nelogicky podla teba mozno. stavim dvacku ze v drvivej vacsine myslienkovy pochod uhybania sa nekonci tym ze hura pojdem na 40 dni na jisku... to ze cyklisti (cestni mtb ebike) casto jazdia ako dobytok je fakt. zvysok je len pravdepodobnost... na nasej relativne nedavnej prechadzke po asfaltke od hlinu na kacin oproti nam zjazdoval bratislavsky znamy team a teda s prehladom a bezpecne nas s manzelkou a dcerou neminali ani nahodou aj ked sme sli pri pravom kraji cesty. to ze za zakrutou mozu stretnut dve skupiny chodcov zjavne nebola moznost s ktorou pocitali...


Naposledy upravil JFE dňa 09.06.2024 - 16:30:31, celkovo upravené 1 krát.

09.06.2024 - 16:21:19
00
No a co sa ti zda logicke ze ta co je vpravo uteka dolava a ta vlavo zas uteka opacne doprava?
Nemusi clovek ani rychlo ist, ani to neskusam lebo viem co robia ti ludia a nemozem pocitat s tym ako by som sa uhybal ja.
To ze ludia na bikoch/ebikoch lietaju ako sialeni hlava nehlava je fakt. Nemusim byt ani pesiak a kolko krat ma pri vyslape skoro vyvalil/i blbec co si potrebuje nieco dokazovat smerom dole.
09.06.2024 - 16:27:00
00
sorry doplnil som edit z nasej vychadzky... nehladaj logiku kde nie je. kazdy reaguje inak. jednoducha vec s ktorou sa treba zmierit. alebo nekricat "pozor" ale "pojdem z lava" zavodnicka "lava" nestaci :)
09.06.2024 - 16:33:28
00
problémom v lese sú dlhodobo víkendoví cyklisti.málo jazdia,nevedia jazdiť potom sa to snažia dobiehať cez volné dni.
09.06.2024 - 16:41:34
00
doplnam z vyjazdu vcera, mozes zvonit, dakovat, flekovat a dostanes uplny ignore lebo kamosky su tak zabrane do rozhovoru o tom aky to bol borec vcera vecer ze keby jej preletelo lietadlo nad hlavou tak o tom ani len netusi :D
no a samozrejme museli ist 4 vedla seba po zapadnej strane SNP mostu kde je cyklisticka znacka ktora zakazuje vstup chodcom ;) tu samozrejme ignorovalo dalsich odhadom 40 ludi pocas tej minuty co som tade isiel
09.06.2024 - 16:44:09
00
pokial tam nebudu stat policajti na oboch koncoch zabudni na to ze tam nebudu chodci. uz len kvoli foteniu hradu / zapadu slnka... rovnako ako cyklisti na michalskej / venturskej. ;)

ked uz chces ohladuplnost tak z principu su cez vikend zasadne vhodnejsie mosty pre cyklistu ktore pouzit na prechod ponad Dunaj :)
09.06.2024 - 16:49:22
00
Bezne tade nechodim ale sli sme s kamosom a takto vysla trasa. Najcastejsie jazdim po starom a lanfra.
Len z pohladu zakona ked cyklista vlezie na dialnicu tak su do 5 min pri nom cajti, dostane mastnu pokutu a ide peso prec. Ked sa stovky pesiakov promenaduju po cyklistickych cestach nikoho to nesere a policajti to nechavaju tak az do momentu ked sa nieco stane. A este aj vtedy dostane cyklista vypicovane ze ma davat pozor na tych co tam nemaju co robit.
Preco by to potom niekto dodrzoval ked vie ze sa mu aj tak nic nestane 🤷
09.06.2024 - 16:57:28
00
kolko cyklistov do 5 minut zastavia policajti na michalskej / venturskej?

zase si uplne mimo ti policajti by do 5 minut na dialnici zastavili aj traktor a dokonca aj chodcov... tam ide o zivot vsetkym zucastnenym.
09.06.2024 - 17:01:04
00
scarinko, čo sa týka Mostu SNP, tak nechci, aby bežní ľudia rešpektovali to úplne nezmyselné značenie. Sú to skrátka na oboch stranách chodníky pre peších, polstoročia sú to chodníky pre peších, tam bežného človeka ani nenapadne sledovať nejaké "dopravné značenie".
Jediným riešením je nenaháňať tam segmenty, ale pomaly tade pomedzi chodcov prejsť. Klúčové slovo je tu "ohľaduplnosť", nie "zákon".
09.06.2024 - 17:04:04
04
😂ok povazujem sa za bezneho cloveka a teda nebudem respektovat zakazy a prikazy ktore sa mne nepacia ok dik
09.06.2024 - 17:07:09
00
Prosím, pripomeň mi, ako je tam ten "zákaz" vyznačený?
09.06.2024 - 17:15:29
00
scarinko sa tvaris ako keby si teraz vsetky respektoval :) kedy si naposledy jazdil na bicykli po chodniku? :)
09.06.2024 - 17:17:16
00
Jaroh napísal:
Prosím, pripomeň mi, ako je tam ten "zákaz" vyznačený?

