Myslim ze ja som ta pochopil. Prave som to tak myslel,ze niektore zmeny su extremne tazke, prakticky az nemozne, bez "zasahu zvonka", kritickych zmien...
Ti rusi co si dala, su tiez ukazka toho - bez toho aby bola vypnuta sovietska propaganda, by sa nezmenilo nic. Ono otazne je, ze kolko sa toho itak v mysleni tych ludi zmeni za par mesiacov/rokov.

Ja by som povedal aj ze, degradacia, ci uz mysle, hodnot, sveta okolo nas - to ide velmi lahko, priam same od seba, je to pohodlne. Ale rozvijat tieto veci - to uz stoji vela casu a namahy. A bohuzial, je vela ludi pohodlnych - a cim viac ich je, tym lahsie sa ide tou prvou cestou destrukcie. Casto v mene "svetlych skorych zajtrajskov"
28.09.2024 - 18:30:27
10
Turbi napísal:
Ujo Dobrovoda sa rozčúlil nad pseudovlasteneckým debilizmom. :)
https://www.facebook.com/share/r/1qjQ8E7zKXyYFJtu/

Jedno z najlepsich prihovorov k ludu co som v zivote pocul. Pochopi aj dezolat, treba im to zdielat
28.09.2024 - 18:52:14
04
Kristina napísal:
Tak to ste ma špatne pochopili. Ja som nenaznačovala, že zmena názoru je možná iba inváziou. Na Slovensku žiadna invázia medzi 1989 a 2024 nebola a aj tak mnoho z tých, ktorí sa tešili v 1989 z pádu komunistov a odchodu ruSSkých vojsk neskôr tak teraz opäť fandí ruSSkej armáde. Čo teda zmenilo týmto ľuďom názor?


Tito ľudia nezmenili názor /na zlovensku väčšina/ len otočili kabát. Názor môže zmeniť len človek ktorý v hlave má aj niečo iné ako len kde koho ohovoriť, kde čo ukradnút, do ktorého otvoru a kedy vliezť, kedy otočiť kabát .....

Do práce som pri príležitosti odchodu vojsk zssr z ČSFR priniesol pár chlebíčkov.
Nazdar, čo oslavujeme?
Odchod okupantov z Česko - Slovenska.
To nebol žiadny odchod okupantov, oni nás oslobodili, to ich vyhnal ten poj...ný Kocáb. /A išiel si dať ďalší chlebíček/
28.09.2024 - 20:27:52
08
s Matejom Drlickom o situacii v kulture :y: :(

thumb_up0thumb_down
28.09.2024 - 21:06:48
01
tak ku tej kultúre :)

Mestská knižnica v Bratislave ponúka bezplatné členstvo poslancom za SNS Andrejovi Dankovi, Rudolfovi Huliakovi a Romanovi Michelkovi, “aby sa mohli slobodne dovzdelať v oblastiach, v ktorých tápu”. Knižnica tak reaguje na útoky na poslankyňu PS Luciu Plavákovú.

Mestská knižnica v Bratislave
1d ·
Sme verejným miestom, ktoré chce byť užitočné ľuďom v ich rôznych životných situáciách. Chceme zameriavať pozornosť na aktuálne témy mesta i spoločnosti a prispievať tým ku kvalitnejšiemu spolužitiu a lepšej orientácii ľudí v tom, čo sa deje okolo nás. Súčasťou našej vízie je akcent na vzájomný rešpekt, diskusiu, solidaritu a zodpovednosť za zlepšovanie miesta a sveta, v ktorom žijeme. Veríme, že zvedavosť, ohľaduplnosť a empatia sú vlastnosti, ktoré každému pomáhajú k lepšiemu uplatneniu sa a prispievajú k lepšej budúcnosti nás všetkých.
Chceli by sme preto ponúknuť naše služby tým, ktorí ich, zdá sa, momentálne akútne potrebujú, konkrétne Andrejovi Dankovi a Rudolfovi Huliakovi. Pochopíme, ak prizvú aj Romana Michelka, ktorý zvyčajne chrabro bráni dobré mravy v kultúre, ale v reakciách na (ne)kultúrnosť prejavu vlastných kolegov na túto svoju samozvanú rolu akosi zabúda.
Hoci naše členské sú symbolické 4 eurá ročne, v tomto prípade radi urobíme výnimku a pánom poskytneme členské zadarmo, aby sa mohli slobodne dovzdelať v oblastiach, v ktorých tápu.
Okrem literatúry vrátane nenáročnejších titulov pre začínajúcich čitateľov odporúčame aj náš bohatý program. Pre začiatok by mohlo zaujať napríklad detské predstavenie KarCOOLka o pravidlách komunikácie a vzťahov a rozlišovaní tenkej hranice medzi súkromným, verejným, intímnym a obmedzujúcim.
Držíme palce, neváhajte sa pri ťažkostiach s orientáciou v zložitých témach obrátiť na knižnicu. Na to sme tu.

a pridali ilustráciu :)
scontent.fksc1-1.fna.fbcdn.net
28.09.2024 - 21:28:07
012
Moja dcéra vystupovala teraz v malom komparze v opere SND https://snd.sk/inscenacia/4079/prihody-lisky-bystrousky. Čo som sa ju navozil na nespočetné skúšky a 3 vystúpenia. Po skvelých, liberálnych progresívnych Vallových cyklotrasách bezpečne mimo premávky, iba jedinú cestu tam sme šli MHD pre dážď. Takže ježibaba a ministerka nenávisti, ak útočí na umelcov, už je to aj osobné, lebo útočí aj na moju dcéru a moju rodinu. Sa neviem dočkať dňa, keď sa stratí do preč, ideálne navždy.
28.09.2024 - 21:53:02
012
Som celkom zvedavy na reakciu obdarenych (ne)citatelov. Ci nenajdu nejakeho bratranca suseda uctovnicky, ktory pred X rokmi bol odsudeny a preto kniznicu treba 'umrtvit'...
koniec sarkazmu
28.09.2024 - 22:19:50
00
Je to na fejsbuku a keď som to pozeral, bolo tam asi 80 podporujúcich príspevkov ani jeden dezole príspevok,
tento tábor ani nevie čo je to knižnica .... :( nedajbože divadlo ...

https://www.facebook.com/mestskakniznica
28.09.2024 - 23:20:38
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up