Kalendár podujatí

Logo: MTBIKER komunitná cyklojazda Regiónom Trnava MTBIKER komunitná cyklojazda Regiónom Trnava

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme organizátormi podujatia.
MTBIKER cyklojazda Regiónom Trnava prepojí spoznávanie Regiónu Trnava a cyklistiku. Hromadná jazda zaujímavými dedinami, zelenými lúkami a pestrou krajinu bude pre všetkých.
Ak máte radi cyklo výjazdy a doma gravel, cross bike alebo horský bicykel, pridajte sa k nám 8. júna o 10.00 na Námestí sv. Mikuláša v Trnave.

Trasa začína na Námestí sv. Mikuláša v Trnave a vedie poľnými cestami do obce Smolenice. S výhľadom na zámok sa v Smoleniciach nachádza rozľahlý včelársky areál Včelovina, ktorý je ideálnou zastávkou pre športovcov alebo rodiny s deťmi. Po 25 km tu bude na účastníkov čakať zaslúžená sladká odmena a občerstvenie. Tí, ktorých areál očarí, môžu absolvovať prehliadku výroby medoviny, zvyšok dňa stráviť podľa vlastných predstáv v obci Smolenice, v ktorej sa nachádza Pálffyovský Smolenický zámok, Jaskyňa Driny či Náučný chodník Molpír a cestu domov napríklad absolvovať vlakom.

Z areálu Včelovina pokračuje hromadná jazda o 13.00 h. ďalej po poľných (gravelových), cestách cez obce Dolné Orešany, Dlhá a Biely Kostol späť do Trnavy.

Trasa má spolu 66 km a 480 m prevýšenia, vedie po poľných cestách mimo hlavných spojov. Nájdete ju na tomto odkaze, pričom GPX súbor si môžete stiahnuť na tomto odkaze. Vítaní si všetci cyklisti vo veku od 0 do 99 rokov. Povinná výbava je prilba.



MTBiker cyklojazda Regiónom Trnava nie je len o jazde na bicykli, ale aj o komunite, ktorá rada trávi čas v prírode a spoznávaní krás a cyklistických možností v Regióne Trnava.

Účasť, sprievodný program a občerstvenie je bezplatné.

Informácie k parkovaniu v meste

Vybrať si môžete z nasledujúcich parkovísk (všetky spomenuté parkoviská sú platené):
  • Parkovisko so závorovým systémom na Starohájskej ulici je počas víkendov bezplatné. Nachádza sa hneď za hradbami blízko Námestia sv. Mikuláša.
  • Najbližšie parkovanie k miestu stretnutia na Námestí sv. Mikuláša je parkovisko na Dolnopotočnej. Za parkovanie tu však zaplatíte 4€/hodinu, rovnako tomu je v okolí Baziliky sv. Mikuláša (okolie Námestia sv. Mikuláša) na Kapitulskej uliciJeruzalemskej ulici. (Zóna A)
  • Veľké záchytné parkovisko na Rybníkovej ulici: Ideálne pre tých, ktorí plánujú stráviť celý deň v meste. Za parkovací lístok tu necháte iba 60 centov/hodinu. Maximálne za deň zaplatíte 4€. (Zóna B). Rovnako tomu je na parkovisku na Hospodárskej ulici pri Bernolákovom sade (Zóna B).
  • Centrum pri Bernolákovej bráne: Pokiaľ chcete zaparkovať čo najbližšie k pešej zóne, vyberte sa sem. Parkovné tu stojí 2€/hodinu. Maximálne za deň však zaplatíte 12€. (Zóna A)
  • Na Štefánikovej ulici: Ďalšia z možností, vďaka ktorej môžete vaše vozidlo odstaviť blízko k centru mesta. Počas pracovného týždňa tu zaplatíte 2€/hodinu. Maximálne za deň však zaplatíte 12€. (Zóna A)
  • Pri Ružovom parku (Zóna D1), Zaparkovanie vozidla tu stojí 1€/hodinu. Maximálne za deň zaplatíte 8€.
  • keyboard_arrow_up