nejako privelmi u zovseobecnujete, neda sa jednoznacne povedat, ze ak ide cyklista v protismere, tak je predbiehanie bezpecne - nebezpecne, kazda situacia je ina. su useky, kde moze ist oproti traktor a mna uplne v pohode moze osobak obehnut, a su useky kde nejde v protismere nic a moze ist o krk.... alebo uplny bonus je, ak cloveka takmer (nastastie) zachyti auto s protismeru, ktore si len rezalo zakruty a asi ma nevidel. nebudem koli tomu nadavat kazdemu naokolo, bol to konkretny blbec.
a mudrakom prajem zazit bezkarov, velmi by som chcel vidiet ich bezpecny sposob obiehania, kedze na kolieskovych bezkach zabere miesta ako tatra.
a netreba sa tvarit, ze sa to stava len u nas a v "cyklisticky rozvinutych krajinach" sa nic take nedeje. mozno akurat chyba priama skusenost.
18.06.2013 - 09:05:24
00
Ano, poznam dopravne predpisy lepsie, ako skusobny komisar v autoskole. A ovela lepsie ako policajt, co ma na ceste zastavuje.


S tymto si uz trapny. Na zaklade coho sa takto mylis ?
18.06.2013 - 09:15:14
00
Ako chodec si nikdy nesiel na cervenu? Nerob zo seba neviniatko ani v inych pripadoch nedodrzania zakonov...
Ano, poznam dopravne predpisy lepsie, ako skusobny komisar v autoskole. A ovela lepsie ako policajt, co ma na ceste zastavuje.

Chlapci, chytili ste sa jednej mojej vety, ze vojst medzi dvoch cyklistov za urcitych podmienok je v pohode a teraz neviete ako z toho von, tak len utocite. Ale v pohode, raz aj z toho vyrastiete a zistite, ze svet ma aj farby.


na toto ti velmi lahko odpoviem takmer vobec nepouzivam priechod pre chodcov :-D

to ze poznas predpisi je super ale skus ich aj dodrzovat....tym ze ja na totalne praznej ceste prejdem na cervenu nikoho neohrozim....ale tym ze ty predbiehas cez pllnu ciaru pred zakrutov do ktorej nevidis ohrozujes aj protiiduce auto(ak by sa tam nejake objavilo) a v takom pripade aj tych cyklistov....

stale sa vyhybas otazke preco si nesiel za tymi cyklistami az po prerusovanu ciaru a neobehol ich az tam?

su iste dovody preco tam ta plna ciara je....a teba asi vobec netrapia...
18.06.2013 - 09:19:02
00
ja len na pripomenutie
Chlapci, chytili ste sa jednej mojej vety, ze vojst medzi dvoch cyklistov za urcitych podmienok je v pohode a teraz neviete ako z toho von, tak len utocite. Ale v pohode, raz aj z toho vyrastiete a zistite, ze svet ma aj farby.

zas len utocite...
18.06.2013 - 09:36:19
00
...Ano, poznam dopravne predpisy lepsie, ako skusobny komisar v autoskole. A ovela lepsie ako policajt, co ma na ceste zastavuje...

http://www.youtube.com/watch?v=GNMUmhTaumU
Bezpecny odstup je uz nad ramec vedomosti "skusobneho komisara v autoskole a policajta, co ta na ceste zastavuje"?
Zverejnujes same dopravne priestupky a kecas tu taketo ptakoviny...
18.06.2013 - 09:49:32
00
OK, odpoviem. Dalej nech napisete cokolvek, reagovat uz nebudem.
S tymto si uz trapny. Na zaklade coho sa takto mylis ?

Nemylim sa, viem to. Od svojich 20-tich rokov sa venujem dopravnej vychove. Zacal som na zakladnej vojenskej sluzne ucit mladych vodicov jazdit s vojenskou technikou a zaroven som ich ucil dopravne predpisy, udrzbu a konstrukciu vozidiel. Potom som niekolko rokov jazdil ako vodic z povolania s nakladiakmi. Pol roka som jazdil s testovacim vozidlom Tatra 613 s povolenou neobmedzenou rychlostou mimo obce. Vtedy to bolo riadne rychle a silne auto. Neskor som jazdil s vozidlami s pravom prednostnej jazdy. Majak a sirena v spojitosti s riadenou krizovatkou nie je sranda. Pravidelne skolenia a preskusavania z dopravnych predpisov boli samozrejmostou. A mna to bavilo, nikdy som take skolenia nepovazoval za zabity cas. A stale som popritom ucil dopravnu vychovu aj na Gymnaziu a v autoskolach. Na rozdiel odo mna, skusobny komisar zaverecne testy kontroloval sablonou a kruzkoval nespravne kriziky. Raz za 5 rokov bol aj on na preskusani. Ale ja som som to takmer denne ucil. Pri zastaveni policiu na cestach sa s polismi nehadam, ale ak ide o vysvetlenie si spornej situacie, viem argumentovat nastudovanymi zakonmi, co ma dostava do vyhody. Ver, ze som zazil neraz policajta s placackou, ktory ani len netusil nic o niektorych zakladnych jeho povinnostiach.
Mam moznost dostat sa k dopravnym materialom urcenym na pripomienkovanie pred citanim a schvalovanim v parlamnete.

