Ale jasne, odhadujem to na celú spleť diagnóz, určite nepatrí medzi ľudí .... najlepšie izolovať ho
05.09.2022 - 21:13:01
01
foobar napísal:
no bodaj by sa taku vladu (Hlas+SaS+PS) podarilo zostavit... horsia ako tato mizeria s Matovicom by urcite nebola

Ved nepochybujem, ze ty tam najradsej uvidis tych mladych komsomolcov (PS) aj s ich Greténizmom
05.09.2022 - 21:21:57
00
[quote="@1871666"]Joe ak citas necitaj rychlo, ale citaj s pochopenim.
...
No ja čítam s pochopením. Ten pánko proste pomenoval všetko správne. Nie je žiadny ruský troll. Aspoň v tom videu, ináč jeho tvorbu nepoznám.
Btw, Rusi dnes natrvalo vypli NS1 a dokonca zhasla aj záporožská elektráreň. Ktorá sa vypnúť údajne nedala :-( Asi im to nikto nepovedal...
05.09.2022 - 22:33:12
00
zdroje, neuvádzaš zdroje ! takto je to len bezcenný dríst.
sem s tou elektrárňou.
05.09.2022 - 22:36:32
01
napíšem po třetí...bukva peťko+taliban+šulin...a bude klud.

rusák na seba dobrovolne uvalil sankcie.vypol si zdroj príjmu...lebo vie,že končí.
05.09.2022 - 22:36:56
00
Srsen napísal:
zdroje, neuvádzaš zdroje ! takto je to len bezcenný dríst.
sem s tou elektrárňou.

Zabudol som paste. Už je to cenný dríst? Sorry za ofernzívny príspevok :-D
https://www.aktuality.sk/clanok/H0EfmEc/vojna-na-ukrajine-posledny-fungujuci-reaktor-zaporozskej-elektrarne-odpojili-od-siete/
05.09.2022 - 22:42:56
01
foobar napísal:
no bodaj by sa taku vladu (Hlas+SaS+PS) podarilo zostavit... horsia ako tato mizeria s Matovicom by urcite nebola

Nechápem prečo by Hlas ako víťaz volieb do tejto koalície išiel, keď do parlamentu sa dostanete aj Smer, Republika, Sme rodina...
Navyše ak budú predčasné voľby niekedy na jar počas energetickej krízy a ľudia si budú vyberať medzi podporou Ukrajiny (PS, SaS) a lacnejšími energiami (Smer1,2, Republika). Tak si myslím že veľa voličov ktorí nie sú pevne rozhodnutí si vyberú tú druhú možnosť.
05.09.2022 - 22:43:58
00
SaS tak celkom za podporu UA teda nebol ... presnejšie sulík
Joe70 - díky, aj tak v tom nemám jasno, že to vypli, poprosíme o názor canopus
05.09.2022 - 22:56:19
02
Pelle by sa vo vláde s fašistami a extrémistami necítil komfortne. Už Blboš ho dosť iritoval počas "jeho" vlády, a nemohol s ním nič urobiť. S radikalizovaným Ficom by si tiež moc nesadol. Jediný s kým by si sadol z extrémistického spektra politických strán je vekslák. Ktorý vo vláde so Smerom a fašistami zradikalizuje, ale vo vláde s PS a SAS by bol umiernený a venoval by sa iba biznisu, tak ako teraz.
Myslím, že sa Pelle pokúsi vytvoriť najskôr "normálnu" vládu. A to by vyhovovalo aj Ficovi. Úplne mu postačí ak Saková bude ministerkou vnútra a Hlas obsadí aj ministerstvo spravodlivosti. GP už vďaka psychopatovi majú. Fica ako naozaj podriadeného Pellemu si neviem predstaviť.
SAS, Rodina a HLAS sú jasní. Otázka je, čo PS. Je to absolútne neviditeľná a nečitateľná strana. Myslím ale, že tiež by do toho išli. Čo si budeme nahovárať. Nič rozumnejšie sa poskladať nebude dať. Podľa Polisu dokonca Fico už vedie. A to by dramaticky zmenilo situáciu. Psychopata treba odstaviť čo najskôr a spraviť voľby.
05.09.2022 - 23:04:48
01
eCT81 napísal:
Ja dúfam že nová čiastočne úradnícka vláda tj . vláda v ktorej budú aj odborníci a nahradia štyroch desolátov MH,MF,MŠ,MS nás s tejto prdele dostane. ...

Nejak si sa sekol (asi) v stvorke s tym MF, kto a ako by ho nahradil?? ;)
Z vlady odchadza (aj) MZV, toho ale nazvat desolat si asi nedovoli nik pricetny.
05.09.2022 - 23:09:52
00
Niečo na pobavenie
thumb_up0thumb_down
05.09.2022 - 23:13:52
00
Myslel som, že britský systém je super. Keď musí odísť premiér, odstúpi aj z postu predsedu strany, zvolí sa nový a ten je premiérom. Nemôže sa stať, že premiér bude úplne nesvojprávny ako na Slovensku. Pri strapatom pošukovi som mal na začiatku veľké pochybnosti a nakoniec to nedopadlo až tak zle.
Kua ale teraz neverím, že toto môže dopadnúť dobre. Na druhú stranu, každý si príde na svoje. Ultra ľavicová liberálna konzerva.
thumb_up0thumb_down
05.09.2022 - 23:21:28
00
Petko4 napísal:
Nechápem prečo by Hlas ako víťaz volieb do tejto koalície išiel, keď do parlamentu sa dostanete aj Smer, Republika, Sme rodina...
Navyše ak budú predčasné voľby niekedy na jar počas energetickej krízy a ľudia si budú vyberať medzi podporou Ukrajiny (PS, SaS) a lacnejšími energiami (Smer1,2, Republika). Tak si myslím že veľa voličov ktorí nie sú pevne rozhodnutí si vyberú tú druhú možnosť.


