Mne to je jasne :) ale preto by som cakal ze aspon bikeri za volantom by sa mohli spravanim priblizit beznemu soferovi zapadnej krajiny v takychto situaciach. Ja sa prave za volantom snazim predbiehat cyklistov co najohladuplnejsie a kludne si pockam par stoviek metrov, zial niektori nervaci za mnou casto v takych chvilach uz na mna vytrubuju...
01.01.2013 - 22:16:50
00
ja ked chodim sam tak ako som uz viac krat pisal takmer v strede pruhu....za prve mam viac moznosti na manevrovanie za druhe nemoze ma len tak liznut a za tretie vesta byva rozbyta vetsinou pri krajoch... v strede je to ohodne lepsie....

a ak je zamnou sufer ktoremu nerobilo problem suchtat sa 30-kou zamnou ked som obchadzal rozdrbany okraj cesty niekedy aj 200 metrov tak hned ked sa da mu uhnem a ukazem ze ma moze obehnut....ale ak je zamnou debil ktory zacne okamzite trubit aj ked vidi ze na boku je to ako tankodrom tak sa neuhnem a pekne pokracujem pri strede mojho pruhu nech si pocka a obehne ma az ked nic nebude v protismere.... :-) proste nemam problem sa autu uhnut.....ale ***** sa uhybat nebudem....a ked nieco pindaju tak moja zvucajna odpoved je ze ty s autom tiez obchadzas jamy nie?? :-)
01.01.2013 - 22:26:23
00
2vendelin :
aha no cize ked pojde pred tebou traktor z hnojom na vlecke tiez sa ti bude musiet uhnut ze ? ci ako som to mal pochopit to tvoje uhyvanie ? na mna vytrubuju hoc idem sam takze asi to vodicov naozaj tak museli naucit, ci sa uz pre javuju nejake vlastnicke prava na vozovku ci radsej dat psychotest a vylucit psychicky labilnych z cestnej premavky uplne ? vies o tom ze automobil je zbran ? hlavne v rukach cvokov ako nam to napisal misopetrovic ....aj ked tamten trulo sa chcel realizovat nejakym drukom vytiahnutym z kufra aby to mohol niekde zahodit po ceste ....
01.01.2013 - 22:30:08
00
my sa nemozeme porovnavat s rakuskom a pod. mame inu mentalitu ale su aj vynimky a nie je ich malo :)
01.01.2013 - 23:08:59
00
Nie len s rakúskom. Naposledy keď som bol v PL bol tam nejaký pretek cestný. Nikde na križovatkách žiadny policajt. A predsa autá zastavili a dali im prednosť. Aj keď ju nemali. Za cyklistom-tami išli kľudne aj 2-3 km až pokiaľ so nedalo obísť. Lenže u nás sa to v bežnom živote stať nemôže.s takouto ignoráciou som sa bohužiaľ stretol len u nás. (nie len pri preteku) Možno je to aj tým, že väčšinou jazdím doma, ale asi nie.
02.01.2013 - 12:40:40
00
pekne si to napisal mam podobne skusenosti zo Zakopaneho proste tam ziadnu krajnicu poprve nenajdes takze musis ist pred ciarov ale nie je treba bat lebo aj ked maju lepsie auta ako u nas jazdia kludnejsie resp maju vacsie pokuty ?
akonahle som presiel na slovensku stranu zacala stara znama trubiaca pesnicka :(
02.01.2013 - 13:21:11
00
Vendelin: je uplne irelevantne, ci cyklista jazdi ako blbec, pre Teba ako vodica plati nasledovne:

"Vodič nesmie pri predchádzaní ohroziť ani obmedziť vodiča vozidla, pred ktoré sa po predídení zaraďuje; pritom je povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy. Pri predchádzaní musí zachovávať dostatočný bočný odstup od predchádzaného vozidla."

