Moja posledná hnusná skúsenosť je z posledného júnového týždňa. Po ceste z roboty (chodím väčšinou na biku) som išla ešte do mesta do cykloobchodu. Na tenkých gumách, akademického pol metra od krajnice, lebo v tom úseku je asfalt na niekoľkých miestach "vyvinutý" ako vlna smerom k obrubníku. Dvakrát ma na tom úseku obiehal ten istý trolejbus. Dvakrát tak, že zadná časť tej niekoľkotonovej krabice mi prešla menej ako 20 cm od ľavého ramena, FUJ... :emo: Našťastie už jazdím nejaký ten rôčik a mám dobré nervy, lebo keby som bola cukla kúsok napravo, chytím pedálom tú sfaltovú vlnu a ležím dobitá niekde pri obrubníku... :( Ale vidieť si to hebedo tak tesne pri pleci, ešte teraz mi je nepekne... :whew: A ešte dvakrát... :x
10.07.2012 - 08:04:36
00
Debilita najvecsieho zrna. To je ako ked narazis auto do niekoho zozadu. Ten co ma rozbity predok je vzdy na vine! Podobne je to ked zrazis cyklistu ci chodca. Vzdy si na vine a ked nie, tak to musis dokazat. Ked teda videl ze sa kyves, tak ta mal obehnut vo vedlajsom poruhu a nie sa potom vyhovarat...
Mna ucili doma (nie v autoskole) cyklistu obiheat minimalne 1 metrovym oblukom, kedze nikdy nevies co je to za cyklistu a tak musis vzdy pocitat, ze sa bude kyvat zo strany na stranu. Ked sa to neda, tak musis pockat, tak ako za traktorom, tych par sekund ta nezabije. Len vecsina dnesnych vodicov sa stale niekam ponahla a tak to potom aj vyzera. V meste chodia okolo cyklistov natesno, len aby nahoodu nemuseli brzdit, ci nebodaj zapnut smerovku a komplikovat si situaciu preradenim sa do druheho pruhu.

Tmax, mal by si napisat co AutoMagazinu ze nech tam daju nejaky clanok s apelom na vodicov, ze maju byt viac ohladuplny voci cyklistom, kedze je to najrychlejsia doprava v meste ;-)

Mna akurat minule vytocil autobus c.98, ked som isiel do Jura na casovku. Najprv ma obiehal za Slovnaftkou pri 3 veziach akurat ked zachadzal na zastavku, cize jeho zadna cast isla tesne okolo man a ja som musel mierne priprzdit. Ked sa to zopakovalo aj pred zastavkou pri Poluse s tym ze som uz musel poriadne zabrzdit aby ma nezobral, tak som to uz nevydrzal a vodicovy poriadne zahucal ze ci ma chce zabit. Podla mna si ani neuvedomil ze ma ohrozil. Kedze som vedel ze ma bude nasledovat aj po Riazanskej, tak som sa na semafore postavil do stredu pruhu nech ide za mnou. Samozrejme ma este pred Slimakom obiehal... nastastie dost velkym oblukom.


Naposledy upravil Peto02 dňa 10.07.2012 - 08:18:55, celkovo upravené 1 krát.

