To je už príprava na získanie KDH voličov. Plynulo to prejde, že veď KDH paktovalo s PS. V KDH to vedia, tak už hrkútajú so Smerom. A zrejme im to až na pár ľudí veľmi nevadí. A tí pôjdu preč.
13.09.2024 - 14:38:37
00
Keby KDH nahradilo SNS, tak by som to len privítal.
Ale to sa bohužiaľ nestane.
13.09.2024 - 15:04:30
00
lukjur napísal:
Bezpohlavný, beznázorový, oportunistický Drucker u Závodského. Nech ešte niekto tvrdí, že od tohto pána sa dá niečo normálne očakávať.

Ja by som sa ho tak rád chcel pár otázok spýtať ohľadom toho školstva....
13.09.2024 - 15:16:28
00
Strenki napísal:
Mne sa chce grcať z tých tupých voličov "vsetci kradnu..."
Mafia šíri, že fondy poberá iba "bratislavská kaviareň" pritom ich poberajú obce po celej krajine. Diana Majdáková, ktorá o problematike má prehľad, o tom nahrala status https://www.instagram.com/p/C_2UaX6uKku/ Že Šimkovičová s Machala totálne rozj3bali systém a momentálne nefunguje a dotácie na 2025 sa nespracovávajú.


Počúvať pani Dianu z pozície človeka, čo s dotáciami pracuje v podstate denne (aj keď nie zrovna v sekcii umenie) je doslova balzam pre uši. To čo včera dokazovali v parlamente a čo za perly púšťali, to bolo na úrovni extrémne zaostalých žiakov v pomocnej škole, čo vyjadrujú svoj názor na kvantovú fyziku a teóriu strún ...

Strenki napísal:
Ivan Hazucha, poslanec Zder-SD (podpredseda ľudskoprávneho výboru) rozpráva https://www.instagram.com/p/C_1MJkQOVYi/, ako za rozdelené rodiny môžu liberálne hodnoty. Fico milenky, Danko milenky, ale za rozpadnuté rodiny a nedostatočnú podporu jednorodičovským rodinám môže Šimečka a PS.


Borec očividne veľa veciam nerozumie, ale ja po posledných úletoch začínam celkom dobre rozumieť že "sprostý jak Smerák" nie je žiadna urážka kvôli politickej orientácii, ale úplne jednoduché konštatovanie ...
13.09.2024 - 15:30:49
110
Neviem ci ma zmysel si robit iluzie o inteligencnych parametroch naroda, financnej gramotnosti, a vseobecnom rozhlade...
Ked máme kvantá takýchto expertov:
gulas.sme.sk
Ktorí chodia volit tychto:
gulas.sme.sk

https://komentare.sme.sk/c/23383390/vlada-odkazuje-vsetko-je-super-len-to-nechcete-vidiet.html :y:
13.09.2024 - 16:35:32
01
Na tom našom Slopensku je možné všetko-píše P.Kubina:

https://www.facebook.com/peter.kubina/posts/pfbid0gVzrRusEc41uNBP4nswuQ4VsKhWTAbyL38WN1p1NYMN8iBmLAmMQ9pNyDJCebqKvl
13.09.2024 - 20:49:36
04
Tuto krajinu prerabaju na obrovsky hospic. Neustale sa rozsiruje pocet ludi co sa tesia na to az to skonci ... :tmi: :envy: :puke: :headbang:
14.09.2024 - 09:03:10
01
Príloha:
IMG_5360.jpeg
IMG_5360.jpeg 51.5 KiB thumb_up0thumb_down

14.09.2024 - 09:16:50
06
lukjur napísal:
Bezpohlavný, beznázorový, oportunistický Drucker u Závodského. Nech ešte niekto tvrdí, že od tohto pána sa dá niečo normálne očakávať.

Pacilo sa mi ako jasne povedal, ze za sucasny ekonomicky stav Slopenska mozu predchadzajuce vlady, t.j. aj tie Filckove.
14.09.2024 - 10:05:34
01
A nikto s tým nemá odvahu nič urobiť. Ani tá pravicová SaS nehovorí o rušení nezmyselných, drahých, nespravodlivých dôchodcovských dávok či iných sociálnych dávok.
14.09.2024 - 10:16:36
00
V prípade koaličných strán chýba nielen odvaha, ale aj vôbec potreba - im je to skrátka všetko úplne jedno, cieľom je prospech a moc, nie verejný záujem.
14.09.2024 - 10:22:20
01
Oni vidia, že sa to dá takto viesť kludne dalších 15-20rokov, tak ako v Madarsku. Aj ked budu nespokojné ich voličské skupiny, nečakám zmenu, lebo "SMER" je životný štýl, ktorý je hlboko zakorenený v tejto spoločnosti.
14.09.2024 - 10:33:11
00
Precitajte si prejav Ferka Mikloska
https://www.postoj.sk/162159/dnes-treba-vediet
14.09.2024 - 11:10:44
67
Ako v Maďarsku to asi nebude, lebo my sme v sračkách už teraz, máme euro, takže nemôžeme devalvovať vlastnú menu a ešte ani len nehľadáme spôsob ako z toho von. Resp. máme vládu, ktorá to má v paži a bohapusto ľuďom klame, rieši hon na čarodejnice miesto skutočných problémov. Je tu jasný signál, že Fico veľmi nepočíta s tým, žeby dokázal vyriešiť problémy tejto krajiny, preto si ako prvé zabezpečil zadné vrátka, amnestiu pre svojich ľudí a doživotnú rentu. No najhoršie je že v jeho minulých vládach by mu takéto papalášenie neprešlo, tak teraz preferencie naznačujú, že ľuďom korona úplne vykradla hlavy.
14.09.2024 - 12:37:38
012
https://komentare.sme.sk/c/23381783/slovensko-pripad-pre-psychiatrov-pise-petr-sabata.html
Dal som len útržky text je dlhší... Btw. čítal som knihu od autora - Aké drahé je Zadarmo - odporúčam.


