Chlapi a baby, podpíšte hromadnú pripomienku proti obmedzovaniu aktivít v lesoch:

http://www.ekoforum.sk/peticia/lesny-zakon

Dnes o polnoci je deadline, bolo by skvelé, keby bolo 10.000 podpisov, už chýba iba 900.

Viac si môžete prečítať v týchto článkoch:

http://www.sme.sk/c/6819596/turisti-sa-boja-platieb-za-lesy.html

http://aktualne.atlas.sk/maria-terezia-pustila-ludi-do-lesov-ministerstvo-robi-presny-opak/slovensko/spolocnost/

http://oruzinsky.blog.sme.sk/c/329748/Postavi-sa-dolnych-10-tisic-svojvoli-hornych-10-tisic.html

Šírte, zdieľajte, mailujte! Ďakujeme.
30.05.2013 - 21:10:00
00
Breza, neuraz sa, ale obcas pises hrozne debiliny. Za to v akom stave to tu je si moze z 90% Slovensko a jeho obcania sami. Skoro nik sa nestara o "vec verejnu" a kazdy ide po osobnom prospechu. To, jak to vypali pre ostatnim ma v lepsom pripade v riti. Problem je v tom, ze tito ludia su aj vo verejnej sprave a pod... Ako presne chcu vysvetlit to, ze statne podniky su v strate a potom co ich pod cenu predaju sukromnikom, tak zacnu vykazovat zisk? Ti co rubu, rubu tiez len s povolenim Slovenskych uradov, a povedal by som, ze Slovaci rubu ochotnejsie ako zahnranicni investori. To, kde to vyvazaju zavisi len od toho, kto im da lepsiu cenu. Medzicasom si zvolime uzasnu vecsinovu vladu, na ktoru kazdy nadava a ktoru vlastne ani nik nevolil. Ta zacne dosierat posledne veci co v tomto state ako tak funguju. Skolstvo a male a stredne podnikanie. Popritom si schvaluje pseudo totalitne zakony, ako povinnost sa hlasit, v pripade opustenia republiky na dlhsie ako 90 dni, alebo hrozba straty licencie zdravotnikom, ktori odmietnu nastupit do prace.

Takze pani... ja osobne to vidim tak, ze sme/ste si to dosrali sami.


myslím, že sme si to dosrali nielen v lese...
30.05.2013 - 21:16:26
00
Chlapi a baby, podpíšte hromadnú pripomienku proti obmedzovaniu aktivít v lesoch:

http://www.ekoforum.sk/peticia/lesny-zakon

Dnes o polnoci je deadline, bolo by skvelé, keby bolo 10.000 podpisov, už chýba iba 900.

Viac si môžete prečítať v týchto článkoch:

http://www.sme.sk/c/6819596/turisti-sa-boja-platieb-za-lesy.html

http://aktualne.atlas.sk/maria-terezia-pustila-ludi-do-lesov-ministerstvo-robi-presny-opak/slovensko/spolocnost/

http://oruzinsky.blog.sme.sk/c/329748/Postavi-sa-dolnych-10-tisic-svojvoli-hornych-10-tisic.html

Šírte, zdieľajte, mailujte! Ďakujeme.

Ja osobne mam zlc na najvyssej urovni z tychto nasich zakonov. Ale aj tak nechpem tu histeriu plebs okolo toho. Neustale omielanie obmedzenia pantania sa po lese bicigľom :lol: mimo vyznacenych tras a lesnych ciest mi uz ale fakt lezie na neervy. Pretoze koľko je takych singlacov ? ja tu na 40km stvorcovych najdem tak 2km takych singlacov a to sa musim strasne snazit. Inac vsetko su lesne cesty - tych su podla technickej normy tusim 4 druhy /od sirokych lesnych dialnic po takmer zarastene a takmer neprejazdne, ale zaznacene na ofiko mape lesnych ciest, no a plus znacene TZT trasy (aj singlace), v zakone ci uz umyselne alebo omylom sa nespecifikuje ake znacene trasy, co je len DOBRE vazeni. Horsie to je ale s mysliveckou lobby, kedy si na mieste musite vypapulovat pokracovanie/prejazd danym usekom, toto ma uz dozralo par krat co si tito ludia myslia a dovoluju. V tomto duchu hore je tiez pekna ftakovina, kedze aj teraz sa vybavuju povolenia na hromadne sportove akcie. MA to len jeden hacik a slovicko "podujatia" - tam spadnu turisticke kluby a skauti, kludne tam moze zostat telovýchovné,športové alebo turistické súťaže > to sloviko sutaze je dolezite, lebo vzdy je to spojene s nejakym znacenim v lese a neporiadkom, ktory by si mal usporiadatel upratat a majitel lesa ci obhospodarovatel by mal mat prehlad kto to ma na svedomi a ak si to neda do poriadku, aby mal koho popotahovat za to. No ale prechod lesom turistickymi skupinami (podujatie >> vystup na Rokos..napr.)je uuplne nieco ine a tam ziadat na to povolenie je fakt CHORE. Kludne ta skupina moze povedat ze sa nahodou stretli cestou :D .... Cize ja hlasujem za vyradenie slovicka "podujatia".
30.05.2013 - 21:48:46
00
Problém nie je len v samotných obmedzeniach, ktoré sa tam navrhujú. Problém je v trende. Snaha lesníkov (a poľovníkov) vytláčať z lesa ľudí, aby nevideli pod prsty, je evidentná. Zatiaľ si netrúfli navrhnúť zákaz individuálneho vstupu do lesa, lebo to je silná káva. Ale pripravujú si to. Obmedzenia jazdy na bicykli a na koni, snaha o obmedzenia podujatí (ktorá, našťastie vďaka tlaku verejnosti zrejme nebude tentokrát úspešná), snaha o obmedzenie komerčných aktivít, oplocovanie pozemkov, stále častejšie uzávery, nariadené lesnými úradmi, to všetko je postupná salámová metóda. K tomu treba pripočítať významnú zmenu rétoriky lesných úradov a vlastníkov pri legalizácii značených cyklotrás. Zatiaľ čo pred pár rokmi nebol problém získať potrebné súhlasy, teraz nielenže je to stále väčší problém, ale úradníci sú arogantnejší a arogantnejší.
Ja osobne predpokladám, že nechajú tému zase chvíľu uspať a po nejakej dobe prídu s ďalšími obmedzeniami, ktoré budú mať za cieľ vytlačiť ľudí z lesa.

