fixska - tak na živiny by som sa musel spoliehať z vločiek, celozrn. cestovín a toastov, mlieka a vajec (chováme sliepky, ale keby nie, ani vajcia by som nekupoval). A občas (!), keby som si kúpil šunku, syr do toastov, ktoré by som si chcel zapiecť. A verím, že aj v tých ,,prázdnych kalóriach" nejaké živiny sú. Zeleninu, ovocie od malička ,,neľúbim", tudíž som to v detstve prakticky nikdy nejedol (možno len mrkvu v polievke). Ztej chuti, hlavne zeleniny ma napínalo, a ovocie mi prišlo vodové a kyslé.
Na ZŠ som býval chorý každú zimu, aj to na 50% z toho, že som to už od niekoho dostal doma. Od SŠ, keď som začal jazdiť (aj v zime), som málokedy ochorel, mal som z triedy najmenej vymeškaných hodín, kľudne aj pod 10 (aj to kvôli prehliadke u zubárky). Tak asi je lepšia prevencia pred ochorením otužovanie, ako jesť O-Z. Teraz si viem dať zo zeleniny aspoň ľad. šalát a z ovocia tie banány, jahody, mandarínku a jablko/čerešne keď sú v koláči. Ale nemá to takú chuť, aby som to vyhľadával.
Či variť viem? Čo potrebujem, si uvariť viem (cestoviny, vajcia, o. kaša, pudingy), aj syr vysmažiť. Mäso keď nejedávam, tak by som ho nevedel, ani ostatné bežné jedlá. Max. tak ešte vysmažiť palacinky, langoše, šišky. Uprednostňujem potraviny, ktoré sa dajú jesť/nasypať z balenia, resp. sa nemusia variť. Aspoň nezabordelujem celú linku od riadu a hrncov. Čo však viem, je piecť (nie tak dokonalo a profesionálne, ako v Pečie celé SK), ale vždy mi pečenie vyšlo, aj v rodine si pochvaľujú.