a kde je? Ved toho sme uz par tyzdnov nevideli. Aha, uziva si ten pokoj, ktory sluboval. Len nepovedal, ze sebe :-D
20.08.2024 - 07:27:14
017
Oni zatiaľ nemajú dôvod nebyť so svojou voľbou neskpokojní (Smer, Hlas). Možno len voliči SNS a preto idú k Republike. Ale kultúrne vojny sú v plnom prúde, boj proti liberalizmu tiež (aj keď netušia čo to je), "nespravodlivo" odsúdení asi pôjdu von, alebo sa ich proces zruší, prehodnotí a dokonca aj tie sociálne istoty sú zachované, dôchodky boli navýšené. Takže z ich pohľadu idú na víťaznej vlne a nie je dôvod sa sťažovať.

Stále však verím, že tak do dvoch rokov naštvú aj týchto svojich. A to hlavne ekonomickými dopadmi a tiež vyčerpaním kultúrnych vojen. Tie sú zatiaľ akože v pohode, ale bude treba aj v nich tlačiť viac a viac. Lebo, ak aj vymenia všetky vedúce postavy vo všetkých inštitúciách, tak k žiadnemu reálnemu posunu nepríde. Nijak to ich situáciu nezlepší. Ani tí "buzici" nezmiznú, ani všetci do kostolov nezačnú chodiť a pod. Tak sa aj oni začnú pýtať, že či to je všetko. A čo potom vláda ponúkne? Občiansku vojnu?

Ak by sa do toho podarilo ešte zmeniť situáciu Ukrajincom, ako to naznačujú teraz, tak by to výrazne pomohlo. Lebo zrazu je nejak od našej vlády ticho okolo vojny, keď už sa bojuje priamo v Rusku.

Zasiaty strach a hnev sa môže veľmi ľahko otočiť proti vláde a nie slušná opozícia a demokratická spoločnosť môže byť tou hybnou silou, ale práve násilnosť a nevraživosť ich voličov, ktorí si začnú pýtať viac a pôjdu po nesplnených sľuboch.
20.08.2024 - 09:11:05
04
lukjur napísal:
...násilnosť a nevraživosť ich voličov, ktorí si začnú pýtať viac a pôjdu po nesplnených sľuboch.


V tejto veci si nerobím ilúzie, lebo smerácki spindoktori dokážu presmerovať ich hnev na "zlú EÚ", "liberálov", "Radičovej vládu", "Žorža Šoroša", "americký imperializmus", "migrantov", ktorí podľa nich môžu za každú mizériu.

* nehodiace sa škrtnite.
20.08.2024 - 09:18:02
02
Ale u SNS to funguje už teraz. A nepomáha ani EU, ani Soros. Majú úplne voľné ruky na všetko čo si zmyslia a padajú.
20.08.2024 - 09:20:40
00
2 roky? optimista, pozri sa na Madarsko, Fidesz robil presne to iste a su tam uz 14 rokov, teraz aj keby 10 novinarov zabil rovno Robo a Pele mu nabijal, tak tie percenta budu rovnake

mozno akurat namiesto SNS bude Republika, utekajte, kto moze
20.08.2024 - 09:38:56
01
Presne, som optimista, že sa veci môžu zmeniť. Ale môžu ich zmeniť iba ich voliči. Covid trval cca 2 roky a dokázal rozbiť dve vlády. Je to dosť dlhá doba. Preto neočakávam nejaké výrazné zmeny teraz, lebo je to veľmi skoro. Ich voliči sú síce tupí alebo oportunisti, ale stále majú svoju "hrdosť", na ktorú sú dosť alergickí, ak sa im na ňu siahne. Plus tu sa výslovne sľubovali čistky. Svoje si za svoju nekompetentnosť vyskúšal Matovič, Kollár, Danko (teraz znova), Kiska, v svojej podstate aj Fico po Kuciakovi.

V Maďarsku to bolo betónovanie pomalým spôsobom. Tu je to rýchla smršť v rýchlej dobe, tá pred 14 rokmi bola úplne iná. Voliči chcú výsledky hneď a teraz. Síce nejaké dostanú ale čo potom?
20.08.2024 - 09:58:47
00
Srsen napísal:
Už sa yebú 8)


tak ten Taraba mal dôvod sa nas..ť na slniečkára Eda...

