scheduleNaše predajne a otváracie hodiny local_shippingDoručenie a osobné odbery fungujú normálne
Lokalizácia
Formulár sa odosiela

SILVINI Trafoi dres, cloud

MOC 75,99 
68,99 
Našiel si lepšiu cenu?
Skladom posledný 1 ks
5/5

SILVINI Trafoi dres

Pánsky elastický cyklo dres radu ROAD PRO vyrobený z ľahkého a priedušného materiálu Light MESH.
Vlastnosti produktu
Dres je úzkeho strihu a je celozapínací
Má laserom strihané rukávy
Zadné trojvrecko
Reflexné prvky
Detaily produktu
Pohlavie Pánske
Druh športu cyklistika
Farba cloud
ID produktu 217844
Test: Silvini Trafoi & Gavia – top modely z českej dielne

Najprémiovejšie modely od Silvini som otestoval v domácich horúčavách, aj v premenlivých podmienkach na Gran Canarii. Ako obstáli?

S českou značkou Silvini som mal doteraz skúsenosti iba vďaka MTB oblečeniu. Silvini je pre mňa výrobcom, ktorý sa snaží poskytnúť zákazníkom čo najlepšiu kvalitu za primerané peniaze. Nemyslím tým, že je to low cost značka. Skôr sa snažia o dostupnosť prémiovejších kúskov a pohodlných materiálov tak, aby ste nemuseli utratiť stovky eur či polovicu vašej mesačnej výplaty.

Cestné top modely

Dres ako aj nohavice sú z kolekcie Road PRO/Top Line. To napovedá, že ide o high-end kúsky českého výrobcu. Keďže sú to top modely, zodpovedá tomu aj cenovka. Tá je niekedy až trojnásobne vyššia oproti tým najdostupnejším modelom od Silvini. Tým chcem naznačiť, že si vie každý vybrať podľa svojich potrieb a rozpočtu.

Silvini Trafoi, Silvini Gavia test

Nohavice Gavia

Názov modelu Gavia vychádza z alpského priesmyku Gavia v Taliansku. Nohavice nájdete v dvoch verziách - s bielymi detailami (traky + branding), alebo celé black on black. Testované nohavice som mal v čiernobielej verzii, pričom z vnútornej strany trakov máte grafiku a súradnice Passo di Gavia. Na lemoch nohavíc (na jednej strane) je nápis Silvini. Na zadnej časti stehien nesmú chýbať reflexné pásiky.

Parametre, materiály

Materiál nohavíc nesie názov Compress power a QuatroFLEX. Materiálové zloženie trakov je 75 % polyester a 25 % elastan, zloženie nohavíc je nasledovné: 71 % nylon a 29 % elastan. Vložka od talianskeho výrobcu Elastic Interface nesie názov ROAD PERFORMANCE FORCE MEN HYBRID. Je vhodná pre celodenné výjazdy, pričom jej hrúbka je od 3-14 mm a hustota 80-200 kg/m3.

Silvini Trafoi, Silvini Gavia
Zhrnutie od výrobcu máme za sebou, no teraz by som rád napísal moje pocity. Nohavice mi prišli už na prvý dojem ako prémiové. Materiál je na dotyk príjemný, na nohaviciach je minimum švov, aby ostal zachovaný komfort. Perforovaná vložka je najhrubšia pri sedacích kostiach, pričom hrubá časť ostáva aj pri slabinách. V danej oblasti sa nachádza aj dodatočná látka pre komfort mužských partií.

Pekne sa prispôsobujú podmienkam a pokiaľ nejdete hneď z výšľapov do zjazdov, stihnú vám vyschnúť aj traky.
Z prednej časti vložky je dierovanie, ktoré zabezpečuje prísun vzduchu, čo príde vhod, keďže tieto nohavice predurčuje výrobca práve na dlhé celodenné výjazdy. Široké elastické lemy na konci stehien sú samozrejme doplnené o silikón, aby sa pri jazde neposúvali. Traky sú na dotyk veľmi jemné, na chrbtovej a hrudnej časti perforované. Na celých nohaviciach sa nenachádza žiadna látka, ktorá by bola na pocit drsnejšia a znižovala komfort z jazdy. Hrubšie sú jedine švy, kde sa spájajú traky s materiálom nohavíc.

Silvini Trafoi, Silvini Gavia review

Jazda

Môj inseam je 832 mm, pričom na moju výšku mám kratšie nohy. Výrobca odporúča na výšku 172-175 cm veľkosť S a musím povedať, že nohavice sedia perfektne. Tým, že mám kratšie nohy, tak som mal mierne obavy, či nebudú lemy na konci stehien príliš dlhé. Neboli.

