Jaroh neviem, či sleduješ dianie v USA, ale ten ich Najvyšší súd v rukách MAGA aktivistov (ako keby sme u nás obsadili ÚS Harabinom, Záborskou, Kuffovcami, Škripekom a Parom) urobil v poslednom čase niekoľko rozhodnutí, ktoré smerujú k likvidácii demokracie a právneho štátu. Trump si v roku 2016 ešte vyberal príčetný kabinet, teraz už vezme výhradne lojalistov. Hovorí sa, že ktorúkoľvek spoločnosť delí od autoritárskeho režimu len jedna generácia. Republikáni majú vo svojom programe tak nepopulárne agendy, že ďalšie udržanie sa pri moci už zvládnu len nedemokratickými machináciami, alebo silou. 6. január bol iba test. Trump všetkých odsúdených teroristov z útoku na Kapitol oslobodí a Oath Keepers, Proud Boys a im podobní začnú preberať podobnú rolu, ako SA svojho času pri Hitlerovi.
06.07.2024 - 11:02:28
03
Áno, Trump bude veľký pruser. USA sú však veľmi decentralizovanou krajinou a federálna úroveň je iba jedným z hráčov, ktorí určujú dianie a život občanov.
06.07.2024 - 11:20:34
00
Jaroh napísal:
Na základe čoho tvrdím, že sa obávam? Tvrdím, že sa obávam, na základe toho, že sa obávam.

Zrejme si sa chcel spýtať, prečo sa obávam?
Pretože Fico robí kroky, ktoré sa osvedčili Orbánovi a robí ich násobne rýchlejšie. Ovládnutie a následné priškrtenie médií, obmedzenie mimovládok a dusenie občianskej spoločnosti, masívne politické nominácie v štátnej správe a štátnych podnikoch na úkor odbornosti, hlasité a explicitné nenávistne prejavy voči hocikomu, kto má iný názor, ako on a/alebo dokonca aj voči tomu, kto iba opisuje sitáciu, okatá náklonnosť k Putinovi a k jeho metódam... je toho viac, indície, ktoré sa postupne premieňajú na fakty.


Nie zaujimali ma konkretne jasne dovody, nie nespecifikovane pocity. Nedivil by som sa, keby sirenie tychto nalad bolo sucastou hybridnej vojny.
Toto vladnuce cudo vladne o 3 smiesne hlasy (nebyt jalovych karieristov bez sebareflexie v uplne zbytocnej novej strane Demokrati, nemuselo tomu tak byt). Nedavny mega prieskum verejnej mienky vyhrala ina strana a odpad s nazvom SNS s rovnakym personalnym obsadenim dostal uplny debakel. Fico ani zdaleka nerobi kroky ako Orban rychlejsie a efektivnejsie. Masivne politicke nominacie sa deju pri kazdej vymene vlad. Rovnako to robil aj Matovic a tomu ver, ze na niektore posty dosadzal Matovic a spol neschopnejsich ludi. Ako dobrovolnik pre jednu z mimovladok, zatial je vsetko po starom.
Co sa tyka Madarska, sme tuna dost v bubline a ty tiez nevies o madarsku takmer nic. Orban na rozdiel od Fica rozdal ozaj vela penazi rodinam ci seniorom. Zbavil de facto cely verejny priestor akejkolvek diskusie o lgbti a "liberalnych" temach. Nechal ich opozicii ako jedinu temu. Predstav si, ze si bezny volic a jedna strana ti dava peniaze pre deti, na byvanie a druha ti tvrdi, ze to je zle a deti sa maju ucit o džendžeroch. Zaroven Orban zachranil vsetkych, ktori mali hypoteku v svajciarskych frankoch, a to je vlastne vacsina ludi okolo 35 - 45 rokov, ktorych by za normalnych okolnosti ani nenapadlo volit Orbana. Na Slovensku par mesiacov dozadu zacala hypotekarna "pomoc" obrovskym fiaskom a v tomto duchu pokracuje aj nadalej
Dalsia dolezita vec: opozicia v Madarsku je fragmentovana, lider bol slabucky a posledny premier z ich strany bol nahrany, ako na koalicnej rade hovori, ze klamu volica od rana do vecera. Teraz sa tam presadzuje novy politik, taky Matovic na stereoidoch z Orbanovej strany. Ten Orbanov skor ci neskor zlomi krk, ale velka vyhra to nebude. Ale da sa z neho brat priklad - vie zapalit vo volicovi emociu, ktoru zial z nasej opozicie nevie vela ludi.
Madari zaroven na rozdiel od Slovakov malo cestuju, co je jeden z dovodov ich zadubenosti a obmedzenosti. Orban sa stara o zahranicnych Madarov a vie narabat s ich velkou krivdou (trianon) a narodnou hrdostou a spolocne snivaju sen o velkom Madarsku aj s Felvidekom. Slovaci nemaju ziadnu narodnu hrdost. Z nedavneho prieskumu vyplyvnulo, ze suverenne najmenej ludi ochotnych branit vlast je z SNS. Z toho mala pouzitelnej historie mame len SNP aj z toho ma vela slovace zmiesane politici: "sice za to mame byt rusom vdacni, ale na druhej strane zabijali nacistov, ktori nas zbavili zidov".
Orban ovlada vsetky relevantne media, Fico neovlada ziadne. Ani tu SKTVR zatial. A ked bude o par dni, co myslis, aku bude mat sledovanost.
06.07.2024 - 12:04:11
00
Dobre. Ale máš to popletené. Ja sa s tebou nehádam, neargumentujem. Iba odpovedám na tvoju otázku. Pýtal si sa, na základe čoho sa obávam. Tak som ti odpovedal. Tvoje názory sú mi ukradnuté.
Mimochodom, tie tvoje názory vychádzajú z úplne pomýlených skutočností, vlastne sorry, nie skutočností, ale dojmov. Ale to je OK, každý máme právo na to, aby sme si formovali názory na základe čoho chceme.
06.07.2024 - 12:25:21
01
Výstižný obrázok z FB na Zomri:

https://www.facebook.com/zomriofficial/posts/pfbid0JnSQWufCUiSUNe92KzSH2VkC5BTkLxQdy1ZizxeGc8FWCtYAgJ8mopSGdZ1fNa9yl

