Uprimne ti prajem aby si sa nedozil vlastnej skusenosti s Ruskom. Skus si najst v okoli niekoho, kto za tych vyse 40 rokov ruskej okupacie (nemylim sa) aj do 68 roku sme si bez suhlasu Moskvy ani neprdli, teda skus najst niekoho kto tu skusenost mal. A hlavne nenechaj sa pobluznit slovami o tom, ze sa Rusko zmenilo. Dnesne Rusko je Putin a Putin je dietatom KGB a KGB reprezentovalo vsetko zlo co odtial prichadzalo. 

Dnešné Rusko nie je Sovietsky zväz. A revanšizmus, pripomínanie starých krívd a využívanie ich na ospravedlňovanie nevraživosti voči niekomu, je cesta do pekla. Nie je to po prvý krát, čo som si v tvojich príspevkoch všimol revanšistický tón. Šíriš tým o sebe negatívny obraz. Lebo hoci sa tu snažíš hrať na bojovníka proti extrémizmu, je to práve revanšizmus, ktorý patrí medzi poznávacie znaky extrémistov.

nebyť Putina, tento konflikt neexistuje, ani táto vojna a zabíjanie. Ibaže Putin - veľký pes - si chráni "svoje" teritórium. Aj napriek tomu, že jeho nie je.

To je demagógia. Za vojnu sú v prvom rade zodpovední ukrajinskí oligarchovia, ktorí po tom ako Janukovič podpísal asociačnú dohodu s Ruskom, s podporou Západu na Ukrajine zorganizovali násilný prevrat a následne, v mene vlastných ekonomických záujmov, začali vojnu proti vlastnému obyvateľstvu.
26.07.2014 - 15:29:03
00
biela breza : zodpovedz mi na otázku,ktorú som ti kládol. Stránka 413, štvrtý príspevok zdola...
26.07.2014 - 15:51:31
00
breza_biela, to nie je žiadna demagógia. Keby nebolo Putina, nepodporovali by agenti ruských tajných služieb vznik lokálnych konfliktov a nepokojov, neboli by na Ukrajinu z Ruska posielané ťažké zbrane, neboli by na územie cudzieho štátu posielané diverzné jednotky vrátane Putinom platených žoldnierov, nebol by Rusmi anektovaný Krym, nebolo by zostrelené civilné lietadlo, atď, atď.

Skrátka všetko to platí Putin, aj keď to samozrejme neprizná. Pripomína tým však usmievavého Matoviča, ktorý sa na tlačovej konferencii čuduje, že unikla nejaká nahrávka na internet. No neverte mu, Matovičovi! ... Putinovi!

... a vlastne toto teraz ani nepíšem tebe, breza_biela, pretože ty tu nakoniec máš jasne určenú úlohu a tej sa musíš držať.
26.07.2014 - 16:47:26
00
Dnešné Rusko nie je Sovietsky zväz

tot bezobsazna floskulka, absolutne falosne podsunutie tezy oponentovi a potom prechod do lahkeho utoku. Davas to. Rusko predovsetkym nie je ani standardna demokraticka krajina (ak tam vobec este mozno seriozne hovorit o dakej demokracii). Ano, je to aj preto, ze "dnesne Rusko je Putin a Putin je dietatom KGB". To ma svoje mnohe velmi nepekne prejavy.

Sundavanie a doj*bavanie novinarov alebo sikana vaznejsej politickej opozicie a obcianskej spolocnosti ako bezna rutina a takmer uplne ovladnutie medialneho priestoru statnou propagandou nie su stavebnymi kamenmi ziadnej legitimity. Mimochodom, ono aj to strikne formalisticke chapanie pojmu legitimita, ktore vobec netajis, je zakladom totalitneho zmyslania aj extremizmu ("Putin je legitímne zvolený prezident. V Rusku nevládnu fašisti. Keď budú, budem kritizovať Rusko.").

