Podľa počtu vyskakujucich reklám a banerov tie noviny nebudú ma tom až tak zle.
27.07.2024 - 09:23:56
02
Goebbels vraj tvrdil, ze nejde o to, ci je nieco pravda, ale ci sa to dostane do hlavy ako prve (a potom je to tisickrat opakovane). Hitler v Mein Kampfe spominal termin "velka loz" kedy vraj zidia za vsetko vinia nemcov - a potom tuto taktiku vo velkom vyuzivali proti nim ako obetnym barankom.
Vsetky konspiracne teorie su na tom postavene. Cokolvek sa stane, okamzite sa vyroji kopa vymyslenych nezmyslov a klamstiev o pricinach a vinnikoch.

Predplatne nie je pricinou nicoho. Pricinou je fakt, ze clovek je pohodlny, nechce sa mu hladat pravdu, uspokoji sa so lzami politikov a neoveruje si ich nezmysly. Prosto VERI. To je pricina.
Keby chcel, nic mu nebrani si precitat aspon nadpisy v Nku, alebo tie skratene clanky z ktorych sa podstatu zvacsa dozvie. Vie si aj na fore ci fb vypytat odomknutie clanku. A hlavne vie sledovat web mnt.sk, alebo alternativy inych spravodajskych webov, kde sa dozvie VSETKO z par riadkov. Ale on to nerobi. On sleduje max tak fb svojich "priatelov" s priblblymi vymyslami, niektori sleduju priamo kanaly politikov .
Oni chcu klamstva, nie pravdu. Pricina nie je spoplatnenie clankov (pretoze aj pravdu si vies precitat zadarmo a jednoducho, vid mnt.sk) tam ziadna kauzalita nie je a ak niekto tvrdi opak, tak nech to dokaze.
27.07.2024 - 09:27:40
45
Zakladom je dosiahnut aby dostatocne vyrazna cast volicstva zatuzila po kvalitnej informacii a bola schopna ju spracovat. Az druhotne je ako sa k nej dostat ak je dostupna a ta je. A neda sa nic robit nastartovat ho k tomu ma zakladne vzdelanie. Vieme aky vyznam ma rodina a okolie ale nakopnut ho musi skola, pretoze rodina a okolie nie vzdy zarucuje kvalitu.
27.07.2024 - 09:41:41
04
"Náchylnost k důvěře v dezinformace a konspirační teorie není obyčejně dána inteligencí nebo politickým přesvědčením, ale začíná intenzivním, až existenčním stresem..."
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/svet/ke-konspiracim-vede-hluboky-stres-rika-badatel-ariely-351285
27.07.2024 - 09:55:34
00
Jezus a co hovoris na to, ze vsak sme, hnonline a vlastne aj aktuality stale dnes su, mali roky cely svoj obsah zadarmo (btw aj nko bolo zadarmo nejaku dobu, vsakze). Mas pocit ze by mali tak vysoku citanost ze by to nieco realne zmenilo? Nebolo to nahodou tak, ze ich navstevnost napriek tomu bola dramaticky nizka, takze sa "tymi zadarmo sposobmi" nedokazali uzivit. Napriklad aj preto, ze nepisali tolko o "janke hospodarovej presvitali nohavicky".
Proste, este ako vysokoskolsky student (10+ rokov dozadu), ked som pomahal s nahadzovanim vysledkov pisa testov v nuceme, uz vtedy boli vysledky citania s porozumenim a teda schopnost citat zlozitejsie texty, hrozne na slovensku.
Co ta teda vedie k pocitu, ze dnes, otvorenim by sa to carovne zlepsilo?

