a najmä v časovkách. Segment tvoria aj gravel bicykle, priaznivci elektriky môžu rovnako siahnuť po tejto prestížnej značke.
Všetko o nákupe u nás

Tu nájdeš odpovede na tvoje otázky ohľadom dopravy, platby, bezpečnosti a mnoho iného.

K tomuto produktu sa môžu hodiť
Prečo nakupovať u nás
Spoznaj výhody nákupu
Prečo nakupovať u nás
Viac info o nákupe
1 000 000+ objednávok

Sme najväčší cyklistický e-shop na Slovensku overený desiatkami tisíc spokojných zákazníkov.

Jedinečný zákaznícky servis

Sme k dispozícii cez email, chat, telefón alebo osobne v MTBIKER centre.

Aktívne podporujeme cyklistiku na Slovensku

Aj vďaka Tvojej objednávke podporujeme rozvoj cyklistiky.

Bezpečný nákup a metódy platby

Proces platby je bezpečný a ponúkame Ti široké možnosti.

Vernostný systém

Odmeníme Ťa za nákup a takisto za kvalitné príspevky v MTBIKER fóre, e-shope, výjazdoch a fotogalérii.

MTBIKER centrum a showroom

Navštív nás v predajni s pump-trackom pri trailoch alebo v historickej budove v centre Bratislavy.

Viac info o nákupe
navigate_before navigate_next
keyboard_arrow_up contact_support