ale ved to je zaznam o nehode a nepouziva sa to len ak sa naburaju 2 auta ale akakolvek nehoda
to ze sa to pouziva ako podklad pri rieseni skody v poistovni je pekne ale stale je to zaznam o nehode kde su udaje oboch (vsetkych) ucastnikov nehody s ID a hlavne podpismi
26.07.2023 - 22:37:00
01
Palo TT a zmrd ti ukáže prostredník a už ho neuvidíš a ani polícia nenájde, len ja “hlupák” ostanem a nesiem zodpovednosť aj na mojích pleciach…

Vinník dostane automaticky pokutu, to policajti musia vystaviť, ak sú privolaný aj ku škodovej udalosti. Minule prišli za mnou do nemocnice, ja dolámaný, škodu som urobil za pár tisíc a ešte ma skasli o 20€ alebo 10€ :lol: (bolo to firemné auto, pánovi, čo mi pomohol to nariadil šéf, aby volal, keď bol so mnou v nemocnici, ale v tomto prípade je to normálne, ja som vtedy riešil seba a kým by ma brala záchranka, ja som už mal dávno zafixovanú ruku, v tom momente šlo všetko bokom aj volanie polície, adrenalín a šok urobí svoje). Ale pán policajt bol slušný a pohoďák :)

Ja už nemusím ísť za šoférkou, už dávno je všetko online nahlásené poisťovni.

A u mňa je to pracovná deformácia. Tak ako pre istotu príde matka s dieťaťom so soplíkom a teplotou 37,5 na pohotovosť tak aj toto dnes beriem ako zneužitie polície :lol: Ja sa nehodím to tohto sveta, keď všetci v každom očákavajú podraz a ja som pri tom taký naivný a čestný :(
26.07.2023 - 22:48:43
03
misoR napísal:
Ale netrep. Keď poisťovni nedáš nič, tak si tak či tak od teba bude niečo žiadať. Nejaký dôkaz o tom, že si skutočný vinník.

Ale toto som vypísal online v pár krokoch. A aký dôkaz? To nie je dôkaz, to je len dobrovoľné priznanie viny so súhlasom protistrany, a ak cúvnem (že som napr. v strese zle vyhodnotil situáciu alebo bol na mňa vyvíjaný nátlak) tak mi to aj tak musí dokázať len súd. Alebo volať policajtov pre každý škrabanček aby bolo všetko biele na čiernom…
26.07.2023 - 22:58:30
00
Ja netvrdim, ze zaznamom o nehode vycerpas vsetky poziadavky, ktore bude od teba chciet poistovna, resp. ktore bude chciet poistovna od poskodeneho na preukazanie tvojej viny, ale keby som bol poskodeny ja, urcite by som s Tebou to tlacivo vypisal. Urcite to rieseniu udalosti neuskodi.
26.07.2023 - 23:03:21
02
Asi sa nechápeme....
PaloTT písal, že je riziko, keď sa nevolá Polícia a vinník /cyklista/ je zmrd, ale že vraj nejak tomu môže pomôcť vypísanie nejakého "PZP papiera", ktorý vytiahne poškodený /šofér/, niečo tam nakreslí a vinník tam načmára nejaký /nečítateľný/ podpis.
A ja sa opäť pýtam, ako proti zmrdovi pomôže ten "PZP papier"???
A ktorej že to poisťovni ho chceš potom ukázať????
26.07.2023 - 23:13:28
00
Ale čo poisťovňa bude chcieť na preukázanie mojej viny? Poviem, spravil som to ja, koniec. On povie na mňa to isté. Ak bude mať moja poisťovňa podozrenie, že pácham poistný podvod, prosím, nech na mňa podá trestné oznámenie (alebo mi dať vysokú spoluúčasť ak je súčasťou zmluvy). V podmienkach poistenia zodpovednosti za škodu nie je povinnosť volať políciu ku každému zakopnutiu. Ja nič neobhajujem, že by som jej to nepodpísal ak by to žiadala (na takú možnosť ona ani ja sme ani nemysleli), premočený v daždi som to rád vyriešil v suchu doma.

EDIT: ja by som to zhrnul takto, v situácii vodič-cyklista by cyklista-zmrd ušiel a nič by vám nepomohlo, ani polícia (to by muselo byť sakra šťastie, aby ho podľa šťastných náhodných záznamov a svedectiev vypátrala). Ja “hlupák” som dal kontakt na seba, tak ma polícia vypátrala hneď :lol:
26.07.2023 - 23:14:09
00
Bladerunner mysli pripad, ze vinnik na papier zada vymyslene meno a podpis. Poskodeny bude rad, ze ma udaje vinnika, no nakoniec zostane smutny, lebo clovek s takymi udajmi neexistuje. A vinnik sa bude smiat, ako s nehodou vydrbal. Tak?
27.07.2023 - 06:19:57
00
Este raz a pomaly ... AKA POISTOVNA ? z akeho poistenia ma preplatit skodu ktoru sposobil cyklista na cudzom aute a ktoru chce cyklisfa nahladit na PZP formulari ???
27.07.2023 - 06:49:00
01
je to blbost. ak si na biku niekomu nabural do auta a chces to vykryt poistkou tak jedine ak mas poistenie domacnosti /pozor nie nehnutelnosti/ s poistenim poskodenia cudzieho majetku. to tam vacisnou je. na to ale urcite nepouzijes formular ktory mas k PZP :) standardne to treba nafotit a nahlasit na poistovnu ako skodovu udalost, samozrejme vymenit kontakty s poskodenym. ale idealne aby pri tej nehode boli policajti a nebolo to len slovo proti slovu, ak by ten poskodeny bol nejaky slabsi jedinec. plus policajti urobia zapis. ak nemas poistenie domacnosti a poskodeny ma havarijne poistenie mozes sa s nim dohodnut ze to nahlasi on a ty zaplatis zo svojho jeho spoluucast.
ak nemate ani jeden spominane poistky tak ja ako sofer by som volal policiu, lebo ako pise Milos ak ti cyklista da nejake meno a telefon a budu vymyslene skodu si zaplatis ty na poskodenom aute.
27.07.2023 - 08:00:58
00
vlastoch napísal:
Este raz a pomaly ... AKA POISTOVNA ? z akeho poistenia ma preplatit skodu ktoru sposobil cyklista na cudzom aute a ktoru chce cyklisfa nahladit na PZP formulari ???

