O to viac by sme mali podporovať slušných a múdrych ľudí ktorí sú ochotní pre nás, aj pre polodebilov, ísť s kožou na trh a napriek súčasnej fantazmagórii, ktorá tam vládne sa pokúšať tento stav zmeniť.
12.09.2024 - 12:29:51
414
dodo58 napísal:
To nie je o sociálnych sieťach. Odborný diškurz tu nebol ani v minulom režime, kde sa pretláčala straníckosť a slepé hospodárske plány bez reálnych výsledkov.


Nesúhlasím. Neviem, čo myslíš pod "minulým režimom", ale ja píšem o časoch pred Facebookom. V deväťdesiatkach a v prvej dekáde sa o verejných veciach (v rámci najrozličnejších rezortov) odborne diskutovalo - v telke, v novinách a pod. Bol som vtedy účastný všelijakých procesov, pripravovali sme rôznu legislatívu, koncepčné či strategické veci, implementácie predvstupových a štrukturálnych fondov a pod. a napríklad na ministerstvách vtedy bežali rôzne pracovné skupiny, kde sa konštruktívne dlhodobo diskutovalo, detailne sa hľadali riešenia a pod., v telke či v rádiu sme ako neštátni (prepytujem!) experti oponovali ministrom a ministerským úradníkom, atď atď. Bolo tu to, čo sa nazýva verejný diškurz :-) Súhlasím s lukjur, že: "Počúvať napr. Mikloša v debate s Počiatkom... bolo niečo úplne iné ako teraz."
12.09.2024 - 12:34:01
00
To čo sa odborne diskutovalo predtým v telke a v rádiu, sa dnes rovnako odborne diskutuje v príslušných internetových platformách. Doba sa mení, o tv a rádio nie je taký záujem, ako v 90tkách, úplne prirodzené. Ja mám práveže pocit, že dnes je tých informácií a názorov neporovnateľne viac, aj keď niekedy to spôsobuje informačný šum, v ktorom sa veľa ľudí stráca. A samozrejme, keď niekto visí iba na facebooku vo svojej bubline, tak to je presne také isté, ako keď v 90tkách sedel v dedine v šenku so svojimi obľúbenými a tam spoločne nadávali na vládu a podobne.
12.09.2024 - 13:03:03
00
Tu nejde o to, či je to v TV alebo na nete. Skôr o to, že takáto vecná diskusia sa úplne vytratila z parlamentu a aj v médiách medzi politikmi nie je už vlastne možná. Kto to potom diskutuje na tých net platformách? Odborník s odborníkom alebo s moderátorom? Odborníci by mali byť skôr poradcovia, ktorí sa držia vzadu a politik ten, čo to vie predať ale rozumným spôsobom, nie to čo sa dokazuje v SR. Toto prakticky prišlo po roku cca 2010 odkedy sa do parlamentu dostalo Oľano s vulgarizáciou a teatrálnosťou politiky (áno, na chrbáte SaS, čo som im doteraz neodpustil) a rozšírením sociálnych sietí a dostupnosťou internetu v mobiloch. Dovtedy prakticky nebolo možné, aby si niekto vypisoval verejne čo chcel, keďže každé jedno médium redigovalo, čo sa uverejní, kdežto aktuálne žiadna kontrola nad obsahom neexistuje.
12.09.2024 - 13:14:26
02
Takže diskusia Mikloša s Počiatkom bola podľa teba diskusia dvoch odborníkov? Ja tam vidím iba jedného. A ten sa nevytratil, chodí diskutovať do rôznych platforiem, na školy a podobne.
Nesúhlasím, že arogancia a vulgárnosť prišla do politiky s Oľano, lebo tam prišla so Smerom a čiastočne už s HZDS. Matovič iba zdvihol laťku. Ale tento fenomén nemajú na svedomí sociálne siete, skôr výchova v rodinách a školstvo.
12.09.2024 - 13:21:03
04
Status M.Šimečku na FB :y: škoda,že zaslepený voliči Smerohlasu si ho neprečítajú:

