ja by som len doplnil že percentuálna využiteľnosť 13% alebo aj len 10% mi nepríde ako zlá, stačí si zistiť aká je energetická využiteľnosť toho čo človek prijme ako potravu (aká časť prejde tráviacim traktom a ostane nevyužitá) tiež to nie je 100% ani 50% a nikto nevraví že je preto blbosť jesť ;)
osobne teraz nepoužívam žiadnu kĺbovu výživu - mal som dobré skúsenosti s G-fit om a Colafit-om, možno zas počas sezóny budem musieť začať
pokiaľ to človeku pomáha tak je jedno či je to placebo efekt alebo normal efekt, hlavne že sa človek cíti lepšie
01.02.2010 - 22:01:50
00
napr. existujú liekové formy, ktoré výrazne zvyšujú transport liečiva do cieľového tkaniva, tam by to už rozdiel bol

Napríklad injekčná forma - šup rovno do kolena a v žalúdku sa nič nebude metabolizovať. Len neviem, či by si niekto vybral strkanie ihly do kolena namiesto napchávania sa gumovými medvedíkmi. A ešte, či už niekto vymyslel transport huspeniny alebo chrupavky cez injekčnú striekačku...
01.02.2010 - 22:12:19
00
a to je práve tzv. pozitívny placebo efekt :D


No a preto lekarske vysetrenia dopadli dobre??? A vsetci lekari ma len uchlacholili a skutocnost je ina? Ale prosim ta... viem co som citil a co citim, resp necitim teraz.
Tak ma o niecom nepresviedcaj...

JoKo: injekce priamo do kolena som absolvoval... tie boli najucinnejsie...
01.02.2010 - 22:47:15
00
no neviem mne to (mobilin ) pomohlo skoro okamzite po zacati kury, takze ja sa nestazujem , tyzden som daval kazdy den potom som obmedzil ako si telo vypytalo ...... pomohlo keby ste pisali aj skusenosti s tym co " sypete " kedze sa jedna o prasky povecsine :lol:

kludne aj recept na klbovku z normalnej stravy ale nie ze ryby a tak .... aby sa z toho dalo aj najst napriklad .... :hug:
01.02.2010 - 23:22:39
00
tuleník- jasne som ti napísal ryby a čo ďalej. Ak si taký múdry, kľudne môžeš napísať jedálniček, pri ktorom bude doplnená energia, zregenerované svalstvo a kĺby. Jedálniček môžeš spraviť napr. pre cyklistu Vojtechovského aby nedošlo k tomu čo tam opisoval.

tuleník:
prípad českej bežkárky s problémami, ktoré sa riešili práve úpravou výživy - akurát že po prečítaní som zistil, že nijaké zázraky sa nekonali, len babe nariadili aj raňajkovať, desiatovať a olovrantovať.
Dovtedy čo robila, iba raňajkovala? To je trošku smiešne :lol:

Samozrejme je to o strave, tak ako som napísal-príjem a výdaj. To že Vojtechovský tak dopadol, napíš mu akú mal stravu pri jeho tréningoch, podľa mňa bola biedna.
02.02.2010 - 10:41:25
00
ja len na okraj, aby sme vsetci chapali, co je to placebo efekt:

"Na ovládanie tela mysľou sa upriamil aj Placebo efekt, ktorý odskúšal Dr. Fabrizio Benedetti z Univerzity v Torine. Placebo je taký prípad, keď rozdelíte skupinu pacientov na dve menšie skupiny a poviete im, že budú dostávať nejaký liek, pričom len jednej skupine skutočne dáte liek a druhej dáte len sladkú pilulku bez účinných látok (tzv. placebo). U skupinky ľudí užívajúcich placebo tiež dôjde k zlepšeniu stavu – a to vo väčšej miere, než by sme mohli pripísať náhode. Čiže inými slovami, už len samotné presvedčenie, že dostávate liek, pomôže zlepšiť vaše zdravie.

