Svetle roasty sa vyrazne tazsie extrahuju ako tmavsie. Preto pri tmavsich je ok pomer 1:2 ale pri svetlych je 1:3 1:4 bezne. Stretol som sa aj s 1:6. Ak idete pri svetlych na 1:2 tak je podextrahovanie celkom caste (napr slana chut, ostra neprijemna acidita…) ved skus. Ak ti to bude viac chutit 1:2 tak nemas co riesit.
Ja som extrémista, double ristretto 1 : 1.5
. Náročné aj na mletie a kamene, asi najlepšie sú klasické HU, hoci všade na svetlé roasty sa dočítaš, že MP resp. LSv3
. Dlhšia PI (aktuálne 10s) + extrakcia 28 - 30s (preto som na inom fóre zastával názor na rozdiel od Teba, že PI sa do času extrakcie nepočíta, najmä aj niekto chce 25s
). Skúšal som aj 1 : 2 či viac, ale príšlo mi to riedke.
Objednal som praženie na Espresso (asi bude tmavšie, ako na filter), tak uvidíme.