"Dan Ariely, psychológ a behaviorálny ekonóm, je profesorom na Duke University v Durhame v americkom štáte Severná Karolína. Jeho kniha má síce podtitul Ako je možné, že racionálne uvažujúci ľudia uveria neracionálnym „pravdám“, a je o šírení dezinformácií, ale ukazuje tiež, prečo ľudia volia a stále podporujú populistov a autoritárov.

Ako je možné, že toľko ľudí rôzneho veku, vzdelania i životných skúseností verí dezinformáciám a konspiračným teóriám a šíria ich ďalej? A prečo toľko ľudí volí všade (Slovensko, Česko, USA, Británia, Francúzsko, Nemecko...) klamárov, manipulátorov, neschopných a všetkého schopných politikov, ktorí často ani nezastierajú svoje úmysly zničiť demokraciu a poškodiť aj svojich verných voličov?

Jedna vec je, že sa na Slovensku znovu objavila zostava politických dobrodruhov hnaných pomstychtivosťou, chamtivosťou a obmedzenosťou. Lenže ona v posledných voľbách získala takmer 1,3 milióna hlasov. A po 11 mesiacoch brutálneho zneužívania moci podporuje túto politiku až 45 percent potenciálnych voličov, čo by stačilo na väčšinu v Národnej rade.

Arielyho kniha sa dá čítať aspoň sčasti ako hlbšie vysvetlenie, ako je Matovič, Heger, zbabelý Hlas, niekoľkonásobná kríza, nefér prostriedky používané onou zostavou Roberta Fica. A krotí optimizmus, že Fico už predsa nemôže vyhrať ďalšie voľby po tom všetkom, alebo dokonca že bude porazený vo voľbách predčasných.

Ariely opisuje, že cestu k viere v dezinformácie ovplyvňujú emócie, kognitívne predsudky a sociálne sily. Kľúčovým emocionálnym prvkom na začiatku všetkého býva stres. Nepredvídateľný stres, ktorého príčinou môže byť pandémia, strata zamestnania, ekonomické utrpenie. Stres prispieva k pocitu, že nemáme veci pod kontrolou.

„Stres obmedzuje našu kognitívnu vlnovú dĺžku a mozog presadzuje variant využitia krátkodobého uvažovania, čo má za následok, že uprednostňujeme rýchle a jednoduché riešenia, ktoré nemusia byť úplne správne,“ pokračuje profesor psychológie. Populisti a autoritári ponúkajú práve také rýchle a jednoduché riešenia, ktoré sú väčšinou len na oko.

„Medzi ľuďmi, ktorí prepadli viere v mylné presvedčenia, prevláda pocit, že sa im deje krivda,“ pokračuje Ariely. „Ak máte pocit, že nemáte veci pod kontrolou, potom musí byť niekto, kto drží opraty pevne v rukách.“ A ten niekto sú elity. Práve populisti podľa svojich vyhlásení zastupujú všetok ľud proti elitám, ktoré tento ľud zradili. Trump, Le Penová, Kaczyński, Babiš, Fico...

V časti Arielyho argumentácie o kognitívnych predsudkoch je kľúčový tento záver: „Ak existuje určitý problém, mali by sme ho predsa ľahko opraviť pomocou dávky správnych informácií, však? Bohužiaľ, takto to nefunguje.“

Pretože človek je tvor sociálny. A silným stimulom vydať sa aj za potkaniarom s píšťalou je spoločenské vylúčenie, ostrakizácia. „Prežitok ostrakizácie – aj v prípade malého vylúčenia – je pre našu ľudskú skúsenosť úplne zásadný,“ tvrdí Ariely a dodáva vysvetlenie: „Keď sa ľudia cítia vylúčení, aktivujú sa tie isté oblasti mozgu ako v prípade, keď človek zažíva fyzickú bolesť.“

Vylovme z pamäte aspoň stručný prehľad vylučovania (zase nielen na Slovensku): pandémia covidu, dlhé mesiace obáv o zdravie a živobytie, ostré ideologické spory, strašná vojna hneď za hranicami...

Nezmyselnosť inšpiruje k analýze ďalšieho aktuálneho javu - nástupu populistov a oslabovaniu demokracie v západnom svete. Pozor, podpora existujúcej moci od tých 45 percent voličov má zrejme hlboké dôvody odvíjajúce sa od ľudskej psychiky a prirodzeného správania. A nevytratí sa, až Ficovej vláde dôjdu peniaze na úplatky jeho voličom, až urobí ďalšie do neba volajúce chyby, alebo opozícia predstaví skvelý program pre Slovensko.

Aj preto, že je tu tiež kognitívna disonancia ako mocná sila, ktorá urýchľuje pevné ukotvenie ľudí vo falošných svetoch.

Pritom ani medzi inteligentnými vzdelanými demokratmi nie je úplne zanedbateľné presvedčenie, že Slovensko sa vráti na demokratickú a prozápadnú cestu vo chvíli, keď sa podarí časť dnešných podporovateľov Fica a spol. racionálne presvedčiť, že sa mýlia. Že sa to podarí opozičným stranám, serióznym médiám aj ďalším ľuďom, ktorí považujú voličov zástancov plochej zeme predsa len tak trocha za bláznov.

Nie sú to väčšinou blázni. A bohužiaľ - nepodarí."
14.09.2024 - 13:08:06
14

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up