povedzme si uprimne ze viac "idiotproof" sa to uz spravit neda

Prílohy:

znacenie.jpg
znacenie.jpg 161.81 KiB thumb_up0thumb_down

09.06.2024 - 17:22:36
06
Ja to ale neobhajujem a nebagatelizujem, taktiez nejazdim po pesej zone a podobnych veciach obzvlast ked mam svoju cestu. Ale tak ignorovanie zakazov pre pesich sa stalo spolocensky uznavanym a teda je to OK lebo ved co taky chodec moze komu urobit ze. Ale nech mi potom nehovori nikto ze na nich mam brat ohlad niekde nemaju co robit. 😉

Su tam 2 znacky, vlavo modra znacka Chodnik pre chodcov, vpravo modra znacka cesticka pre cyklistov (ci ako sa to teraz vola)
09.06.2024 - 17:24:04
00
Dnes, BA, niekde pri Zeleznej studnicke na cyklo som si vsimol cyklistu ktory bol za mnou zaveseny, slusne som ho poprosil aby nesiel tak blizko mna a uz klasicky zacali vyhovorky preco to ma u prdele. V tomto pripade len "Caka na manzelku". Mne sa uz nechce s takymito *** vyjednavat, raz je to "ja sa len zveziem", inokedy "ja chcem len nieco vyskusat" a casto to konci tym ze musim povedat ze "dostane po hube ak do mna narazi", az potom sa vacsina odpoji. Som po komplikovanej nezhojenej zlomenine, noha boli a boli o dost viac ked prejdem hranu alebo rozbity asfalt, vlny, preto obcas mozno na nelogickych miestach musim pribrzdit viac co moze pochopitelne viest k problemom. Uz som nemal nervy, od zeleznej to bol uz druhy takyto starsi ebajker ktori neunesie ze ho niekto na klasickom biku s romlatenou nohou musi po macacich hlavach s bolestami predbiehat, nechcel som to zase riesit vyjednavanim tak som pribrzdil nech pribrzdi i on a uvedomi si preco nechcem aby isiel za mnou. Samozrejme ze to do mna naparal, reakcny cas 100rocneho dedka. Potom sa zacal vyhrazat ze mi da po hube, ze som ho mohol zabit, ze nesiel hned za mnou ale meter a pol a ze normalny cyklista da znamenie rukou ked brzdi. Odhliadnuc od toho ze normalny cyklista ak sa nespyta tak aspon da vediet ze je za niekym zaveseny, idealne pocuvne prosbu aby za niekym inym zaveseny nesiel a ked uz ide tak aspon tak aby vedel reagovat a zastat ak sa nieco pred nim zomelie a nie cakat ze zrazu budem davat pozor na niekoho za mnou a davat mu znamenia. Ano, reagoval som prehnane, nerobim dobre meno cyklistom, zese som ale nepribrzdil moc, ale fakt uz neviem co s takymito ludmi co mi kazia vyjazd, ktori nepochopia co od nich clovek chce a stale je to len ja, ja mozem vsetko. A potom s nimi fakt musi clovek diskutovat, vysvetlovat, naziapat do nich alebo nejak strasne pridat ci spomalit a zastat stranou. Co im treba povedat aby to pochopili hned? Mam si nieco nalepit na chrbat, dat znacku na bicykel alebo co? Zatial bolo toto najefektivnejsie riesenie, napodiv ma ten maly naraz nebolel a ebajker uz potom za mnou nesiel. Zabralo to najmenej casu. Sice sa vyhrazal niekolko krat ze mi da po hube ale vieme ako to je.
Najskor sa priklonite na jeho stranu ale niekde to napisat musim, mozno si to precita niekto kto sa nabuduce za mna nezavesi, alebo aspon hned pochopi ze ked ho o nieco prosim tak to ma nejaky normalny dovod. To je vsetko. Tymto zdravim toho pana.
09.06.2024 - 17:24:17
07
keyboard_arrow_up