Odomknuté.
https://dennikn.sk/3172067/ako-ukrajinci-sokovali-putina-a-zvratili-priebeh-vojny-v-kritickej-chvili-im-poradili-americania/?cst=f1b09daa00a620a117daba21e18c7d754836f84c
31.12.2022 - 14:50:32
63
Russke svine pouzili raneneho ukrajinskeho vojaka ako zivy stit. zobrali mu vsetko nechali ho lezat bez osetrenia medzi zakopmi, aby ich nezrusila artileria. Ukrajinci nevedeli vojakovi pomoct. Ked zomrel, zautocili na orkov kamikaze dronmi. Vecna pamat tomu ukrajinskemu vojakovi! https://www.reddit.com/r/CombatFootage/comments/zzpf1z/ua_loitering_munitions_target_russian_position/
Este mi raz bude niekto rozpravat, ako su rusi fajn, alebo ich lacny plyn a ropa su fajn a Pootin je jeho prezident, s ktorym sa treba dohodnut na "mieri"!
31.12.2022 - 22:46:27
07
Takže tu máme rok 2023. Vonku strieľajú delobuchy, lietajú ohňostroje. Čo vlastne oslavujeme? U susedov vo vojne zomierajú ľudia, nás čaká neistá budúcnosť...
01.01.2023 - 00:04:59
017
:(

Prílohy:

download.jpeg
download.jpeg 12.27 KiB thumb_up0thumb_down

01.01.2023 - 02:13:33
00
Treba sa naučiť žiť pre absolútnu prítomnosť … ako cigani . To či ta budúcnosť bude neistá je neisté . To , že je vojna zatiaľ len u susedov “ chápané v kontexte “ je ta dobrá správa “ . Treba sa správať a zaujať postoj taký , aby ta budúcnosť nebola “ neistá “ a genocídny vrahovia neprežili tento rok . Netreba vidieť ten “ pohár “ poloprázdny , ale napoly naplnený 😎 .

Jeden príklad … pred pár rokmi som bol šialený biker , neprešla hodina aby som “nekéroval “ hlavu , ako dnes zatrenujem , kolko kilometrov a výškových metrov natočím , o koľko watov na kilo tento mesiac pridám , aký kalorický príjem požijem … potom pred mesiacom som skončil s fibrilaciou na srdci vo VUSCH Košice a definitivne som sa zmieril s realitou a prenastavil svoje hodnoty a priority v živote . To že som to prežil , usporiadal “ hlavu “ a konečne našiel kľud … niekedy sa musí niečo stať , aby ste sa zastavili a uvedomili si veci . Dnes som už vďačný za kazdy jeden deň , ktorý som tu s mojou rodinou , priateľmi a ak aj “dobre zabicyklujem “ , “neistá “ budúcnosť nie je na programe dna . Takze , všetkým Vám želám po každej stránke uspesny rok 2023 , pevne zdravie a pokoj v duši . Zmierte sa s tým , že nemôžte ovplyvniť kazde smerovanie sveta . Ak si to uvedomíte , už nebudete ten pohár vidieť poloprázdny .
01.01.2023 - 09:39:27
028
Dudo napísal:
"Marek Vagovič končí ako moderátor relácie RTVS Pod povrchom. Tvrdí, že po odvysielaní rozhovoru s Františkom Imreczem, ktorý skritizovala Rada RTVS, už necítil podporu vedenia.

Na Facebooku okrem toho píše, že v decembri nemohol odvysielať rozhovor so šéfkou tímu Gorila Martinou Babacsovou." :x

Ten neodvysielany rozhovor:

thumb_up0thumb_down
01.01.2023 - 09:57:20
10
Ramon1 napísal:
Všetko ide alebo “ kde je viera , tam je cesta “ . Bulhari vyfakovali ruZZke palivo do atómových elektrárni “ ruZZkeho typu “ a budú diverzifikovať medzi Francúzmi a Amíkmi .

https://www.barrons.com/news/bulgaria-moves-to-replace-russia-nuclear-fuel-supplies-01672404908


Len aby to nedopadlo tak ako pokusy v 2006 v Temeline a potom sa vrátili k ruskému palivu.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/temelin-trapi-palivo-pomoci-mohou-ruske-tyce.A061103_074829_domaci_mad


A o rok to idú v Temeline skusat znova.
https://www.aktuality.sk/clanok/wQXbuYV/palivo-pre-cesku-jadrovu-elektraren-temelin-budu-dodavat-francuzi-a-americania/
01.01.2023 - 10:41:12
00
Jaroh uz to tu padlo x krat ale musim aj ja.
Ked niekto zovseobecni a nepekne sa vyjadri o "russoch", tak ti ide urvat dekel. Ale ked ty to iste spravis v dalsej vete o slovakoch, to uz je ok, lebo ved ty to myslis inak a pozrite na vysledky volieb a bla bla.
Zovseobecnujeme vsetci, patri to k ludskej podstate a ohromne to ulahcuje komunikaciu, najma tu internetovu.
Priklad: Russi su fasisticky vred 21. storocia, tak ako nemci boli toho 20teho. Kazdy trochu triezvo uvazujuci vie o com hovorim a ako to myslim. Aj bez toho, aby som vymenuval milion jednotlivcov a prikladov opaku. (Kazdemu je tiez jasne, ze existuju a existovali, ale debata je o inom, preboha).

