arrow_leftJezus napísal:
....
Takze Ty popilis take iste alebo väcsie mnozstvo dreva za rovnaky cas s rychlostou retaze 6 m/s, ako ja s rychlostou retaze 25 m/s. OK. :)

Už si reálne pilil drevo? Rýchlosť reťaze je bez zaťaženia. Akonáhle ide do záberu, tak spomalí. No a teraz o fyzike a výkone...
Mám niekoľko (benzínových) píl.
Vlastne nakoniec vždy popilim všetko drevo ?
Akurát vykonejsou to samozrejme trvá menej
12.03.2025 - 18:40:20
01
Nie, ja som este nepilil. Len si kupujem pily z dlhej chvile. :)

Pisem niekde, ze aku pila je plne porovnatelna s vykonnou benzinovou pilou? Vsimol si si vobec, ze som porovnaval elektricku kablovu a elektricku aku?
12.03.2025 - 18:43:46
00
Moja prvotná reakcia bola preto, lebo si neuviedol výkon druhej píly. Porovnával si len rýchlosti. Pozri nižšie.
Porovnanie výkonov je dôležié, nie porovnanie rýchlostí. Pozri nižšie
Toľko k mojej alternatívnej fyzike.

Preto som dal príklad s výkonom 0,1W, lebo tým reálne nepopíliš nič, ergo oboma rovnako

arrow_leftJezus napísal:
Tak potom neviem co presne cakas od aku pily. Lidl elektricka pila 2,2 kW ma rychlost retaze 15 m/s a Lidl aku pila vie ist az po 25 m/s. Cize podla mna je ten vykon na aku pilu nad ocakavania.

A k tym krovinorezom: https://www.lidl.sk/p/parkside-performance-aku-krovinorez-2-v-1-ppfsa-40-li-c2-bez-akumulatora/p100374417
12.03.2025 - 18:58:35
00
Jezus ja som myslel, že hneď dpolníš chýbajúci výkon. Nechcel som to až tak rozmazávať a hlavne momentálne mám súrnu robotu, tak reagujem len úchytkom. Ospravednte preklepy, ani ich nekontrolujem
12.03.2025 - 19:02:03
00
No ten vykon nemozem doplnit, kedze ho vyrobca neuvadza. Ale mal by byt porovnatelny. Spickovy ma aku verzia podla vsetkeho vyssi ako ta elektricka (jednoduchy prepocet hovori o tom, ze teoreticky ma spicku cez 3 kW).

Ale podstata je v tom, ze ide o hobby pily, tak nie je na mieste ocakavat vykon na urovni profesionalneho naradia. Preto ma zarazilo, ze najprv sa Turbi chystal ju kupit a zrazu bez vyskusania zhodnotil, ze to nie je dostatocne vykonne.
12.03.2025 - 19:11:42
00
Nie, ja nechcem hodnotiť pílu. Mne sa len zdalo, že porovnávaš len rýchlosti, pretože mi chýbal druhý údaj o výkone. Možno som sa unáhlil.
12.03.2025 - 19:27:07
00
lidl 2baterkova ma na 2. stupni 1600w
rychlost je rovnaka,ci je,alebo nie je zatazena,pokual je akumulator nabity
rychlost je dana otackami elektromotora a sprevodivanim a elektromotor nemeni otacky pri zatazi,pokial teda dodas potrebne ampere a nepretazis motor
elektromotor funguje inak ako spalovaci motor :)
ale inak ani,rychlost retaze a vykon spolu nesuvisia,ale obvykle sa podla toho u aku pily da odhadnut ci je,akebo nie je vykonna
12.03.2025 - 20:31:49
00
arrow_leftJezus napísal:

Vzdy hladam medzi aku a el naradim. Ze to budu mat len v kolonke zahradne noznice…….
12.03.2025 - 20:39:56
00
arrow_leftskynet napísal:
ale aspoň to svieti?

Svieti to riadne, na okolitych par metroch to spravi den, ale dost zvazujem, ze to vratim. Nerobim take velke prace, aby som potreboval prehlad na takej ploche. Dnes som s tym velkym PPBSTA po zotmeni zakopaval odkvap pod zem, mal som ho na najnizsom stupni a stacilo to. Ten isty vykon mi da aj maly reflektor PLSA na najvyssom stupni, pricom je lahsi a da sa praktickejsie zavesit.
12.03.2025 - 20:42:12
00
arrow_leftTurbi napísal:
Vzdy hladam medzi aku a el naradim. Ze to budu mat len v kolonke zahradne noznice…….

Nabuduce pouzi vyhladavanie a nemusis pracne preklikavat rozne sekcie a hladat manualne. Napises "noznice", predikcia Ti ponukne rozne moznosti, kliknes na tu spravnu "aku noznice" a cez to sa dostanes k nejakym vysledkom. Nasledne si kliknes na ten produkt ktory je tematicky zhodny s tym co hladas a ked sa nacita, tak v hornom navigacnom menu mas nazov sekcie v ktorej je zaradeny, Kliknes na ten nazov sekcie a tam najdes vsetky tematicky podobne produkty a uz len zoradujes / filtrujes podla potreby.
12.03.2025 - 21:39:13
00
arrow_leftlto napísal:
lidl 2baterkova ma na 2. stupni 1600w

Si nejak zmeral prudovy odber pri plnom vykone v zatazi? A to pises o Performance alebo o zelenej? Ak o Performance, tak aku boli nastavene na rezim Performance? Lebo aku v Performance rezime vedia dat podstatne viac ako tych 1,6 kW (kratkodobo by mali vediet cca 3,5 kW). Cize otazka je, kde ma limity motor. V kazdom pripade ak je to 1,6 kW, tak potom by bol elektricky ekvivalent toto. :)

https://www.lidl.sk/p/parkside-elektricka-retazova-pila-peks-1600-c3/p100381397
12.03.2025 - 21:45:34
00
Niekde v manuale to tusim maju, ale uz neviem ci zeleny manual, alebo cierny som pozeral. A vlastne uz neviem ci stupen 1. alebo 2. :D Ale zatim my stacil prvy stupen aj na 20" listu.

Skor su problem baterky, nez pila. Ono aj tych 3.6kW sa da len pri 100% nabitych bateriach a to len chvilu, kontinualne ten vykon musi klesat. S kablovou to ide stale rovnako
12.03.2025 - 22:39:07
00
Vsak jasne, ze 3,5 kW len za cerstva. Ale tak tu pilu snad ani zatazit nejde, aby realne cucla az 3,5 kW. Ale benefity aku pily oproti kablovej su jasne. :) A benefity akejkolvek elektrickej oproti benzinovej tiez. Benzinovu pilu a krovinorez uz nechcem ani vidiet. To nech pocuvaju a dychaju ini.
12.03.2025 - 22:48:45
00
Mozno na rezanie betonu, som videl, ze sa na to pouzivaju dake retazove pily, naserie ta sused, prerezes mu dom napoly :D, aleob aspon kus betonoveho plota.
Ano, smrdi to a huci. Niekedy sa inak neda, ale ... este by mohli na nabijacich staniciach pridat parkside nabijacky :lol:
12.03.2025 - 22:53:16
00
Aku kladivo https://www.lidl.sk/p/parkside-performance-aku-kombinovane-kladivo-pkhap-205-a1-bez-akumulatora/p100382709 za 50 s kuponom v appke + FORWORK10
13.03.2025 - 14:34:22
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up