http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000649/1431273/Vasnivi-cyklisti-by-to-s-bicyklovanim-nemali-prehanat--Toto-sa-stane-
16.10.2014 - 12:22:17
00
Chlapi s jedným semenníkom by mali teda bicyklovať viac!
16.10.2014 - 12:30:08
01
Neuveriteľné drísty...
Jediná pravda je, že občas niektorý (ale nie každý, ani každý druhý) cyklista má cystu, ktorú si musí nechať operívne odstrániť. V podstate dvojtýždňová pauza... Na Slovensku viem asi o troch a vo svete asi o piatich.
Neplodnosť - taký Jens Voight má 6 detí, Jalabert 3 a bezdetných nie je viac ako v bežnej populácii... Na Slovensku, ak by hrozila cyklistom neplodnosť, tak by sme tu možno nemali Velitsovcov, Jurča, Vyšňu,Kružicovcov, Varhaňovského a čo ja viem koho deti ešte jazdili a jazdia...
Armstrong - stratu vajca mu nespôsobilo sedenie v sedle ale rakovina, ktorej spúšťačom bol možno doping. Neplodnosť mu nespôsobila cyklistika ale chemoterapia. A predtým bol prudko plodný, lebo z odložených spermí pred chemoterapiou mu umelým oplodnením "vyrobili" tri deti.
16.10.2014 - 21:18:32
00
To, co napisu novinari, treba brat s velkou rezervou.
Na SK sa danej problematike venuje RNDr. Martina Ondrusova.
Mozem od nej zistit, o com svedcia aktualne studie, ale v jedenej predchadzajucej sa pise:
"V jednej štúdii zameranej na športy, pri ktorých je vyššia možnosť vzniku týchto nádorov, sa zistilo, že jazda na koni a bicyklovanie je v anamnéze prípadov ochorenia častejšia ako u kontrolných osôb. Iní autori traumu ako rizikový faktor pre vznik nádoru testis nepotvrdili."
16.10.2014 - 22:41:23
00
joko - co je to ta cysta a ako sa to prejavuje?

mne obcas v minulych rokoch tiekla krv zo zadku, ale to bolo vzdy len v prvych tyzdnoch na jar, ked som po zime zacal znovu jazdit. V poslednych rokoch jazdim stale aj cez zimu, a tak uz nic take nemavam.
16.10.2014 - 23:27:22
00
Je daka studia skumajuca cyklistiku a plodnost?
17.10.2014 - 01:44:34
00
O tom velmi pochybujem!
Je to komplikovanejsie, ako sa zda. Keby si nasiel takuto studiu, z fleku ti poviem, ze prinajmensom metodologia, vyklad a suvis budu spochybnitelne...
To by sa musel spravit spermiogram reprezentativnej vzorky aspon troch vekovych skupin.
Dalej by sa museli vylucit ine faktory posobiace na plodnost (stravovanie, zlozvyky, zivotne prostredie, pracovne prostredie, atd.), alebo vytvorit rovnake podmienky pre vsetkych.
Teoreticky by si potom mohol vysledky porovnat napriklad pocet spermii/pohyblivost voci dennom case stravenom na biku. Ale to by este neznamenalo automaticky neplodnost...
17.10.2014 - 12:52:14
00
...jediné s čím som sa stretol je obdratá koža v rozkroku a občas nejaký ten bolestivý vrieďák od presedenia (zavadzia a tlačí). Ak bolí, pichnúť ihlou a vytlačiť hnis a zase je to OK. ;-) S mužstvom však žiadne ťažkosti.
17.10.2014 - 13:08:30
01
joko - co je to ta cysta a ako sa to prejavuje?.

Uff, nie som dochtor, neviem to napísať odborne na výške... Takže je to nejaký novotvar, zvyčajne hrčka. Možno dokonca by sa dalo napísať, že nádor. Väčšinou nezhubný, ale občas... Nebolí, nesvrbí. Pokiaľ je v koži, pod kožou, tak sa prejavuje tvrdou hrčkou. Bývajú cysty aj na vnútorných orgánoch, pochopiteľne, tie nie je vidieť. Pred rokmi mala manželka cystu na (v??) maternici, zistili jej to ultrazvukom, časom sa stratila, aj s miernou dopomocou farmácie.