Pokial teda cyklisti blokuju jazdny pruh ber to tak, ako keby tam bol traktor s vleckou hnoja. Porusovanie predpisov inymi neopravnuje mna porusovat predpisy tiez /ani po stranke zakona ani po moralnej stranke/. Rovnako si nebudem za kazdu cenu vynucovat prednost. Dopravne predpisy riesia bezpecnost na 1. mieste, plynulost na 2. Taketo obiehanie ake popisujes, povysuje plynulost nad bezpecnost a to je velka chyba. Ovsem, spravodlivo sa rozculit nad dementnostou niektorych cyklistov a chodcov sa mozme kludne :)
02.01.2013 - 13:23:22
00
Ale mohli by ste aspoň trošku priznať, že Vendelín má aj pravdu.
02.01.2013 - 16:11:16
00
takto verejne na bikovom fore tazko, za volantom je to uz ine kafe :D
02.01.2013 - 17:12:23
00
netreba zavadzat... autom, bikom, babetou, traktorom, konom
len to uz v autoskolach asi neucia

jasne, ze aby za mnou islo 5min auto je blbost
ale tlacit sa medzi mna a protiiduce auto tiez (musim povedat, ze sa mi nestalo - skor sa mi stavaju "osuchy na par cm" na prazdnych cestach)
02.01.2013 - 17:28:02
00
Ach jaj, najazdil som po cestách v plnej premávke stovky km, ale nikdy som vedome nebrzdil jazdou v strede pruhu nejaké auto a už vôbec sme nejazdili vo dvojici ak to nebola ako to už niekto spomínal cesta, kde prejde auto raz za deň. Preto toto isté vyžadujem od ciklistov, keď sedím za volantom ja. Poznám sa a som človek ktorý sa rýchlo vytočí, tak úmyselné blokovanie a jazda v strede pruhu ciklistom by mohla vyvrcholiť v zaujímavú potýčku. Proste keď to mne na biku ide po krajnici, prečo nie iným? A keď nezvládate techniku jazdy na rozbitej vozovke ktorá tvorí 90% slovenských ciest tak na to nesadajte! Už neraz som zastavil, vystúpil a potom sa už po krajnici jazdiť dalo, zaujímavé .... A vykašlite sa na zákony, rozmýšľajte hlavou a nebudú vznikať nepríjemné situácie a nemusíme riešiť veci "debilných šoferov".
02.01.2013 - 17:47:41
00
Nie len s rakúskom. Naposledy keď som bol v PL bol tam nejaký pretek cestný. Nikde na križovatkách žiadny policajt. A predsa autá zastavili a dali im prednosť. Aj keď ju nemali. Za cyklistom-tami išli kľudne aj 2-3 km až pokiaľ so nedalo obísť. Lenže u nás sa to v bežnom živote stať nemôže.s takouto ignoráciou som sa bohužiaľ stretol len u nás. (nie len pri preteku) Možno je to aj tým, že väčšinou jazdím doma, ale asi nie.

V auguste sme boli s bratom na cyklo-dovolenke vPieninách.Naspäť sa nám nechcelo ísť tou istou trasou,tak sme si to šibli okolo Czortynskeho jazera,Cez Faltyn,Frydman,Nový Targ až do Suchej Hory,len tolko napíšem že som rád,že sme to prežili,nič deprimujúcejšie a tolko k*k*t*v som v živote nezažil,a to jazdím 22 rokov,nevravím ani u nás to nie je nič moc,ale toto už aj na tak pokojného človeka ako som ja bolo príliš....
02.01.2013 - 18:17:08
00
Ale mohli by ste aspoň trošku priznať, že Vendelín má aj pravdu.

Turbi :y:
02.01.2013 - 18:23:38
00
Ale mohli by ste aspoň trošku priznať, že Vendelín má aj pravdu.

Ohladom toho, ako jazdia cyklisti ? Urcite ano :nod: .. niektori si myslia, ze maju nie 7 ale 77 zivotov :D A asi kazdy cas od casu spravime aj chybu.. Ako kazdy. Ale kecani za jazdy je predsa pri jazdeni objemov MUST HAVE feature :muscle: .. preto hrr sa na Rakusko ...
02.01.2013 - 20:23:20
00
Ale ved je to veľmi jednoduché: OHĽADUPLNOSŤ!!!
A tá platí rovnako pre vodičov aj cyklistov.
02.01.2013 - 21:30:03
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up