Lemy sú však veľmi priliehavé, až kompresné. Pri prvom oblečení to bolo zvláštne, no po čase som si zvykol. Ak je vaším druhým domovom posilňovňa a máte svalnaté stehná, mohlo by vás to obmedzovať. Traky na tele perfektne doliehajú a ani ich počas jazdy necítim. Jedným slovom mi model Gavia sadol perfektne, takže sa mohlo ísť na poriadny test.

V nohaviciach som odjazdil cez 1000 km, pričom niektoré z týchto jázd boli krátke, 2-3 hodinové a niektoré celodenné, v trvaní 8-10 hodín. Na Slovensku v Bratislave a okolí som ich testoval počas riadnych horúčav, kde boli teploty aj cez 35 stupňov. Musím povedať, že sa osvedčili, no pri takýchto horúčavách som pociťoval, že látka je možno hrubšia ako pri niektorých iných modeloch. Áno, pri 35 stupňoch Celzia vám do spevu asi nebude, no tenší materiál by v takýchto prípadoch možno pomohol.

Silvini Trafoi, Silvini Gavia recenzia
Na druhej strane, najmä dlhšie výlety som absolvoval v tomto oblečení na Gran Canarii, kde sa podmienky a teploty striedali – od 20 po 34 stupňov, pričom som si zažil poriadne teplo, no aj oblačno a studené zjazdy. Musím skonštatovať, že tu mi nohavice sedeli asi najlepšie. Pekne sa prispôsobujú podmienkam a pokiaľ nejdete hneď z výšľapov do zjazdov, stihnú vám vyschnúť aj traky. To môj prípad nebol, keďže som sa ponáhľal a traky boli ešte jemne nasiaknuté potom, čo ma počas zjazdov chladilo. Nestávalo sa to však často. Po celodennom výjazde boli sedacie partie bez bolestí, za čo vďačím kvalitnej vložke.

Nohavice som si obľúbil, najmä pri teplotách od 18 do 30 stupňov a celodenných výjazdoch ma vždy podržali. Rovnako chválim aj lemy na stehnách, ktoré sa nehýbali a z môjho pohľadu aj dobre vyzerajú.

Silvini Trafoi, Silvini Gavia
Model Gavia som pral cez 10-krát, pričom som nezaznamenal žiadnu degradáciu materiálu, prípadne švov. Priliehajú tak, ako keď boli nové.

Dres Trafoi

Názov Trafoi opäť nie je náhodný. Trafoi je oblasť s lyžiarskym strediskom blízko priesmyku Passo Dello Stelvio. Dizajnové prvky na strednom vrecku dresu vám poskytnú ďalšie informácie k Stelviu. Poďme však na to podstatné. Dres Trafoi sa vyrába v 3 farbách, pričom materiál je ľahký a priedušný Light MESH (74 % polyester, 26 % elastan). Dres dopĺňa zips YKK, reflexné prvky a 3 vrecká.

Silvini Trafoi, Silvini Gavia
Dobre navrhnuté strihy a kvalitné materiály spolupracujú na tom, aby ste sa cítili komfortne.
Dôležité sú však moje pocity. Po prvom oblečení som si všimol hneď niekoľko vecí. Dres pri vzpriamenom postoji je na bruchu krátky, čo nie je pri jazde žiadnou prekážkou (v jazdeckom posede). Rukávy sú pomerne dlhé, siahajú až k lakťom. K zipsu sa dostanem trochu neskôr. Dres je označený ako slim fit. Je veľmi elastický a priliehavý. Materiál je veľmi jemný a tenký - hlavne sieťovina na bokoch.

Silvini Trafoi, Silvini Gavia review
Zadná chrbtová časť je perforovaná menej a hrudná je hrubšia kvôli vetru. Pri prvom oblečení som si myslel, že mi prišiel dres s pokazeným zipsom. Akonáhle som ho na seba obliekol, tým, že je elastický a priliehavý, sa mi zips svojvoľne rozopol.

Lenže Silvini ma prechytračilo. Zips má vlastnosť autolock. To znamená, že keď bežec otočím smerom hore, viete ním voľne pohybovať. Preto sa mi zips svojvoľne rozopol, čo som spomenul v odstavci vyššie. Mal som ho v hornej polohe. Akonáhle otočíte bežec smerom dole, zips sa na danom mieste zaistí. Či už máte celý dres zapnutý alebo rozopnutý iba do polovice, funguje to spoľahlivo.

