Ještě bych chtěl dodat kyslikovka je určena pro běžce a chodce. Je obdobně těžka některé úseky jsou úzké a ciklista se tam může také sesunout. XC okruh jezdí i ženy i děti. Sport je o zábavě a XC okruh tak se snažíme stavět. Také trendy coklistiky se posouvají. Podívejte se jak vypadá světový pohár v XC cku některé pasáže jsou dost drsné. Ale jak jsem psal poďme o tom diskutovat.
11.10.2022 - 21:15:45
01
Sami tu spominate dva protichodne terminy a to xc okruh/traily/technika a “chodniky”. Ked sa budeme chytat za slovicka, tak “xc okruh”, ale akoze naozaj XC, tak to potom nemoze byt “chodnik”. To by potom musela byt meter siroka, vyhladena “dialnica” s minimalnym prevysenim a pod., hadam aj vysypana strkom na sposob existujucich chodnikov pre pesich a ziadne xc, trail v nazvoslovy. Ano, na druhu stranu potom sa to bije s myslienkou odlahcit sucasne chodniky, ked stale nejaka mnozina (hadam aj vacsia) cyklistov pre narocnost novo vybudovanych bude stale jazdit po jestvujucich. Ale to nikdy nevyhovies vsetkym, holt je to tak a uz to len zalezi od toho aky ma stavitel zamer. Ja mozem byt len a len spokojny a nekonecne vdacny realizatorom, lebo je to presne moja “salka kavy” a v okoli tu nic obdobne neni. A este sa mi nepodarilo prist si to odmakat na brigadu :$
ehvie Ak si to nevies predstavit 2hod tak pridi pojazdit 3-4 na love alebo free :lol:
11.10.2022 - 21:22:56
02
Název XC není možná správný je to singlac okolo Breziny. A hlavně potrebujeme stáhnout ty rychlejší. Stále cez Brezinu vede oficiální ciklo trasa od hradu na soblahov. A je to nanas bajkerech a lidech nábřeží e jak se budeme k sobě chovat a dodržovat pravidla.
11.10.2022 - 21:31:26
00
Je pravda ze na nasom xc okruhu su miesta ktore niesu az tak jednoduche a su tam korene - pre zaciatocnika problem a akonahle je trochu mokro/vlhko, dalsi problem. Ale stale sa bavime o odstraneny NEBEZBECNYCH stretov cyklistov a chodcov a bezcov. Co za mna znamena zo strany cyklistu vyssia rychlost a problem zastavit a pustit chodcu alebo naopak kratky cas na reakciu chodcu aby sa uhol. Obyc clovek co jazdi raz za rok by v prvom rade nesiel kyslikovku ktora je cca rovnako uzka ako nas okruh dokonca uzsia!!! Niektore casti su tam fakt tragicke. A dalsia vec je ta ze chodcov a bezcov realne ohrozuju Stravo honici. A sry. chlapci jazdia to 4r deti a zeny....Ano xc okruh alebo trat ma mat parameter sirky 1,5m ofiko, zial na Brezine to nejde dosiahnut. Preto sa okruh bude volat Singletrail Brezina. To ze je to kondicne narocne, ked si chce clovek zadupat? Ako vazne tak potom o com to je? Ked sa chcem pohodovo vozit a tocit kilometre, tak idem dalej na Soblahov.... Kazdopadne ako pisal Adam vyssie 23.10. je brigada ktora je verejna. Takze junaci vsetci ste vytany a mozme o tom podebatovat. Treba podotknut, ze "okruh" doteraz stavali prevazne ludia co jazdia na endurach, kedze zo zastupu xc jazdov v TN nebol, az na 2 vynimky. Nik nebol ochotny prist pomoct. Takze dufam, ze sa tam uvidime rano. Naradie netreba nosit a nebojte hladnych Vas nenechame.
11.10.2022 - 21:37:21
22
A hlavna vec. Neviem ci si myslite, ze chalanov za to plati mesto. Zial NIE, vsetci to robia vo svojom volnom case a ZADARMO na ukor svojho jazdenia alebo casu straveneho s blizkymi/rodinou!!!
11.10.2022 - 21:40:53
43
Jaiub napísal:
Sami tu spominate dva protichodne terminy a to xc okruh/traily/technika a “chodniky”. Ked sa budeme chytat za slovicka, tak “xc okruh”, ale akoze naozaj XC, tak to potom nemoze byt “chodnik”. To by potom musela byt meter siroka, vyhladena “dialnica” s minimalnym prevysenim a pod., hadam aj vysypana strkom na sposob existujucich chodnikov pre pesich a ziadne xc, trail v nazvoslovy. Ano, na druhu stranu potom sa to bije s myslienkou odlahcit sucasne chodniky, ked stale nejaka mnozina (hadam aj vacsia) cyklistov pre narocnost novo vybudovanych bude stale jazdit po jestvujucich. Ale to nikdy nevyhovies vsetkym, holt je to tak a uz to len zalezi od toho aky ma stavitel zamer. Ja mozem byt len a len spokojny a nekonecne vdacny realizatorom, lebo je to presne moja “salka kavy” a v okoli tu nic obdobne neni. A este sa mi nepodarilo prist si to odmakat na brigadu :$
ehvie Ak si to nevies predstavit 2hod tak pridi pojazdit 3-4 na love alebo free :lol:


