No, ono ale nikdy nevies ci nabuduce po takom zazitku miesto konaru nenatiahne drot alebo klince..... Druhemu sa lahko hodnoti ale palec hore za sebakritiku, urcite by bolo lepsie sa toho ujca normalne bez emocii opytat preco to robi, co ho k tomu vede. Nehovorim, ked je vidno ze clovek je hlupak a neni mozne s nim viest ani dialog, treba odist alebo mu dat do drzky, tym sa ale nic nezmeni akurat to potvrdi hlupakovu tezu o tom ze robi dobre ked robi zle cyklistom :)

Mozno obcas staci aby clovek videl ze cyklista nemusi byt len arogantny clovek ktory si "hladi svojho" ale ze sa zaujima aj o druhu stranu, Velakrat je to proste len o nedorozumenii ale dnes je svet uz tak v .... ze ludom potom prepina. Nemozme sa ale cudovat ked je v lesoch tolko ebajkov a celkovo ludi, potom tam vznika stret zaujmov. (nic proti, nech si kazdy jazdi na com chce, priroda je tu pre vsetkych predsa)

Sam som raz ked som tlacil hore trailom videl natiahnuty drat, nepochopitelne pre mna. Ved chapem ze vacsina ludi a hlavne co nejazdi na motorkach ich ani v lese nechce pocut rapotat ale hentak ohrozit cloveka, ved decko si tam moze hlavu odrezat... Zaujimavu dobu zijeme, kde je vela ludi na malom priestore a kazdy ma svoju predstavu o spravnom smerovani, tam vznika trenie :hai:
27.08.2022 - 23:13:34
08
Po týždni som sa vrátil, aby som dokončil nedorobené :) Minule som úsek od Sološnice do Kuchyne pre dážď asfaltoval, tak teraz som to išiel ako bolo pôvodne v pláne. pekne krížom krážom po lesných cestách a pár krát i necestách. Zo Sološnice okolo V. Petrklína, nedalo mi a i s bajkom som sa vytrápil na vrchol a potom okolo kameňolomu dole k Baďurovi. Ďalej potom zasa pekným stúpaním k 3 stodôlkam. Stade potom smerom dole som sa mi cesta nejako stratila až som natrafil na kedysi jazdený singel, ktorý ma priviedol až k starej asfaltke. No a z Vývratu už len cez kopec do Kuchyne.
Nakoľko som išiel z domu (Kúty), tak ešte som mal pred sebou 35 km. Domov som teda išiel okolo letiska, kde ma zaujal zvýšený počet policajných hliadok, veľké množstvo aut a dve stíhačky predvádzajúce sa na oblohe. Žiarovka v hlave sa zapálila - veď SIAF, vôbec som o tom nevedel :lol:. Že aká náhoda - večer predtým som si pozrel nový TOP GUN. Síce ma film veľmi neoslovil, za to sledovať pristávanie stíhačky (typ neviem ;) ) naživo doslova z pár metrov, to je iná sila :rock:

Prílohy:

Komentár súboru: Umelecký počin za mostíkom cez Rudavu
IMG_7129.JPG
IMG_7129.JPG 279.95 KiB thumb_up1thumb_down

Komentár súboru: Pohľad z Petrklína.
IMG_7135.JPG
IMG_7135.JPG 259.57 KiB thumb_up5thumb_down

Komentár súboru: Kameňolom nad Rohožníkom, úplne vľavo Vajanská.
IMG_7154.JPG
IMG_7154.JPG 262.91 KiB thumb_up1thumb_down

Komentár súboru: Buky na niektorých miestach ešte prekypujú zelenými listami.
IMG_7162.JPG
IMG_7162.JPG 465.99 KiB thumb_up1thumb_down

Komentár súboru: To je tá cestička/singel/chodník, ktorá vedie popod bývalý Kuchynský hrad.
IMG_7178.JPG
IMG_7178.JPG 484.18 KiB thumb_up5thumb_down

Komentár súboru: Pozná to niekto? Celkom ma to zaujíma. Až doma som ale zistil, že vlastne vedie cez NPR Pralesy SK - Zámok.
IMG_7179.JPG
IMG_7179.JPG 477.99 KiB thumb_up5thumb_down

Komentár súboru: Pri letisku v Kuchyni som sa chvíľu zdržal a pozoroval burácajúce stíhačky. Za nejaký čas i zopár parašutistov predviedlo svoje umenie. Hneď som si spomenul, ako sme kedysi pozorovali paragánov zo strechy intráku na Vlčincoch v ZA.
IMG_7189.JPG
IMG_7189.JPG 45.73 KiB thumb_up1thumb_down