A netvrd, ze tu z kazdeho robim debila, lebo to tu nikde nenajdes.

...ale tym ze ty predbiehas cez pllnu ciaru pred zakrutov do ktorej nevidis ohrozujes aj protiiduce auto(ak by sa tam nejake objavilo) a v takom pripade aj tych cyklistov....
stale sa vyhybas otazke preco si nesiel za tymi cyklistami az po prerusovanu ciaru a neobehol ich az tam?


Ano, plna ciara tam bola a aj je. Videl si len kusok videa, nie aj to, co videl vodic este pred tym, nez zacina obraz vo videu. Do zakruty som perfektne videl, poznam to tam dokonale. Oci su o dost vyssie, vidia viac, ako kamerka. Si myslis, ze som tak dementny, aby som ohrozil cyklistov alebo seba? V mladosti som sa vyblaznil za volantom dost, teraz mam skusenosti a prax. Mam deti a zivot si vazim. Mozno ovela viac, ako si dokazes predstavit.

Teraz chapem, ak zacnes poukazovat na to, ze instruktor v autoskole je zlym prikladom, ako sam jazdi. Ver, ze ma takto ziaci nikdy jazdit nevideli. Nie som dokonaly a nie vsetky predpisy dokazu obsiahnut vsetky situacie na cestach. Urcite nejazdim arogantne, ale podla situacie zo zaciatku tejto debatky sa medzi dvoch proti sebe iducich cyklistov strcim. A ani jeden z nich nepociti obmedzenie, nie to este ohrozenie.
18.06.2013 - 10:52:15
00
http://www.youtube.com/watch?v=GNMUmhTaumU
Bezpecny odstup je uz nad ramec vedomosti "skusobneho komisara v autoskole a policajta, co ta na ceste zastavuje"?
Zverejnujes same dopravne priestupky a kecas tu taketo ptakoviny...

Nejak ti nerozumiem. Co zle som na tom videu spravil?
18.06.2013 - 10:55:01
00
Ked tam prerusovana ciara nie je a vidim ju len ja, tak si natocil ciaru z fatamorgany :lol: ;)
video v 7 sekunde http://youtu.be/fqrZD8lxqIw?t=7s a printscreen z neho.

Prílohy:

prerusovana ciara.jpg
prerusovana ciara.jpg 235.74 KiB thumb_up0thumb_down

18.06.2013 - 11:18:35
00
To je prerusenie plnej ciary z dovodu krizovatky. Inak by neslo odbocit, ani vyjst z vedlajsej cesty. Prerusovana ciara musi splnat urcite normy ako ma vyzerat. Skus akceptovat to, ze to tam poznam.
18.06.2013 - 11:24:37
00
jfab: ako instruktor a dlhorocny ucitel dopravnej vychovy sa nebojis a nemas problem zverejnit video, kde porusujes dopravne predpisy, obhajujes to a este pouzijes argument, ze "poznam to tam dokonale" :lol: .. zbytocne lejes olej do ohna.
18.06.2013 - 11:29:05
00
vsetci robite z komara somara...
18.06.2013 - 11:31:18
00
oleja je tu naliateho už dosť podľa mňa...zase sa raz ukázalo, že je to len o ľuďoch...začalo to tu tým, že predbiehanie cyklistu s tým, že oproti ide cyklista je porušenie zákona...podľa všetkého to porušenie zákona nie je, pokiaľ ho neobmedzíš alebo nebodaj neohrozíš...verím tomu, že veľa ľudí tu z fóra v takejto situácii predbiehať bude a každý si bude vedomý, že oprotiidúcemu cyklistovi nechce urobiť zle...a takisto aj situácia z videa, veľa z nás by takisto cyklistu predbiehalo a pritom nikto nie je a nechce byť vrahom cyklistov, ale zákony naozaj neostihujú všetky možné situácie, čo sa môžu stať
18.06.2013 - 11:42:43
00
lto, ako som pisal, cakal som take reakcie. Ani minister spravodlivosti nie je spravodlivy. Neublizujem, neohrozujem. To, ze poznam to tam dokonale, som nenapisal. Iba som uviedol, ze to tam poznam a viem, ze tam ziadna prerusovana ciara nie je. lto, spajas komara so somarom:)

dotm :y:
18.06.2013 - 11:43:44
00
Do zakruty som perfektne videl, poznam to tam dokonale.

Nic v zlom, ale trochu sebareflexie .. :)

edit: ja neriesim nic z toho, co pises, sam mam dost skusenosti .. nebudem pisat ani tak, ani tak, pretoze to nema zmysel, ako to vidno z diskusie, len chcem poukazat na to, ze situacie typu "poznam to dokonale", "vsetko mam pod kontrolou", "oci vidia vyborne", atd. castokrat koncia velmi tragicky :) Toz opatrne .. aj majster tesar sa utne. A bol by som nerad, ak by sa nieco prihodilo akurat Tebe.


Naposledy upravil lto dňa 18.06.2013 - 11:48:32, celkovo upravené 1 krát.

18.06.2013 - 11:46:00
00
Mas pravdu, reagoval som na spojitost s prerusovanou ciarou.
18.06.2013 - 11:48:12
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up