Tak Milos, on ani nic ine tvrdit nebude. Akonahle by priznal, ze Ta videl a nezastal, je to neposkytnutie prvej pomoci, za co su az 3 roky.
19.11.2012 - 22:09:26
00
Uz je stihany za tazke ublizenie na zdravi v subehu s pozitim navykovych latok, nakolko odmietol fukat a dat krv + plus to neposkytnutie pomoci, utek z miesta nehody a nezabezpecenie miesta nehody.
19.11.2012 - 22:25:59
00
Pekný zoznam.
A to si možno hrkol až doma po nehode na ukľudnenie. Keby im fúkol, tak by mal menší problém, lebo by mu nemohli dokázať, či to mal v sebe počas jazdy.
19.11.2012 - 22:30:43
00
walec: som zvedavy ako to bude pokracovat. Ak budes mat nejake novsie info, hod to prosim sem. Je to take poucne citanie, aj ked pre teba neprijemne...Inak je uz zdravotne lepsie?
20.11.2012 - 08:24:13
00
Tak už aj Cavendish sa pridal k Wigginsovi: Mark Cavendish hits car in training crash in Italy. Žeby tie kotúčovky mali fakt význam? ;)
20.11.2012 - 08:42:14
00
walec... predpokladať, že smer je voľný je ďalšia hlúposť, čo povedal. Každý sa má pred vjazdom do križovatky presvedčiť či môže pokračovať v jazde. A ďalšia vec, že ak nepočul náraz, tak je hluchý. (skús si sadnúť do auta a nech kámoš päsťou buchne po kapote, ako sa to ozíva... a to nehovorím o náraze do chlapa a bicykla!!!)

Ten idiot dúfam dopadne veľmi zle. Mali by mu okrem iného udeliť doživotný zákaz vedenia vozidiel. Ak sa tak nestane, tak porevolučné "Na Slovensku je to tak" stále pretrváva a naďalej sa iba zhoršuje. Nakoniec skončíme horšie ako v rozvojových krajinách. :-(
20.11.2012 - 10:36:20
00
jj :nod:
20.11.2012 - 10:43:37
00
to marvin Zoznam je to veru pekny. Takto som nad tym neuvazol, ale myslim, ze to tak kludne moze byt, ze si hrkol az doma, musel byt riadne v strese.

to rmanx Neprijemne to ani nie je, neberiem to nejako tragicky aj ked mohlo to skoncit horsie. Nejake novsie skutocnosti sa objavili... Povodne som si myslel, ze vinnika nehody oznacili svedkovia nehody (to mi povedali aj policajti), ale skutocnost je taka, ze pri nehode chalanovi odpadlo predne ECV, cize policajti isli hned za nim. Vysetrenie nehody by malo byt skoncene do Vianoc, ale ak to vysetrovatel nestihne, tak az po Novom roku. Odskodneny by som mal byt z PZP vinnika nehody (hmotne skody - bicykel a skody na zdravi). Co sa tyka bicykla, za ten vela nedostanem, lebo amortizacia (ma styri roky). Bicykel to az tak neschytal, poskodeny je hlavne predok, na srot je komplet predne koleso, vidlica, rajdy a sedlo, som prekvapeny, kostra nie je kriva a zvary su cele. Potom uz len potrhane oblecenie.
Zdravotne sa citim dobre, len kondicka je prec a dost som schudol :lol: Akurat mam to rameno dost problem rozhybat, kedze som to mal mesiac zabezpecene proti pohybu. Chirurg, co ma operoval, ma v piatok zdrbal, ze uz som tym mal davno hybat. Lenze jeho kolega 2 tyzdne predtym mi povedal, ze to mam dalej nosit v zavese. Navyse sa mi prediera cez kozu jeden drot a zrejme ju aj pretrhne, chirurg povedal, ze ked sa tak stane, mam si to prelepit a potom prist, ze ten jeden sa vyberie von. Na tom by nic nebolo, ale on ordinuje iba v piatok a uz sa mi stalo, ze neordinoval vobec, lebo den predtym mal nocnu, tak som musel cakat dva tyzdne. K inemu chirgovi nemozem ist, lebo riesit ma chce jedine ten, co ma operoval. Migremy, co som mal prvy tyzden, su nastastie prec, ale lave koleno boli uz mesiac, asi riadne narazene. Ty sa ako zotavujes po tom pade v sade J. Krala?