Dr. Benedetti však zistil ešte niečo oveľa fascinujúcejšie: placebo efekt dokáže skutočne v tele vyvolať tie isté chemické účinky ako samotný liek. Biochémia v tele sa skutočne doložiteľne zmenila aj po požití placeba. To dokladá, že to, čo si myslíme, hlboko ovplyvňuje naše telo."
02.02.2010 - 14:09:38
00
A takisto de facto VŠETKO čo organizmus potrebuje si spätne "varí" z tých "sračiek". Konkrétne:
D-glukózamín sa v organizme syntetizuje ako glukózamín-6-fosfát z fruktóza-6-fosfátu (ktorý vzniká fosforyláciou fruktózy, čo je monosacharid bežne prítomný v strave) a glutamínu (čo je aminokyselina ktorej je v bielkovinách plná riť). To je len prvý krok metabolickej dráhy končiacej syntézou UDP-N-acetylglukózamínu, ktorý sa ďalej využíva pri syntéze glykozaminoglykánov (to je tá zložka spojivových tkanív), proteoglykánov a glykolipidov. Čiže to zďaleka nie je jednoúčelový metabolit.


A ja som najskôr nechápal zmysel jedného výrobku uvedeného na prvej strane, ktorý prakticky obsahuje len aminokyseliny. Z tohto pohľadu teda vyznieva ohľadom výživy ako najvhodnejší.
02.02.2010 - 14:48:29
00
Dudo: hento je také ľudové a ešte dosť špiriti vysvetlenie, existuje aj negatívny placebo efekt napr., no a na menej sugestibilných a inteligentnejších ľudí má placebo dokázateľne nižší účinok ako na sugestibilných blbečkov... čo je niekedy aj nevýhoda.
giro: nooo... v podstate správny postreh
johny40: bežkárka robila to čo polovica ľudí... na raňajky ťažký bobek, desiata a olovrant tiež nie, v podstate frčala len na obede a večeri
tie zvyšné veci odkomentoval sám Ondra V., a ak má X rokov, skôr desaťročí (je to v podstate môj rovesník) pretrvávajúce post-karatistické a post-plavecké problémy, tak to nutne muselo byť chronické pretrénovanie a nie žranie (to sa totiž upraví veľmi dobre)
JoKo: lokálna inj. je samozrejme najúčinnejšia, ale na huspeninu či chrupavku zabudni, to sú netransportovateľné a nevyužiteľné veci - ty potrebuješ na miesto práve dodať tie "sračky"
Raver: ja nikde netvrdím že placebo nepovedie ku zlepšeniu... lebo ak mám citovať Duda tak toto:"U skupinky ľudí užívajúcich placebo tiež dôjde k zlepšeniu stavu – a to vo väčšej miere, než by sme mohli pripísať náhode." je presné (len tie špiriti kydy okolo už menej) ... len že nemusí prísť žiadne placebo :D od reálneho liečiva chceme aby jeho účinok bol čo najmenej ovplyvnený psychosomatikou
drotárik: moc dlhé, ale nie, Viagra je reálna vec a nie placebo :) a pukot v kĺboch bez bolestí je celkom normálny, skúsim sem nasmerovať kamošku lekárku, len čo ju vyhmatnem, tá to tuším už na bike-fore riešila
donmiso: ale toto má využiteľnosť niekedy "až" 0%... ale ako tu padlo, pri prenose monomérov krvou je to lepšie, pri difúzii rádove horšie
a 10 aj 13 % je dosť zlý výsledok, aj keby bol taký... in fact je to individuálne
ešte raz podotýkam, že pokiaľ už máte reálne poškodenie, tak máte vyššiu šancu na to, že tkanivo si vychytá, čo mu treba... takže tam je účinnosť vyššia, ale tiež nic moc
no ale sú to vaše prachy ;) koniec koncov aj vaše kĺby
02.02.2010 - 22:11:25
00
co ti ja viem.. 3 mesiace kura - 3 mesiace volno- 3 mesiace kura - 3 mesiace volno.. ked si vezmem to proenzi3 co beriem tak ma to vyjde 1200kc na rok co je 100kc mesacne.. myslim ze je to ciastka ktoru som ochotny obetovat aj keby ucinnost bola len 10%
a to je to proenzi z tych drahsich..
02.02.2010 - 22:44:08
00
tulenik: ako som už písal pre mňa je dôležité že sa potom cítim lepšie, takže je mi fakt u p.dele či je to placebo efekt alebo nie, hlavné pre mňa je že môžem potom bez problémov dupať do pedálov a nebolia kolená.
02.02.2010 - 23:43:07
00
)
JoKo: lokálna inj. je samozrejme najúčinnejšia, ale na huspeninu či chrupavku zabudni, to sú netransportovateľné a nevyužiteľné veci - ty potrebuješ na miesto práve dodať tie "sračky"

