jachmel Ale ved ti to pekne sedi, farebne som vyznacil najpodobnejsie casy s jazdou bez watmetru a cca to mas. Jasne neriesim +-10w, ale to nemas sancu ani pocitit pri jazde v Z2 a nikto tiez nevie ktory watmeter je vlastne presny... Ide o to ze si vies potvrdit pocity ktore si mal pri jazde, nie ze to bude presne cislo.
Napr. u mna v poslednom case, kedy zatial na mtb jazdim bez watmetra (cca 70-71kg) voci kamosovi s watmetrom (cca 76kg) sedia takmer presne. Jasne, zase 5-10w to skace, ale viem, ci som isiel este na prahu, ci uz som mierne alebo dost prepaloval a spojit si to s prejavom na biku a ako som sa citil (a tepmi). A o to ide a tiez myslim ze to staci. Samozrejme nebude zhodnocovat a porovnavat cely vyjazd, to je bullshit.
Pri jazdach na urovni 4w/kg by som mal slapat o cca 20-25w menej ako on. Vzdy hore som ja, treba si vsimnut ze nevyberam cele segmenty a kopce, lebo vzdy tam bolo nejake aj len mierne klesanie alebo zjazd. A to je to co to skresluje.
1, casovka kedy sme na vyznacenom useku isli spolu az po zjazd. Pocitovo som vedel ze prepalujem, tepy v podstate cely cas nad prahom to potvrdzovali. Bol som ako na gume, ledva som vydrzal po usek zjazdu. Po nom som po chvili definitivne odkvecol. Stupanie necelych 23min. teda on 317W (4,17W/kg), ja 293w (co takmer presne sedi s mojou vahou cca 70,5kg). Tiez sa to zhoduje s pocitmi, vedel som ze idem uz nad moje FTP cca 3,9W/kg a preto som ledva drzal a ani uz dlhsie nevydrzal, neni sa comu cudovat, 23min v Z5 .
2, stupanie na urovni prahu, kazdy svojho. Prvy segment kopca sme este isli spolu v rovnakom case (cervena), zase takmer presny rozdiel 25w medzi nami. Nasledne zrychlil na svoje ftp ktore ma mierne vyssie a ja som si udrzoval konstantny odstup. Zase to sedi, kedy vidno ze pridal na watoch a ja som si drzal svoje s horsimi casmi (modre). Pocity si pamatam "idealne", ze som presne vedel ze som na prahu, tepy tiez stabilne nanom pocas celeho stupania. Opat sa mi potvrdilo ze mi to ukazuje dobre, vzhladom k pocitom ktore poznam z jazdy s watmetrom. Netvrdim ze to je exaktne presne, ale na potvrdenie takychto pocitov pri jazde mi to pride dostatocne presne. Alebo je to nahoda ze mi to skratka funguje?

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up