Veru smutne citanie a musim povedat, ze ma jednania poistovni zaroven zarazaju a zaroven neskutocne vytacaju. Vraj sme pravny stat, ale podla vsetkeho len pre uzku skupinku vyvolenych :puke:
Som zvedavy, ci existuje moznost zalovat poistovnu vinnika za prietahy pri odskodneni...je to nenormalne, aby poskodeny trpel 2x (zdravotne a aj financne pri odskodnovani), pricom sa jednoznacne preukazala vina vodica auta :punch: :puke: :punch: :punch: :punch:
11.01.2013 - 07:52:56
00
vyraz pravny stat je len fraska......uz len pikoska > na sude, ked bolo pojdednavanie....policia "musela" zo zakona podat trestne oznamenie za ublizenie na zdravi kedze ma zrazil, cize ja som "nezaloval" a preto na sude som nemal pravo vypovedat a reagovat na klamstva, ktore panko na sude vo svojej vypovedi uviedol (paradox je, ze ziadne zvasty o krivej vypovedi a prisahe vypovedat pravdu na sude neodzneli..tak asi nebol pod prisahou...neviem)....neskutocne, ked som chcel reagovat, sudca ma poslal do **** ze nie som ucastnik konania, zavolali ma iba preto, ak by vinu nepriznal, dokazovala sa vina. Vinu priznal (ved co mal robit, ked policia, sudny znalec....vsetko bolo na 100% jasne, kedze ma zrazil v mojom pruhu ked som siel pri svojej krajnici) a teda tym som bol mimo hry.
Nasledne sa riesila vyska trestu do ktorej nemam pravo vstupovat...voci ktoremu sa odvolal. Takze to nie je pravoplatne a opat beha po svete s usmevom, vodicakom a podnika s hrubym prijmom 500 eur/mes...tomu davam VELKY LOL

Jedno pozitivum je, ze sudca sa co sa tyka jeho vyjadreni, ked chcel hodit vinu na mna...ho poslal slusne povedane kade lahsie...ale tym pozitivum aj konci ;))
Cize dve pojednavania, dve odvolania...teraz to je asi niekde na krajskom a kto vie o kolko rokov bude pojednavanie...samozrejme bezomna, lebo "nie som ucastnik konania", ja som len visitor ...what the fu**
11.01.2013 - 08:21:49
00
tak si ho mal dodatocne zazalovat,to ti nikto nepovedal?tych dovodov si tam mal nasukat neurekom....
11.01.2013 - 11:06:43
00
šogi Cize lepsie bude asi pockat a potom sa rozhodnut, co zvolit na opravu bicykla rozpocet alebo fakturu. Pochybujem, ze ked to dam opravit na fakturu, ze mi preplatia plnu vysku, podla mna tam bude stale amortizacia. Ale mozem sa mylit, zrejme to pripad od pripadu. Novy bicykel sa mi neoplati kupovat, nakolko skoda predstavuje polovicu z nadobudacej ceny. Diely som uz objednal, ale montovat budem az po skonceni vysetrovania. Uvidim, aky tah zvoli poistovna a podla toho sa zariadim.

Dnes ma dorazila dalsia vec... Bol som na kontrole u chirurga a 5 cm dlhy drot, co mam v kosti sa zlomil na dve casti (pravdepodobne pri rehabilitacii), ta druha cast sa neda dostat von, museli by ma znovu operovat a kost rozsekat. Navyse je tu hrozba, ze casom sa drot moze cez kost predrat von smerom do krku a prerusit nejake cievy. Chirug mi povedal, ze na to jednoducho nemam mysliet. V pondelok pojde von ta cast, ktora sa da vybrat.

Vsetky lekarske ukony mi robili a robia v ramci BA, kedze mam elekktricenku, naklady na dopravu mi nevznikaju. Akurat si budem uplatnovat obdobie pocas PN, kedy som elektricenku vyuzivat nemohol, teda ak sa to da.

V pripade mojej nehody je postup teda rovnaky, cize vysetrovatel podal trestne stihanie na vinnika nehody, ten sa aj ku skutku uz doznal. Navyse aj rodicia vinnika nehody prijali zodpovednost a dohodli sme sa na mimosudnom vyrovani. Ak sa nezhodneme na sume, bude sa to riesit na sude. Ale ako som pisal vyssie, za ten cas sa im to mohlo v hlave rozlezat a vsetko moze byt inak...

romanx Zacal som pisat sem, aby som zbytocne nezahlcoval temu "Skusenosti s vodicmi" a aby to bolo pokope, kedze sme sa o tychto veciach davnejsie bavili ;) Vymozitelnost prava je na Slovensku mizerna aj preto to tu vyzera ako vyzera. Mozno sa caka, ked ludia zacnu brat spravodlivost do vlastnych ruk, ale to nemoze dopadnut dobre...

ice29 Uz nie som PN, pracujem. Prvych 10 dni PN Ti plati zamestnavatel, od 11. dna socialka vo vyske 55%. V mojom pripade to bolo tak, ze som od firmy ziadal, aby mi vystavili cisty denny prijem za kvartal pred nehodou. Asi o mesiac mi to prislo aj zo socialky bez toho, aby som o to ziadal. Akurat vo firme mi ten denny zaklad vycislili trosku vyssi oproti socialke. Poistovna by Ti mala doplatit ten rozdiel, teda 45%.
11.01.2013 - 12:58:02
00
fuha to s tym drotom teda nepotesi
11.01.2013 - 13:13:39
00
jj, je len dobre, ze je tu tato samostatna tema. Je prehladna a komplexna :-)

No a s tym drotom je to pekne naprd :-(
11.01.2013 - 14:49:41
00
Navyse aj rodicia vinnika nehody prijali zodpovednost a dohodli sme sa na mimosudnom vyrovani. Ak sa nezhodneme na sume, bude sa to riesit na sude.

