VÝLET do CZ...plánovaný výjazd jizerky-krkonoše som musel vymeniť kvôli rodinnej plavbe námornej na Orlíku,no neľutujem. okrem vesty som hodil aj biky, keby náhodou...a dalo sa. v jednom z desiatok prístavov sme rozložili stan ako za socializmu, ale úplne to stačilo, všetko po ruke a hotel kempinski nie je náš sen....
orlík-kožlí a okolie je gazdovstvo šľacht.rodu schwarzenberg, aj posl. český politik tu odpočíva v rodinnej hrobke /je veľká asi ako kostol na kalvárii/ v krásnom zámockom parku /vtedy boli architekti! / kde sa bikuje, prechádza, možno aj bežkuje a chovajú bažanty. v lesoch okolo vltavy sú zvažnice a cesty všého druhu...opäť si východniar pretrie oči, či sa mu sníva, alebo lesáci tam chodia v baletných špičkách a max. s kolobežkami. všetky zvažnice /lesy mix, prevaha ihličnatých / sú vo výbornom stave, žiadne koľaje, rýgoly a bazény. naozaj tam môžete vziať aj rodinných príslušníkov , nepravidelných cyklistov...roviny a kopce si vyberáte , členitosť priamo okolo priehrady pripomína ružín, nahoru, dolu...do dedín a osád na konci sveta vedú asfaltky ako u nás cesta I.triedy.turistické značenie je výborné, či ste v kukurici, pri rybníku alebo na asfalte. postupne som pobehal obe strany okolo orlíka, pozrel hrady a zámky,slalom ako vlhová: medzi zvikovským podhradím a kamennou, pamätníkom pracujúcich rómov cez vojnu, prechodom budovaných obchvatov obcí/ tam jasne napredujú pred nami/, a vychutnával ceny v rekreačných strediskách...10 pivo, birel, 40czk, plný tanier domácej kuchyne od 150-175 czk../ešte sa vás spýta, kolik knedlíku? / na to že sme sa aj plavili denne, som si to pekne bikom prešiel..po 4 dňoch ma zlákala relatívne krátka vzdialenosť šumavy a zvedavosť,či odkedy som ju prestal strážiť v čsľa, či je všetko na svojom mieste..tam už bol iný problém, plavba skončila, musel som do toho vtiahnuť veľmi citlivo aj manželku na jej ebiku....nebolo jednoduché nájsť nocľah, pošťastilo sa to čenkovej píle pod srním /a hore pekne ako na žipovský kopec / opäť výborné ceny a kvalita gurmánska.
prebehli sme mix cesty srní,modrava, smer sušice, aj na koniec sveta do železnej rudy a nemeckého pohraničia. mix šotoliny, hliny, asfaltu a pod.v krásnom šumavskom prostredí /ešte tak v zime na bežky/,plavebné kanály, lúky s močiarmi pre prevádzačov...jedinou chybou bol krátky čas, tam sa ide na min 5 dní, ale aj tak dobre./ česi nemajú také špičkové cyklobusy ako my na ťažkých cyklotrasách SB-Drienica, PO-Sigord.../ použili sme jeden zo žel. rudy nazad do srní, šofér čsad + asistent na ukladanie bikov, cena lístku pre 2+2 biky=4.50 eur..čo dodať...akurát v lese sa pred nami schovala v obore vlčia svorka, nájdeme niečo aj na čergove...nebudem kresliť trasy, foto vraví za všetko. ale 1 podstatný detail..po covide s tým začali poľské rekreačné strediská..teraz české..nezaplatíš kartou! iba cash..dobehujú sa straty z covidu..ešteže som zo starej školy a cash stále po ruke..

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Foto na mape

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up