@coco: ... ale aj tak nech to už ostane "CHATA SV. ANNY". Aj ja som si myslel, že ťa práve táto
mapa nainfikovala. Tiež som do nej často čumieval.
K pivu ERDINGER: http://web.erdinger.sk/Na Jahodnej majú fľaškové. Treba
pýtať originál 1/2 l pohár, lebo v prazdrojovom to nevyzerá tak dobre.
Je to kvasinkové (jačmeň + pšenica) nefiltrované (mútne) pivo. Keď dolievaš spodok fľaše, treba ňou trochu zamiešať, to najlepšie je na spodku (usadené kvasinky). Majú v 1/2 l fľaškách svetlé aj tmavé. Obidva druhy sú dobré. Stoja po 1,26 €. Majú aj tretinkové svetlé, to si však dávam iba keď nemajú pollitrové. Hrdosť nepustí. ... a ešte majú tmavý špeciál s prívlastkom PIKANTUS s obsahom 7,3% alkoholu. Netreba sa zľaknúť, treba ochutnať.
Kvasinkové pivo by sa malo podávať ešte chladnejšie ako normálne. Treba pýtať
dobre vychladené (radšej obsluhu pre istotu dopredu poučiť). Lepšie kvasinkové pivo varia hádam len u Golema na Dominikánskom námestí. Tam je výborné, hlavne keď ma raz za čas miestny sládek vezme dozadu a načapuje mi čerstvého piva rovno z nerezových tankov.