Vsak kopa z tych ludi si ani nedokaze dat dokopy, ze weby s homeopatikami a ktore to z dezinfo kanalov, hs / slobodny vysielac?, kde beha reklama na tieto weby, su prepojene a financuju sa navzajom.... a s radostou si kupuju drahe vodicky a sucasne je pre nich ~5e mesacne (v zlave) ci kolko pre 1 "tradicne" noviny strasne vela
27.07.2024 - 10:02:37
09
Tiež myslím, že ten podiel paywall médií nie je v tomto extra významný. Oveľa väčší problém vidím v celkom brutálnom poklese čitateľskej, či funkčnej gramotnosti, PISA testy za posledné roky nech sú vodítkom. Je až strašidelné, do akých rozmerov sa dostal syndróm "nezaujíma ma čo je napísané, komentujem čo si MYSLÍM že je napísané" - a za mňa osobne ho nedatujem do čias vzniku platených periodík, ale oveľa ďalej (a už v roku 2006 som uznanlivo prikyvoval hlavou nad didakticky veľmi kvalitným zhrnutím, ktoré na túto tému spísal Martin Malý) ...
27.07.2024 - 12:35:01
05
Takže obezitu majú na svedomí fitká, lebo požadujú vstupné. A pokazené a vypadané zuby majú na svedomí zubári, lebo sú drahí. Tak hlúpnutie ľudí má na svedomí predplatné internetových denníkov. Hmm zaujímavé, že keď nebol internet, tak noviny zadarmo v trafike nerozdávali a nikto neobviňoval novinárov, že za hlúpnutie ľudstva môže ich nenažranosť.

Hlúpnutie je systémová chyba, kto za tým vidí nejaké noviny, je ešte hlúpejší. Hlúpnutie začína v rodine, kde rodičia nie sú schopní poskytnúť deťom kvalitné vzdelanie a vštepujú im do hláv rovnaké hlúposti, ktorými boli kŕmení oni sami.

Ľudia majú peniaze na alkohol a cigarety, ale nemajú pár drobných na knihu, či členské do knižnice. No čo mi najviac hlava neberie, keď má niekto na čokoľvek výhovorku typu "lebo to nie je zadarmo". Ale ako hovorí múdre príslovie "syr zadarmo nájdete len v pasci pre myši". Kým toto "slopáci" nepochopia, tak môže byť aj denník N, Sme aj kolotoče zadarmo, ale ten princíp, že bez práce nie sú koláče, ich to nenaučí. A keď im nejaký bolševický mafián bude sľubovať vzdušne zámky a z ich nešťastia bude viniť západ, Ameriku, Soroša... tak väčšina takýchto ľudí tomu aj uverí.
27.07.2024 - 13:49:24
420
dodo58 napísal:
Takže obezitu majú na svedomí fitká, lebo požadujú vstupné. A pokazené a vypadané zuby majú na svedomí zubári, lebo sú drahí. Tak hlúpnutie ľudí má na svedomí predplatné internetových denníkov. Hmm zaujímavé, že keď nebol internet, tak noviny zadarmo v trafike nerozdávali a nikto neobviňoval novinárov, že za hlúpnutie ľudstva môže ich nenažranosť.


Doba keď všetci čítali (mienkotvorné) papierové noviny a nemali na výber, bola doba mečiarizmu. Bol si odkázaný na milosť tv, či vôbec zaradia do vysielania to čo ťa zaujíma, skôr však nie...

Dostupnosť internetu v súčasnosti dáva ľuďom neobmedzené možnosti. Môžeš sa vzdelávať aj žrať sračky.
Nemusíš ísť do trafiky ani mať tv.
Keby telegram a iné žumpy nemali efekt, si myslíš žeby strácali čas chodením do diskusií alebo tocenim videí ?
Pointa je že dezolati si vyplachuju mozog ľahko dostupným dezole obsahom, žiaľbohu ten akože informačný protipól je schovaný za paywallom.
A potom že voľby dopadli ako dopadli...
27.07.2024 - 14:26:35
03
Ak majú dezoláti peniaze na internet, tak je to len ich chybou, že konzumujú sračky. Spoplatnený obsah s tým nič nemá.

Keď si doyebeš zdravie konzumáciou nezdravých jedál, tak tiež budeš každému na smiech, keď začneš vyplakávať, že na zdravé jedlo nemáš peniaze. Ako som písal, je to systémová chyba. Si sprostý, budeš chudobný, si chudobný, budeš sprostý. Kauzalita. Vždy je to o tom, do čoho investuješ.

