Hmmm, hoax?
Mléko nebo smetana do černé kávy?
Silně varující lékařské a biologické vysvětlení, že proč! Pošlete to tedy
všem známým, na kterých vám záleží! *Kombinace černé kávy a tuku z mléka,
smetany atd, totiž na celé naše tělo nepůsobí ani trochu příznivě!!!* Působí
totiž velice špatně na dvanácterník neboli duodenum, který pak v křečí
stáhne svoje hladké svalstvo a následně začne vyřazovat z provozu slinivku
břišní. Dále pak zablokuje i celý žlučník. Žlučník je vlastně zásobní
skladiště žluči v našem organismu. Žluč se má samočinně do trávící
soustavy uvolňovat pokaždé tehdy, když sníme cokoli mastného, aby ten
přijatý tuk byl pro správné následné strávení předem dostatečně
emulgován.
Jestliže nám ale žlučník z jakéhokoliv důvodu řádně nefunguje, máme
zaděláno na mnohé další zdravotní problémy označované dnes za běžné
civilizační nemoci. Snad největším problémem je ale nulová osvěta, a že se
toto opravdu varující vědecké poznání zpravidla dozvídáme, až když je nám
už 70 let a v průběhu předešlých padesáti let jsme oblíbenou kávu tak rádi
popíjeli právě s mlékem, či smetanou, protože jen tak nám to chutnalo a
obchody jsou toho doslova plné. Křeče a bolesti se potom za čas objevují i
v oblasti bederní páteře, kdy chronický nedostatek žluči ve střevech
způsobuje až bolestivou zácpu. Žluč, která se nedostane do dvanácterníku,
se usazuje s výraznou bolesti právě u vývodu žlučníku a tvoří se tam
nejprve žlučový písek. Ovšem později se mohou vytvářet až opravdu velké a
životu nebezpečné žlučové kameny, které nakonec žlučník zcela ucpou. Z
čínské medicíny se dozvídáme, že meridiánová spojnice nemocného žlučníku
prochází všemi velkými klouby našeho organismu (kyčle, ramena, kolena) a
způsobuje jejich silné bolesti až chronickou nehybnost. Chybějící
slinivkové šťávy způsobují ve střevech velice silné nadýmání (meteorismus).
Vracející se žlučí reaktivované žaludeční šťávy pak silně poškozují už i
samotnou slinivku a právě tak potom vzniká stále se rozmáhající cukrovka
(diabetes mellitus). Což je ve své podstatě jen velice málo, nebo zcela
nefunkční slinivka, protože se v ní pak následkem prodělaných poleptání
žaludečníkyselinou a následných zánětů už netvoří v patřičném množství,
anebo vůbec, veledůležitý hormon inzulin. Takto mimo jiné je ochromena i
činnost mnoha dalších sliznic v celém našem těle .
Káva navíc obsahuje velké množství hodně agresivní kyseliny šťavelové. A
když ledviny tuto látku nestačí dostatečně rychle vylučovat prostřednictvím
moči, potom se snadno vytvoří z přítomných krystalků kyseliny šťavelové
nejdříve močový písek. Později se ale vytvářejí také obrovské, vysoce
bolestivé a zároveň i rizikové močové kameny. Je li totiž v našem organismu
neustále přítomno příliš velké množství kyseliny šťavelově, přes tlusté
střevo se následně vstřebává zpátky do těla a usazuje se i do kloubů a
svalů. Dochází tak k silným bolestem (vnímaným zejména v noci) -- jak v
oblasti páteře, tak i v oblasti velkých kloubů. Tímto způsobem vzniká i
velice podobné, vysoce bolestivé a pohyb omezující onemocnění, jako je
dna! Pokud tedy alespoň trochu myslíte na své pozdější zdraví,
popíjejte svoje oblíbené kafíčko zásadně bez mléka či smetany a jen v
malém množství! A s ní, nebo hned po ní si už zásadně nikdy nedopřávejte
šlehačku, či dokonce nějaké vysoce kalorické, tedy zejména silně omaštěné
zákusky, či koláčky. ****
*Sepsal p**rimář MUDr. Jan Miklánek *****