mylis sa. ide o porusenie obcianskeho spolunazivania.
24.11.2013 - 02:10:24
00
Fabian, netrep somariny.
Inak, staci trosku viac venovat sa pravidlam cestnej premavky a tam sa da dozvediet, ci mozem na biku legalne na celo kolony.
24.11.2013 - 08:44:52
00
jfab a ako to teda je? môžem či nie? myslím si že nie ale nechce sa mi to hľadať vo vyhláške
24.11.2013 - 09:48:40
00
Aky sikovny...
§ 55, ods. 5, Zak. 8/2009
24.11.2013 - 09:54:03
00
Včera si idem po hlavnej a z bočnej uličky sa približuje auto, pozriem lepšie a žena za volantom. Tak som spozornel a začal som pribrzďovať. Bol som asi cca 7m od nej, keď si zrazu zmyslela, že to stihne, samozrejme, že jej to zdochlo, tak som rýchlo pozrel dozadu, či náhodou nejde niečo za mnou a obehol som ju. Iba som zakrútil hlavou a išiel som ďalej.
24.11.2013 - 11:04:21
00
mne sa to iste stalo včera dvakrat po sebe behom 300m, najprv jeden kkt vyšiel na hlavnu s osobakom bez akehokolvek rešpektu,bol som asi 8m od odbočke z ktorej vychadzal, až ku stredovej čiare som musel zaisť lebo by som neubrzdil a naj****l by som do neho, a o 300m taky isty kkt..
24.11.2013 - 12:24:18
00
napr AK4477 by mohol co to povedat o vyhlade z kamiona

Necital som to tu cele, tak len tolko, ze z kamiona neuvidis ani osobne auto, ak bude na urovni spolujazdcovych dvier, nie to este cyklistu. Je tam slepe miesto, to ano. Riesi sa to prilepovacimi zrkadlami na sko, prip. kamerami nad dverami. Vsetko zalezi od vodica. Ked je niekto nepozorny, zrkadla nepouziva, namiesto sustredenia sa sa zabava s telefonom, radiom, notebookom,... tak mu nepomoze nic. V kamione sa musis pozerat za seba sustavne a tak ta neprekvapi nijake auto, motocykel, bicykel,... v mrtvom bode. Jasne, niekedy ani to nepomoze. preto treba byt opatrny, ci uz na nakladnom aute, osobnom,...;)
24.11.2013 - 12:34:30
03
FEDERER: siel som do roboty autom .. nejake auto predo mnou slo od krizovatky. Najprv zdrzovalo, potom nedalo blinker a nakoniec voslo v protismere na parkovisko, kde este kluckovalo. Tak som si povedal, aky zmateny sofer, ze schvalne si ho pozriem. Nj .. mozes hadat, kto z auta vysiel :x
24.11.2013 - 12:39:51
00
Používanie smeroviek už dávno nie je v móde. Minule so videl ženu za volantom, v ľavej ruke cigaretka, v pravej ruke mobil.
Okrem toho, na dialnici sa jazdí v ľavom pruhu, lebo dialničná známka znamená automaticky permanentku do ľavého pruhu, v obci na ceste s viacerými pruhmi v pravom. To je nový trend. Akurát vyhlášku ešte nestihli zmeniť...
24.11.2013 - 12:54:54
01
presne ako píšeš, dnes je v móde jazdiť len tak v ľavom pruhu, preto jazdím v strede a obieham cez pravý pruh tých čo idú v strednom a ľavom pruhu :D
24.11.2013 - 12:58:55
00
V obci môžeš kľudne jazdiť v ľavom pruhu (D1 cez Bratislavu, Einsteinova a Gagarinova a pod), a za predbiehanie sa nepovažuje, keď premávka v pravom pruhu je rýchlejšia ako v ľavom, čiže prakticky predbiehaš. Len väčšina vodičov vôbec nevie ako sa pravidlá uplatňujú v praxi. Dokonca si dovolím tvrdiť, že vodičský preukaz si len kúpili...
24.11.2013 - 13:17:32
00
ja som hovoril o diaľnici.....a k obchvatu: ak by boli vodiči ohľaduplní tak by sa zbytočne nevozili v ľavom pruhu aj keď to zákon dovoľuje a umožnili by obiehať autám cez ľavý pruh
24.11.2013 - 13:33:08
00
Ak by boli vodiči ohľaduplní tak by v plnej miere využívali ľavý pruh a netrepali by sa zbytočne do pravého v obci. Na obchvat a Einsteinovú to platí viacnásobne! Umožnilo by to plynulé zaradenie sa zo Zadunajskej cesty na Einsteinovú, kde vznikajú kolóny, lebo všetci jazdia v pravom pruhu. V obci na rozdiel od dialnice je možnosť zabočiť na vedlajšiu cestu vľavo. Načo sa trepú na Einsteinovej do pravého, keď pôjdu cez most Apollo, na ktorý sa odbáča z ľavého pruhu?
Osek 3....