Poviem vám, čo sa Robert Fico snaží zamlčať. Zdieľajte to, prosím, nech to vidí čo najviac voličov na Slovensku. Takéto sú jeho výsledky, po vyše 4600 dňoch čo je pri moci:

https://www.facebook.com/ProgresivneSlovensko/posts/pfbid036rX8im4zsEuyNMEnmuMt1BNaoKUeyCtv5PswHJgJHPRDAnRiecF5vB15q5q8Xhhsl
12.09.2024 - 13:22:26
06
Písal som, že Mikloš vedel dať dole Počiatka vecnými argumentami a Počiatek čušal, lebo bol totálne strápnený. Dnes, ak sa ide týmto spôsobom, tak druhá strana začne vykrikovať nejaké nezmysli typu covid=fašizmus a nikto to nestopne, ani moderátor. Matovič zdvihol laťku a zároveň z toho urobil pracovnú metódu, ktorú postupne prebrali všetci, lebo videli, že to prináša úspech. V svojej podstate mal pravdu Samo Marec, keď raz písal, že politika by mala byť pre nezainteresovaného veľká nuda. Internetové platformy môžu byť fajn, ale stále nebudú mať dosah ako TV alebo rádio. Možno zatiaľ u mladých. Veď preto sa aj tak báli chodiť Smerohlasáci do TV diskusií pred voľbami.
12.09.2024 - 13:28:54
01
Internetové platformy majú dnes ďaleko väčší dosah než TV alebo rozhlas. Veď preto chodili predstavitelia Smeru a Hlasu radšej do Slovan tv, Zemavek a podobných internetových sračiek, namiesto tv alebo rozhlasu. Strana ktorá nemala pádne adrgumenty, vykrikovala v diskusii vždy nezmysly. Nože si pozri niektoré diskusie s Mečiarom, Slotom, Belousovou a podobnými. Je to náš fenomén, že voliči Smeru a predtým voliči HZDS preferujú arogantnosť, nadradenosť, alfasamcov... Väčšinový volič vecnej a odbornej diskusii vôbec nerozumie a politický marketing na toto odjakživa reagoval. To nie je fenomén iba posledných rokov, kedy sa rozmohli sociálne siete. Dávnejšie som videl rozhovor s človekom, ktorý pracoval s Mečiarom v 90tkách a ten povedal, že Mečiar vedel ľuďom predať očividné klamstvo, hoci sám vedel, že klame, ale prinieslo mu to úspech.
12.09.2024 - 13:39:38
02
luza do politiky prisla s P.Ruskom. ten bol prvy co poskladal stranu "osobnosti" (malcharek ....) potom sa uz rozne procko strany rozbehli vo velkom.
a ani nie soc. siete ale realityshow z toho spravili cirkus - lebo ludia to zacali brat ako show a neuvedomuju si nasledky.
12.09.2024 - 13:40:18
02
Politika je druhé najstaršie remeslo, takže ponuka predchádza dopyt. Kto má tých blbších naučiť vnímať? Politici? To asi nie. Ale keby nebol dopyt, tak ľudia ako Pročko sa do parlamentu jednoducho nedostanú. Iná možnosť v demokracii neexistuje, demokracia sa reguluje sama a čím je národ hlúpejší, tým horšie to dopadne.
12.09.2024 - 13:47:08
06
a to je ten problem, bojovat s ideologiou sa da, s hlupostou velmi tazko
12.09.2024 - 13:54:00
01
dodo58 Chodili do net platforiem, kde im nikto neoponoval. Ale to už dosť často ani v klasických médiách. A na sledovanosť som narážal hlavne na staršie ročníky, kde poznám ľudí, čo nemajú ani smartfón, čítajú papierové noviny a všetky informácie berú z TV a rádia alebo názory si vytvárajú z debát v krčme od tých, čo sledujú tie sračkové net média.
12.09.2024 - 14:05:43
00
aktualny odpocet zmluv na dotacie koalicnych poslancov je neskutocna komedia - nrsrlive teraz

a dokonca to zavesili aj na web :)

https://progresivne.sk/dotacie/
12.09.2024 - 14:42:55
012
katastrofa pocuvat, ale Dubeci a hlavne Hargas to davaju aj s vtipom a velmi dobre
12.09.2024 - 15:40:23
00
Gusto0 napísal:
luza do politiky prisla s P.Ruskom. ten bol prvy co poskladal stranu "osobnosti" (malcharek ....) potom sa uz rozne procko strany rozbehli vo velkom.
a ani nie soc. siete ale realityshow z toho spravili cirkus - lebo ludia to zacali brat ako show a neuvedomuju si nasledky.

problem je ze ludia pristupuju k politickym volbam ako ku superstar relacii.
je to len o sympatiach, jamkach v licach a prazdnych gestach.
zialbohu co-kto-kolko spravil pre sr, ako vie zlepsit situaciu, "nie je pre ludi priorita". :tmi:
len si zvolit svojho fesaka , ktory ich bude klamat a dojit.. ludia su tak mentalne mimo, ze je im to jedno.
12.09.2024 - 15:44:53
03

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up