Zaverom: chapem, ak ide z tvojej strany o nieco osobne ci rodinne. Ale vrat sa trosku do reality a praktickej semantiky. Na taketo hnidopichne chytanie sa za slovicka tu fakt nie je priestor. Alebo inak, ak uz to chces robit, rob to aspon konzistentne pri kazdej zmienke o nejakom narode, skupine, zovseobecneni. To ze to robis len pri russoch tomu dava v kontexte poslednych 10 mesiacov velmi neprijemnu pachut..
01.01.2023 - 11:08:21
015
Tiež ti prajem pekný nový rok :-)

Áno, je to osobné. Poznám pracovne pár Rusov, tak isto ako poznám pár trebárs Švédov, Holanďanov, Maďarov, Nórov, Francúzov a iných. A týchto niekoľko Rusov (mimochodom, nežijú v Rusku) určite nevraždí a ani nepodporuje vraždenie, niektorí ho explicitne odsudzujú, hanbia sa či pomáhajú UA. Preto sa ich zastávam pri týchto debatách. Nič viac.
Ba dokonca práve včera som v rozhovore s jedným fotografom počúval, že aj na strane UA bojujú občania Ruska mimochodom, to len tak na okraj.
Nikde som nič o Slovákoch ani o iných skupinách nezovšeobecňoval, nikde som nenapísal, že Slováci sú to a to, Slováci sú takí a takí. Nerobím to pri Slovákoch a nerobím to ani pri iných skupinách. Možno sa mi to občas stane, nemôžem nejaké neúmyselné zovšeobecnenie úplne vylúčiť, ale skrátka nezovšeobecňujem opakovane a napriek upozorneniam a keby ma niekto upozornil, tak sa opravím.
Pozrel som si však moje príspevky v tejto diskusii a nič také som neurobil, takže nie je pravda, že "... ked ty to iste spravis v dalsej vete o Slovakoch".
01.01.2023 - 11:24:44
02
triki napísal:
ako matelko bojuje proti mafii, ale len hubou keď ho štartér drží za gule.


ÁNO
Žiaľ jeho ješitnosť a balíčkova neposlušnosť ho preorientovala len na Covid a psychopatické reakcie - a tam kde sa dvaja bili tam vechsláčik už pred 1-2 rokmi vyhral.

Bez ohľadu na to že či maťkov covidový generálny štáb mal alebo nemal pravdu podľa mňa platí že hlavne pri takýchto krízových/vojnových situáciách sa má poslúchať zvolených veliteľov a odborníkov a prípadné rozpory samozrejme za žiadnu cenu nezverejňovať.

Som presvedčený o tom že psychopatické zverejňovanie bola hlavne maťkova chyba a neposlušnosť bola hlavne balíčkova chyba - alebo zámer ???
01.01.2023 - 13:40:46
00
Ramon1 napísal:
Treba sa naučiť žiť pre absolútnu prítomnosť … ako cigani . To či ta budúcnosť bude neistá je neisté . To , že je vojna zatiaľ len u susedov “ chápané v kontexte “ je ta dobrá správa “ . Treba sa správať a zaujať postoj taký , aby ta budúcnosť nebola “ neistá “ a genocídny vrahovia neprežili tento rok . Netreba vidieť ten “ pohár “ poloprázdny , ale napoly naplnený 😎 .