Pokiaľ zavadzia, špatí, resp. je podozrenie, že by sa mohla zvrhnúť, tak sa odstraňuje aj operatívne. Mne pred pár rokmi vyberali cystu, bola na zadku. Nemohla byť z cyklistiky, lebo bola na mieste, ktoré je dosť ďaleko od sedla. Doktor už keď rezal, tak zahlásil, že to bude o.k., že to bude mať tukový pôvod. Patológia to potvrdila... Dôvod vzniku mi nevedel prezradiť. Všimol som si ju pri sprchovaní, zrazu som cítil hrčku pod prstom. O nejaký ten mesiac som si uvedomil, že trochu narástla (cca 1 cm priemer, 0,5 cm do výšky). Tak som išiel k doktorovi, ten ma poslal na chirurgiu a odvtedy mám dva štichy na zadku.

Tvoj problém by mohli byť hemoroidy alebo ešte čosi horšie... S hrubým črevom nie sú srandy, mal si ísť s tým k doktorovi už dávno.
17.10.2014 - 20:35:24
00
http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000649/1431273/Vasnivi-cyklisti-by-to-s-bicyklovanim-nemali-prehanat--Toto-sa-stane-

Toto tu už je minimálne tretíkrát za krátku dobu. Niekde inde, v inej téme, som sa to, neviem či s úspechom, snažil komentovať s humorom.

... takto: "Medicínskeho bulváru nikdy nie je dosť. Hlavne treba udržiavať paniku."

Tým som vyjadril svoj názor, že daným konkrétnym článkom sa absolútne neoplatí zaoberať. To však neznamená, že sa netreba starať o svoje semenníky. Treba ich dať len do tých najlepších rúk. Do ženských. Pre určité percento populácie platí, že do mužských.

... S hrubým črevom nie sú srandy, mal si ísť s tým k doktorovi už dávno.

Ale ešte predtým by som sa snažil vstúpiť do nejakej politickej strany. Lebo ľudia náchylní na problémy s hrubým črevom sú dosť často prezidenti. Máme na to príklady, či už v Čechách, alebo aj na Slovensku.

Naposledy upravil laco dňa 17.10.2014 - 21:03:45, celkovo upravené 1 krát.

17.10.2014 - 20:48:07
01
laco ja viem, ze sa tu o tom pisalo, ale na tomto clanku mna osobne zaujala ta cast o cyklistickom uzliku (to znie lepsie ako treti semennik :-)) O tom som tu nikde necital, tak preto som to sem dal. Co sa tyka normalnych semennikov a nie nejakych ich cyklo-atrap, tiez si myslim, ze je najlepsie ich zverit do najlepsich ruk :-)
17.10.2014 - 21:00:14
00
Ja iba zdôrazním, že ako väčšinou, iba srandujem. Samozrejme, v podstate je to vážna téma. Ale z takej si robiť srandu, chutí ešte viac. Skrátka, nemôžem si pomôcť. :) Ale teraz vážne, ten článok je, ... no ako by som to povedal, ... minimálne, ... neodborný.
17.10.2014 - 21:08:35
01
Uz sa to tu mozno riesilo. Ake mate skusenosti s prejazdami cez ciganske osady? Pred mesiacom po mne male cigancata(cca 1 m vyska)hodili kamen z druhej strany cesty. A dnes si tak idem tamad znova, uz som na to aj zabudol, a zas kamene, tentoraz ma netrafili (-: Viem, su to len mali zkurvysyni, ale ked sa to bude aj najblizsie opakovat, tak zastavim a zfleku kopacka do tych malych hlav, len ci nepribehnu ich otcovia? Ako by ste to vy riesili?
09.04.2015 - 20:16:28
00
Nejazdil by som tadiaľ. Po dobrom sa ťažko jedná po zlom dosiahneš len ďalšie zlo...
09.04.2015 - 20:24:39
00
urcite sa do nich nepustaj, lebo inak na sto percent pribehne tlupa a zmlati ta jak zito. A potom v mediach z teba spravia este aj rasistu.
09.04.2015 - 20:44:31
02
keyboard_arrow_up