Dres nie je úplne priliehavý, pokiaľ nebicyklujete, čo je možno vidieť aj na fotkách (na chrbtovej časti). No akonáhle ste v jazdeckej pozícii, všetko je na mieste. Vďaka elastickému popruhu na konci dresu, ktorý je doplnený o silikón, drží dres na svojom mieste. Vrecká zo zadnej strany dresu sú primerane veľké a dobre umiestnené.

Silvini Trafoi, Silvini Gavia

Jazda

S dresom som jazdil rovnako často ako v nohaviciach. Je veľmi priedušný a ľahký, čo oceníte najmä pri stúpaniach a pri jazde vo vysokých teplotách. Predná hrudníková časť je dostatočne hrubá na to, aby vás pri zjazdoch neprefúklo. Pri zákrutách, keď vám vietor veje do bočnej sieťovanej časti, doslova cítite, aký je v týchto dvoch materiáloch rozdiel.

Po zvyknutí si na dlhšie rukávy som si dres obľúbil. Najmä dlhšie trasy boli tie, ktoré dres poriadne preverili. Ani po celodennom jazdení som nebol v diskomforte, práve naopak. Dres ani po celom dni jazdenia nijak obzvlášť nezapáchal. Som zvedavý, ako dlhá bude jeho životnosť. Zips s autolock systémom fungoval výborne.

Silvini Trafoi, Silvini Gavia test
Po praní som taktiež nenašiel žiadne náznaky degradácie materiálu, prípadne úbytku elasticity.

Verdikt

Silvini sa mi ukázalo v plnej paráde. Dobre navrhnuté strihy a kvalitné materiály spolupracujú na tom, aby ste sa cítili komfortne. Keď by som to prehnal, tak by som povedal, že oblečenie na sebe pri bežnej jazde ani necítite. Na druhej strane by som si želal možno trochu tenší materiál nohavíc a kratšie rukávy na drese. Gavia a Trafoi sú najprémiovejšie kúsky z českej dielne, ktoré zároveň aj dobre vyzerajú. Tomu zodpovedá aj ich cena.

Cena nohavíc Gavia sa začína na 143 € (odvíja sa od zvolenej veľkosti), pričom MOC je 159 €.

Dres Trafoi nájdete na našom shope za 68,99 € (veľkosť S), pričom MOC je 75,99 €.
Zdroj fotografií: archív autora
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Hodnotenie produktu  (1 hodnotenie)
5/5
(1 hodnotenie)
(1 hodnotenie)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)

Ako hodnotíš produkt ty?
Pridať hodnotenie
Pomôž ostatným, získaj body a nakupuj lacnejšie až o 15 % vďaka vernostnému systému
comment Hodnotenia
Formulár sa odosiela
Pridaj hodnotenie
Formulár sa odosiela
comment Otázky na predajcu

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne otázky

Formulár sa odosiela
Progresívna značka, ktorá prichádza od našich západných susedov. Šikovné české ručičky oceníte pri cyklistickom oblečení, ktoré je vyrábané do každého ročného obdobia. V ponuke nájdete od ľahkých dresov a nohavíc, cez doplnky na jar, až po zimné modely a návleky, ktoré vás udržia v teple. Silvini je dobrou voľbou pre tých, ktorí hľadajú spoľahlivé oblečenie na pobyt v sedle za rozumné peniaze. Pri dizajnovaní svojich produktov sa farieb neboja a preto môžete byť na vašich cestách originálny.
Všetko o nákupe u nás

Tu nájdeš odpovede na tvoje otázky ohľadom dopravy, platby, bezpečnosti a mnoho iného.

K tomuto produktu sa môžu hodiť
Prečo nakupovať u nás
Spoznaj výhody nákupu
Prečo nakupovať u nás
Viac info o nákupe
1 000 000+ objednávok

Sme najväčší cyklistický e-shop na Slovensku overený desiatkami tisíc spokojných zákazníkov.

Jedinečný zákaznícky servis

Sme k dispozícii cez email, chat, telefón alebo osobne v MTBIKER centre.

Aktívne podporujeme cyklistiku na Slovensku

Aj vďaka Tvojej objednávke podporujeme rozvoj cyklistiky.

Bezpečný nákup a metódy platby

Proces platby je bezpečný a ponúkame Ti široké možnosti.

Vernostný systém

Odmeníme Ťa za nákup a takisto za kvalitné príspevky v MTBIKER fóre, e-shope, výjazdoch a fotogalérii.

MTBIKER centrum a showroom

Navštív nás v predajni s pump-trackom pri trailoch alebo v historickej budove v centre Bratislavy.

Viac info o nákupe
navigate_before navigate_next
keyboard_arrow_up contact_support