Ako som si ja vsimol z tvojich prispevkov, tieto uvedene realie konzistentne a velmi pohodlne vylucis z kazdeho kontextu, ktory navodis. Priznajme si, na iste bullshittovanie okolo Ukrajny je velky priestor, kedze tam situacia je casto objektivne neprehladna, ale ohladom Ruska hocaky bullshit neobstoji. Aj preto naslapujes velmi opatrne a radsej strucne ("Dnešné Rusko nie je Sovietsky zväz"). Zaroven ale raznych odsudkov voci tej druhej pomyselnej strane mas okamzite po ruke plny batoh (tam fasisti, tu revansizmus...). Preto sa neviem zbavit pocitu, ze vehementnu umiernenost iba predstieras, a ze naozaj zacina byt vsjo jasno.


Naposledy upravil nimm_zwei dňa 26.07.2014 - 17:22:58, celkovo upravené 2 krát.

26.07.2014 - 17:09:53
01
@stanlee
Odpoviem ti:

Predstav si, že sa Slovensko dostane do situácie, v ktorej slovenskí oligarchovia (bývalí eštebáci, mafiáni, privatizéri z éry mečiarizmu a podobné živly) a ich záujmy, budú ohrozené. Aby to zvrátili, tak tu zorganizujú násilný prevrat a do novej vlády nainštalujú extrémistov, ktorí začnú robiť hrubé chyby. Následkom toho, sa určitá časť obyvateľov Slovenska (dajme tomu maďarská menšina) začne dožadovať autonómie alebo federalizácie, lebo sa bude báť diskriminácie. Pučisti ich požiadavky odmietnu a v oblastiach obývaných maď. menšinou sa začnú objavovať tlupy chuligánov a polovojenské oddiely, ktoré budú vyvolávať bitky a strieľať do ľudí. Po niekoľkých streleckých masakroch civilistov, Maďarmi obývaná časť Slovenska vyhlási nezávislosť. V radoch jej príslušníkov sa začnú formovať zložky domobrany a zároveň začnú pozývať dobrovoľníkov z iných krajín, aby ich ochraňovali. Extrémistická slovenská vláda, naúkolovaná oligarchami, ktorí budú mať v problémovej oblasti svoje záujmy, na to zareaguje tak, že vyhlási mobilizáciu a do separatistických regiónov pošle armádu. Tá, dosiahnúť víťazstvo za každú cenu, bude používať ťažké zbrane, spôsobujúce nespočetné úmrtia civilistov. Hoci vodca slovenských pučistov vyhlási, že vojna skončí za pár dní, boje sa budú predlžovať a do armády bude povolávané nové a nové mäso pre kánóny, aby zabíjalo a bolo zabité pre záujmy oligarchov.

To je, myslím si, vyčerpávajúca analógia, ktorá pomôže pochopiť to, čo sa deje na Ukrajine, tým, ktorí to chcú (chcú) pochopiť.

A teraz ti dám otázku ja:
Keby ťa za takýchto okolností povolali do armády, aby si poslúžil ako kanónenfutr pre tých ktorí rozkrádali štátne peniaze a chcú to ďalej robiť, aby ťa oklamali – neplatili ti sľúbený žold a aby si bol nútený zotrvávať na bojisku namiesto pár týždňov nastálo, aby si zabíjal obyčajných ľudí, ktorí chcú len dôstojne žiť a ľudí, ktorí ich chcú chrániť; aby si bol sám zabitý alebo sa vrátil domov zmrzačený a zvyšok života živoril ako chudák, išiel by si?

@laco:
Ak už nie sú argumenty, tak aspoň kádrovanie ti ide dobre. Spomenul som si na ono známe: čo sa za mladi naučíš, na starosť akoby si našiel.

@nimm_zwei
Sú krajiny v ktorých sa dejú oveľa horšie veci a Západ, inak tak kritický voči Rusku, nad tým blahosklonne priviera oči. Za všetkým sú ekonomické záujmy.


Naposledy upravil breza_biela dňa 26.07.2014 - 19:40:53, celkovo upravené 1 krát.