10.07.2012 - 08:13:46
00
tomaš: vidim ze panko ma asi dar reci ale s takym sa nemas o com bavit. tak ako pisal rasto. volat policiu a sanitku panka si si nemal ani vsimat ak by isiel prec bolo by to tvoje plus nahlasit SPZ a povedat ze usiel. ale nikto ti nevycita ako si sa zachoval v situacii si bol ty. hlavne ze sa ti nic nestalo.
10.07.2012 - 08:18:48
00
vytlačil nákladiak znamená že sa votrel medzi teba a nákladiak? veď už z tohto sám nepriamo tvrdí že tam nemal dostatok miesta.. alebo nákladiak šiel akože v protismere?
ak je zúženie vozovky (napr koli električkovým zastávkam) nadrzovku sa posuniem z kraja minimálne pol metra do vozovky aby ma v tých miestach nebolo možné obehnúť (a keby to aj niekto skúšal silou mám priestor)
hlavne že si celý.. (a dpč máš prevodník u mňa v aute, zabudol som ho v BA vyložiť :))
10.07.2012 - 08:35:25
00
Nič, treba mať zdravý agresívny spôsob jazdy v medziach zachovania zdravia a života. Nič iné na gumokolov neplatí a pokiaľ príde k nepríjemnosti, treba im vytvoriť ešte väčšiu nepríjemnosť aj keby to malo byť divadlo na spôsob faulovaného futbalistu.
10.07.2012 - 10:03:12
00
Tmax, jednoznacne bol na vine vodic...dokonca ked som bol v autoskole, tak mi instruktor povedal, ako jeho znamy zrazil opiteho cyklistu, ktory sa trmacal zo strany na stranu a bol vinny vodic, pretoze to mal predvidat, kedze videl ako sa kolise...treba vzdy volat policiu, pretoze inak tu poriadok nebude a vodic si bude prilis dovolovat...
10.07.2012 - 10:05:01
00
niekto tu písal kývanie ... cyklista sa nemá čo v hustej premávke kývať ... tolerantnosť musí byť obojsmerná
10.07.2012 - 10:05:26
00
V tom momente som bol v šoku a aj on ma asi spracoval, tiež som chcel vymeniť koleso a ísť pracovať. Nabudúce budem múdrejší, učíme sa na vlastných chybách, bohužiaľ... Nákladné auto som registroval aj ja, obehlo ma skôr ako dotyčný. Nákladiak išiel v ľavom pruhu, chlapík so Superbom v mojom, pravom. Som dokonca čiastočne aj na zázname bezpečnostnej kamery Agipu. Pekne vidno, ako bol nalepený hneď za mnou, v podstate žiadna medzera. Osobne si myslím, že sa tam nadrzovku napchal, lebo ako sám tvrdil, ponáhľal sa. Škoda rečí, je to pako, keďže na vlastnom tvrdení nevidí nič zvláštne, že by mal zachovávať bezpečnú vzdialenosť, predvídať a používať rozum.

Miro, tak mi ho dovez zajtra. :-D
10.07.2012 - 10:10:50
00
ak si na zázname z Agipu tak neni o čom :D len otázka je ako dlho záznam uchovávajú..
ak šiel nákladiak v lavom tak ťa nemal ako obehnúť, to musia aj policajti pochopiť.. proste neexistuje aby tam bolo dostatok priestoru na bezpečné obídenie cyklistu..
10.07.2012 - 10:17:34
00
To viem, no na zázname som čiastočne, ako píšem. Kamera je na umyvárni. Z cesty je vidieť tak do výšky kolien, teda spodná časť masky auta, hmlovky, moje tretry, kľuky a v ľavom pruhu je viac vpredu tieň toho nákladného auta. Polícia o tom vie, dnes idú po záznam. Uložený je. Faktom ostáva, že zrazil ma on a nie náklaďák, takže vina je na jeho strane. Nie som si vedomý, že by nákladné auto išlo nejako nebezpečne/čudne.
10.07.2012 - 10:24:14
00
ako si sa k tomu záznamu dopracoval? či Agipáci sami ponúkli?
10.07.2012 - 10:30:33
00
Ak je to podane na Policiu, ta si zaznam sama vyziada a majitel kamery je povinny zaznam poskytnut. Zo zakona treba mat zaznamy 7 dni dozadu, keby to aj neziadali hned v ten den. Na Policiu treba ale tlacit, pretoze casto krat ziadost o zaznam poslu az po mesiaci a vtedy uz je premazany.
10.07.2012 - 12:29:19
00
Keďže sa to stalo priamo na úrovni Agipu, hneď mi napadlo, že by ma mohla zachytiť nejaká kamera. Hoci som čakal trochu lepšie zábery... Prišli sme tam, povedali, čo sa stalo, obsluha bola ochotná, pustili záznam. Akurát nám ho nevydali, ale uložili do pamäte. Následne sme to oznámili polícii, dnes si majú ísť poň. Boli sme tam spolu už aj včera, no nebol tam vedúci, ktorý ho môže (vie) vydať. Predavač so zariadením pracovať nevedel.
10.07.2012 - 15:54:36
00
Keby si chcel byt zly, tak by si to mohol daj do novin. Myslim, ze pocas uhorkovej sezony by si na tom nejaky 'investigativny' reporter pochutnal :D :D :D
10.07.2012 - 16:02:36
00
jj zvlášť keď už si celebrita :) a típek má autoškolu..
10.07.2012 - 17:40:35
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up