Ta skoda ti vznikla pri situacii, na ktoru sa nevztahuje PZP vinnika (napr. vinnik je chodec)?
11.01.2013 - 15:28:39
00
co sa tyka rozpocet vs. faktura
dolezite je, ci si nieco dokazes opravit sam a co vlastne napisal "obhliadac"
mal som skusenost - narazila do mna jedna buchta, minimalne skody (nejaky ten skrabanec na 10 rocnom aute nevadi) keby ma pozvala na kavu, tak to necham tak :D, ale ked silou mocou chcela....
zavolala na linku poistovne, nadiktovala svoje udaje a dalej uz komunikovali iba so mnou. zavolali mi aj na druhy den, aby som prisiel na obhliadku - robi to pre nich "nezavisla" externa firma, chlapik pozrel, pofotil a urcil, ze treba nastriekat zadny blatnik a zadny naraznik. bol som v servise u kamosa a dohodol sa s nim, ze mi urobi na aute ine veci ale faktura bude za striekanie, potom sa cukol, ze sa boji.
kedze uz ubehla nejaka doba, nechcel som znova vymyslat somarinky, ale taktiez som si uvedomoval, ze striekanie nema zmysel = dal som si to zaplatit rozpoctom.
ide hlavne o to, ze cenu prace, v mojom pripade lakovanie, uhradia v plnom rozsahu - podla faktury, na cenu ND uz uplatnia amortizaciu
takze ak to napisem na priklade auta, keby mi obhliadac napisal vymenu naraznika, kapoty a pod. riesim to jednoznacne rozpoctom, pretoze taketo ND si na moje auto dokazem zohnat za babku a urobim si to sam.
takze pri rozhodovani ci risit skodu rozpoctom, alebo na fakturu zalezi od toho, co mas uznane ako skodu
11.01.2013 - 15:41:23
00
šogi, walec, nebude sa na tých vašich vinníkov vzťahovať milosť prezidenta hlavy štátu? Ak áno, tak všetok zabitý čas na prieťahoch s vinníkom bol zbytočný aj vďaka tomuto. :worried:
11.01.2013 - 15:57:28
00
capulo, romanx Neskor sa uvidi, ako velmi naprd to bude, ale obmedzovat pohyb by to nemalo. Skor bude problem na letisku :)

Palo TT Vinnik bol vodic a zrazil ma autom, z jeho PZP si uplatnujem ujmu na zdravi a na majetku.

andrej25 Obhliadac napisal do formulara pri obhliadke u mna doma zoznam poskodenych veci a ich vek a urobil fotodokumentaciu. Nenapisal nic, co treba vymenit, pripadne kupit nove a pod. Nasledne som bicykel zaniesol do autorizovaneho cyklo obchodu, kde odhadli skodu a urcili diely, ktore su na uplnu vymenu. O tom vystavili aj spravu, ktoru som poslal do poistovne, ale likvidatorka tvrdi, ze nic take nedostala, budem to musiet poslat este raz a s papiermi od bicykla (obstaravacia cena). Bola tam stanovena aj cena prace ==> 1 hod = 26 Eur. Vela veci si viem urobit svojpomocne, ale diely budem mat za trhove ceny, neviem zohnat lacnejsie. Cenu prace by preplatili v plnej vyske urcite aj v mojom pripade, ale na diely si daju urcite amortizaciu, s tym samozrejme pocitam. Budem musiet pockat, kym skonci vysetrovanie, pockam, aky tah urobi poistovna a zariadim sa.

JOLI To je celkom mozne, uvazoval som nad tym. Ale neviem, ci je to tak. Podla mna ak sa neskoncilo vystrovanie, chalan je stihany na slobode.
11.01.2013 - 16:47:49
00
Mne sa zdá, že milosť sa vzťahuje aj na neukončené riešené prípady, ktoré sa nedostali ešte ani na prvé súdne pojednávanie.
11.01.2013 - 20:00:14
00
V tom pripade mam z toho zmiesane pocity. Cely ten humbuk, vypocuvanie svedkov a strateny cas su uplne zbytocne...
11.01.2013 - 20:07:19
00
Možno bol amnestovaný, avšak náhrada škody mu na krku zostáva. Akurát to nebude trestný súd, ale občianskoprávny.
11.01.2013 - 22:13:10
00
sogi - tak jak pise canopus, nemohol by si toho vodica zazalovat priamo ty? ci by to bolo moc drahe? neviem
12.01.2013 - 02:25:37
00
Možno bol amnestovaný, avšak náhrada škody mu na krku zostáva. Akurát to nebude trestný súd, ale občianskoprávny.


Ak sa dohodneme, nebude treba ziadny sud. Dufam, ze to pojde touto cestou.
12.01.2013 - 18:34:09
00
keyboard_arrow_up