28.08.2022 - 08:55:25
011
Ked si nezoberies svetlo lebo ze sak nebudes dlho.. a potom tesne pred zapadom slnka sa este schvalne driapes na pajstun lebo sak bude dobra fotka aby si mohol ist dole z kozliska po hmate a hore na bk za svitu telefenu..zjazd z bk na potocnu bol tiez moj najpomalsi v historii ? To uz sa mi nechce rozpisovat moje intermezzo s vypadnutymi prednymi platniclami ?Asi nepatrim medzi najchytrejsich. Ale dobre bolo. Kazdopadne podmienky v lese boli super co sa povrchu tyka..neprasilo sa ani blato nebolo. Akurat znova napadalo vela listia a niektore traily napr stupavsky musel ist clovek trosku popameti. Salama je v zalostnom stave. Ak by sa nasiel niekto kto velmi dobre pozna stopu..som mu k dispozicii na cistiace prace. To drevo co zavadza zvladnem lavou zadnou rucnou pilkou.

Prílohy:

20220827_193210.jpg
20220827_193210.jpg 280.4 KiB thumb_up4thumb_down

20220827_193300.jpg
20220827_193300.jpg 289.57 KiB thumb_up4thumb_down

28.08.2022 - 10:30:52
18
Ixnay napísal:
Akurat znova napadalo vela listia a niektore traily napr stupavsky musel ist clovek trosku popameti. Salama je v zalostnom stave.

Chcel som tam presunut nasledujuci sobotny HT fun vyjazd. Nedobry napad? Nikdy som tam nejazdil, cize ja to po pamati nedam. Jedine, ze by prisiel na vyjazd niekto lokalny, co to pozna.
28.08.2022 - 11:58:18
00
scarinko napísal:
tak som siel pozriet ten trojstrom a mozem teda zhodnotit

zacnem tym dobrym:
je vidno kopec prace a dobrej, vidno ze sa na tom niekto namakal a celkom pri tom aj rozmyslal
klopenky som zvladol prekvapivo dobre a rychlo, jedna mi moc nesla
najlepsia cast mi prisla paradoxne ta posledna az za paletou

teraz to zle:
vyslap naspat je peklo, je to dost strme aby to cloveka odradilo to ist znova dokola, raz som to vyslapal a povedal som ze druhy krat hore uz nejdem
tie hlboke jamy (neviem ako sa tomu odborne hovori) su na moj bike trochu moc hlboke a kratke, skoro som si na jednej dal riaditkami po papuli
no a to co mna najviac na tom iritovalo su tie 4 polozene stromy (myslim ze su 4) ktore nejdu obist, clovek to musi preskocit. Btw nie vsetky skoky idu v pohode obist, niektore som musel tak krkolomne po boku cez patku skoku obchadzat. No ale prve tri polozene stromy som nejak dal ale ten stvrty co je za paletou je ovela hrubsi a teda vyssi. Tym ze za nim nie je vyssi podklad tak to daju len ti co vedia skakat alebo bunny hop. prvy krat som to nejak prekrocil druhy krat som si viac veril ze to skocim a dopadlo to tak ako to dopadlo

no a to mi pripomenulo preco taketo veci nejazdim
urcite nie na mojom biku, teleskop je tam velmi odporucany a modernejsia geo by tiez nebola na skodu

cize trojstrom mam odfajknuty a uz sa sem asi nevratim, nie je na to ziaden dovod
btw na tom access roade mate popadane stromy a cely trojstrom je celkom zafukany listim az som raz netrafil lajnu