§ 10
Jazda v jazdných pruhoch

(1) Mimo obce na ceste s dvoma alebo s viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy sa jazdí v pravom jazdnom pruhu. V ostatných jazdných pruhoch sa smie jazdiť, ak je to potrebné na obchádzanie, predchádzanie, otáčanie alebo na odbočovanie.

(2) Mimo obce na ceste s troma alebo s viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy smie vodič nákladného automobilu s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou presahujúcou 3 500 kg, vodič jazdnej súpravy, ktorej celková dĺžka presahuje 7 m, vodič zvláštneho motorového vozidla a vodič motocykla s najväčšou konštrukčnou rýchlosťou do 45 km.h-1 použiť na jazdu výhradne dva jazdné pruhy najbližšie k pravému okraju vozovky; v ostatných jazdných pruhoch smie jazdiť, ak je to potrebné na obchádzanie, otáčanie alebo na odbočovanie.

(3) V obci na ceste s dvoma alebo s viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy smie vodič vozidla použiť na jazdu ktorýkoľvek jazdný pruh; to neplatí pre vodiča uvedeného v odseku 2, na ktorého sa vzťahujú pri jazde v obci odseky 1 a 2.

(4) Ak je na ceste s dvoma a alebo s viacerými jazdnými pruhmi v jednom smere jazdy taká hustá premávka, že sa utvoria súvislé prúdy vozidiel, v ktorých vodič motorového vozidla môže jazdiť len takou rýchlosťou, ktorá závisí od rýchlosti vozidiel idúcich pred ním, vozidlá môžu ísť súbežne vedľa seba (ďalej len "súbežná jazda"). Pri súbežnej jazde sa nepovažuje za predchádzanie, ak vozidlá idú v jednom z jazdných pruhov rýchlejšie ako vozidlá v inom jazdnom pruhu.

(5) Ak by vozidlá idúce v obci súčasne vo všetkých jazdných pruhoch bránili v jazde rýchlejšie idúcemu vozidlu, vodič, ktorý jazdí v ľavom jazdnom pruhu, je povinný ho čo najskôr uvoľniť; to neplatí, ak vodič používa ľavý jazdný pruh na obchádzanie, odbočovanie, otáčanie alebo predchádzanie.

(6) Vodič pri prechádzaní z jedného jazdného pruhu do druhého jazdného pruhu je povinný dať prednosť v jazde vodičovi jazdiacemu v jazdnom pruhu, do ktorého prechádza; pritom je povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy. Tam, kde sa dva jazdné pruhy zbiehajú do jedného jazdného pruhu tak, že nie je zrejmé, ktorý z nich je priebežný, vodič jazdiaci v ľavom jazdnom pruhu je povinný dať prednosť v jazde vodičovi v pravom jazdnom pruhu; to neplatí, ak ide o striedavé radenie upravené príslušnou dopravnou značkou.

(7) Na ceste s troma jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy je vodič prechádzajúci z ľavého jazdného pruhu do stredného jazdného pruhu povinný dať prednosť v jazde vodičovi prechádzajúcemu do stredného jazdného pruhu z pravého jazdného pruhu; takýto postup sa vzťahuje primerane pri prechádzaní z ľavých jazdných pruhov do stredných jazdných pruhov na ceste so štyrmi alebo s viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy.

(8) Ak je na zaraďovanie do priebežného jazdného pruhu zriadený pripájací pruh, je vodič povinný pred zaradením sa do priebežného jazdného pruhu použiť tento pruh. Vodič pri zaraďovaní z pripájacieho pruhu do priebežného pruhu je povinný dať prednosť v jazde vodičovi idúcemu v priebežnom pruhu.

(9) V obci sa nepovažuje za predchádzanie, keď vozidlá v jednom jazdnom pruhu idú rýchlejšie ako v inom jazdnom pruhu.

(10) Ak je pri súbežnej jazde v niektorom jazdnom pruhu prekážka cestnej premávky, vodič vozidla idúceho vo voľnom jazdnom pruhu je povinný umožniť vodičovi prvého vozidla nachádzajúceho sa v jazdnom pruhu, v ktorom je prekážka, jej obídenie, ak ten dáva znamenie o zmene smeru jazdy. Vodič obchádzajúci prekážku pritom nesmie ohroziť vodiča jazdiaceho vo voľnom jazdnom pruhu.

(11) Ak jazdné pruhy nie sú na vozovke vyznačené, jazdným pruhom sa rozumie časť vozovky dovoľujúca jazdu vozidiel s troma a viacerými kolesami v jazdnom prúde za sebou.
24.11.2013 - 13:46:12
01
http://bajer.blog.sme.sk/c/342578/Pravidla-cestnej-premavky-pre-Bratislavu-a-okolie.html :lol: /v poslednom case vidim ZA a BB ako spicku :lol:/
24.11.2013 - 14:16:53
00
:)
25.11.2013 - 00:58:29
011

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up