a necelych 100g na vahe :)
samozrejme priplatit sa da na vsetkom ale potom sa uz nebavime o budgetovom bike ze...
10.06.2015 - 12:53:14
00
priplacat si za XX1 oproti X01 je uplna blbost
rozdiel je jedine v povrchovej uprave kazety (15g) a 32g na prehadzovacke .. zvysok je rovnaky (akurat na X01 je najmensi prevodnik 30T)

pri X1 vs X01/XX1 by som uz rozmyslal
10.06.2015 - 13:00:44
00
Uvidim hlavne, ako sa mi bude na nom jazdit. Ked to bude pre mna pocitovo o moc lepsie vozenie ako napr. na tom Kellyse, tak by som pustil aj viac penazi do toho. Stale ale rozmyslam v pomere cena/vykon a ten Kellys za 2800e je fakt dobry.
10.06.2015 - 13:04:47
00
Ah, som klikal na tvoj profil a tam nic :- ) Uz vidim, krasny bicykel !

Ja som vobec nemyslel fidlatka/*****, ziadny CTD nie je dobry lebo ten damper nie je dobry. Pri 4000 bicykli chcem ozaj kvalitny tlmic nie ten co maju seriove bicykle za 1200 euro... (DB Inline, FloatAir-X, Debonair, Vivid, Kirk, etc..) to VPP samo o sebe zazraky nerobi. Staci prejst na SC forum sekciu Pinkbiku a ludia ich hadzu rovno do smetneho kosa. Doslovne.

Jasne, ak chce clovek Santa Cruz (aj ja som hrozne chcel :- )... ) tak je to stale dobra kupa. Cisto z racionalneho hladiska ale:
Spectral CF9 EX bude o kilo a viac lahsi, bude to rovno karbonovy ram zo vsetkym co to obnasa. Je tam za presne 4K aj Reverb, DB-Inline, super kokpit (Renthal Apex/Fatbar Carbon), lahke kolesa. Geometria sa fakticky nelisi. Zazitok z jazdy bude vyrazne lepsi (teda ak clovek nejazdi na fetisisme zo znaciek).

Ja ked uz tak, tak SC treba brat ako iracionalnu kupu a rovno sa plesnut po vrecku a aspon ten nizsi C-carbon si dat doviest (su len cele buildy ale vidu cenovo OK). Potom ta nizka vybava nevadi, lebo ziskam prestizny ram ktory bude mat moralnu hodnotu pre mna upgradovat aj 10 rokov dajme tomu. Ale hlinikovy Bronson to nebude.

Co sa tyka puncu originality jak tu niekto pisal :- ) Novych bajkov za 4k bude vsade malo, detto u nas, ak zrovna toto niekoho trapi ako faktor. Carbonovy Spectral bude rovnaky unikat jak lubovolny Santa. Toto su proste cenove hladiny mimo dostupnosti vacsiny ludi. Forum nie je realita.
10.06.2015 - 13:06:48
02
inak zrovna ten 28z prevodnik je najzaujimavejsi dovod preco XX1 (ak ma clovek ambiciu sa obcas povozit aj v alpach a nie len v bikeparku s lanovkou)
10.06.2015 - 13:06:56
00
Mnohi do kosa hodili aj DBInline, niektore pekne prdkali...ale to uz je asi vychytane. A tiez to nie je vyhra do nemoty ladit a tocit. Float X CTD vhodne zvoleny k vhodnemu ramu moze byt ovela lepsie riesenie pre mnohych...
10.06.2015 - 13:19:42
01
Presne tak, treba jazdiť hlavne... Môže radiť kto chce aj tak si to urobí podľa seba a su to jeho peniaze a jeho vec.. Nakoniec sa zistí že je to ďalšie zbytočne vlákno a za ochotu a názor na zobrotu... Nechápem slovo iracionalnu kúpu :)... Kopec rámov u santu sa cenou vyrovná mnohým iným mainstream značkám, ktoré majú rám niekedy ešte drahší :)... A dotazovany si vlastne proti rečí ze sa tu som chcel a je to dobrá kúpa a od stavec dole ze je to iracionálna kúpa a z toho mi vyplýva ze nevie co vlastne chce.. Moja rada je požičaj si test bajky, pojazdi si a sam budeš vedieť čo chceš a bajk si ohadz čím chceš podľa toho čo si sa dočítal na zahraničných fórach keď fox ctd kashima rovno hádžu do koša, to ma pobavilo.. Ani amici nie sú taky papaci aby hádzali nové tlmiče do koša.. A k cenám rámov, pozri sa na norco karbónové sight co stoji nový rám :)
10.06.2015 - 13:46:05
00
Bikovanie je cele iracionalne. :) Kompomenty sa daju vymienat a kupovat hore dole po bazaroch, a v prinicpe aj ram. Tak najracionalnejsie by bolo kupit Canyon, ramu sa zbavit a komponenty prehadzat. :D
10.06.2015 - 13:49:42
01
ten ram tam je aj tak zadarmo :)
10.06.2015 - 13:58:12
00
Mnohi do kosa hodili aj DBInline, niektore pekne prdkali...ale to uz je asi vychytane. A tiez to nie je vyhra do nemoty ladit a tocit. Float X CTD vhodne zvoleny k vhodnemu ramu moze byt ovela lepsie riesenie pre mnohych...

Mas konkretny link, kde riesili problem s DBInline ? Zaujimalo ma to, kedze som nejake problem ocakaval, ale nemam info.

