joko - co je to ta cysta a ako sa to prejavuje?.
Uff, nie som dochtor, neviem to napísať odborne na výške... Takže je to nejaký novotvar, zvyčajne hrčka. Možno dokonca by sa dalo napísať, že nádor. Väčšinou nezhubný, ale občas... Nebolí, nesvrbí. Pokiaľ je v koži, pod kožou, tak sa prejavuje tvrdou hrčkou. Bývajú cysty aj na vnútorných orgánoch, pochopiteľne, tie nie je vidieť. Pred rokmi mala manželka cystu na (v??) maternici, zistili jej to ultrazvukom, časom sa stratila, aj s miernou dopomocou farmácie.
Pokiaľ zavadzia, špatí, resp. je podozrenie, že by sa mohla zvrhnúť, tak sa odstraňuje aj operatívne. Mne pred pár rokmi vyberali cystu, bola na zadku. Nemohla byť z cyklistiky, lebo bola na mieste, ktoré je dosť ďaleko od sedla. Doktor už keď rezal, tak zahlásil, že to bude o.k., že to bude mať tukový pôvod. Patológia to potvrdila... Dôvod vzniku mi nevedel prezradiť. Všimol som si ju pri sprchovaní, zrazu som cítil hrčku pod prstom. O nejaký ten mesiac som si uvedomil, že trochu narástla (cca 1 cm priemer, 0,5 cm do výšky). Tak som išiel k doktorovi, ten ma poslal na chirurgiu a odvtedy mám dva štichy na zadku.
Tvoj problém by mohli byť hemoroidy alebo ešte čosi horšie... S hrubým črevom nie sú srandy, mal si ísť s tým k doktorovi už dávno.