Este raz a pomaly ... ZIADNA POISTOVNA. Formular je sprava o nehode. Este raz a pomaly: sprava o nehode. Viaceri sa tu snazili vysvetlit, ze ak sa pri nehode vyplni, a po vzajomnom si overeni totoznosti ho podpisu obe strany tak to tlacivo MOZE BYT pouzite ako dokaz v pripade, ze cyklista (vinnik nehody) "zmenil nazor" a odmieta nahradit skodu. Toto tlacivo moze byt pouzite aj poistovnou, ak si poskodeny uplatni nahradu skody zo svojho havarijneho poistenia a poistovna sa po preplateni skody rozhodne vymahat nahradu od vinnika. Alebo toto tlacivo moze byt pouzite ako dokaz pred sudom. Aby neostalo len na "slovo proti slovu."
Jeho pouzitie nie je vyhradne len na ucely cerpania nahrady z PZP a neznamena, ze to ze cyklista nema PZP tak ak je vinnikom nehody tak ho nie je vhodne vyplnit. Takych tu uz bolo co pri nehode "ano, ano ja som vinnik, vsetko vam preplatim atd." a po porade s "dobrym mudrym priatelom" alebo pri zisteni realnej vysky skody ktoru sposobil otoci a " ved ja som tam ani nebol, co odo mna chcete, akych 3000eur za opravu vasho auta?".

Hack3r, a aky problem by bol, ak by si pouzil tlacivo "sprava o nehode" ktore sa okrem ineho da pouzit aj pri uplatneni si skody z PZP vinnika? Ved tam budu presne vsetky tie udaje, ktore si sam napisal: "standardne to treba nafotit a nahlasit na poistovnu ako skodovu udalost, samozrejme vymenit kontakty s poskodenym." Poistovna taketo podrobne nahlasenie okolnosti len oceni.
27.07.2023 - 08:14:19
03
ok tak to mierne upravim, mozes to pouzit, akurat ak ti cyklista co do teba nabural napise do formulara blbosti tak ti je to tlacivo na dve veci. ak ti ukaze OP a tie udaje sa tam prepisu tak ok. v kazdom pripade takato udalost nie je nic prijemne pre obe strany. idealne mat poistenie domacnosti, to stoji ako kde "par eur" ja mam v Alianz za 18€ na rok napriklad. Lebo ako pises aj ked si to poskodeny bude kryt s havarijka tak poistovna to moze potom vymahat od teba.
27.07.2023 - 08:21:30
00
milos21 napísal:
Ak bude mať moja poisťovňa podozrenie, že pácham poistný podvod


A to nie je poistny podvod ked skodu sposobis bicyklom a nechas ju preplatit svojim PZP, ktore mas na auto? Mna by toto ani len nenapadlo zrealizovat. Nebude mat tvoja poistovna zaujem na tom, skontrolovat ci si skodu naozaj sposobil svojim vozidlom? Nerobia sa taketo obhliadky? Mne len ide o to, ci si si tymto neprivodil zbytocne komplikacie.
27.07.2023 - 09:00:03
00
likvidator bude chciet minimalne fotky ale vacsinou ide osobne obriet auto. to ani prakticky nie je mozne hodit to cez PZP ked ty nemas auto poskodene. Jedine ze by si niekomu nedal prednost, alebo ho inac ohorozil a on zvrtne volant a nabura a ty nemas ziadnu skodu len on. s tym vsetkym by ale musel suhlasit poskodeny
27.07.2023 - 09:06:15
00
Si myslim ze pan doktor ktory sa zas kochal a ktoremu sa neustale nieco deje to ma uz za tie roky dokonale overene a vymyslene ako pouzivat poistky. Tak by nam to mohol ozrejmit. :)
27.07.2023 - 09:08:12
01
jachmel napísal:
A to nie je poistny podvod ked skodu sposobis bicyklom a nechas ju preplatit svojim PZP, ktore mas na auto? Mna by toto ani len nenapadlo zrealizovat. Nebude mat tvoja poistovna zaujem na tom, skontrolovat ci si skodu naozaj sposobil svojim vozidlom? Nerobia sa taketo obhliadky? Mne len ide o to, ci si si tymto neprivodil zbytocne komplikacie.

A prečo by som to dával na moje PZP, keď som som bol na biku? Na takéto (a iné) účely mám poistenie zodpovednosti za škodu. Keď som to pred rokmi upravoval lebo pri kúpe bytu mi to urobili úplne nahovno, tak som netušil že to už 2x využijem :)
27.07.2023 - 09:12:27
04

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Oblečenie / Chrániče)
keyboard_arrow_up