mne by ani tak nevadilo že majú popol všade, nech si ho majú aj so smradom... ale večne vidím idiota za ktorého autom sa rozprsknú žhavé kúsky tabaku keď ten zbytok cigarety zahodí...grrrr keď si dokáže doneisť celú cigaretu do auta, namsradiť si a napopolovať si v aute, tak by si láskavo mohol aj ten vajgel nechať v aute...
04.10.2024 - 16:11:12
03
Volodja napísal:
Pisal si, ze handsfree to prakticky neriesi. Ja tvrdim, ze vyznamne prispieva k bezpecnosti prave tym, ze eliminuje momenty, kedy sa musis sustredit na hladanie telefonu, jeho obsluhu a pozornost presuvat z cesty na displej. Urcite sa zhodneme, ze telefonovanie za volantom je samo o sebe nebezpecne. Ale rozdiel medzi tym, ked drzis telefon v ruke a ked mas obe ruky na volante, je priepastny. Bez handsfree prichadza k viacerym rozptyleniam naraz, co vyrazne znizuje schopnost reagovat.



Neviem, tiez som niekde (neviem kde, a nemam motivaciu to hladat, ak ta to ozaj zaujima mozno sam nieco najdes) zachytil, ze ano, handsfree (aspon nie vyrazne) nezvysuje bezpecnost (mozno len neznizuje vyslednu umrtnost/zranenost) oproti tomu ked mobil drzis v ruke. A ano, tusim to bolo primarne o tom reakcnom case ked si ponoreny myslienkami do obsahu hovoru, namiesto toho co sa deje na ceste.

Taketo veci treba, okrem ineho, brat z pohladu statistiky (a nie ze si vymyslime priklad ked to neplati, ale na ceste to realne bude 1 z miliona pripadov)
04.10.2024 - 16:22:17
00
Riešite tu telefonovanie za volantom... Ale sadnite si v Bratislave do električky v rannej špičke, napríklad na Trnavskom mýte, do štvorky. Na každej zastávke uvidite niekoho stáť v stau a telefonovať, ale čo je horšie, počas cesty k Štátnej nemocnici minimálne jedného (jednu) aj behať prstami po obrazovke - sms-kovať, whatsappovať či mať pustený nejaký prehliadač. Dokonca aj za pomalej jazdy.
04.10.2024 - 20:41:57
10
Presne ako dnes v zápche na Prístavom, väčšina s mobilom, plus sa niektorí nedočkavo pripájali tuším z Bajkalskej cez tie vyšrafované plochy, lebo načo sa zipsovať normálne.
04.10.2024 - 21:13:13
00
pritom človek je rýchlejší ak ide až na koniec pruhu :D ja naopak nedočkavcov mám rád :D uvoľnia mi pripájací pruh v celej dĺžke a krásne ich predbehnem :D
04.10.2024 - 21:16:24
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up