Mna tu udivuje, ako tu nonstop niekto zovseobecnuje svoj nazor na vseobecnu "pravdu".
Ze "je to dost strme aby to cloveka odradilo to ist znova dokola", znamena skor, ze "ja osobne nemam na to kondicku aby som tocil takyto vyslap", lebo x inych ludi to dokaze vyslapat vo vykecavacom tempe.
Ze "jamy su na moj bike trochu moc hlboke a kratke", co je dost zvlastne ze to hovoris kedze mas starsi kompaktnejsi bike, ktory by sa cisto geometricky mal do takej jamy lepsie zmestit ako nejaky novsi ovela dlhsi.
"Tym ze za nim nie je vyssi podklad tak to daju len ti co vedia skakat alebo bunny hop" je tiez uplna hovadina. Ja skakat neviem a neprijde mi ze na tej prekazke treba nieco extra robit, okrem navazenia sa dozadu aby som nepreletel dopredu.
A kritizovat, ze po burkach padli nejake stromy, ci je nieco zafuknute listim, ked vsade v lese to vyzera ako v oktobri je tiez trochu odveci :) ked tam potom nabehnu s fukarom, ci motorovkou tak budes pisat ze taky motor do lesa nepatri?
Od malicka sa venujem primarne nasmu najuspesnejsiemu olympijskemu sportu - kanoistika na divokej vode. Vdaka vysledkom mame dobru financnu podporu od statu. Ale take prirodne podmienky, ake ponukaju MK cyklistom roznej urovne ani zdaleka nemame. V Bratislave mame len zatoku v Karlovke a potom rovno divoku vodu v Cunove. To ja asi ako keby sme tu mali len hrazdu a potom Rohatku. Nic medzitym. Napriek tomu dokazalo u nas vyrast x majstrov sveta ci olympijskych medajlistov. A tu bude v jednom kuse niekto kritizovat, ze ten henten trail moc tazky ten za moc lahky, hento zas strme atd... Namiesto toho aby sme boli radi, ze kusok od hlavneho mesta mame tolko moznosti na roznorode jazdenie a ocenili kazdu snahu vybudovat nieco nove.
28.08.2022 - 12:09:14
28
Ver tomu ze tu kondicku zrovna mam ale nepride mi to nijak zabavne tento vyslap davat x krat dokola. Niekoho to mozno bavi. Pisem len za seba nie vseobecne, to neviem kde si nabral.
Ked budem mat zbytocnych 6 litrov tiez si kupim Epica a mozno mi to pojde lepsie ako na HT s geometriou cestaku ?
28.08.2022 - 12:38:27
00
Mozes slapat hore normalny ku kacinu a potom tym singlom na zaciatok tohoto
28.08.2022 - 12:40:17
01
lubo_j Nechcel som sa zapajat do buduceho flame, ale musim hlavne pre:
neprijde mi ze na tej prekazke treba nieco extra robit, okrem navazenia sa dozadu aby som nepreletel dopredu.

Navazit sa dostatocne do zadu ti dava 100% zaruku preletenia cez rajdy. Ked nevies co treba aktivne urobit (bunyhop, vytiahnut skok, odlahcit bike ....) tak lepsie urobis ked neurobis nic, Ostanes uvolneny v strede biku s vahou na pedaloch a nechats to zozrat pruzenie a uvolnene ruky nohy. V tomto pripade je menej viac.

A ked uz reagujem, len kratko.
Scarinko sa proste tak vyjadruje, treba to brat s rezervou, ma povest frflosa co musi udrziavat. :-) Urcite nie je jeho problem kondicia, skor nechut v tomto pripade. Kratky bike je vyhoda ak ti sedlo nenaraza do zadnice. V polohe ktoru ma na MTB =zhodna z cestou je to skoro ako keby si to isiel na cestaku. Mas obrovsku hmotnost na rukach a tie jamy mu vadia, lebo ho nutia ist s celou vahou na rajdy (sedadlo ho nepusti vzad). To nie je obhajoba, len treba pochopit jeho uhol pohladu. K prirovnaniu podmienok len tolko. To ze MK umoznuju vybudovat traily s vybornymi podminkami je pravda. Problem je, ze sa take traily s roznych dovodov nebudjeu. Mame tu n kopii toho isteho. To je to co sa tu snazim riesit. Nie zle podmienky, ale nevyuzity potencial. S tym osotatnym suhlasim.

Edit: preklep a pozeram, ze som nestihol odoslat. A spon vidim ze som to napisal Scarinkovi z duse :lol:


Naposledy upravil Kenai dňa 28.08.2022 - 13:36:11, celkovo upravené 2 krát.

28.08.2022 - 12:40:37
01
lapaloma napísal:
Mozes slapat hore normalny ku kacinu a potom tym singlom na zaciatok tohoto

Tak som siel domov potom 😁
Na kacin, ta zvaznica bola celkom fajn.
Skor ten vyslap k singlu keby nebol tak kolmo ale par krat zatocit by ten sklon zmiernilo ale tak mozno nie je taka moznost priestorovo.

Ja som vyjadril len svoj nazor po vyskusani trailu "pre zaciatocnikov"
Moj nazor je silno ovplyvneny mojim skillom a tym na com jazdim.
28.08.2022 - 12:45:26
00
Kenai napísal:
lubo_j Nechcel som sa zapajat do buduceho flame, ale musim hlavne pre:
Navazit sa dostatocne do zadu ti dava 100% zaruku preletenia cez rajdy. Ked nevies co treba aktivne urobit (bunyhop, vytiahnut skok, odlahcit bike ....) tak lepsie urobis ked neurobis nic, Ostanes uvolneny v strede biku s vahou na pedaloch a nechats to zozrat pruzenie a uvolnene ruky nohy. V tomto pripade je menej viac.