K tomu kopírujem jeden komentár pod statusom-dokonale to vystihuje voličskú základňu tejto vlády :| :

Mohlo by sa naivne zdať, že takéto správy otvoria oči voličom koalície a preferencie smeru budú klesať obrovskou rýchlosťou. Najväčšou tragédiou Slovenska však je, že to tak nie je. Ich voličom sa toto všetko páči. Páčia sa im lety vládnym špeciálom na futbalové zápasy, páči sa im znižovanie trestov za korupciu a zdá sa, že sa im páči aj zdravotníctvo v katastrofálnom stave. Je to bizarný úkaz slovenskej spoločnosti.
06.07.2024 - 13:00:27
08
Podľa tohto prieskumu sa to časti ich voličov nepáči:
https://dennikn.sk/4079697/prieskum-velka-vacsina-ludi-je-proti-zvyseniu-platov-ministrov-rente-pre-fica-aj-letom-specialom-na-futbal
06.07.2024 - 13:06:53
00
Nepáči,ale vo volbách im to aj tak vždy hodia-takisto v prieskumoch Smer vedie dlhodobo-toto sa pochopiť nedá ...
06.07.2024 - 13:14:41
04
i.ibb.co
Hneď dva krémeše
06.07.2024 - 13:19:00
00
je to sedlaňa
06.07.2024 - 13:22:39
04
Jaroh napísal:
Dobre. Ale máš to popletené. Ja sa s tebou nehádam, neargumentujem. Iba odpovedám na tvoju otázku. Pýtal si sa, na základe čoho sa obávam. Tak som ti odpovedal. Tvoje názory sú mi ukradnuté.
Mimochodom, tie tvoje názory vychádzajú z úplne pomýlených skutočností, vlastne sorry, nie skutočností, ale dojmov. Ale to je OK, každý máme právo na to, aby sme si formovali názory na základe čoho chceme.

Ja som ti argumentoval jasnými konkrétnymi krokmi orbanovej vlády a porovnaním s ficovou. Ty si ani nevedel vysvetliť svoje obavy. Ktoré skutočnosti považuješ za pomýlené a prečo?
Tvrdíš že sa nehadas, neargumentujes ale zároveň, že ja to mam popletene :facepalm:
06.07.2024 - 13:39:08
00
Dano5 napísal:
Nepáči,ale vo volbách im to aj tak vždy hodia-takisto v prieskumoch Smer vedie dlhodobo-toto sa pochopiť nedá ...


Im sa to nepaci, ale zaroven hovoria ze to je jedno, lebo to robili a robia vsetci. Nevadi ze fico kradne, vsetci kradli, ale matovic nam dal nahubky a ps chce 72 pohlavi. A korcok vojnu. A voci tomuto ziadne argumenty ani emotivne podane fakty nezaberu, lebo na akykolvek fakt si oni vymyslia sice uplne nezmyselny, ale o to strasnejsi, zivot ohrozujuci blabol ktoremu prosto VERIA. A vieru ako vieme neporazime argumentaciou, lebo je to iracionalna pliaga vyvierajuca z vnutornej potreby mat vsemohuceho pastiera, alebo mat nepriatela a obetneho baranka ktory moze za vsetko, kym ja som lietadlo...
06.07.2024 - 14:34:02
011
Tutokaj máme ešte analýzu pre tých, čo pár strán späť začali ulietať ohľadne atentátu ... https://www.demagog.sk/nie-je-pravda-ze-postrelenie-ostrymi-nabojmi-do-brucha-musi-cloveka-usmrtit-vystrel-nesprevadza-viditelny-ohen-a-dym
07.07.2024 - 11:09:48
01
Kto uz zabudol na komunisticke svine, tak si ich moze pripomenut, so sovietskym zvazom do pekla...

Robert Fico pôjde v pondelok skontrolovať priebeh tohtoročnej žatvy. Spolu s ministrom pôdohospodárstva Richardom Takáčom navštívia poľnohospodárske družstvo Agro Voderady v Slovenskej Novej Vsi.
https://dennikn.sk/minuta/4084408/
07.07.2024 - 12:43:21
08
Dúfajme, že do pondelka stihnú ešte prijať späť do STVR Petra Maťašovského ... :-)
07.07.2024 - 13:43:41
00
Prave hlasili nehodu za Voderadmi na D1 smer BA, zdrzanie cca 50 minút, prejazdny iba jeden pruh...

Presuvat sa na žatvu ani nie 3 dni potom, co sa zjavil pri recnickom pulte na Devine, ani nie po 2 mesiacoch rekonvalescencie chce riadnu davku nerozumu a tuzby po moci
07.07.2024 - 14:36:40
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up