Love Trenčín 6h som veru absolvoval, ale bolo to ešte po kyslíkovej dráhe + Kozí vrch + dynamitka, to sa celkom dalo. Po tých nových trailoch by ma to vkuse nebavilo, možno keby tak šiel každý 5-ty okruh tak fajn.
13.10.2022 - 11:26:06
00
Mnuz 100 ludi sto chuti. Mna by nebavilo jazdit 6h v kuse po zvazniciach a chodnikoch pre turistov. To radsej pekne spravene traily :)
13.10.2022 - 12:58:27
00
Keďže na brigády nechodím, tak do toho kecať moc nebudem, len poviem svoj osobný názor. Downhillové pasáže sú podľa mna spravené dobre, pri úsekoch ktoré idú do kopca alebo po zvážnici by som uvítal väčší "flow", skôr do cyklokrosu. Nie "točenie sa okolo stromov" s miliónom radení. Aby som priniesol nejakú pridanú hodnotu do tejto diskusie, tak vás upozorňujem na jeden "hidden gem" zjazd lesom zľava od Zábrania, viď mapka. Kedysi tam viedol chodníček, pár týždňov dozadu som sa tam bol pozrieť, ale je to dosť zarastené s popadanými konármi. O tejto pasáži vie minimum ľudí. Podľa mňa by sa tam dal spraviť fajnový zjazdík. Tak keď budete mať prekopanú celú Brezinu, budete sa nudiť a manželky, priateľky vás budú hnať opäť von, tak viete kam máte ísť. :-)

Prílohy:

image_2022-10-13_141603525.png
image_2022-10-13_141603525.png 40.28 KiB thumb_up0thumb_down

