No fiasko, nechápem. Fízli strážili zaúdených, obsadili polku dediny, ľudia sa nemohli dostať ani domov. Čierni sú asi fakt nedotknuteľní. Totálne fiasco :x . Slušný človek nemá právo na nič a špinavci môžu všetko. To je sen :x :n: :fubar: .....
29.09.2012 - 19:40:24
00
To nie je sen, to je zlý sen!
29.09.2012 - 20:05:57
00
Toto co sa udialo v Devinskej som zo zaciatku nechapal. S odstupom casu to zacinam hoci taketo riesenie neschvalujem ale stat to zenie presne tymto smerom. Dalsia chutovka http://www.youtube.com/watch?v=oxOSSwjGmu4&feature=share
29.09.2012 - 21:32:18
00
Jj, postavene na hlavu. To uz kde sme, ked sa stat postavi na stranu vyziriek okupujucich cudzi pozemok! Pravo vlastnika v tejto bananovej republike neplati, ked sa jedna o zaudenych?
29.09.2012 - 21:56:21
00
ale tie trapne kecy co tam davali v telke ze preco na to nema pravo a ze je extremista atd, az som zasol. este aj starosta jak zabil ze im sa spolunaziva dobre...

ja by som na nich zavolal policiu kazdy den ze sa mi vlamali do chatiek ;) sak ked je to na mojom pozemku tak su asi moje :). a ked by ma potom niekto chcel drbat za to ze som si ich tam postavil nelegalne tak ich rad odstranim :))))
29.09.2012 - 22:39:33
00
chlapci načo sa rozčulujete toto všetko su len dôsledky 40 rokov vlády bolševizmu.Ten úplne pretočil dovtedy vybudované hodnoty,vzťahy k majetku, tak sa nečudujte,že cigáni kradnú veď oni robia len to čo robili komunisti po 48.A kedže tu stále vládnu deti komunistov tak je úplne jasné,že zlodej bude mať vždy navrch v tomto debilistane.
Chceli ste sociálne istoty? Máte sociálne istoty pre červených miliardárov a asociálny odpad.
tak ich máťe vo zvýšených daniach a odvodoch,aby cigán mohol ďalej chlastať a natrtkať si ešte viac dementov.
Kotleba nie je žiadny extrémista to len tento štát a naše drbnuté médiá sú extrémisti lebo ochraňujú zlodejov a ich vymyslené práva nadobudnuté kradnutím.
29.09.2012 - 23:16:46
00
Je smutné, že človek musí pre riešenie problému s osadami fandiť Kotlebovi. Štát samozrejme ukázal, že sám nevie čo má napísané v ústave - právo na vlastníctvo. Vieme všetci dobre, že hnať z toho pozemku mali niekoho iného. Ja sa však obávam dvoch vecí - na jednej strane neprispôsobivých a na druhej strane radikalizácie spoločnosti, pretože fandiť Kotlebovi ako vlastníkovi pozemku je v poriadku, ale ako človeku s jeho názormi podľa mňa nie. Nedávam tomu veľa a ešte z toho budú aj tvrdšie strety ako tieto naťahovačky pred kamerami. Predpokladám, že nejaká tá osada aj vzbĺkne v plameňoch ako vo Francúzsku. Ale možno sme to my občania mali riešiť už dávno a spojiť sa nie proti cigáňom ako takým, ale proti neprispôsobivým, kde samozrejme 95 percent sú cigáni. Človek sa však často bojí o holý život a čuší... Mám takéto názory aj keď, ako som písal na predchádzajúcich stranách sa s cigáňmi dá pracovať a keby teraz videl zamestnávateľ čo píšem, tak by nebol nadšený, keďže s týmto obyvateľstvom pracujem. Lenže ako sa hovorí - jedna lastovička jar nerobí. Tak ani 20 slušných cigáňov nerobí z tejto menšiny slušnú menšinu... Oni len stále žijú v socializme, kde všetci vlastnia všetko a nemá ich kto naučiť, že to tak nie je. A toto ich musím napr. aj ja učiť, doslova učiť. Pretože keď sa narodí niekto v osade a od malička musí v podstate páchať trestnú činnosť, tak ťažko sa môže 200 000 obyvateľov tejto menšiny odúčať robiť to, čo robia. A to je nie je 40 ale 60 rokov nečinnosti štátnych orgánov...
30.09.2012 - 07:53:03
00
Prepáč, TRIKI, neviem aké skúsenosti máš ty z čias komunistov. Ja som robil majstra na stavbe, mal som aj cigánov. Vtedy musel každý chodiť do roboty, a ak som na podnik nahlásil cigánovu absenciu, tak mu to prišli policajti "vysvetliť" až domov a na druhý deň bol v robote. Keď to nepomohlo, tak vtedajší trestný zákon obsahoval § niečo ako príživníctvo, či ako sa to volalo a išiel bručať.
30.09.2012 - 08:14:25
00
66peter