Inak co sa tyka ladenia, tak to zase netreba privelmi citat nechopnych Amikov. Tam nemas co riesit. Mas low speed kompresiu = CTD nastavenie Foxu. Ze mas viac moznosti ako natocit je len plus. Nastavenie low speed rebound=normalne nastavenie akehokolvek ineho tlmica. Mas moznost nastavit high speed rebound a high speed compresiu, ktora je normalne u Foxu nastavitelna len v servise, rozobratim a peknymi $$$. Takze to nikto neriesi a radsej sa vozia na nevyhovujucom tlmici a nadavaju, ze sa im prepada do zvihu :) Takze nechapem vobec tie reci o kopmlikovanom nastavovani. To platilo pre prve verzie CC s pruzinou, kde sa nastavenia vzajomne ovplyvnovali, ale je tomu vel-vela rokov uz.

U SC Solo je ale zdvih 125mm, co je prakticky XCcko, takze tam je to relativne jedno, dokonca ten tlmic vzhladom na VPP aj vyhovovat bude. A pokial tam je factory/performance verzia tlmica, tak je to ok a nemusi sa nic riesit.
10.06.2015 - 14:31:51
01
K DB (aj inline) este treba povedat, ze Cane Creek ma peknu stranku s databazou ramov kde su odporucane nastavenia pre ich tlmice ktore su spravidla velmi blizko optimalnym nastaveniam:
http://www.canecreek.com/products/suspension/double-barrel/base-tunes
http://www.canecreek.com/products/suspension/dbair-cs/base-tunes
http://www.canecreek.com/products/suspension/dbinline/base-tunes

Tak ake babranie sa...
10.06.2015 - 14:48:23
01
Tak,tak .. ale to asi vie kazdy, kto sa o ich tlmic zaujimal, ale asi je dobre, ze si to sem dal. Naviac, velmi som ocenil, ze maju aj moznost, kde uvadzaju, ci sa na ten ktory ram zmesti aky tlmic. Vdaka tomu som napr. zistil, ze na moj ram sa nevlezie CC DB Air, dlho mi trvalo, nez mi docvaklo preco :D .. ale je to tak. A zase na iny, nad ktorym som uvazoval, sa neda dat pruzinovy . Maju to vychytane, chlapci a dievcata z CC. Ale s CCckom sa kupa ramu celkom aj predrazi.

Inak este doplnim, chvilu som jazdil Fox RP23, ten novsi s boost valve (ale to nie je CTD) a musim povedat, ze chodi nadherne. Sice sa trosku pohupuje pri jazde po stojacky, ale ten makkucky pocit pohodlia na 10cm zdvihu je fakt dobry. Ale trosku hupe postojacky. Naopak, pruzinovy CC mi pripada nejaky tvrdsi, ale ked to clovek pusti, tak ... :D .. vysoke zdvihy a moc moznosti tlmicov, to je pasca na cas, penazenku a nervy hlavne pre ludi, co moc spekuluju :lol:
10.06.2015 - 15:04:21
01
Asi take, ze kazdy ma rad inak chodiaci tlmic, inak jazdi, ine tereny, ine rychlosti, inak ma nastaveny predok, ina hmotnost atd. Pre niekoho je viac moznosti velke plus, ale pre inych nie. To ze si to vedia nastavit !niektori! ludia tuto z fora a rozumeju aj tomu co nastavuju, neznamena ze je to tak u vsetkych. Ked si rad za radom predstavim ludi, s ktorymi jazdim vyjazdy, tak moznosti CC by nepotesili ani jedneho z nich. :) Pre "beznych" ludi je lepsie ked si najdu bike, kde je tlmic pekne vyladeny k ramu a nemusia ho vobec riest. Zial casto je to tak, ako spominal lto, ze na biky nacapaju hocico a potom moze byt prave CC super riesenie. Sam som myslel, ze kupim DBInline, ked mi 2.x prdol Fox...ale citanie skusenosti po nete ma odradilo. A promptny repas Foxa tuto nemenovanym clenom fora. :D


Co sa tyka spolahlivosti tak napr. https://www.reddit.com/r/MTB/comments/2ryc31/my_cane_creek_db_inline_experience/
Aj vo viacerych recenziach na Pinkbike to bolo spominane, ze DBInline im casto prdli a ze kolegovia radsej vyberali bike bez nich aby mali na com jazdit. :) Ale CC to uz ma snad vychytane, porodne bolesti zvyknu byt pri vsetkom. :)
10.06.2015 - 15:13:50
00
uz mi zacina vadit ze je pekne, potom zbytocne vela jazdim a malo sa venujem hypotetickym upgradom biku :D
10.06.2015 - 15:15:21
00
MageZ: cital si vobec, co som napisal ? 2 veci tam nastavujes presne to iste co inde, 1 vec nastavujes len ak to naozaj jazdis a potrebujes /u Foxu zmena planziet/ a 1 vec nastavit musis len ak davas dorazy , co sa na foxe riesi /DXH5 na to ma tiez tocitko/. Ak je toto komplikovane, tak potom chapem, preco je taky obrovsky ohlas na 1x9 ... :( .. nerozmyslat a ked clovek dostane nieco, co ma viac ako jedno tocitko, tak radsej ruky prec... uz chapem Amikov, ale ze som sa dozil chvile, ze to vidim aj u nas .. tak to :x
10.06.2015 - 15:25:45
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Horské / Celoodpružené)
keyboard_arrow_up