13.10.2022 - 14:19:17
00
Nie vsade sa da optymalne zachovat zvaznicovy "flow", ked sa potrebujes napojit na existujuce veci. Plus Brezina je morfologicky velmi clenita a niekde by to chcelo vacsie terrene zasahy co by nam nepreslo. Jo to je fajin usek je pridany aj na trailforku, no zial pozemok nepatri mestu, takze tam nasa kompetencia konci, takze smelo hrable do ruky....Staci to tam len prehrabat a nieco postrihat z krikov.... Na Brezine je roboty vysse hlavy a zial kope nas malo. Keby nas chodi na brigadky okolo 50 ludi, tak singlac je uz davno hotovy.... No chapem nie kazdy je ochotny robit manualne. A nie kazdy sa riadi heslom No dig, no ride.
13.10.2022 - 14:29:49
01
Tak ľudia majú aj iné záujmy, než je "hrabanie sa v zemi". :-) Ale veď ste tam všetci dobrovoľníci, chodíte kopať dobrovoľne a s láskou, baví Vás to, nik Vás nenúti, neviem, prečo ťa trápia ľudia, ktorí "nie sú ochotní" prísť kopať. Podľa mňa je to zbytočne silné slovo. Btw. ja mám tiež niečo nahrabané a poodrezávané na Brezine, len tá doba sa traduje do rokov 199x, keď sa na Brezine jazdil slovenský pohár v cross country na mtb. Trať viedla aj cez hrad tým pruďasom cez nádvorie okolo dela a cez hradby sa prechádzalo na Brezinu. Nech mu je zem na Brezine ľahká. Ale to len tak, aby si niekto nemyslel, že tu ľuďom manuálna práca smrdí. :-)
13.10.2022 - 14:53:21
02
Tak moj zaujem je jazdenie, len tu v TN pokial si to nepostavis to co chces tak nejazdis, nebavime sa o jazdeni po zvazniciach. Hej, hej je to dobrovolne, ved ja nehovorim. Len, vies skusenosti su take, ze ked stretnes xckara na "okruhu" a je na teba este arogantny....tak ti zacnu liezt ostatny na nervy a potom si hovoris, preco by si pre nich mal nieco robit? Pripadne, ked si na traile a robis tam a huci po tebe uhni a prejde okolo bez toho aby aspon pozdravil... Mna ty ludia absolutne netrapia, len nech sa nestazuju a neplacu verejne, ked to nieje jazditelne podla ich skillu...... Neber toto vsetko osobne hovorim to vseobecne. (Je to taky vseobecny opis, pre ludi tu co si myslia, ze traily rastu ako huby po dazdi). A nieje to o tom zeby to tych ludi bavilo, skor o tom ze chcu mat, kde jazdit tu v TN. Preto, ked sa bavis s niakym xckarom na Brezine a povie ti ze ma toho vela, tak sa len usmejem a idem dalej... proste je to otom ako si nastaveny a ci chces pomoct rozvoju mtb v TN. Ludia co tam chodia maju rodiny (chodia tam aj s deckami ktore sa tam hraju alebo pomahaju s deckymi hrablickami, je to vcelku vtipne, ale fajin :) ), maju firmy alebo casovo narocne zamestnanie. Pridu na celu brigadku alebo len do obeda, je to na kazdom, kolko casu do toho vlozi. Dokonca tie verejne brigady su s obcerstvenim (pizza, pivo) a ani naradie netreba nosit. O hrabani a kopkani x rokov dozadu mi hovorit nemusis. S mojou partou staviame veci na Bezdaku, starame sa o to cez 10 rokov , v pocte o 4 ludoch. Istotne si tadial jazdieval bo jazdis, takze si vies prestavit kolko to dalo roboty o takom pocte ludi postavit a hlavne udrziavat. Pretoze to nieje len o tom ze to nakopes.... Skoda ze pohar sa tu uz nejazdi resp. nieco obdobne, ale v dnesnej dobe pri pocte ludi na Brezine si to neviem ani predstavit...Snad sa niekedy podaria aspon jedny enduro preteky spravit.
14.10.2022 - 09:23:08
03
Mesto Dubnica nad Váhom v spolupráci s miestnym poľovníckym združením Strojár informuje návštevníkov záhradkárskych oblastí za areálom ZŤS o pripravovanom odlove premnožených diviakov.
Odlov realizovaný príslušným poľovníckym združením v lokalite nad záhradkárskymi oblasťami a nad Kalváriou sa uskutoční v sobotu 22. októbra 2022 v čase od 8.00 h do 12.00 h. Vlastníkov záhradkárskych osád, turistov a návštevníkov lokality prosíme o rešpektovanie zákazu vstupu na územie od "Chobotu" po Kalváriu v uvedenom čase. Na dodržiavanie zákazu vstupu bude dohliadať hliadka mestskej polície.

Ďakujeme za spoluprácu a rešpektovanie uvedeného dočasného obmedzenia pohybu v danej lokalite z bezpečnostných dôvodov.

https://www.dubnica.eu/udalosti-v-meste/aktuality/v-sobotu-22-oktobra-prebehne-odlov-diviakov-nad-kalvariou-2691sk.html
19.10.2022 - 15:36:23
02
Neviete náhodou čo to kopú na lúke medzi Trenčínom a Soblahovom?
05.11.2022 - 10:28:50
00
Ak si chce niekto čítať o cyklotrasách v TN, Vážskej cyklomagistrále, respektíve TN - Soblahov, TN - Laugarício a pod. :

https://trencin.sk/samosprava/komisie-msz/cyklokomisia/
05.11.2022 - 13:39:14
00
Tak vraj bolo teraz v správach na Markíze že nám konečne otvorili Ibovku.... Zajtra je smer výjazdu jasný 😁
12.11.2022 - 21:06:56
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up