Ale taká kyselina hyalurónová (dúfam, že som do dobre napísal) sa dá zväčša transportovať do kolenného puzdra len injekčne...
A preto sa len usmievam, keď čítam o Artrostope HYAL, ktorý by ju mal obsahovať. Musím však napísať, že v tomto prípade placebo efekt funguje. Už tri roky si zime dávam dvoj-trojmesačnú kúru a cítim sa trochu lepšie.
03.02.2010 - 22:57:34
00
tulenik: ako som už písal pre mňa je dôležité že sa potom cítim lepšie, takže je mi fakt u p.dele či je to placebo efekt alebo nie, hlavné pre mňa je že môžem potom bez problémov dupať do pedálov a nebolia kolená.

Nemáš dupať ale točiť nožičkami. Pokiaľ dobre sedíš a máš správne namontované kufre, tak by ťa kolená nemali bolieť.
03.02.2010 - 22:59:45
00
Niesom na ,,ničej" strane, ale tu je moja osobná skúsenosť: od štyroch rokov v zime ,,brúsim" zjazdovky, vyše 20 rokov robím celoročný outdoor, horský bicykel trápim už 17 rokov, asi pred siedmimi rokmi som popri bikovaní a sezónnom lyžovaní začal robiť thaibox so všetkým, čo s tým súvisí (posilňovanie, aeróbne cvičenia, strečing,...)...a prihlásili sa problémy. Prvý bol ,,tenisový" lakeť. Tu síce nešlo o kľb, ale o úpony šliach, ale pomohla injekcia (pred ňou som si s prepáčením nevedel pre bolesť ani utrieť riť). Potom som po čase ortopéda navštívil znova s bolesťou kolena (nemožnosť vstať zo stoličky, alebo si na ňu sadnúť pri zaťaženom ,,chrobačnom" kolene)...diagnostikoval mi poškodenú-citlivú chrupavku. Nasadil perorálne lieky (na predpis) po dobu 14 dní, že sa uvidí. Po 14-ich dňoch ani ,,prd". Tak som schytal znova ,,včielku do kolena a asi po týždni som doslova z hodiny na hodinu spravil ,,prvý" drep (po čase ;) ). Bolesti (obe) sa občas v slabej forme pripomenú, no prišiel som na to, že ich učičíkam, keď trocha ,,zvoľním" tempo, postarám sa aby boli postihnuté miesta v teple aj pri záťaži (neoprén a pod.) a celkovo to netlačím na hranu. Nič ,,nesypem" okrem občasného užívania B-komplexu a C-čka, ale to je už iná kapitola...Zaujímavé je, že som bolesti v klbe (koleno) ani len v náznakoch nezažil pri cyklistike...
04.02.2010 - 00:55:55
00
Nemáš dupať ale točiť nožičkami. Pokiaľ dobre sedíš a máš správne namontované kufre, tak by ťa kolená nemali bolieť.


Joko kufre aj batohy mám namontované správne, vďaka že si mi vysvetlil že pedálmi treba točiť, vlastne nie, treba točiť nožičkami, ešte mi poraď ktorým smerom som počul že severojuhovýchodný smer je najlepší, ale TY máš isto nejaký dobrý ironický argument ktorým dostaneš všetko na správnu mieru a obohatíš moje vyprahnuté miesta v mozgovej kôre a už nebudem žiť v omyle :D
04.02.2010 - 06:05:53
00
Joko pravdepodobne narazal na kruhove slapanie, tak netreba hned penit. ;)
04.02.2010 - 09:10:57
00
keyboard_arrow_up