Presne tak. Cigáni a iná zberba sú tí, ktorí privítali po 89 demokraciu s otvorenou náručou.....a ako vidno, užívajú si ju naplno. Minulý režim ich držal pekne na uzde. Aj keď sa rozprávam s ľudmi ktorí v minulom režime žili a pracovali, tak si nespomínajú že by boli s cigánmi nejaké veľké problémy, také, akú sú v sučasnosti. Ak stretli VB človeka (alebo cigána) počas pracovnej doby ako sa potuluje v meste, musel sa preukázať priepustkou z práce, že má dôvod byť TAM a nepracovať. Dnes ???? Dnes sa kôli tomu nestavajú v centrách obcí žiadne lavičky, pretože keby sa na námestí postavili, celý rok by ich od rána do večera okupovali zaúdení .
30.09.2012 - 08:55:48
00
njn prizivnictvo a este by to chcelo ten farmarsky zakon a hned by to inac vyzeralo
30.09.2012 - 09:09:24
00
ano každý musel akože robiť inak ho zavreli,ale zabudni,že väčšina cigánov robila...boli to práve komunisti čo do nich natlačili obrovské prachy,aby mali od nich pokoj...čo si myslíš,že v ktorom obodobí sa tak namnožili??
tzv.cigánsky problém je dne veľmi výnosný biznis pre tie rôzne parazitické mimovládky ktoré len drístajú,ale nikto z nich s cigánmi v živote nežil.
Netreba si myslieť,že sa teraz niečo zmení,cigánov nikdy nemôžu riešiť cigáni.
30.09.2012 - 09:36:32
00
Toto co sa udialo v Devinskej som zo zaciatku nechapal. S odstupom casu to zacinam hoci taketo riesenie neschvalujem ale stat to zenie presne tymto smerom. Dalsia chutovka http://www.youtube.com/watch?v=oxOSSwjGmu4&feature=share


Podobná rodinka je aj u nás na ulici. Trvalí pobyt tam majú 4ria a je ich tam cca 35-40 plus mesačne sa tam vymenia asi desiati. Navyše tento rok tam na čierno začali stavať, takže to tam vypadá ako Brazílska Favela. No proste nonsens.
30.09.2012 - 11:11:21
00
Aby sme dostali blizsie k podstate problemu, tak tu je velmi zaujimave citanie

http://www.sme.sk/c/4316830/denisa-havrlova-romska-otazka-je-neriesitelna.html

Ja osobne som zil s ciganmi v jednej dedine 20 rokov, cize drvivu vacsinu svojho zivota, moji stari rodicia takmer cely zivot. Trend je jasny, neustale sa situacia zhorsuje. Demografia nepusti a kedze sa v osadach vacsinou miesaju stale tie iste geny, tak zial ani genetika, nehovoriac o vychove. Male cigancata vo veku 5-6 rokov uz nerespektuju nic...

A preto suhlasim s Drotarom. Tiez sme boli zhrozeni, ked sme sa dozvedeli o Devinskej, no, i ked s takymto riesenim vonkoncom nesuhlasim, ten motiv sa da istej miery pochopit...Ja sa len divim, ze tomu cloveku v Malackach zatial nerupli nervy...
30.09.2012 - 11:21:03
00
xrunner

Áno, cigánov väčšinou zastávajú a bránia tí, ktorí sa s nimi nestretávajú a nemajú ani tušenie o ich spôsobe života.

My ostatní, ktorí ich bežne stretávame, či už v obci alebo ako suseda (ten najhorší prípad), vieme svoje a nikto ma jednoducho nepresvedčí že tam pomôže dobré slovo. Ja len čakám kedy bude zasa nejaké Devínska Vol. 2, potom 3....atď.

Jediná vec čo sa za tie roky zmenila je , že z cigánov sa stali rómovia a neskôr neprispôsobiví .

Čítal som rozhovory s účastníkmi závodu 1000 Miles a niektorích pýtali sa ich na najsilnejšie zážitky. Boli dva : stretnutie s medveďom a utekanie pred cigánmi pri prejazde popri cigánskej osade, kde na nich osadníci hádzali kamene :x .
30.09.2012 - 12:09:22
00
vlada a politici len bľačia ako tupe ovce, ze "extremizmus" nie je riesenie ale neuvedomuju si, ze prave take divadielko ako predvadzaju vymleti tazkoodenci je skutocny extremizmus! Navyse tento "extremizmus" v podobe porusovania ustavy vedie obcanov k este vacsim emociam a nenavisti voci ciganom. cize skor ci neskor sa zacne naozaj extremizmus stupnovat!
30.09.2012 - 17:14:04
00
keyboard_arrow_up