Este doplnim tvoj optimizmus resp nachadzanie pozitiv: Ak by hnussaci nenapadli Ukrajinu, tak:
- Europa by bola dnes vyrazne viac zavisla od hnussackej ropy a plynu
- Macron a Scholz (aj dalsi) by sa nas snazili presviedcat, ze ta zakrsla zbotoxovana zakomplexovana ruska k*rva je standardny europsky politik, s ktorym treba spolupracovat a Zeman by si namiesto jeho odsudenia isiel do maticky moskvy po posledne pomazanie
- henten Macron by vlastne ani nebol prezident, ale namiesto neho by bola vo FRA ta nacisticka fuchtla
- viac ako 50% cechov aj slovakov by vzhliadalo k hnussakom a volili by regulernych vlastizradcov
- okolo 40% Ukrajincov by malo Zelenskeho len za komika, branili by sa prozapadnemu smerovaniu a opijali by sa spomienkovym optimizmom
- Medvedev a Lavrov by boli povazovani za respektovanych diplomatov, kdezto dnes ich kazdy rozhladeny clovek povazuje za psychicky narusenych stroskotancov, ktorych slova neberie nikto vazne asi ani v Russku, natoz vo vyspelom svete
- na sportovych podujati by sme sa museli nadalej pozerat na vykony hnussackych sportovcov zdopovanych ako brojlery a pocuvat vyjadrenia aj 15 rocnych krasokorculiarok, ze si len nahodou nechtiac zobrali tabletky na vysoky krvny tlak od svojho deda (vid OH)
- v Europe by nas na dovolenkach stale obtazovali hlucni, nevychovani, vypraseni papalasski russki zbohatlici
- Europske krajiny a EU by sa od samej nudy a prepychu stale zaoberali a hasterili nezmyslami ako velkost uhoriek (verim, ze to robia aspon v mensej miere a nizsej priorite)
- severske krajiny, kde na rozdiel od bizarneho severobalkanskeho slopenska jasny protirussky postoj zaujalo aj vedenie aj verejnost, by nadalej bluznili o neutralite
-....atd
01.01.2023 - 14:21:43
423
Volodja, napriek vsetkemu, tolko optimizmu do noveho roku... vdaka!
01.01.2023 - 15:18:06
00
Jaroh skus si toto precitat este raz:
"Do prdele, toto debilné Slovensko si naozaj nezaslúži, aby sme sa tu mali dobre, keď značná časť Slováčikov súdi iných podľa znakov a nie podľa toho, čo robia... Súdiť a urážať, to mnohým z nás, Slovákov, ide.

Slovensko za debilné považujem preto, lebo tu voľby vyhrávajú Mečiarovia, Ficovia či Matovičovia - a tie voľby sú demokratické, nie sú manipulované. Bohužiaľ, pravidelné výsledky pravidelných aj nepravidelných volieb mi neumožňujú označiť Slovensko za múdre a inteligentné, sorry. Ale nikde nepíšem, že všetci Slováci sú debili a pod., ako sa tu opakovane a nekriticky objavuje o Rusoch, že všetci sú vrahovia, znásilňovači či idioti. "

Debilne Slovensko je zovseobecnenie a personifikacia ako prasa. Keby som chcel byt doslovny, tak je to aj nezmysel, lebo krajina ako taka nemoze byt debilna ci mudra, jedine jej obyvatelia, vsak. Sice tam potom alibisticky vopchas "znacna cast slovacikov", ale to nic nemeni na prostom fakte, ze zovseobecnujes uplne rovnako, ako my vsetci. Akurat my si to aj prizname a chapeme to. Navyse az na najradikalnejsie vynimky tu "nikto" (zovseobecnenie!) netvrdi, ze vsetci rusi su vrahovia a idioti bla bla.
01.01.2023 - 15:31:27
01
Ale su,a aj budu,howgh,zmrdi
01.01.2023 - 15:41:19
01
Cokupit, aha, už rozumiem, čo si myslel.

Nie, nie je to tak. Snažím sa - osobitne na internete, kde to ostane navždy - vážiť slová a tak každé slovo, ktoré použijem, má význam. Takže:

1. Slovensko je jedna a jediná entita a ako takú môžeme jednu entitu nejako označiť. Ale Slovensko nerovná sa "všetci Slováci". Keď napíšem, že "Slovensko je také a také", tak tým myslím Slovensko ako krajinu a tým, že je to zatiaľ ešte demokratická krajina (sú v nej slobodné a férové voľby), tak skrátka vo výsledku tie voľby ukazujú, akou tá krajina je. Iste, môžeme sa baviť, prečo si myslím, že Slovensko je debilnou krajinou, ale to je debata o krajine ako o jednotke, ako o entite, nie o všetkých Slovákoch, ktorí v nej či dokonca mimo nej existujú (nehovoriac o tom, že na Slovensku žijú aj početní príslušníci iných národov).
Takže ak napíšem, že "debilné Slovensko", tak nemyslím "všetci Slováci sú debili". Podobne ako keď napíšem "autokratické Maďarsko", tak zrejme sa zhodneme, že si nemyslím, že všetci Maďari sú autokrati, ale že Maďarsko je autokratická krajina. Ak si to pochopil inak, tak sorry. Ale práve som ti to objasnil.

2. Vloženie výrazov "značná časť" a podobne, nie je alibizmus, ale je to vyjadrenie toho, po čom volám - že si nemyslím, že všetci, ale si myslím, že značná časť. To je presne opak zovšeobecňovania a to je presne to, čo vyčítam niektorým účastníkom tejto diskusie a použitím takýchto výrazov sa tomu vyhýbam.

3. Áno, táto diskusia je reakciou na tie "najradikálnejšie výnimky" a myslím, že je to z nich a z kontextu aj dosť jasné. Konieckoncom jeden môj príspevok bol zmazaný práve preto, že "napadal alebo znevážil iného člena komunity". To, čo tu niektorí mládenci robia, je hate speech ako prasa a hate speech pôsobí tak, že malá časť komunity svojim výrazivom, svojim naratívom, infikuje časť danej komunity a tým prispieva k polarizácii danej komunity. A preto sa ozývam.

:-)
01.01.2023 - 16:40:12
03

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up