Nerad krmim trola ale zareagujem aspon na ten victim blaming o ktory sa pokusa- prilba samozrejme nie je povinna a po polnej alebo lesnej ceste mohli ist vedla seba.

A kedze mi dnes volal pravnik, tak sa rozpisem o prihode, ktora sa mi stala minuly rok (relativne zaujimava aj z pohladu poslednych tu spominanych rozsudkov).
Minuly rok v septembri som v ZA siel po Obchodnej ulici, kde ma tesne minula biela oktavka (na plnej ciare pri protiiducom vozidle). Nasledne sa ma snazila vybrzdit pred okruznou krizovatkou. Po chvili pokracovala do krizovatky a za nou sa ma opat pokusila vybrzdit a ked som sa vyhybal zrazit. Toto sa este 2x zopakovalo, na co vodic dupol na plyn a usiel smerom na V. Spanyola. Tam cakal na SSZ, kde som mu zatukal na okno a snazil sa vysvetli, ze ak nevie soferovat, nema si sadat za volant. Na to mi samozrejme zacal nadavat a na zelenu sa pohol a znova ma snazil zrazit. Vyskocil som na bicykli na chodnik. Tam na mna spolujazdkyna hodila flasu s vodou, na co som uz zacal nadavat. Vodic strhol volant na chodnik predomna a zastavil. Ked som sa mu snazil vyhnut, dupol na plyn a zrazil ma. Ked som sa dvihal zo zeme vystupil a dokopal ma na zemi. Odohnali ho okoloiduci. Vodic utiekol, zavolal som policiu.
Po cca 20 min prisla prva hliadka, na co sa odniekial vratil aj vodic bez auta. Mna pocas toho obvezoval kamarat, ktoreho som si zavolal na pomoc. Vodic bol stale vcelku agresivny, skakal do kamarata a ked sa ho policajti snazili uhovorit aby mi dal peniaze a ukoncili sme to, nastastie nesuhlasil. Hliadka teda zavolala hliadku dopravnej policie. Medzitym priviezla auto spolujazdkina. Dopr. poliacia zdokumentovala miesto, svedkov a skody na bicykli a prislusnici sa vyjadrili, ze to bol umyselny cin a teda sa nejedna o dopravnu nehodu. Zavolali miestnych vysetrovatelov.
Po cca 2 hod co som krvavy sedel na plote prisli vysetrovatelia a predvolali nas na vysluch a mna konecne pustili na osetrenie- zrengenovali, obviazali vypisali papiere. Kedze mi medzitym volali vysetrovatelia, siel som este cestou po polnoci ohlasit udalost na PZ.
Prvy vysetrovatel spracoval zapisnicu, posudky a po cca 3 mesiacoch na zaklade mojej skody na bicykli cez 700€ a 9 dnovej PN uznal, ze to bol trestny cin a spis posunul druhemu vysetrovatelovi. Vodic sa k cinu priznal a svedkovia popisali cin rovnako ako ja tak mi vysetrovatel tvrdil, ze kamerovy zaznam z dvoch okolitych kamier nepotrebuje.
Druhy vysetrovatel, neviem preco, dal vypracovat nove posudky, skratil mi dobu liecenia a skody na bicykli a po vypocuti predvolal na prestudovanie spisu. To uz som radsej zavolal pravnika, s ktorym som predtym konzultoval postup. Ten aspon doplnil do zapisnice, ze ziadam aby bolo vodicovi zakazane vedenie motoroveho vozidla, co stale povazujem za minimum a vodicak mu podla mna mali zobrat uz na mieste, kedze usiel z miesta nehody. V zapisnici som navyse videl, ze vodic nema zatial trestny cin ale za to mam 2 A4 strany dopravnych priestupkov- jazda na cervenu a prekrocenie rychlosti. Obvineny bol z precinov poskodzovania cudzej veci a vytrznictva.
Medzitym som skusal mediaciu, ale prokurator udajne odmietol odobratie VO a vodic odmietol platit.
No a dnes mi volal pravnik, ze mu prisiel trestny rozkaz s 18 mesacnou podmienkou a pokutou cca 600€. Teda za to, ze sa ma opakovane a umyselne pokusil zrazit autom, zrazil a zmlatil dostal podmienku a mne anilen nepokryl naklady na opravu bicykla a pravnika. Moznost na odvolanie nemam a vraj mozem o nahradu skody ziadat na civilnom sude.
Sorry za dlhy text, snazil som sa strucne.
26.07.2022 - 15:35:45
320
Co by si sa chcel voci comu odvolavat? Ty nerozhodujes o jeho treste.