„V demokratickej spoločnosti je absolútne neprijateľné, aby vtrhol na predstavenie z pozície štátnej moci nejaký náboženský fanatik s imidžom Nočnej mory z Elm Street a začal rozháňať dav. Toto by si nedovolil ani Jakeš s Biľakom, toto si dovolilo jedine gestapo,“ kritizoval Kuffu Chmelár.

https://dennikn.sk/minuta/4153756/?ref=mwat
20.08.2024 - 10:25:45
04
pokial viem, tak Covid nerozbil ziadnu vladu, aspon nie u nas

ziadne pomale betonovanie, akurat to bolo davno, tak si uz nikto nespomina, napriklad okamzite menili ustavu, navysovali pocet ustavnych sudcov, aby tam dostali aj retroaktivitu, zakon o mediach bol hned v 2010, okamzite zaroven menili volebny zakon, atd, bol to masaker, ako u nas
20.08.2024 - 10:30:22
00
Včera večer mi napísal čitateľ: Dobrý večer, v priebehu dvoch dní sa mi dvakrát vlámali do garáže. Polícia nezvýši počet hliadok v okolí, lebo ich je vraj málo a keď, tak mám napísať ministrovi.
Pár hodín pred tým prišiel do redakcie Denníka N policajt z inšpekcie ministerstva vnútra osobne doručiť žiadosť, aby sme im oficiálne vydali nahrávku debaty s Michalom Šúrekom, ktorú sme mali minulý týždeň. Áno, nahrávky, ktorá je celá na youtube alebo vyšla aj ako podcast. Toľko k tomu na čo je dosť policajtov a na čo nie je.

https://www.facebook.com/monika.todova/posts/pfbid02UGZ8Ldjscqh6qJGgzrvYLzzodjVacwHyryhTwcuUNEXr6niAvQrX6ErH1JyNQczUl
20.08.2024 - 10:31:43
08
mirec16 Tak možno nerozbil vládu priamo Covid, ale nekompetentnosť počas Covidu. Za to obdobie do jesene 2022 padli prakticky dve vlády, oficiálny pád tej druhej bol začiatok 2023, ale vláda bola v kríze od konca leta 2022. V Maďarsku ale určite mali dlhšie obdobie na celkovú realizáciu. Niektoré veci treba robiť rýchlo, ale u nás ide rýchlo úplne všetko a tá rýchlosť a hulvátsvo sa môžu veľmi skoro vyčerpať.
20.08.2024 - 11:24:47
00
Problém je, že Fico/Gašpar idú na hulváta, že to, čo vidíte, počujete, zažívate, nie je pravda. Oni určuju "realitu" a obyvatelstvo po lobotomii tomu ešte tlieska. Budem rád, ak sa optimistické predpovede niektorých tu naplnia, ja taký optimista nie som a slušní Slováci budu este velmi radi, ak po buducich volbach nebude mat Fico ustavnu vačšinu. Dobrá správa je, že tí, co chcu odíst zo SR maju este dostatok času si všetko zariadit, kým bude ovela horsie.
20.08.2024 - 11:46:44
06
lukjur no nemali, v tej dobe tiez nevedeli, ze tam budu o 4 roky, isli do toho po hlave a o 4 roky uz tam proste nebola ta masa ludi, co by ich zastavila, cim viac emigracie tym lepsie a dalsie roky uz iba stacilo utahovat sroby

a u nas tu kriticku masu uz tiet nevidim, cisla nepustia a tie rozpravky o mlciacej prodemokratickej vacsine, alebo o spamatavajucich sa Hlasakoch proste nezeriem, ale hej, nadej umiera posledna
20.08.2024 - 12:25:52
00
Som si vedomý, že to vyzerá dosť naivne, ale proste tie princípy a pravidlá fungujú. Určite nie tak rýchlo, lebo sú vždy iba reakciou na nejaký čin, ale vidím, to v práci, v spoločnosti, že to nikdy celkom neobabreš a nakoniec ťa to dobehne. Tiež neverím v nejakú mlčiacu väčšinu, ktorá sa náhle prebudí a tiež neverím tomu, že opozícia napr. protestami niečo reálne dokáže, ale podporujem ich, lebo aspoň čiastočne znepríjemňujú život. Obrátiť sa proti svojim musí tá časť ľudí, ktorým sa nedostane čo požadovali, resp. sa im dostane to, čo nežiadali: napr. zničené cesty a domy z ťažby dreva, kde by sa nemalo, nezáujem o ubytovanie v takých oblastiach, okradnutie na základe novej trestnej novely, možno iba z toho, že predavačky budú musieť zaplatiť vyššie manko a pod. To všetko sú tie drobné veci, ktoré ich môžu zničiť.
20.08.2024 - 12:46:48
00
o tom nepochybujem, zacina sa to diat v Madarsku, vzburil sa nas clovek, ale je to iba tak lajtovo a hlavne po 14 rokoch
20.08.2024 - 13:04:00
00
Ak si zabezpecia majetky a beztrestnost nevidim dovod preco by tuto ekonomicku katastrofu co nas caka nejak udrziavali. Potom moze prist opizicia a "vyzrat si to". Jediny kto by trpel by bolo Dankove ego.
20.08.2024 - 13:37:50
03

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up