Mozno som to zle opisal, urcite ostavam uvolneny na biku, ale vahu mam urcite viac vzadu aby mi na drope neslo predne koleso dole.
Urcite nemam bohvieaku techniku ale nerobia mi problem ani tie “obavane” dropy na konci Krivych Jarkov. Teda aspon teda nemam tendenciu na nich prepadavat dopredu :)
Urcite mam ale blizsie skillom k zaciatocnikovi ako ku profikovi :)

Kazdopadne velakrat sa tu riesi narocnost trailov a velakrat je skreslene nevhodnym nacinim. To je ako keby som hodnotil narocnost zaciatocnickej zjazdovky a jazdil ju na bezkach :) (a raz ked budem mat volnych x euro si tie zjazdove lyze kupim)
28.08.2022 - 13:05:51
00
Inak a este ked sa riesil ten nudny vyslap k nemu. Je vobec v MK podobne dlhy trail s modrou narocnostou s prijemnejsim stupanim? Vsak doba zjazdu a vyslapu je tam v pomere 1 ku 2.
Akoze nezvyknem tocit jeden trail dookola, ale mam pocit ze pri Trojstrome by to bolo zdaleka najmenej bolestne.
28.08.2022 - 13:12:03
01
No to je skor dane tym ze tieto traily kde sa chodi hore a dole nie su velmi modre 😁
Tie co ja jazdim su tak nejak zokruhovane cize viac ako 1x ich za vyjazd nejdem.
A nie je to 1:1, to by clovek dolu musel ist pomaly.
Tu mam dokonca pohar z prvej jazdy 😁 a to som dole stal chvilu a pozeral kadial nazad.
Btw tie popadane stromy a listie som nehejtoval, len info pre Kenaia ze to tam maju ak by nevedel.

Prílohy:

Screenshot_2022-08-28-13-23-52-741_com.strava.jpg
Screenshot_2022-08-28-13-23-52-741_com.strava.jpg 82.91 KiB thumb_up-1thumb_down

Screenshot_2022-08-28-13-25-54-416_com.strava.jpg
Screenshot_2022-08-28-13-25-54-416_com.strava.jpg 78.46 KiB thumb_up-1thumb_down

Screenshot_2022-08-28-13-26-30-183_com.strava.jpg
Screenshot_2022-08-28-13-26-30-183_com.strava.jpg 80.83 KiB thumb_up-1thumb_down

28.08.2022 - 13:25:24
00
Pisal som 1 ku 2 :) nie 1-1.
Trail mam za 6 min a stupaci segment Zahorska-El.Vedenie za 8:35. Oboje na pohodku. Ku zaciatku trailu je to este kusocek potom. Pri takom TBK2 trva vyslap 20min a trail samotny je kratsi.
28.08.2022 - 13:36:32
00
lubo_j napísal:
Mozno som to zle opisal, urcite ostavam uvolneny na biku, ale vahu mam urcite viac vzadu aby mi na drope neslo predne koleso dole.
Urcite nemam bohvieaku techniku ale nerobia mi problem ani tie “obavane” dropy na konci Krivych Jarkov. Teda aspon teda nemam tendenciu na nich prepadavat dopredu :)
Urcite mam ale blizsie skillom k zaciatocnikovi ako ku profikovi :)

Kazdopadne velakrat sa tu riesi narocnost trailov a velakrat je skreslene nevhodnym nacinim. To je ako keby som hodnotil narocnost zaciatocnickej zjazdovky a jazdil ju na bezkach :) (a raz ked budem mat volnych x euro si tie zjazdove lyze kupim)


:y: tak sme sa len zle pochopili. Drop by som sice tiez nie uplne radil tazisko do zadu (ak nie si naoaj dobry jazdec), ale tam to ma aspon logiku. Je to jeden zo sposobov. Totiz to o com pise Scarinko nie je v skutocnosti drop. Je to proste padnuty strom co ma v smere jazdy trocha hliny ako najazd. Cize kor skok bez dopadu. Preto sme sa nepochopili. ^_^
28.08.2022 - 13:41:57
00
Jasne, zle citam. Tak ja tiez 1:2 ?
Ale je mozne ze to uz bolo ovplyvnene tym ze som siel cerovku v tempe smerom hore tak uz nohy moc nesli a este som 2x stal co som vytahoval konare z kolesa ?
28.08.2022 - 13:43:00
00
keyboard_arrow_up