Lord Klaymen Ja si myslim, ze klame a je hlupost, co tvrdi. To, co si napisal, uplne plati a ako vodic by to mal vediet a mala by to byt pre neho samozrejmost. Pocut to musel, musela to byt riadna supa, nakolko som mu zrusil pravy spatak, pravy svetlomet a hmlovku.
Ak aj pojde sediet (co by mal), vela to nebude a vodicak mu vezmu na par rokov. Vodicaky by sa nemali davat kazdemu, nie kazdy clovek je schopny soferovat.
20.11.2012 - 11:25:36
00
Tomu vodicovi naozaj nic ine neostava, len sa branit takymto infantilnym tvrdenim. Neexistuje, ze by si ten naraz nevsimol a duplom, ked mal znicene spatne zrkadlo.
Trvale nssledky nebudes mat ziadne?
No ja som mal len narazeny bedrak a kost pod lavym kolenom. Uz je to ale v poriadku.
20.11.2012 - 12:58:18
00
Milos, jasne, ze klame, ale ako som pisal, to je jedine, co mu zostava, lebo ked prizna, ze Ta videl, prizna zaroven, ze usiel z miesta umyselne, co je hodne pritazujuca okolnost. Ale nastastie, kedze mu odpadla pri naraze predna znacka, velmi tazko bude vysvetlovat, ako ten naraz nezaregistroval, ked Ta mal presne pred kapotou.
Pointa je, ze toto vsetko, z coho je obvineny, mu bude treba este preukazat aj pred sudom a to je podstatne ina vec, ako vzniest obvinenia.
S tym PZP, skus na s tou poistovnou dohodnut, urcite to nebudu platit zo svojeho, ale vymahat skodu od toho vodica, kedze porusil viacero bodov, ktore PZP standardne obsahuje (odmietnutie skusky na navykove latky, utek z miesta cinu, nenahlasenie nehody policii), tak na nich pritlac, nech daju viac. Minimalne sa 2-3 krat odvolaj.
20.11.2012 - 13:59:49
00
V tom, ze klame, Vam obom davam za pravdu, myslim si, ze to tak nie je ani z jeho hlavy, ale skor mu to poradil pravnik (viem, ze ho ma, kedze mu hrozi sud a zrejme aj vazba). Naraz urcite zagistroval, len v panike nevedel, co robit. To ho vsak neospravedlnuje.

Roman, zatial nemam ziadne prognozy ohladom zdravotneho stavu a teda neviem, ci budem mat nejake trvale nasledky. Co viem, ze kost sa zrastla dobre a ze na biku budem moct jazdit. Som rad, ze si sa dal tak rychlo dokopy.

Prvykrat som v takejto situacii, takze nie som uplne zbehly v tom, co vsetko riesit. Aj z toho dovodu som si najal pravnika, aby ma niekto neoklamal (hoci mu budem musiet zaplatit proviziu). Takto kona v mojom mene a informuje ma o vsetkom. Hladal som aj nejake info na nete samozrejme, ako postupovat, ale kazdy pripad je specificky a chybaju podrobnejsie detaily.

Dakujem za radu Jozo, vobec som nevedel, ze takymto sposobom mozem s poistovnou komunikovat. Bol som v tom, ze ta stanovi konecnu sumu a je doriesene. Ale kazdopadne vyzera to asi na dlho, kym sa to cele doriesi a uzavrie. Na nejaku velmu sumu si tiez nerobim nadeje.
20.11.2012 - 14:56:09
00
Prave z toho hladiska ocenujem, ze sa "podelis" o skusenost. Pre mnohych bude aspon voditkom, ako sa s podobnou situaciou vysporiadat,na co si dat pozor ;-)
20.11.2012 - 15:02:25
00
hlavne pokiaľ nebudeš OZAJ celkom FIT .....
tzn bez následkov (ak nebudú trvale) v žiadnom pripade nepristúp na rôzne návrhy protistrany typu:
že už je to (zdravotne) vlastne v poriadku ... alebo napríklad, že ti vlastne už nič nie je,
lebo predpokladám, že z ich strany a možno aj zo strany poisťovne budú takéto pokusy, možno aj tlaky ...
úplne FIT si vtedy, ked si v zdravotnom stave tak, ako pred nehodou
tzn bez bolesti a so 100 % pohyblivosťou
20.11.2012 - 15:13:39
00
Nie je problem sa podelit o skusenosti a navyse, ked to moze pomoct :) Napadlo mi, ze neskor by sa to nejako mohlo zosumarizovat a urobit tomu vlastnu temu.

Co sa mna tyka,potreboval by som zistit, ako sa ma liecit ta klucna kost, nejake cviky na rozhybanie ramena a ci je normalne, ze drot vyjde von cez kozu a co s tym potom robit.

to LL Dakujem za radu. Na navrh protistrany alebo poistovne by som v takomto pripade pristupil jedine vtedy, keby ta suma bola taka, ze by som ju bol ochotny akceptovat. Prednejsie je pre mna zdravie ako peniaze.
20.11.2012 - 15:24:13
00
milos v teme pady na biku rozoberaju momentalne chalani rehabilitaciu klucky.
mam dva biky pozicam ti, vikend dame niekde po asfalte. z drotom si nerob problem zoberem cvikacky ked vybehne odcvaknem :D
trochu odlahcujem drz sa chlope a prajem skore uzdravenie este toho pobajkujeme ;)
20.11.2012 - 15:27:54
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up