po roku zase korutany, jazerá a lesy, iba sme sa posunuli ku jazeru millstatter, menšie ako worthersee, ale rovnako krásne, s tým že kopce hneď nad ním sú už vyššie...po jednej strane cyklotrasa okolo cesty, po druhej, krajšej, v lese, šotolina v podobnom teréne ako sopotnica. zlákali nás aj kúpele a ski bad kleinkirchheim, kde sme naordinovali aj pekný mix ťažším terénom, bohužiaľ na kúpanie už čas nebol.
medzi seeboden a gmundom /niečo ako Po-SB / je pekná farmárska-cyklo trasa , kde nebol problém prejsť z dolného konca valalu na horný skoro 400 vyš.m....ale pekné serpentínky dali zabudnúť na stúpanie. jedinou mínuskou bol nefunkčný cyklochodník seeboden-spittal, v rekonštrukcii, kde je 3-4 km hl.cesty samá zákruta a krajnica nikde, doprav.trafic.skratku lesom hore dole sme radšej dali iba dvaja,nechceli sme ostatných zničiť.. miestnu ski lysú-goldeck /ževraj už slovenskú / išli radšej autom do zlanu a odtiaľ hore. dovtedy počasie ako z rozprávky sa zmenili na slovenskú sparotu,dusno jak v r...až od 1700 hore sa humid stratil a spárovali sme na na hrebeni s miestnymi milkami. ceny na horskej chatke nižšie ako dole v krčmách pri vode...klobúk dole. ak idem dole zo žipov.kopca 10 min, toto nám trvalo skoro 35 min....ale našťastie sme to dali... keďže to bol týždeň rodinnej dovolenky , kde boli cyklisti iba príležitostní, tak som im chcel ukázať jednu z naj rodinných trás, toblach-cortina / a zároveň urobiť audit strediska pred ZOH 26 pre MOV /.veľmi nechápali kde sa trepeme 120 km autom , ale po konci etapy toblach-cortina-toblach, boli kompletne happpy...jednou ranou na biku vidieť tieto 2 strediská v lone prekrásnej prírody,odporúčam každému ,škoda že nazad sme nestihli prejsť cez prato piazza, čas strávený v cortine bol proti nám...príšte..
iba 1 deň nám pršalo, až na ten goldeck krásny čistý horský luft, .všetky tie potoky čo napájajú drau river, tiekli ako dravé horské rieky...2 dni naviac by bodli .dúfam že o rok,ak ma manželka neprehovorí k moru /možno, poľské by som bral /

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Foto na mape

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up