Kalendár podujatí

Logo: Salzkammergut Trophy Salzkammergut Trophy

Pozvánka: Salzkammergut Trophy 2024 – slovo výzva je málo

Najznámejšie preteky v srdci východných Álp, s krásnou scenériou a štartom o 5:00 ráno. To musíš proste zažiť.

Legendárne preteky v meste Bad Goisern už poznajú mnohí z nás. Ich 27. ročník je na pláne 13. júla. Niektorí ich poznáme z počutia, iní nabrali odvahu a vyskúšali si ich na vlastnej koži. Poďme si teda okrem legendárnej vyše 200-kilometrovej porcie prejsť aj iné trasy a sprievodný program, ktorý vás môže osloviť.

Salzkammergut Trophy 2024

Prihlásenie

Samozrejmosťou je prihlasovanie pomocou online systému, kde štartovné sa pohybuje od 55 € pre krátku trasu po 119 € pre tú najdlhšiu. Prezentácia na preteky prebieha v piatok od 13:30 vo Volksschule v Bad Goisern do 20:30 večer. V sobotu pre trasy B, E, F a G od 7:00 hodiny rannej. Každý účastník sa musí dostaviť osobne na prezentáciu a vyzdvihnúť si číslo, trasu A čaká aj povinný bikecheck pred pretekmi.


Trasa A - keď 200 kilometrov je konečne výzva

Práve táto trasa preslávila podujatie asi najviac a mnoho cyklistov a cyklistiek si dáva za cieľ prejsť ju v časovom limite. Okrem samotných pretekov s ostatnými sú to aj preteky so sebou samým, kde človek naozaj nájde svoje limity v kondícii a psychickej odolnosti. Celú trasu podčiarkuje už samotných 7000 výškových metrov, ktoré určite nebudú zadarmo. Okrem skorého ranného štartu o 5:00 ráno sa vám naskytnú tie najkrajšie scenérie z okolia a taktiež populárna Ewige Wand.

Salzkammergut Trophy 2024

Ostatné trasy

Vytrvalci sa rozbijú na najdlhšej trati, pre ostatných smrteľníkov tu máme na výber 22, 38, 55, 57, 80 alebo 127-kilometrové trasy. Sú určené pre skúsených harcovníkov alebo začiatočníkov, ktorí si chcú užiť atmosféru tohto jedinečného podujatia a zabaviť sa v kruhu rovnako zapálených športovcov. Prevýšenie sa stupňuje od 600, cez 1000 až po 3758 metrov. Viac informácií k trasám nájdeme v propozíciách pretekov.

Salzkammergut Trophy 2024

Štartovací balíček

Keďže podujatie nás povedie po okolitých kopcoch, organizátor nezabudol na štartovací balíček s tričkom v čiernej farbe pre najťažšiu trasu, doplnky výživy od PowerBar, šampón od značky Sebamed a hlavne magnézium od Dr. Bohm. Okrem toho sa môžeme tešiť na bohatú expozónu – v balíčku dostaneme kupóny a zľavy na nákup tam.

Salzkammergut Trophy 2024

Občerstvenie na trati

Organizátor si každý rok pripraví bohatú nádielku ovocia, žemlí, perníkov a koláčov, takže na svoje si príde naozaj každý. Okrem toho sa o pitný režim postará čistá voda, Coca Cola, iontové nápoje PowerBar a Red Bull. Je tiež vytýčených 10 bodov na trase, kde nám môžu kamaráti alebo rodina podať naše obľúbené jedlo a pitie na občerstvenie.

Salzkammergut Trophy 2024

Ceny a tombola

Prví traja pretekári v každej kategórii dostanú Dachsteinskú trofej, čo je skamenelina morského slimáka Actaeonella stará zhruba 80 miliónov rokov z obdobia kriedy. Ceny sa dávajú pre najrýchlejšie tímy alebo aj gravel bicykle. V sobotu večer sa zo všetkých zúčastnených bude losovať tombola, ktorej celková hodnota je 5000 €.

Salzkammergut Trophy 2024

Na záver

Výnimočnú atmosféru zabezpečí publikum divákov, ktorých je pri každom počasí hojný počet. Neostáva nám už nič iné, ako doladiť posledné detaily v príprave, zjesť veľa cestovín pred pretekmi a vidíme sa na štarte o 5:00 ráno, alebo v inom „hracom“ čase pre menších extrémistov.
Zdroj fotografií: archív readkcie, organizátor podujatia
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up