Je mi jasné, že budeme na všetky tieto naroadenia srať, tak ako sme srali doteraz. Lenže faktom je, že bez toho aby sme zmenili svoje správanie, sme zrazu porušovateľmi zákona. :-(

A pritom akýkoľvek, čo aj ten najhorší vplyv bajkera v lese je iba promile z promile z promile dôsledkov jednodenného pľundrovania lesa drevorubačmi...
30.05.2013 - 22:03:25
00
jedine co "lesnici" a majitelia vedia, je holorub. A samozrejme nevysadia naspat ani jeden stromcek. Potrebuju ludi vytlacit z lesa aby mohli strielat na vsetko co sa pohne ( vid Hlava statu ). Za nase kvalitne drevo dobre zaplatia v zahranici, cize povolenka na medveda uz nebude taky velky proble. Papalasi ....
31.05.2013 - 02:40:19
00
Sudruh http://www.strana-smer.sk/499/tibor-lebocky-je-novym-prezidentom-slovenskeho-polovnickeho-zvazu uz k slavnemu zakonu o zakaze bikov a koni naznacil, ze on sa ten zakon ani velmi nebude aplikovat. Podobne kecy pocut aj teraz pri tejto novele. Oni ako vzdy aj v tomto pripade se.u na dodrziavanie zakonov. Pre nich je dolezite aby mali pripraveny pouzitelny nastroj pre pripad potreby. Ak z lubovolnych dovodov budu chciet mat pokoj od verejnosti kdekolvek ...
31.05.2013 - 08:48:50
00
Pre nich je dolezite aby mali pripraveny pouzitelny nastroj pre pripad potreby.


Presne!
31.05.2013 - 08:59:29
00
zaujimalo by ma aka organizacia zastupuje cyklistov a ako lobuje za ich prava... ta co zastupuje polovnikov sa snazi o dost viac :-)
31.05.2013 - 11:25:35
00
organizacia zastupujuca flintosov je v podstate parlamen.takze snazit sa ani nemusia :)
31.05.2013 - 11:33:09
00
... a este stary ujo k tomu!
31.05.2013 - 11:43:32
00
tam by som si nebol isty ci mu je uplne jasne koho zastupuje :D
31.05.2013 - 12:14:31
00
Veľmi poučné, pre vytriezvenie z ilúzie že normálnou cestou sa dá niečo zmeniť:
http://luciamrazova.blog.sme.sk/c/329829/Park-v-centre-Istanbulu-a-tisice-demonstrantov-vs-vladny-zamer.html

V skratke: V Turecku majú v úmysle vyrúbať na námestí stromy. Proti pokojným demonštrantom ktorí tomu chceli zabrániť bolo použité násilie. Turecko nie je žiadna „zaostalá totalita“ typu Čína alebo Rusko, ale demokracia, potenciálny kandidát na vstup do EÚ, a náš SPOJENEC v NATO ktorý pácha vojnové zločiny (momentálne Sýria). Takže vidíte, protestovať proti výrubu stromov tam môžu koľko chcú, môžu ich byť tisíce, VRCHNOSŤ chce niečo iné, a tak sa slova ujmú vodné delá, slzný plyn, obušky, a vyrieši sa to silou.

Poznámka na záver: zaostalá totalita som dal do úvodzoviek aby bolo jasné že je to myslené ironicky. Uvedené krajiny sú kultúrnejšie a vyspelejšie ako Slovensko.
01.06.2013 - 17:10:13
00
Turecko?? demokracia?? :-D
01.06.2013 - 21:36:21
00
Aj ja som prekvapeny.
01.06.2013 - 23:04:06
00
Áno, v Turecku je demokracia. Čo tam akože má byť?
http://en.wikipedia.org/wiki/Turkey
01.06.2013 - 23:29:48
00
keyboard_arrow_up