Ty si mozes akurat narokovat nahradu majetkovej a nemajetkovej ujmy, co by si mal automaticky aj spravit, kedze dotycny bol uznany vinnym.
26.07.2022 - 16:13:20
00
Pokial v tejto Džamahýrii budú naďalej sudcovia dávať za zabitie chodca a cyklistu podmienečné tresty, tak sa nič nezmení. Nehovorím o prípadoch keď niekomu fakt padne opilec pod auto, ale nedanie prednosti, agresívna jazda, atď. Asi 20 rokov dozadu keď som bol prvý krát v Belgicku mi domorodec hovoril že zraziť chodca, aj keď je to jeho vina je prúser jak mraky končiaci často väzením.
26.07.2022 - 16:25:46
03
foobar No prave vyska trestu a postup vysetrovatelov a prokuratora su pre mna tazko pochopitelne. Napr. to, ze prokurator anilen nenavrhne odobratie VO cloveku (nezakaze viest MV), ktory ma priemerne 1 priestupok kazde dva mesiace a umyselne zrazi cyklistu. Alebo to ze vysetrovatelia odmietaju zabezpecit viadeozaznami, ktore som musel telefonicky sam zhanat. Alebo ked mi jeden povie, ze sa mam radsej snazit z vinnika dostat peniaze a druhy, ze to sme si mali vyriesit na mieste a nie ich s tym otravovat. Mne neslo primarne o peniaze ale o to aby som toho vodica uz nestretol v aute a zopakoval si autoskolu, idealne so psychotestami a mozno odvykackou.
Ked mi skonci karantena zbehnem este za pravnikom ohladne mojej ujmy. Sudit sa ale o peniaze s niekym, kto zije z rodicov a nechce mi dat ani euro asi nebude mat zmysel.
26.07.2022 - 16:38:34
03
a preco? ked take hovado rodicia zivia, nech si to uziju aj s naslednymi exekuciami...
26.07.2022 - 16:54:34
06
presne, staci aby mu exekutor zablokoval ucty a hned bude ochotnejsi platit
26.07.2022 - 17:01:43
00
Ako som pisal, musim sa poradit s pravnikom. Predpokladam, ze vodic ako byvaly sportovec je zrejme "zamestnany" u otca vo firme s niekolko mil. obratom. Otec mu proste zacne vyplacat nieco mesacne na ruku a mlady jednoducho prestane vkladat na ucet. Uvidim ako dopadne teraz trestny rozkaz a ci zaplati tych 600 a co vlastne mozem potom dalej chciet. Primarne bol ale moj ciel uplne iny a ze by chalan nemal na benzin nehrozi.
Zvazujem este, ze by som siel ohlasit ostatne priestupky, ku ktorym sa priznal, ale neviem ci to je este po takej dobe mozne.
26.07.2022 - 17:10:08
00
mozne to je kedykolvek, ale maam pocit, ze je tam pomerne velka pravdepodobnost ze to nechaju radsej "premlcat".. kazdopadne, ked mu to budu vyplacat na ruku na cierno, aspon mu znizis dochodok a pripadne nemocenske..:)
26.07.2022 - 17:35:09
01
Zigo napísal:
... zrejme "zamestnany" u otca vo firme s niekolko mil. obratom. Otec mu proste zacne vyplacat nieco mesacne na ruku ....

a tymto sa to poje... vlastne povedalo šecko
26.07.2022 - 17:54:38
01
Zigo napísal:
Uvidim ako dopadne teraz trestny rozkaz a ci zaplati tych 600 a co vlastne mozem potom dalej chciet.


Ty to mas uplne pomylene. Pises ze ma platit pokutu 600eur. Pokutu zaplati policajtom - to nema nic spolocne s nahradou tvojej skody. Tu si musis vymahat na sude.
26.07.2022 - 17:55:05
00
Zatial nemam trestny rozkaz alebo rozsudok. Sumu mi spominal pravnik do telefonu, predpokladam, ze ju bude platit mne. Policajtom zrejme nebude platit nic. Slovo pokuta som pouzil, kedze som nevedel ako inak nazvat, ze mi ma zaplatit za to, ze ma zrazil. Spravny termin je zrejme nahrada, len mi to pride ako nieco co sa da kupit v obchode... :facepalm: ;)
26.07.2022 - 18:13:36
00
Nerozumiem, teba niekto zrazil autom a ty sa chces s nim súdiť?
26.07.2022 - 18:22:33
00
Sud uz prebehol, ani som na nom nebol, len mojmu pravnikovi prisiel trestny rozkaz. Kedze mi vysledok sudu nepride spravodlivy a nemal som moznost sa na sude vyjadrit, zvazujem, ze po porade s pravnikom skusim civilne sudne konanie (uz iba o peniaze) a pripadne ohlasenie dalsich priestupkov na policii.
Len mi teda este iba konci covidova karantena a nechcem niekoho nakazit, tak vypisujem do fora.
26.07.2022 - 18:33:15
00
Mňa tiež nezavolali na súd..ale mne prachy vyplatila jeho poisťovňa...tebe nie?
26.07.2022 - 18:55:44
00
Zigo a nespomínaš si či si neurobil niečo zlé? Ani ja si nespomínam žeby som urobil niečo čo vytočilo minule jedného vodiča ktorý na rovnej ceste na mňa začal trúbiť... Nezdržal som sa a ukázal mu že čo mu šibe? Zastal na chodníku,vybehol z auta a zakričal : do pi... ,a ešte s zaháňal ako keby ma chcel zhodiť z bicykla...obišiel som ho a s kľudom angličana mu vravím : čo je tu zákaz vjazdu cyklistov? Nasadol do auta a keď ma potom dobehol tak urobil ''myšku'' ako keby ma chcel zhodiť do priekopy... Iba som pokrútil hlavou a išiel si ďalej...keby namiesto toho do pi... povedal čo mu vadilo..ale takto...nemám šajnu čo také strašné som na rovnej ceste urobil...
26.07.2022 - 19:00:50
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up