26.07.2014 - 17:12:27
00
az na taky detail, a to su volici, rozhodnu....
iste si si vsimol, ze Fico nie je prezident, Manka nie je zupan a kludne sa moze stat, ze Paliho kapurkova raz bude zostavovat vladu
a na prevrat tiez potrebujes masy....
26.07.2014 - 17:39:02
00
@breza
v tej tvojej analogii su najviac fasa ti pozvani dobrovolnici-ochrancovia z inych krajin. Chybaju mi tam este elfovia. Inak, skusim si to precitat este 4-5 krat, lebo zatial som tazke zbrane nasiel iba na tej "domacej" strane. Predpokladam, ze importovana od "madarskeho" suseda bola iba odvaha a nezistna bratska pomoc. Klasika
26.07.2014 - 17:55:19
00
Breza je školený. ... a ešte k tomu je aj symbol.

Как известно, одним из главных символов нашей великой державы с давних пор является береза.

... to je iba doplnenie toho "kádrovania".

Ešte k tomu Putinovi: Však celý svet vidí, kto je za tým. Prečo príbuzní obetí zo zostreleného lietadla píšu otvorené listy Putinovi a nie niekde do Kyjeva alebo do tých "nových republík"?
26.07.2014 - 18:21:08
00
brezička teraz neviem, ty si buď strašne frustrovaný, nešťastný človek, ... alebo dobre platený ... putinofil
26.07.2014 - 18:43:07
00
Dobrý večer prajem,pozeram,Havloví snílkovia majú promenádu demokratických nezmyslov
26.07.2014 - 18:53:46
00
Tiež prajem dobrý večer. Tých "Havlových snílkov", to som ti už písal, že sa mi to páči. Určite budeš za to pochválený aj tvojím riadiacim orgánom.

Mňa spájanie s Václavom Havlom neuráža, skôr naopak.

Ja v tejto téme patrím medzi amatérov. Ale budem sa snažiť diskutovať aj medzi profesionálmi. Profesionálny diskutér je taký, ktorý za to, že niekde na internetovom fóre diskutuje, DOSTÁVA ODMENU.

Iba pripomeniem: Načo si baroncek zakladal na tomto fóre novú identitu ako nejaký Rikolf? Len pre tému POLITIKA. A potom, keď sa mu na to prišlo, Rikolf zrazu prestal byť aktívny a baroncekovi rádove stúpli v téme POLITIKA príspevky.

Však nech si každý urobí názor. Niekde vzadu v tejto téme je aj skrínšot profilu toho Rikolfa kde má mailovú adresu, v ktorej je zhluk hlások, že "baroncek". To je náhoda!


Naposledy upravil laco dňa 26.07.2014 - 19:14:05, celkovo upravené 1 krát.

26.07.2014 - 19:06:53
00
Za každú dobre urobenú prácu sa pláti,zarobené peniaze darujem na rozvoj cykloturistiky v našom regione
26.07.2014 - 19:14:03
00
To je pekné.

Ale ono zase za to, čo tu píšeš, veľa peňazí byť nemôže.
26.07.2014 - 19:16:49
00
:lol: tak potom si ešte nefasoval ani rubeľ ;)
lebo zatial len SEK za SEKOM
sekáč
:D
(kurnik, ... som pomalý)
26.07.2014 - 19:19:07
00
Neni nahoda, ze zakladnym vychodiskom - neuralgickym bodom - kazdeho putinovskeho + BrezoBieleho obrazu je zpochybnit iniciativu bezneho urajinskeho obyvatelstva (nasich naprotivkov, ked chcete) na zrode majdanu. Doslova orwelovsky pan Breza vymaze z celeho deja ideu, ze tam co i len naznakom zafungovalo obycajne znechutenie nadkritickej masy nad okazalo prerverznym posobenim lupeznika & zbabelca Janukovyca (= Putinovej devky) a jeho particky. Bodom 0 je akysi uderny konspiracny koktejl - oligarchovia/pucisti zorganizovali majdan, ako si cojaviem Kascak zorganizuje festival Pohoda. A fasisti ho uniesli.

Putin urputne maka na mariginalizovani a/alebo prevychove tej modernejsej, produktivnej a menej sovietsky zmyslajucej populacie, a tot u susedov bude daka mladeznicka, majdanska, "fasisticka" luza hromzit na svoju perverzne zbohatnutu hlavu statu a este obracat zraky smerom k EU. Co by ste robili na mieste vyuceneho majstra v KGB remesle?
26.07.2014 - 20:08:23
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up