Ak si radšej kúpiš telku a káblovku, ktorá vysiela shit, je to tvoja voľba, že si si radšej nepredplatil ten kvalitný obsah. Neviem čo sa tu snažíš dokázať, ale si mimo.
27.07.2024 - 15:09:57
11
Jednoduchym ludom skryme relevantny / objektivny obsah postaveny na faktoch a nechajme im bezplatne pristupne hoaxy a propagandu. Nesnazme sa im rozsirit obzory, len ich pekne nechajme v tej ich bubline plnej bezplatneho odpadu. A potom sa divme nad vysledkami volieb, nad tym kam smeruje vyvoj, nad tym aki hlupi ludia tu postupne zacinaju prevazovat a svojimi rozhodnutiami ovplyvnovat nase zivoty. Zda sa, ze tu naozaj niektori nevedia citat s porozumenim a pointa ich minula o kilometre.
27.07.2024 - 15:21:40
05
btw, Olympiáda - ruzzké sračkomety idú na plné bomby, na otváracom ceremoniále bolo všetko špatne, Francúzi tam ani neboli, ide o diktatúru LGBTI, ktorá usiluje o svetovládu :facepalm:
27.07.2024 - 15:33:30
00
Jednobunkový človek verí jednoduchým veciam, nemá zmysel zaťažovať jeho mozoček relevantnými faktami. Ja si tiež nepotrebujem predplácať špeciálny obsah, stačí mi aj voľne dostupný obsah týchto relevantných médií. To je o základnom kritickom myslení, že nebudem veriť médiám, ktoré píšu konšpiračné sračky, o svetovláde, o plochej zemi a do svojich okienok si pozývajú blahov a podobných ovcomrdov a ešte to cynicky skrývajú za právo na iný názor. Na to netreba mať titul, ani byť milionár, ani mať predplatený nejaký zdroj informácií. Keď je niekto postihnutý od prírody, tak predplatený obsah ho zázračne nevylieči.


Naposledy upravil dodo58 dňa 27.07.2024 - 15:35:53, celkovo upravené 1 krát.

27.07.2024 - 15:34:30
21
Jezus napísal:
Zda sa, ze tu naozaj niektori nevedia citat s porozumenim a pointa ich minula o kilometre.


skor niekto tu je neskutocne naivny
27.07.2024 - 15:35:08
00
Sem smerujeme aj my, idioti sa tomu este aj tesia:

"Donald Trump vyzval kresťanov, aby mu dali svoj hlas, a povedal, že o štyri roky už nebudú musieť ísť voliť. „Kresťania, choďte voliť! Len tentoraz. Už to potom nebudete musieť robiť,“ vyhlásil v prejave na Floride.

Donald Trump na podujatí Turning Point Action Believers‘ Summit na Floride. Foto – TASR/AP

Trump povedal, že o štyri roky bude všetko opravené a vyriešené. „Už nebudete musieť voliť, moji krásni kresťania. Milujem vás, kresťania! Som kresťan. Ľúbim vás.“"

https://dennikn.sk/minuta/4115567/


Jezus noviny, knihy, televizia aj internet boli odjakziva spoplatnene. Naopak, dnes sa uz vies docitat vsetko, mas na nete zadarmo aj prednasky z najlepsich svetovych univerzit, staci si ich len pustit. Ludia to nechcu, ma to par milionov otvoreni, tupovidea maju miliardy

https://dennikn.sk/minuta/
https://www.sme.sk/minuta
https://bleskovky.zoznam.sk/
https://www.aktuality.sk/nazivo

Osobne za to naj na slovensku povazujem dennik n, preto si platim predplatne. Nie je to vela a kedze nijak nelimituju pocet zariadeni, moze to citat cela siroka rodina. Aj som im v ramci evanjelizacie rozdal hesla. Ale necita...

Naopak taky netflix, ktory stoji viac ma aj nasobne viac predplatitelov na sk, detto voyo a ine kraviny. Vies preco? Lebo vobec nejde o cenu. Ludia nechcu citat a chcu pozerat kraviny. A chcu chlastat a fajcit, aj ked ich to stoji neporovnatelne viac, ako predplatne akychkolvek novin. Kniznice su za uplne smiesne peniaze a okrem deti a par studentov su prazdne...
27.07.2024 - 15:47:30
17
cokupit napísal:
Sem smerujeme aj my, idioti sa tomu este aj tesia:

"Donald Trump vyzval kresťanov, aby mu dali svoj hlas, a povedal, že o štyri roky už nebudú musieť ísť voliť. „Kresťania, choďte voliť! Len tentoraz. Už to potom nebudete musieť robiť,“ vyhlásil v prejave na Floride.

..

Diktatúra orban typu sa nám nejak rozrastá
27.07.2024 - 15:54:55
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up