Ja si myslim, ze pivo nic nerozpusta, ale kedze je silne mocopudne udeje sa (mozno) nasledovne.
Ak si dobre spominam mocovody iduce z obliciek su tvorene hladkou svalovinou, co si pre zjednodusenie mozme predstavit ako nejaku trubku. Ak vypijem vela mocopudnych tekutin oblicky zvysia svoje otacky a zacnu produkovat viacej odpadu.
Tento odpad je tlaceny oblickami, cez mocovody a aby to mocovody zvladli, kedze ide o svalovinu docasne zvacsia svoj objem(priemer) kvoli prietoku, cim moze dojst k uvolneniu kamena, ktory blokuje cestu.
Toto je podla mna dovod, preco urologovia doporucuju pivo pri oblickovych kamenoch, rozpustaniu by som moc neveril.
15.03.2024 - 09:56:55
00
flegko - to by sedelo aj s tymi mojimi infuziami. Asi to bol len nejaky obycajny roztok, nic specialne, no kedze toho bolo vela a neustale pocas 4 dni, tak som furt len cural a cural, a tak sa tie kamienky nakoniec vyplavili.
Sestricka nic ine nerobila, len odnasala moje plne bazanty :D
15.03.2024 - 10:20:33
00
Hlavne necitat linkovane zdroje, radsej sa riadit nazormi internetoveho "odbornika" skoro na vsetko, ktory samozrejme nepotrebuje citat zdroje, lebo si nieco "mysli" a inemu by "moc neveril".
15.03.2024 - 10:27:34
00
arrow_leftiron.hide napísal:
flegko - to by sedelo aj s tymi mojimi infuziami. Asi to bol len nejaky obycajny roztok, nic specialne, no kedze toho bolo vela a neustale pocas 4 dni, tak som furt len cural a cural, a tak sa tie kamienky nakoniec vyplavili.
Sestricka nic ine nerobila, len odnasala moje plne bazanty :D

Ja som nedostaval zavodnovacie, ale tlmiace proti bolesti, spolu s nejakymi liekmi. Zavodnovacie som dostaval mozno na zaciatku, kedze po 5 dnoch zvracania som bol silne dehydrovany.
V kazdom pripade si pamatam, ze uz po prvej sa mi dost ulavilo, aj ked mi ju dali neskoro, pretoze som im do zachoda este jednu tycku spolu s napichnutou infuzkou bol hodit kym zabrala.
16.03.2024 - 15:56:34
00
Tak mi nakoniec museli zaviesť stent, lebo sa zhoršovala funkcia obličky. Kameň mám v močovode a nie je úplne malý. Uvidím či sa s tým bude dať bikovať aspoň tak po hrádzi a všeobecne čo to bude robiť.
21.03.2024 - 11:56:19
00
drzim ti palce!
21.03.2024 - 15:20:08
00
Ak som pochopil, stent je do zily a ty mas kamen v mocovode. Nejako mi unika suvislost.
A preco si ho vlastne nedas vybrat? Koledujes si o koliku.
21.03.2024 - 20:11:19
00
Stent je predpokladám (skoro určite) zavedený NAD kameň, do kalichu obličky, aby odvádzal moč z obličky do mechúra....
Kameň by trebalo extrahovať alebo "rozbiť" na menšie kúsky (dá sa viacerými spôsobmi, ale nepoznáme detaily....)
21.03.2024 - 21:11:11
10
iron.hide Díky kámo ;)

Presne ako píše fórista nado mnou, natiahli to z obličky okolo toho kameňa do mechúra. Už večer som cítil úľavu. Inak robia to ako na bežiacom páse, ja som im tam ležal asi 5-10minút. Operáciu mám naplánovanú o dva mesiace.
Staviam nový zimák a ešte jeden projekt mám v hlave, tak snáď ten "absťák" čo sa týka bikovania nebude taký vážny :)
22.03.2024 - 07:25:12
01
keyboard_arrow_up