pretoze Hlas chce byt silou mocu standardna, europska stredo-lava strana a vlada s dezolatmi by ju potopila - ak by Pele bol premier, Fico a fasisti by im robili vnutornu opoziciu pri kazdej prilezitosti. Oni oslovuju uplne inych volicov.
05.09.2022 - 23:51:14
01
precital som si par stran dozadu az sem,a s tou ele energiou je to trosku zlozitejsie.vysvetlim. cenotvorba ele zacina vyrobcom,prenosovou schemou,distribuciou,odberatelom. najlepsie by toto vedeli vysvetlit ludia ekonomovia z nasej firmy,samotny gen.riaditel Brano Strycek je na toto expert svetoveho ranku.Sam povedal,a davam mu za pravdu,ze vacsina,ak nie vsetky firmy,o tom vedeli,ze cena ele energii pojde hore,dostavali moznost vyuzit analytikov SPP aj SE a zazmluvnit si ceny za normalne hodnoty este.Nie,oni velki hrdinovia kupovali na spotoch,kde cena lietala hore dole.Stale cakali,ze klesne a nakupia.A preco by sme to mali za nich tahat my,danovi platcovia.Preto krachli aj v CZ Bohemia apod garazove firmicky.Slovalco mal tusim 25rocnu zmluvu,ktora bude koncit tiez.Vsak len vykon 1TG=turbiny vyrabal pre nich.Kazda z tychto velkych firiem ma vlastnych krizovych manazerov/analytikov,ktori toto mali vediet.A kazda velka firma vacsinou vali na dlh,vsetky zisky odchod prec sukromnikov z SVK,a to je zle.Kazda firma by si mala setrit na velku krizu (DOBRE CASY SKONCILI,lebo sme sa mali ako prasce v zite)No hold, odstavenie posledneho reaktora,ktory "krmil" ostatnych 5blokov na dochladzovanie+samotnu vlastnu spotrebu. V takom pripade nastava obrovsky pruser pre kazdu elektraren,ked nema VS=vlastnu spotrebu,kazdy blok si vyraba pre seba cca 32MWe.V pripade nabehu odstavenych blokov sa vzdy hlti cudzia para z toho ineho bloku,V pripade komplet odstavenia cez PK=pomocnu kotolnu. Napr. Dukovany prvy nabeh robili cez parnu zeleznicnu masinu,ak si dobre pamatam.Kazdopadne MAAE podla mna stratila sudnost,a je to vyslovene ich chyba a absolutna neschopnost.MAAE ma obrovsku silu skrz OSN,mali tam nahnat modre prilby uz davno,kedze atomky a paliva do nich spadaju pod humanitarnu cast,preto su strategicky vyznamne pre vsetkych.
takticky rusi zlyhali,ale strategicky vypnu plyn a ropu do EU a sme vybaveni vsetci
niekto tu spomenul,tusim flegko ze SVK je sebestastacna vo vyrobe ele, nie,nie sme elektricky sebestacni,to budeme az nabehneme 3.blok:preto madari idu okamzite postavit rusmi,siemensom a framatomom 2bloky 1000MWe/1200MWe a dobre robia.Tie zmluvy boli robene snad aj 15r dozadu. Madarske UJD uz vydalo povolenie,ake sme dostali aj my a uz sa vrhaju do budovania. Obdobne to mali aj rolnicke druzstvo vo Finsku,kedze tam atomky si zazmluvnuju odbodne druzstva→velke drevarske apod.ROSATOM podpisal s finmi nejaku dohodu,ze ukazu zaniknutej firme AREVA ako sa maju stavat atomky na kluc,lebo tych 10 mld € minutych v Olkiluote nema odbody,MO34 je slaby odvar proti nim.Ale uz tusim ten blok tam bezi,tusim takto pred rokom zacali fyzikalne a energeticke spustanie

tu je harmonogram Olkiluota s vykonom 1600MWe, ten ich vykon je vyssi ako nase 3 reaktorove bloky :lol:
https://www.tvo.fi/en/index/production/plantunits/ol3/ol3forecast.html

stale vravim a aj budem,ze rusi maju tie VVERky1200MWe-ky lepsie ako westinghousacke AP a arevacke EPRky.proste to ti rusi (Atomexport a OKB) s cechmi (Škoda JS) vedia→hlavne co sa tyka bezpecnosti,kde kombinuju aktivne a pasivne bezpecnostne ochrany,kde ti dvaja maju jeden aktivny a druhy pasivny "iba"

na tuto zimu sa teda netesim
06.09.2022 - 03:00:29
02
žeby??? niekedy musí aj ten sedliacky rozum dostať za pravdu...

a ten kto si vymyslel tento v mnohých veciach nelogický, nereálny, utopistický, neekonomický a hlavne často neekologický Green Deal, nech si ho vyžerie do dna... (ale obávam sa, že si to vyžerieme hlavne my tu vo "východnom" bloku)

https://fontech.startitup.sk/francuzsko-ma-rozum-nemci-nie-konecne-dobre-spravy-pre-elektrinu-v-eu/
06.09.2022 - 06:31:39
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up