To vazne :o :tmi:
30.09.2010 - 14:34:32
00
no ja mám carbonové pätky na zadnej stavbe...pätka na šalter je hliníková
30.09.2010 - 14:38:50
00
Tak maju to podla vsetkeho aj modely 2011 (carbon swingarm & dropout).

http://www.scottmtb.cz/znacka-scott/scott-a-karbon/

SCDS – A když už jsme u těch zkratek, tak nesmím zapomenout i na SCDS, což je SCOTT karbon Dropout Systém. Jedná se specialitku - karbonové patky s výměnným Alu držákem přehazky, kterou SCOTT vyvinul pro rámy Spark a Addict. ,,Optimální váhová reukce,ale při zachování vysoké míry funkčnosti a optické líbivosti.,, Tak o tomto systému hovoří propagační materiálu, ale jaká je skutečnost ? S pořízením kola Spark, který právě disponuje takovými koncovkami, jsem pojal obavu, aby se při častém nandávání kol i za nepříznivého počasí, nedošlo k poškození karbonových patek. Nyní po roce tvrdého ježdění mohu s oddychem konstatovat, že patky jsou stále OK. Ostatně koukněte se i na fotečky zmíněných koncovek SCDS.

www.scottmtb.cz

www.scottmtb.cz

www.cyclingnews.com
30.09.2010 - 14:40:51
00
ohladom tej výroby na východe, by ma zaujímalo ktorý bike by si človek mal kúpiť aby mal nápis handmade in neÁzia

Ellsworth ;-)
30.09.2010 - 15:29:56
00
do 3 kompletka?
30.09.2010 - 16:40:27
00
na niakom aliviu...
30.09.2010 - 16:41:35
00
čína tajvan tak či tak majú ten zrak dosť rozmazaný...
hand made usa,alebo italy nie je ešte stále u niektoých značiek žiadna fikcia.
ak je to tam uvedené tak to tam je aj vyrobené.Žiadny vývoj v usa a výroba v ázii.
Jednoducho ešte nie všetky značky sa rozhodli ísť štýlom xxxxx kusov ročne.
30.09.2010 - 17:27:05
00
Ano, nie vsetky firmy sa rozhodli ist tou cestou, ale zas nie vsetci zakaznici su ochotni platit Americana alebo Taliana s jeho nadstandardnou zivotnou urovnou a danami len kvoli nejakej nalepke. Je to tak ako to ma byt. ISO a vystupna kontrola su tie dolezite veci, zvysok je v podstate len problem ega a imidzu, ze ano. :)

A ked uz sme pri tom - ak by boli dva ramy a jeden "Hand made in Taiwan" a druhy "Hand made in Italy/USA", tak si zoberiem radsej toho Taiwanca, lebo mentalita vychodnych kultur a ich zmysel pre preciznost je niekde uplne inde ako u flakacskych Talianov abo tlstych Americanov...
30.09.2010 - 18:03:29
00
urcite sa dobre citis v skatulke ozraty slovak?
30.09.2010 - 18:16:48
00
triki skatulkuje vychodne kultury, tak preco by som ja neskatulkoval tie zapadne? Nic viac, nic menej. Alebo inak - ak je nieco urobene nekvalitne, tak urcite nie kvoli krajine povodu, ale kvoli uplne inym kriteriam/normam, cize generalizovat sposobom "len ram z USA/ITA je kvalitny" je prinajlepsom kratkozrakost (slusne povedane).
30.09.2010 - 18:24:18
00
Jezus: ak mas na myslis ISO9001 alebo podobne, tak ta vyvediem z omylu .. s kvalitou vyrobku to nema nic spolocne .. urcuje to uplne ine veci .. hlupo povedane to znamena, ze maju fascikle zoradene pekna na policke. Inak nic :)
30.09.2010 - 18:33:43
00
K tomu E-type - pravdepodobne su dve moznosti:
1. Domaci "mechanici" klasicke objimkove prehadzovace prilis dotahovali a praskala sedlova rura.

Ak by kvoli objimke praskala sedlova trubka, tak bez objimky to bude praskat rovnako .. :)
30.09.2010 - 18:34:30
00
1. Pre vyrobne firmy su aj dalsie ISO normy a to nezahrna len nejake papiere, ale cely vyrobny proces. Ale detailne to nastudovane nemam, nepracujem vo vyrobe. :)

2. A preco by mala praskat bez objimky? Ked raz nieco stlacis neprimeranou silou, tak to proste rupne. Preco karbonove rajdy nemozem do predstavca utiahnut momentom 10 Nm? Princip je rovnaky...
30.09.2010 - 18:37:28
00
jezus keby si v skutočnosti videl aké firmy majú u nás iso 9001 tak by si pochopil o čom to je respektíve,že je to o ničom.
Ano som ochotný zaplatiť robotníka kotrý berie 2 litre mesačne ako čínsky robotník za 10 dolárov na týždeň.
Od Talána by som určite nekúpil auto,ale čo sa týka velo materiálu tak v pohode.
30.09.2010 - 19:00:08
00
Ako je to pekne mat na rame magicku formulku "made in USA", ale pokial dostanem svoj ram v odpovedajucej kvalite za rozumny cas, tak je moja volba jasna...
Na prveho santu (USA) som musel cakat 3mesiace, pretoze fabrika nestihala ramy vyrabat a nemali ziaden Blur skladom.
Na druheho (Taiwan) som cakal polovicu. Aj to len preto, lebo sa cakalo na dalsie ramy v zasielke.
Kvalita zvarov, licovanie dielov a celkove vyhotovenie je rovnake.
Toto su moje skusenosti s rovnakymi ramami toho isteho vyrobcu po migracii vyroby z USA na Taiwan.
30.09.2010 - 19:36:14
00
keyboard_arrow_up